A koliko košta polaganje više škole kod nas +podmazivanje profesora+ breveti+ kapetanski????
Pa sta ce ti visa skola sada kad ima nekoliko Universities of Pucko - Libar, Atlantis, Marittimo, Elektro Expert i jos neki. Mozes postati i ginekolog kod njih za tri miseca po cijeni od 10-tak iljada evra!
Btw, ja sam krajem 90-tih ostao 3 godine doma i diplomirao banderasiju - potrosio sam ukupno 50 iljada dolara. Skolarina je bila po semestru oko tisucu eura.., zatim plati stan, kupi tu i tamo neku knjigu.., popijes dnevno pivu i ode lova! Platio nisam nikome niti colja za ispit ili repeticije.., a imam doma knjiga koje sam kupovao - ne bih svoju biblioteku dao za 10 tisuca evra - ni govora. Prosjek ocjena studija = 4 i kusur.
A sad bih trebao opet ici u LIBAR na iz-obrazenje, ali nece me taj iz-obrazavati pa makar s kozom orao! Btw, predavao mi mehanike onaj Tusek koji je poslije bio ministar pomorstva - dobar covik i profesor - pohvalio me da nisam ni jednom izostao s predavanja.., ja i jos jedan mladji momak, redovan student.
I gle koji su to bijednici.., taj sibenski Mrvica i govna u Ministarstvu (jebo im konj sve po spisku) - moja generacija ne moze izvaditi brevet jer tvrde da navodno nismo slusali mehaniku i strojarske predmete prije 2005 godine. A slusali smo pored cijelogodisnje mehanike i termodinamiku jedan semestar i kao nastavak termodinamike u slijedecem semestru je bilo - sve sto radi na osnovama topline - tj. motori, rashladni uredjaji, klimatizacija, bojleri, cak i parne turbine malo. I nije to bilo bas strc-brc kako se misli, nego smo imali pismeni, zbirku zadataka i udri zadatke po njoj. Elektronika je bila kao posebni predmeti - elementi elektronike, analogna elektronika, digitalna elektronika, energetska elektronika i mjerenja u elektronici. Dakle, ova mjerenja u elektronici je bio dodatan predmet uz onaj - mjerenja u elektrotehnici. Zatim kompjuterski predmet - tri cetiri predmeta - aj da cujem koliko vas ima koji ste studirali u Splitu kod profesora Bakovica i da ste osvojili ocjenu (5) iz prve, iz predmeta - racunala. A ranije kao telegrafista sam imao radio elektronike.., impulsnu elektroniku i sl.
Inace termodinamika je zanimljiva materija.., jedina je falinga bila sto nam je predavac bio cuveni Kolja - obicna kurcina. Neka mu netko tko ga zna prenese depesu da je - qrcina. Btw, bio sam tamo na falultetu protestirati i pitati ih da li su njih konzultirali iz Ministarstva prilikom donosenja pravilnika - kazu YOK. Dekan sadasnji N.R. ima titulu dr sci - a u mene zicao za kavu s automata dolje na poljudu dok se vucarao po fakultetu. Broda nije vidio osim ona dva trajekta u splitskoj luci. Profesor I.K. kaze "Aaaa, kolega vi niste zavrsili sveucilisni studij, nego strucni". Ja mu na to - podpitanje:
"A sto je to sveucilisno u Libru i Atlantisu? Kako vas nije stid stoko da vam neki Mrvica omalovazava fakultet na kojem ste napravili cijelu predavacku karijeru -
i kad ste magistrirali drzava vam je placala magisterij, dakle i ja osobno indirektno!"
Tu se malo zbunio i priznao - "a jest, u pravu ste." Jesam, ali
pravo mi je uskraceno od fasisticke gamadi iz - Ministarstva Pomorstva Tamnice Naroda.
Onda sam tija vidit sta ce reci govna iz Londona - a odgovorili mi odmah - da se javim Bradcoguzodurru.
Ajde velju, gonite se na qrac vi i on.., a jest velika ga skola umela.., obicni frustrirani 8-skoljnik!