Anketa Hrvatskih pomoraca

Sorry stari, al na kojem ti planetu zivis?
90% polaznika tih skola su crni iz njihovih ex kolonija.
I tako je nedje od pocetka devedesetih kad su uk pomorci poceli iscezavat lagano..

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

tocno tako kako si napisa njihovih ex. kolonija koje mozda cak nisu ni ex. u pravom smislu.

UK je puna Indijaca tko kaze da ako su crni da nisu UK passport holderi ili cak residenti?

ali to nije ni bitno jer tko kaze da nece svima koji imaju UK brevete u dogledno vrime uvest nekakav ''namet''. to nitko ne zna...

ovde se prica o tome kako zaobic ovu pljacku i nepravdu sta se u nas dogadja a ja eto smatram da zavrsavanje neke UK skole bar meni nije primamljiva ideja iz X razloga, a niti je garancija ikome da ce se oslobodit nameta.

http://www.warsashacademy.co.uk/courses/course-pages/masters-orals/course-details.aspx

http://http://www.warsashacademy.co.uk/courses/resources/masters-orals-summary-course-information.pdf

Warsash Maritime Academy offers a programme leading to a Master’s (Unlimited) Certificate ofCompetency for candidates who hold a current STCW Chief Mate (Unlimited) Certificate or previouslyissued Class 2 certificate, and have acquired the requisite sea service.

Candidates must already have successfully completed a Chief Mate/Master course of study andpassed the two written examinations in ‘Navigation’ and ‘Ship Stability’ conducted by the ScottishQualification Authority (SQA) on behalf of the UK Maritime & Coastguard Agency (MCA).

Masters Orals

About this course
This four week course enables candidates to achieve Master (Unlimited) certification by the MCA oral exam route. Students will receive tuition and guided study in preparation for the MCA oral exam.
Students must also hold a valid STCW certificate in Proficiency in Medical Care and a personal medical fitness certificate recognised by the MCA before taking their MCA oral exam. If not already held, this course can be undertaken at Warsash outside of the main course.

Duration of Course: 4 weeks

The course duration includes tutorials and directed study in preparation for MCA Oral examination.

Costs (valid to 31 July 2017) All Students

- Course Tuition Fee £995
- Human Element, Leadership & Management (Management Level) £665
- Proficiency in Medical Care aboard ship £745
- MCA Oral Examination Fee £201

sve skupa 2606 funti

Last edited:
A koliko košta polaganje više škole kod nas +podmazivanje profesora+ breveti+ kapetanski????

Poslano s E5533 putem Pomorac.net

Potpisujem
Tako je razlika je sta sam ja (i svi koji su to napravili) dobio UK CEC a kad polozis kod njih dobijes UK COC.
Znaci tribalo bi ici u warsach uciliste (bio par puta) i zavrsit gori i dobit sve prave UK brevete i case close.

Inace muci i slusaj kao i do sad.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A koliko košta polaganje više škole kod nas +podmazivanje profesora+ breveti+ kapetanski????

Pa sta ce ti visa skola sada kad ima nekoliko Universities of Pucko - Libar, Atlantis, Marittimo, Elektro Expert i jos neki. Mozes postati i ginekolog kod njih za tri miseca po cijeni od 10-tak iljada evra!

Btw, ja sam krajem 90-tih ostao 3 godine doma i diplomirao banderasiju - potrosio sam ukupno 50 iljada dolara. Skolarina je bila po semestru oko tisucu eura.., zatim plati stan, kupi tu i tamo neku knjigu.., popijes dnevno pivu i ode lova! Platio nisam nikome niti colja za ispit ili repeticije.., a imam doma knjiga koje sam kupovao - ne bih svoju biblioteku dao za 10 tisuca evra - ni govora. Prosjek ocjena studija = 4 i kusur.

A sad bih trebao opet ici u LIBAR na iz-obrazenje, ali nece me taj iz-obrazavati pa makar s kozom orao! Btw, predavao mi mehanike onaj Tusek koji je poslije bio ministar pomorstva - dobar covik i profesor - pohvalio me da nisam ni jednom izostao s predavanja.., ja i jos jedan mladji momak, redovan student.

