Ako je netko zainteresiran za posao na Offshore

Pozdrav posto se dugo nisan javlja,
pa sad samo da van recen ko voli st'by brodove svaka mu cast a ko neije bija neka dobro razmisli jer se 28 dana stoji na mori po bilo kakvom vrimenu i u porat se ide samo za izmjenu posade. A postelja u kabini pari kada pa sad ko voli....

pa sad samo da van recen ko voli st'by brodove svaka mu cast a ko neije bija neka dobro razmisli jer se 28 dana stoji na mori po bilo kakvom vrimenu i u porat se ide samo za izmjenu posade. A postelja u kabini pari kada pa sad ko voli....

Bas zbog toga san ja odusta od st-bya i osa nazad na cruisere. Evo bas ukrcaj u Miamiu na N.Sky-a na 8 tjedana :D

A ko je reka da voli St'by brodove?
Jeb.. ih ja, ali kako doci do PSV,ROV,ili slicnih? bez iskustva,javi brate ako znas,ili daj preporuku na moj PM, ja cu ti vjecno biti zahvalan.Nisan ni ja trazija St'by brodove,ali niko me nije tija na ove druge,svi traze nekakvo iskustvo,a kako ga dobiti ako me niko ne ukrca :confused:,a sad sam star da pocimam opet od kadeta :( ,Sve ove nase agente koje sam zvaja (PASAT,OSM i ostali, ni cuti) i sto mi je onda preostalo? vratiti se nazad na kontejnerase?(a mogu jos uvik) ili uzeti ovo (za sad san uzeja ovo),isa bi ja najradije na putnicke,ali vec san reka,sto da idem za terca?a onda cu radije nazad na kontejnerasa za troduplo vecu placu (mislim na odnos terco na putnickom ili chief na kontejnerasu) jebiga sad je tu i familija i treba suske, a nebi volija sad ko starog prdonju da me jebu neki mulci koji jos u pelene pisaju :udriglavom.Eto zato ova cila fama oko St'by brodova,a ti ako imas kakve veze na ovim boljima onda nam pomagaj ili zip :cool:

Postovanje,
Upravo sam doznao da NOMIS vise ne ukrcava na svoje brodove jer su oni sad u sastavu VROON-a,eventualno ako VROON nema ljudi (a nema ih sigurno) onda se obrate NOMIS-u, koji onda kontaktiraju zainteresirane,tako da se moze dogoditi da upadnete i preko NOMIS-a, ali ne garantiram vise 100%.Moja je preporuka da od sada svoje CV i molbe saljete direktno na VROON-a,kazem to se odnosi na sve one koji imaju dobre namjere,voljni su dizati cjenu nama Hrvatima i zele navigati na ovakvim vrstama brodova.
Evo adresa di mozete doznati o svim detaljima i takodjer ispuniti aplikaciju.
http://www.uk.vroonoffshore.com/crewing.asp

Last edited:
kako upasti tamo kao A/B?

Isto ka i svi drugi,
Odnosno ako ih zoves ili ako im saljes mail (CV) onda kazes ili naznacis u kojem svojstvu trazis posao, posla ima u slijedecim svojstvima: O/S, A/B, Medical (to obicno bude meho ili neko sa palube O/S ili A/B, posto oficiri ne polazu Medical),Ch/Cook, Motorman, 3/E, 2/E, Ch/Eng, 2/O, C/O, Master.
Ovo vridi samo za Stand By brodove.

Par godina sam na trgovčkim brodovima (tankeri,bulkovi) kao kormilar.Zanimalo bi me kako upasti na offshore jer sam upisao pomorsku pa mi ugovori od 4-5-6-7 mj. uzimaju puno vremena,a htio bi to ??to prije zavr??iti.Zatupljujući mi je trenutno posao.MORAM NAPRIJED!

Nedaj se stari nego ustraj,baš mi je drago,inaće svi uvik govore kako je oficirima lako i sl.a niko se ne siti upisat Pomorsku ili Višu pa i oni mogu doć na naše misto ako hoće.

