Ako je netko zainteresiran za posao na Offshore

casper...hvala na ovoj informaciji!!samo me zanima jedna stvar,da li u toj kompaniji primaju bez iskustva!jer koliko vidim ovdje svi imate vise cinove...ako stogod znas,molio bih te pisi ili u pm.....hvala:)

casper...hvala na ovoj informaciji!!samo me zanima jedna stvar,da li u toj kompaniji primaju bez iskustva!jer koliko vidim ovdje svi imate vise cinove...ako stogod znas,molio bih te pisi ili u pm.....hvala:)

Ma to sto pise tu je automatski generirano, nismo mi svi zapovjednici ni upravitelji, ako se tek prijavis na forum bit ces kadet a nakon nekoliko postova postajes barba.
Koliko znam, Vroon prima bez iskustva, i ja sam na njih dosa bez iskustva, i primaju nize kadrove, probas pa vidis,i budi dosadan i uporan, znaci najmanje dva put misecno zvati i slati mail.:uzdravlje

E Casper, na stranu sad ono medju nama ovo-ono, evo trenutno trazim posao pa me zanima, znas mozda koliko se placa moja pozicija (2nd Off/DPO) na Vroona?
Hvala i ono, nemoj sta zamjeriti :uzdravlje

Nisam ti ja Frenki :D ili Kokolo :p pa da sam zlopamtilo :o
Ovako, onaj Vroon di sam ja bio (Engleska), nema DP brodove, oni imaju samo oko 40-tak Stand By i 1 PSV, taj PSV ti nema DP nego "poscon", meni je tamo placa ka prvom bila 108 funti na dan x 365 dana - porez, znaci DP ti imaju samo brodovi koji su pod Vroon Holandija i tamo ti placa moze biti samo veca, znaci, ka 2off DPO, najvjerojatnije oko 100 - 150 eura na dan x 365, jer Vroon placa stalno, bio doma ili na brodu (permanent), ali ove cifre nisu sigurne, Mislim za Vroon Holandija, eto toliko.:uzdravlje

Drago mi je da postoji jo?? istomi??ljenika u ovoj na??oj bran??i i zato bih se ovom prigodom tija zahvalit kreatoru teme i svima ostalima koji su konstruktivno pridonijeli temi. U 4/5 uri,koliko mi je trebalo da sve pročitam, nakupija san pozama??an broj linkova,adresa i čega već sve ne. Na?žalost ja nisam u mogućnosti pomoć jer sam jedan od onih koji bi se u neko dogledno vrime tija prebacit na offshore. Karijeru sam počeo na na??im firmama i u kratko sam se vrime, kad sam "ispeka" zanat, prebacija na kontejnere. Tu sam se zadr?ža sve do pozicije ch.off. Nisam od čestih promjena pa sam doslovce za rukav dovučen u Globtika sa namjerom da se prebacim na kraći ugovor. Ponuda je do??la trenutno u obliku Jan De Nul-a. Tu sam priliku objeručke prihvatio pa i plaću koja je u početku bila upola manja od dotada??nje na godi??njoj razini. Počeo sam kao trainee skipper na malim bar?žama i nedugo nakon toga unaprijeđen za prvoga na dredgeru. "Long story short" , manje vi??e sam zadovoljan sa svime,plaća je pristojna, radi se koliko treba, plaćaju mirovinsko, brod je star ali ima atraktivne poslove. Pod atraktivne mislim na poslove koji zbog relativno malog gaza i dimenzija dovode brod u, za skipera, jako zahtijevne situacije. Znači, posal je uzbudljiv, dinamičan, nema puno navigacije i samim time valjanja i popratnih opasnosti. Sve u svemu ok,ali...
Meni je do novih uzbuđenja i ako je offshore pravo misto za to onda sam i ja voljan poslat mali miljun cv-a i pridru?žit se vama ostalima. Da moja trenutna kompanija ima malo bolji sistem (skoro pa ga i nema) "nagrađivanja" svojih zaposlenika u vidu raznih bonusa,vjerojatno ne bih nikada tra?žio bolje.
Evo jedna za umrit od smija. Loyalty i productivity bonus teka nakon 7 godina na kompaniji u vidu 5% povi??ice ali samo za vrime provedeno na brodu.
Katastrofa! :udriglavom
Sa moje je kompanije dosta svita na Bourbon oti??lo bez prija??njeg iskustva, pa ču od tamo i počet...kad počnem.
Jo?? jednom hvala svim nesebičnim kolegama.