I gle koji su to bijednici.., taj sibenski Mrvica i govna u Ministarstvu (jebo im konj sve po spisku) - moja generacija ne moze izvaditi brevet jer tvrde da navodno nismo slusali mehaniku i strojarske predmete prije 2005 godine. A slusali smo pored cijelogodisnje mehanike i termodinamiku jedan semestar i kao nastavak termodinamike u slijedecem semestru je bilo - sve sto radi na osnovama topline - tj. motori, rashladni uredjaji, klimatizacija, bojleri, cak i parne turbine malo. I nije to bilo bas strc-brc kako se misli, nego smo imali pismeni, zbirku zadataka i udri zadatke po njoj. Elektronika je bila kao posebni predmeti - elementi elektronike, analogna elektronika, digitalna elektronika, energetska elektronika i mjerenja u elektronici. Dakle, ova mjerenja u elektronici je bio dodatan predmet uz onaj - mjerenja u elektrotehnici. Zatim kompjuterski predmet - tri cetiri predmeta - aj da cujem koliko vas ima koji ste studirali u Splitu kod profesora Bakovica i da ste osvojili ocjenu (5) iz prve, iz predmeta - racunala. A ranije kao telegrafista sam imao radio elektronike.., impulsnu elektroniku i sl.

Inace termodinamika je zanimljiva materija.., jedina je falinga bila sto nam je predavac bio cuveni Kolja - obicna kurcina. Neka mu netko tko ga zna prenese depesu da je - qrcina. Btw, bio sam tamo na falultetu protestirati i pitati ih da li su njih konzultirali iz Ministarstva prilikom donosenja pravilnika - kazu YOK. Dekan sadasnji N.R. ima titulu dr sci - a u mene zicao za kavu s automata dolje na poljudu dok se vucarao po fakultetu. Broda nije vidio osim ona dva trajekta u splitskoj luci. Profesor I.K. kaze "Aaaa, kolega vi niste zavrsili sveucilisni studij, nego strucni". Ja mu na to - podpitanje:

"A sto je to sveucilisno u Libru i Atlantisu? Kako vas nije stid stoko da vam neki Mrvica omalovazava fakultet na kojem ste napravili cijelu predavacku karijeru - i kad ste magistrirali drzava vam je placala magisterij, dakle i ja osobno indirektno!"

Tu se malo zbunio i priznao - "a jest, u pravu ste." Jesam, ali pravo mi je uskraceno od fasisticke gamadi iz - Ministarstva Pomorstva Tamnice Naroda.

Onda sam tija vidit sta ce reci govna iz Londona - a odgovorili mi odmah - da se javim Bradcoguzodurru.

Ajde velju, gonite se na qrac vi i on.., a jest velika ga skola umela.., obicni frustrirani 8-skoljnik!

:kafa

Last edited:
Evo upravo na dnevniku nove TV, prilog o pomorcima...naslov bolje pomorac-nego ic radit u irsku! uglavnom kaze novinarka da u hr ima oko 23000 pomoraca, kako je kriza u pomorstvu zbog krize u naftnoj industriji, al opet kao nije tako lose. Neki sugovornik je rekao da kapetani imaju place od 10000-20000 usd, zavisi od profila, a neki kapetan je pricao kako je to tezak posao, da je odgovornost velika, i da prima na dan po 200 mailova, i kao za posadu da je lose, da su place prosjek 1800 usd. ovaj drugi opet porucuje mladima da idu na faks, nisam uspio procitat koji je taj, al izgledao mi kao neki iz mpp ili kapetanije. znaci o problemima pomoraca nitko ni rjeci. sad bi trebalo u velikom broju reagirat na taj njihov prilog u suprotnom smjeru. jel imaju oni na fejsu ili negdje za komentare?

Evo upravo na dnevniku nove TV, prilog o pomorcima...naslov bolje pomorac-nego ic radit u irsku! uglavnom kaze novinarka da u hr ima oko 23000 pomoraca, kako je kriza u pomorstvu zbog krize u naftnoj industriji, al opet kao nije tako lose. Neki sugovornik je rekao da kapetani imaju place od 10000-20000 usd, zavisi od profila, a neki kapetan je pricao kako je to tezak posao, da je odgovornost velika, i da prima na dan po 200 mailova, i kao za posadu da je lose, da su place prosjek 1800 usd. ovaj drugi opet porucuje mladima da idu na faks, nisam uspio procitat koji je taj, al izgledao mi kao neki iz mpp ili kapetanije. znaci o problemima pomoraca nitko ni rjeci. sad bi trebalo u velikom broju reagirat na taj njihov prilog u suprotnom smjeru. jel imaju oni na fejsu ili negdje za komentare?

taj ti je melvan balvan kao i ostali mu kolege iz tkz.sph,cudo da nisu napomenuli da je pomorcima toliko dobro da imaju popust na face lifting kod njih

taj ti je melvan balvan kao i ostali mu kolege iz tkz.sph,cudo da nisu napomenuli da je pomorcima toliko dobro da imaju popust na face lifting kod njih

Orle.., taj ti je s mnom studirao, ono kad sam bija prvi put na fakultetu. Kao student nije se isticao. Zapazija sam ga na TV prije nekoliko mjeseci, a nisam ni znao do tada da je upa u fikusnu mafiozno-kleptokratsku grupirovku. Inace, koliko znam nije uspija niti asistenturu na Jadroplovu odraditi u cijelosti.., jer - yeb'ga brod valja! Nedavno me netko iz fikusne grupirovke pokusao vridjati na Fejsu - ili Bradzoguzoder ili ovaj.