Drž se i izguraj to pa će bit bolji ugovori i posao.

Skužio!Pokušavat ću i dalje.Već šaljem mjesecima,al ništa.

Evo probaj tu:

Rank: FRC Boatman / FRC Coxswain / DC Coxswain / AMA / EDH / AB / Cook / C/E / 2/E / 3/E / 1/O / 2/O / Master
Certs: AB, SBV ITSO, BSS or PST, Other relevant certs. ENG1
Vessel: Safety Standby / Multi-Purpose / Tanker Assist
Trading Area: North Sea (UK, Norwegian, and Dutch Sectors), Irish Sea
Trip Lengths: 28 Day contracts / On-going
Start Date: ASAP
Perm / Temp: Temp and Perm
Salary: Â? Day Rates
Note: You must have the SBV ITSO (OPITO approved) certificate min.
Master, 1/O, 2/O,
greg@seamariner.ltd.uk
AB, EDH, FRC Boatman, FRC Coxswain, DC Coxswain, AMA,
warren@seamariner.ltd.uk
C/E, 2/E, 3/E
mike@seamariner.ltd.uk
Cooks
della@seamariner.ltd.uk

I ono sto ti je reka Zombi, dosadjuj stalno, vec ce se neko javiti,kako se ono kaze, svaka roba ima svog kupca.:uzdravlje

Last edited:
Svaka čast na tim info.
Kakva je situacija sa asistentima makine - dali primaju nase decke. Na Kgjs-u sam i ne mogu zaposlit sina akoji bi volio otici na offshor firmu.
Pozdrav:)

Koliko je meni poznato,VROON nema asistente i kadete na Offshoreu,ali VROON ima i kontejnerase,tankere i lifestock carriere,tamo ih ima,e sad,dali je moguce ici na cargo brodove pa se prebaciti na offshore (ako se interno dogovoris sa firmom) to neznam.Dali neka druga firma prima asistente i kadete na offshore neznam,ali znam da je na VROON-a masu ljudi sa pomorskom skolom doslo za mornare,bili dva-tri ugovora i onda otisli za oficale,a u matrikuli master napise ka assistent umisto mazac.

Dobra večer da se predstevin.
Ja san Dino, 23 god., 2nd Mate na AHTS brodu.
Zanima me ako ko zna naime iman DP basic brevet ali bez logbook-a.
kako mogu doć do log.-a, da li se mo?že to kupit napose ili ako neko ima kakvu kombinaciju.
Unaprijed hvala.

Dobra večer da se predstevin.
Ja san Dino, 23 god., 2nd Mate na AHTS brodu.
Zanima me ako ko zna naime iman DP basic brevet ali bez logbook-a.
kako mogu doć do log.-a, da li se mo?že to kupit napose ili ako neko ima kakvu kombinaciju.
Unaprijed hvala.

Nema kombinacija....
Ukoliko si odslusao kurs u centru koji ima akreditaciju Naut.Inst. DP Centar ti je morao dati DP Log Book sa upisanim odslusanim kursom i pecatom centra.
Ukoliko centar nema akreditaciju Naut. Instituta, to ti je isto kao da nisi niti odslusao tecaj. Probaj kontaktirati centar gdje si odslusao kurs i pitaj za Log Book.