Odličan Thread dečki,na??a sam puno korisnih informacija,hvala puno pogotovo Casper-u.Ja se poku??avam prebaciti u offshore ali bez uspjeha.Inače sam 16 godina naviga na tankerima,bio zapovjednik par godina-dojadili mi, imam iskustvo ko zapovjednik na katamaranu,radio ko inspector.Tra?žim za 2/O na stand by ili suply ali nikako ubosti,tra?že offshore iskustvo.

Lampara,samo budi uporan pokusaj dokazati da smo svi jednom prvi puta dosli na offshore a nismo prije imali iskustva. Znaci uvik ti mora biti prvi puta.Salji CV na sve kompanije kad im bude tribalo sigurno ce netko zvati. Iz iskustva znam da je vise strojara apliciralo na Tidewatera i Vroona bez iskustva i bili primljeni kad im je tribalo.

Ja sam uletio isto prvi put prije 2 godine bez iskustva, a sad trazim novu firmu vec 2 miseca aktivno i jos nista. To ti je sve stvar srice i povuc u pravom momentu pravi potez. Ja sam prvi puta upao preko agencije Mariner (Mustra) iz Trogira kao Master na jednu pomalo divlju firmu iz Nigerije ali su ovi iz Marinera bili korektni u svom dijelu. Poslije sam imao srece da sam u pravom momentu poslao aplikaciju na firmu kojoj je u tom momentu trebalo ljudi. Budi uporan i ne daj se. :uzdravlje

Trazim Poso

Trazim Poso

Evo sam prvi put na ovome sa Vama. Odlicno suradujete i pisete nadam se iskreno. Inace sam prvi casnik stroja,zadnja companija Shell. Bio sam na Vrooma ko capo i to na ST-By brodu mijesec dana to je bilo prosle godine u sedmom mijesecu. Placa je 2800 prije poreza a nakon je 2400 funti i taj novac ces vidjeti mozda nikad. Tako da sam je napustio. Pito sam ih za supplajere ali ih nemaju dovoljno tako da sam prihvatio Shellovu ponudu za prvog makinje na LNG. To je tek robija. Sada sam doma i trazim imali tko sto kakvu kompaniju od offshora jer mi se ne navegava vise od mijesec mijesec odnosno dva dva. Ako ima za kapo do 3000kw ili za pvog makinje.
Bio bi zahvalan ako sto ima jer nisam bas sa ovim kompanijama na ti
Fala:rolleyes:

@cosmic.Lampara,GVG

Decki drago nam je da ste s nama i da ste nasli korisnih informacija te da cete imati i koristi. Nadam se da cete i vi isto tako dati svoj doprinos ovom nasem druzenju te da cete pomoci svojim savjetima drugim pomorcima.

