Sorry sto se tek sad javljam, sanse za upasti su velike, a koliko je meni poznato izgleda da im fali ljudi a pogotovo sad kad je VROON i formalno uzeo NOMIS-a a VIKING-a jos i prije, ja san prije dva tjedna bija na breefingu i sad su nam svi papiri od VROON-a,Place su kako je Dalmos reka,ovisi na kojem si brodu,je da se valjas ali to i ne traje tako puno, uglavnom uvik imas dva tri dana valjanja pa dva tri dana dobra,evo mi smo imali 7 dana valjanja ali zato vec sad imamo 7 dana kalmu bonacu, a i sto se valjanja tice najvise te moze uvatiti 3 miseca godisnje i to od 10 do 3 miseca, pa sad racunaj ako si svaki drugi misec na brodu,znaci imaces pola 10,12,1 i pola 3 miseca lose, i to ne svih 28 dana,OK ima njih koji su dozivili svih 28 dana lose ali rijetko, a brodovi i nisu tako losi, kad je forca onda brate lagano provu u vitar i gori, doli,nije ka na kontejnerasima di san ja bija priko 250 metara, ali 28 dana + godisnje provedes dva miseca manje na brodu i placa svaki misec, a kako je reka Dalmos sa svakim bravetom placa raste a i VROON je sad velika firma pa ako ne valja ode ides drugdi ali moras znati da je bez iskustva najlakse upasti na Stand by brodove a tamo je placa najmanja pa onda sa iskustvom i placa ide gori ka i svugdi.nadam se da sam pomoga