sve je to lipo ali na offshore idite na drilling
sve pineze koje spominjete gore rastu do 3 puta
svi koji imaju dp iskustvo mogu sidit za pultom i resetirat alarme
i to im je cili posal ne micu se s pulta(jedan junior i senior)
ljudi koji su bili po nazovimo radnim brodovima makinja(iskustvo 4takta i ucestalog presinga))
mogu bez problema proc u makinji
valjanja nema ili si na sidrima ili imas 8 propela
svi dp iz europe su poljaci sta su zbilja bolji od nas
dva rig mehanica poljaci
osobno strojari koji su s menom radili na jdn bi ih izili ali ovi su ovdi.
ako imate dp boiset neki strucni kurs saljite to
trenutno je kriza ali pravih ljudi fali a i ovo ce proc

tesko sa putnickih na ludilo ha ha
nije lako

sve je to lipo ali na offshore idite na drilling
sve pineze koje spominjete gore rastu do 3 puta
svi koji imaju dp iskustvo mogu sidit za pultom i resetirat alarme
i to im je cili posal ne micu se s pulta(jedan junior i senior)
ljudi koji su bili po nazovimo radnim brodovima makinja(iskustvo 4takta i ucestalog presinga))
mogu bez problema proc u makinji
valjanja nema ili si na sidrima ili imas 8 propela
svi dp iz europe su poljaci sta su zbilja bolji od nas
dva rig mehanica poljaci
osobno strojari koji su s menom radili na jdn bi ih izili ali ovi su ovdi.
ako imate dp boiset neki strucni kurs saljite to
trenutno je kriza ali pravih ljudi fali a i ovo ce proc

tesko sa putnickih na ludilo ha ha
nije lako

@Srelec
Svaka cast na ulozenom trudu za gore navedeni post,medjutim po mojoj slobodnoj procjeni,ovaj forum je otvoren da bi ljudi podjelili iskustva i pomogli jedni drugima,nije zamisljen da se svatko hvali sa svojim uspjesima,uvijek ce biti onih sa vecom i sa manjom placom od mene ili tebe,drago mi je da ti je dobro i zelim ti jos bolje,a volio bih i kad bi podjelio sa nama kako doci na drilling poslove ili kako si ti dosao tamo,tako da i drugi dobiju priliku da im bude dobro kao i tebi,a i istjerat cemo Poljake jer ZNAM da smo kvalitetniji od njih.Velika vecina nas ovdje djeli iskustva kako doci na neku firmu a izbor je samo nas,pa tko voli nek izvoli.:uzdravlje

niko se ne hvali a najmanje mi je lipo(zato sam i napisa jer da mi je ko ima rec za ovo trazia puno prije)
mogu se pohvalit da sam radia na jdn na zbilja impresivnim brodima to
(imc) jebeno savlada
ovde je tehnologija prije 30 godina sve sporko i jadno ali lova je sta drzi
kako doc napisa sam prije bia u offshore industry(a posla sam bia neke adresse di bi mozda se moglo proc) nije vrimena sad sve trazit
doveli me belgijanici tj kolega me zva ocu li doc zatim rigmenager posli njega
a na istu firmu sla dva puta cv i ka da sam bacia u bunar
znaci preporuka

za start moze proc kozulic ktm (on nije ni los) kad se dobije malo iskustva a i market mora ici gore posla ce bit
a svi koji ste po aberdinu barem tamo je centar drillinga za europu pa ako
se ljudi sami ne mogu okrenit i proc par agencija i firmi svi su gori
stena,transocean,pride,noble ima ih nije moguce nabrojit
neides doma nego platis sobu u hilton tretop hotelu(sa drvenim podima ne beton) 200funti uzmes taxi i prodiras u dva dana prodes sve i blizu si posla
jer kad te vide uzivo i ti si ok po posla je gotovo.

@Srelec
Svaka cast na ulozenom trudu za gore navedeni post,medjutim po mojoj slobodnoj procjeni,ovaj forum je otvoren da bi ljudi podjelili iskustva i pomogli jedni drugima,nije zamisljen da se svatko hvali sa svojim uspjesima,uvijek ce biti onih sa vecom i sa manjom placom od mene ili tebe,drago mi je da ti je dobro i zelim ti jos bolje,a volio bih i kad bi podjelio sa nama kako doci na drilling poslove ili kako si ti dosao tamo,tako da i drugi dobiju priliku da im bude dobro kao i tebi,a i istjerat cemo Poljake jer ZNAM da smo kvalitetniji od njih.Velika vecina nas ovdje djeli iskustva kako doci na neku firmu a izbor je samo nas,pa tko voli nek izvoli.:uzdravlje