Zelim vam ugodno druzenje i mirno more

Postovanje svima,
Hvala za pohvale na threadu, cilj mi je i bio da se priblizimo jedni drugima i da se razbiju predrasude, i da prestanemo biti sami sebi najveci neprijatelji, naime svi smo mi pomorci u istim go*nima i svima nam smrdi iz afterpika, bez obzira sto neki umisljaju da njihova kakica ne smrdi.
A sad malo o poslu, koliko je meni poznato, masu ljudi je doslo na Bourbona sa "Seabulka" i "Tidewatera", pa bi mozda bilo pametno tamo aplicirati, kad kazem "dosta" onda mislim na brojku od 50-tak i vise Hrvata, sto srtojara sto nauticara, a onda se namece odgovor, da ih tamo fali, neznam koje su adrese i brojevi telefona za tamo aplicirati, ali mozda netko tko ovo cita ima, pa nek tu posta.
Dalje, prestanite se zavaravati i misliti da ako ste master, cif palube, kapo ili prvi makinje na Kontejneru, Cruzeru, VLCC, itd., da cete se ukrcati za mastera, cifa palube, kapa ili prvog makinje na offshore, ponudite se skalu ili dvi doli, iz osobnog iskustva znam da se brzo avancaje (barem dosad), i zaboravite da ako ste na VLCC bili "MASTER" u offshoreu ste "master" odnosno kako to Englezi zovu "Skipper", pravila od tamo ovdje ne vrijede, tu ste isti ko i ostali, zaboravite vojnicki ili policijski stav koji vrijede na velikim brodovima, panatika, maznjavanje, ovo, ono, mozete samo brze nauciti plivati, Kapo se i jos mozda moze ukrcati ko Kapo, ali i to se rijetko dogadja, ali cesce nego na kuvertu da ce master sa VLCC doci ko master na PSV ili AHTS, osobno znam mastera sa bulka koji je dosa za treceg (Junior officer) na AHTS i nakon dva ugovora vec je prvi.
Dalje Vroon ima samo jedan PSV i tamo vam ne preporucujem iz vec spomenutog osobnog iskustva a na Stand By vam nebi nikako preporucio, i sam sam mislio da je to offshore, u nacelu i je, ali nema veze sa stvarnim offshorem, osim duljine ugovora, a sve ostalo, niti blizu, i tamo opet vladaju pravila "Pirata sa Kariba", ne mislim da ljudi tamo ne vrijede, boze sacuvaj, ali to je svijet sam za sebe, a na prave PSV i AHTS na pravi Vroon (iz Holandije) osobno jos neznam nekog Hrvata da se tamo ukrca, ako je nek mi oproste, ali tamo su obicno "top 4" Holandezi.
I jos na kraju, da bi dosli na neku vodecu poziciju, morate u vecini (99,9%) slucajeva imati DP unlimited, da bi ga dobili, morate imati navigacije, da bi imali navigacije za DP, morate biti u offshore na DP brodovima, a nitko vas nece zaposliti ka prvog ili mastera bez DP-ja i jos bez iskustva, eto, mene jesu, bez DP-ja ali sam ima PSV iskustvo (ajmo rec nekakvo), znaci moze igrati i sreca i strpljenje, a sve ostalo, ja bi predlozija (mada je i to nista), da sami polozite DP Basic, ako niste te srice da vam ga firma plati, i aplicirate za treceg ili drugog, odnosno za 3rd ili 2nd Engineera, a moze se dogoditi da polozite DP Basic, platite 10500 kuna i opet vas ne prime, ali tko trazi taj i nadje, kad tad, ili bez rizika, tesko, znam da istina zvuci jezivo, ali bolje i ovako nego da vam dajem lazne nade, evo nas Bellboy, Master, ima DP i ne moze nac posa, ja sam ima PSV iskustvo i bez preporuke, opet san bija nigdi, tri miseca bez posla, mislim da to sve govori samo za sebe, a neko ima srice i ubode ka corava kokos, ali ja nazalost nisam od tih.
Eto drago mi je ako sam ovim pomogao. :uzdravlje

Sorry na Lancunu.

Last edited:
Pozdrav svima!

Pozdrav svima!

Novi sam na forumu mada vec neko vrijeme pratim teme! Trazim posao asistenta struje pa nikako nista nac. Jos krajem prosle godine sredio sam potrebne dokumente na prjedlog prijatelja koji me obecao ukrcat ali naglo je doslo do promjene. Sad apliciram i zovem ali sve je uzalud. S kim god udjem dublje u razgovor kaze da nista bez preporuke! Zovem svaki tj. sve registrirane agencije,a apliciram kamo god stignem! Ako netko moze pomoc bio bi zahvalan!

Evo me opet,ko ??to sam reko navigo sam uglavnom na tankerima i sku?žio sam da je to k...c u odnosu na offshore,pa sam se poku??avo prebaciti za rank 2/O.Upoznao ljudi(strojara i nautičara koji su se uglavnom prebacili sa trgovačkih brodi) pa sam htio njihovim putem.Slao sam dvi godine cv-e niti odgovora,ipak iz par agencija su popričali uljudno,tako bih pohvalio agenciju Mariner iz trogira,na korektnosti.Umalo su me uzeli za 2/O na ROV(Burbona),ali na kraju su ipakuzeli mladjega i izvinili se.Jedan čovik iz agencije u ? kotskoj mi je lipo objasnio situaciju kod prebacivanja na off-shore.On je bio master na tankerima pa posli na master na offshore brodovima.Reko mi je da smo prekvalificirani za ovaj poso ali se podigla fama pogotovo oko DP-a,te da je to tako trenutno na tr?ži??tu.Oću reći da je nedostatak ljudi u offshoru uzimali bi bez iskustva,tj uz training(ko ??to shell trenutno radi za LNG brodove,di im fali ljudi).Jedan na?? kapo na offshoru ispričo mi je svoju storiju.Prije toga bio čovik na tankerima pa na ribaricama po pacifiku osto bez posla i pre??o na offshore.Stoga imam neku sliku o offshoru zato bi volio tamo raditi,ako ne boze moj ima mista na VLCC i kemiji.Evo mi brat od ?žene bio kadet na tankerskoj pa sad oće na vi??u pomorsku.Dao sam mu savijet da pusti vi??u i da ide na offshore,po??to su kraći ugovori i dobra lova i br?ži avancamenat te tamo sa srednjom more napraviti karijeru do kraja.Pogotovo da mu se ne dogodi(ko meni) da naleti na nekog "iskomplesiranoga čifa" (bez vi??e pomorske pa nemo?že za "Barbu") koji je 15 godina u ranku pa da ga raz..zi., po??to je na trgovačkima brodima poluvojna hijerarhija koja se meni osobno nije svidila i razbila mi se o glavu.A da i ono sa panatikom(spomenuo jedan kolega) sa na??im ljudima..osobno sam se iskrco s broda,a prethodno face u agenciji poslo u p... materinu kad su me počeli stiskati(nasa agencija u Splitu)zbog nekakvih manjaka od kolege prije mene te da ljudima ne dam isti.Isto tako bio sam na ribaricama i putničkom katamaranu sa 10 manovri dnevno i tu nema hijerarhije nego su svi isti,jedino se zna čija je odgovornost.Triba znati da ovaj sa VLCC tankera neće vezati bilo koji manji brod bez odredjenog iskustva,isto tako ovaj sa offshore broda neće proći Mallacu sa 330 metri duzine i 70 ??irine i 25 m gaza,bez da se posere u gaće.A eto triba biti uporan i slati pa će jednom ne??to uletit.Jo?? jednom hvala svima na ovom forumu na korisnim informacijama i iskustvima.