Ovo sto je pridlozija 2/O_ri valjalo bi pokusati -

Npr. uredniku te emisije poslati upit - kako to da nikada ne trazi odgovore od istinskih pomoraca?!

Nego stalno neke yebivjetre dovadja u emisiju.., buondivane koji vole more, ali ziviti od mora - YOK.

BTW, inace, te emisije ni ne pratim.., yerbo za nas je odje - main source of information and news.

:uzdravlje

Last edited:
kako tužiti firmu koja neisplačuje plaču 6 mjseci i kako tužiti sidikat pomoraca koji je potpiso dokumet da uljanik i jadroplov mogu neisplačivati plače svojim pomorcima po 6-10 mjeseci

kako tužiti firmu koja neisplačuje plaču 6 mjseci i kako tužiti sidikat pomoraca koji je potpiso dokumet da uljanik i jadroplov mogu neisplačivati plače svojim pomorcima po 6-10 mjeseci
nema ti pomoci osim promijenit firmu pa onda cekat 10 mjeseci od zadnje plaće pa u tuzbu
ako u kolektivnom tako pise onda im u tom roku ne mozes nista jer potpisom ugovora si potpisao da pristajes na kolektivni ugovor

Dalmos sta ti kazes na ovo
jel ovo moguce u danasnje vrijeme da u kolektivnom stoji da firma ne mora isplatiti plaću?

Najtuznije je sto je na doticnim firmama to vec godinama normalno stanje,a sve se institucije prave lude,kao da je sve uredu:udriglavom

Prije par dana sam u Kini srija pomorce sa Uljanika, kupuju voće u dućanu, kažu da im je zadnja proviÅ¡ta bila u Kanadi!!???

Aj nabaci taj dokument ovdje

Sent from my iPhone using Tapatalk

Najtuznije je sto je na doticnim firmama to vec godinama normalno stanje,a sve se institucije prave lude,kao da je sve uredu..,

Eeee, vala'.., prčija ih sveti Ilija svih odreda.., ajme!

No, stvar je joÅ¡ gora jer je ovo uobičajena praksa u Tamnici Naroda - prema svim radnicima, osim uhljebničke kaste. Pričao mi je nećak, nije mu frajer platio zadnja dva mjeseca plaću i iÅ¡ao ća od njega u drugu firmu.., a također mu nije platio ni dana doprinosa za mirovinsko i zdravstveno. I htio ga prijaviti - a rekli mu u osiguranju na to - "aaaa, momak, nema ti iz toga niÅ¡ta".

Kako vama zvuči ovo zaboldano.., a glede da je cazzo - CC2 - obnarodio kako su mu digli novce putem ovrhe?! Ne vjerujem da je CC2 lagao?! Ako sam sebi ne platiÅ¡ onda te sjebu ovrhom, a ako ti poslodavac ne uplaćuje - nema pravnog lijeka! Lijepo Isukrstami.., nema govora!

Ako je čovjek imalo normalan - ovo zaboldano i konotacije oko toga - trebaju da ga brinu!

:kafa

Last edited:
Aj nabaci taj dokument ovdje

Aj, eo.., da malo podnesemo izvjeÅ¡taj kako se hranimo i tako.., poÅ¡to, kako vidimo, balkanska Å¡uga napaćuje ljude glađu po brodovima! Eo, na mom preduzeću ist' i pit' ima bolje nego u ijednom restoranu u Tamnici Naroda. Kuhar je Brazilero, odličan - prekjučer sam mu stavija novu ploču, bila riknula jedna - malte'ne Å¡to me ne pozdravlja, ko' MarÅ¡ala Å¡to su pozdravljali ljudi.

Sokova ima barem 50 vrsta, uključujući i one gazirane pizdarije tipa Coca Cola, Fanta i slično. Mlijeka također.., i pive bezalkoholne ima (al' yebo taku pivu)! Dobijamo čak i pastu za zube i na račun broda - a voda se pije isključivo flaÅ¡irana.

Eo, Orle.., vjerovao ili ne - tamo na onoj govnarskoj kompaniji AtlanShip - pila se voda iz tankova, kad sam bio tamo!

A komanda je bila riječka i dubrovačka!

Kakva se voda kod tebe pije?

:confused:

Last edited:
ko' Maršala

00661daec39cd5b6beb390631e2ff17e.jpg

CZ Electronics M7 Sa*pphire

Back