niko se ne hvali a najmanje mi je lipo(zato sam i napisa jer da mi je ko ima rec za ovo trazia puno prije)
mogu se pohvalit da sam radia na jdn na zbilja impresivnim brodima to
(imc) jebeno savlada
ovde je tehnologija prije 30 godina sve sporko i jadno ali lova je sta drzi
kako doc napisa sam prije bia u offshore industry(a posla sam bia neke adresse di bi mozda se moglo proc) nije vrimena sad sve trazit
doveli me belgijanici tj kolega me zva ocu li doc zatim rigmenager posli njega
a na istu firmu sla dva puta cv i ka da sam bacia u bunar
znaci preporuka

za start moze proc kozulic ktm (on nije ni los) kad se dobije malo iskustva a i market mora ici gore posla ce bit
a svi koji ste po aberdinu barem tamo je centar drillinga za europu pa ako
se ljudi sami ne mogu okrenit i proc par agencija i firmi svi su gori
stena,transocean,pride,noble ima ih nije moguce nabrojit
neides doma nego platis sobu u hilton tretop hotelu(sa drvenim podima ne beton) 200funti uzmes taxi i prodiras u dva dana prodes sve i blizu si posla
jer kad te vide uzivo i ti si ok po posla je gotovo.

Cuj nije ni meni ima niko nista reci,zato su Glupi Dalmos i Sonny i otvorili ovaj forum sa namjerom da mi ostale budale podjelimo iskustva medju sobom i da nas vise agenti ne izrabljuju.
Ima u Aberdeenu hotela i za 50 funti na noc,tamo nas je NOMIS slaja,Ja sam isto bio u Aberdeenu radio upravo ono sto ti kazes da je najbolje,sam poci i prosetati,bio sam na milijun agencija,neznam koliko ti iskustva imas,ali vjeruj,moje je impresivno,pa,ipak mi se ni dan danas nitko nije javio,ti si rekao ono generalno,kao da ja kazem,dodjite u Zadar i trazite,naci cete vec neku zensku za povalit,meni (nama) triba,ono u stilu,dodji u Zadar,javi se Mari u kafe baru Forum i pitaj je di ima pic.. za poje...,pa ce te Mara uputiti,znamo mi di ima agencija,i da ih tu na Forumu ima mali milijun,ali pokusaj ko sto smo ja i jos neki pisali,evo Broj tel. i E-mail adrese i javite se tom i tom,onda ispadnes lik.:uzdravlje

Last edited:
odgovor

odgovor

ocigledno je problem s tobom jer meni su se javili

adrese i info sam pisao prije zasto ti je tesko pogledat a lako vridat
evo neke info di bi se moglo proc za pocetak
Dragoslav VESIC
E-mail Address(es):
d.vesic@ablemaninternational.com (mahom drilling malta dobar ulazak)
covik je iz srbije mislim ok ugodan mozete pricat i nasi s njim

Geraldine Cushcieri
E-mail Address(es):
g.cuschieri@ablemaninternational.com (mahom drilling malta dobar ulazak)

ghamari
E-mail Address(es):
ghamari@satslimited.com

Monika@northbeypower.co.uk generalno sve vidite net(sve za offshore)
E-mail Address(es):
monika@northbeypower.co.uk

Rita Backx
E-mail Address(es):
Rita.Backx@ahlers.com (pride, sevan ,office belgija pozeljno je da te upoznaju tj prestavit se placa je dnevna)
svi koji su sa dp mogli bi proc prika mi je tu sad isa s jdn 330eur dnevno za trenni dp znaci sistent dp ili 3 dp