@Lampara
Nisam mislio omalovazavati nikog, nego sam htio pokazati na pravo stanje stvari, a osobno mi je najmanji brod dok nisam dosao na offshore bio 250 metara, i to zadnjih 20 godina, dakle osobno mogu proci Mallacu sa VLCC bez da se userem u gace i vezati PSV, dapace lako je sa konja prc na magarca, ali nije obrnuto, nadam se da me razumite.
Istina je da se podigla fama oko DP-ja, ali tako je, kako je, evo prije pola godine, svatko tko je aplicira u Bourbona u Francusku je dobio posa, a sad ga nemos dobiti bas tako, jer je navala ljudi, vjesti se brzo sire.
Moga san reci i da ima mista di oces, ali na zalost nije tako, ali neko ima i jebene srice (ko nas Frenki), a ja je nemam pa moram cekati ili preporuku ili lanjski snig.
Dakle, Lampara, nisam se osobno vama obracao nitio bilo kome, dapace, najprije bi vama pomoga posto ste iz Zadra, ali trenutno tu di jesam nisam u mogucnosti jer sam malo na firmi, nemojte zamiriti na ostrom jeziku, ali sam u biti dobrica. :uzdravlje

Anglo-Eastern

Anglo-Eastern

Evo ako nekoga interesira neka se javi. Poruka je primljena 11.03.2010.

Sretno i bilo bi mi drago da nekome pomogne.

Hello,

We are currently have the below positions available:-

Position 1= 2/O-DPO on a DSV for a permanent position off 4 week on/off, starting 7th April.

Position 2 = 2/O-DPO on a DSV for a temporary 6 week trip starting 14th April, may lead into 2 trips.

Position 3 = 2/O-DPO on a ROV starting 14th April permanent position off 4 weeks on/off.

Position 4 = 2/O-DPO on a DSV for a permanent position starting 24th March, 4 weeks on/off.

If any of the above positions interest and you are available for dates etc please send me an up to date C.V and I will provide further details.

Kind Regards

Anglo-Eastern Crew Management
Tel: +44 (0)1624 626582
Fax: +44 (0)1624 624445
mailto:aecmuk@angloeasterngroup.com

poprilicno jaki sa offshore poslovima

http://www.metroworth.com/

Evo ako je netko zainteresiran

We are currently looking for a 1st Engineer with Semi Sub experience. The job is:

- Based in the UK
- Accomodation semi sub
- 3 weeks
- Joining 7th of April
- Ongoing for 6 months

If you are interested and have experience on semisubs as a 1st Engineer please can you send me and updated CV as soon as possible?

Regards

Rob Pattenden MREC DipRP
Recruitment Consultant

SubservPro Ltd
1 White Lion Walk
Banbury
OXON
OX16 5UD
United Kingdom

Tel: +44 (0)1295 225000
Fax: +44 (0)1295 225001

CV saljite na Rob@subservpro.com

Last edited:
AHTS, Euromar

AHTS, Euromar

Lijepi pozdrav svima. Prvi put pisem u forumu.
Molio bi ako je neko bio na Euromara da napise kakva je kompanija, brodovi, tko su posada i sl. Jeli to agencija ili kompanija.Jesu li im ti AHTSi kakve stare kante ili uredu brodovi.

Unaprijed hvala i lijepi pozdrav.

Back