Vidar Roinas
E-mail Address(es):
Vidar.Roinas@Subsea7.com (puno novih brodi polagaci cijevi i support brodi
nudili su mi za eto(dok je funta bila 9.5) 4000f i 13 placa dobar korak put drillinga

agoreta@ktmservices.com
E-mail Address(es):
agoreta@ktmservices.com (ktm znaju valjda svi mogu pricat svasta ali ok fer i korektni ides na probu ako prodes uzima te firma)

ovo je za pocetak kasnije se ide skalinu vise

Cuj nije ni meni ima niko nista reci,zato su Glupi Dalmos i Sonny i otvorili ovaj forum sa namjerom da mi ostale budale podjelimo iskustva medju sobom i da nas vise agenti ne izrabljuju.
Ima u Aberdeenu hotela i za 50 funti na noc,tamo nas je NOMIS slaja,Ja sam isto bio u Aberdeenu radio upravo ono sto ti kazes da je najbolje,sam poci i prosetati,bio sam na milijun agencija,neznam koliko ti iskustva imas,ali vjeruj,moje je impresivno,pa,ipak mi se ni dan danas nitko nije javio,ti si rekao ono generalno,kao da ja kazem,dodjite u Zadar i trazite,naci cete vec neku zensku za povalit,meni (nama) triba,ono u stilu,dodji u Zadar,javi se Mari u kafe baru Forum i pitaj je di ima pic.. za poje...,pa ce te Mara uputiti,znamo mi di ima agencija,i da ih tu na Forumu ima mali milijun,ali pokusaj ko sto smo ja i jos neki pisali,evo Broj tel. i E-mail adrese i javite se tom i tom,onda ispadnes lik.:uzdravlje

Jedno pitanje za ekipu sa offsh. Prijatelj mi je dipling strojarstva 27 god. (fesb) momak stvarno rastura sa teorijom ali nema iskustva na brodovima ali ima srednju pomorsku. pita mene kako bi dosa do offshorea ako je uopce moguce a ja pitam vas koji ste tamo pa ako ko moze sta rec, ima li uopce on sanse a radija bi bilo sta za pocetak, hvala unaprid

ocigledno je problem s tobom jer meni su se javili
adrese i info sam pisao prije zasto ti je tesko pogledat a lako vridat
evo neke info di bi se moglo proc za pocetak

Ma nemoj se iditi srelec,
Ja san ti malo
6zr9tt.gif
znas ono po seljacku,nis mislija nista lose,a i slabo vidim i sporo citam pa ko ce sve postove citati,a i ja san puno puta ponavlja isto sto su me vec 100 put pitali,evo sad si vec faca na kvadrat,ajd.:uzdravlje

odgovor

odgovor

neka ide kod kozulica
poslat ce ga na transocean
biti ce pitur ili cistac i ako bude srice i pameti i volje
ici ce naprid s obzirom da je strojar moze doc do ch mehanic nakon odredenog vrimena ili sub se eng
ali za sve triba proc vrimena i volje
s takvom skolom vani (engleska usa i njihovom putovnicom lako bi isa naprid ali mi smo hrvati i taj put ce mu bit trnovit sto ne znaci da je nemoguc)
opcija dva asistentura pa 3 eng pa dat razliku za visu pomorku (s obzirom na fesb) nije nesto puno ispita i mahom mali taj put je isto aktualan
pogotovo sta mu je visa (dvi god su dovoljno) gotovo pa svrsena.
a sad doc negdi i rijesavat nesto bez ikakvog iskustva i znanja(to sta on zna nezna nista moze biti samo spreman za ucit a i to je veoma dobro)
znaci dvi solucije savjetujem asistenturu pa dalje ako je takav kakav kazes
brzo ce grabit naprid(danas triba ljudi koji ce radit)
sritno mu

Pa niste ni ti ni srelac jedini na offshoreu, ali nema veze ne da mi se citati evandjelje po ivanu da bi sazna koje boje su bile ivanove slape. Nema veze odgovor bi triba bit kraci od tvog posta povise.

Back