Ako je netko zainteresiran za posao na Offshore

Jedno pitanje za ekipu sa offsh. Prijatelj mi je dipling strojarstva 27 god. (fesb) momak stvarno rastura sa teorijom ali nema iskustva na brodovima ali ima srednju pomorsku. pita mene kako bi dosa do offshorea ako je uopce moguce a ja pitam vas koji ste tamo pa ako ko moze sta rec, ima li uopce on sanse a radija bi bilo sta za pocetak, hvala unaprid

@casper2005
@srelec
@capt.morgan
Oprostite kolege ća Vam upadan u diskusiju, jer ja nisan na offshoru. Ali me zanimalo ovo pitanje od kolege Foxa, koji pita za savjet za prijateja ća da radi.
@Fox
Ja osobno mislin da tvoj prijatej pogre??no razmi??ja ća sa zavr??enim FESBom misli ić na brod:confused:??? Bez obzira ća ima diplomu najte?žeg fakulteta u dr?žavi, njega na brodu neće tretirati "po??teno", zato jer ima Srednju pomorsku ??kolu i samo je ona relevantna na brodu, a Fakultet strojarstva na?žalost nema veze sa pomorstvon i na račun njega nemore dobit nikakve brevete!!
Zato ti reci svome prijateju da ako stvarno ?želi ić na brod polo?ži razliku na Pomorskom fakultetu, tj. na Vi??oj, izgubi jo?? koju godinu u tome i onda ode na brod ka asistent sa VS i to će mu bit pravi pogodak:).
Osim ako u međuvremenu ne nađe posal na kraju, jer sa takvin fakultetom, čovik more radit od Dizel-motorne tvornice u splitskom ??kveru do Elektrodalmacije, Dalmacijecementa i sl. Druga je stvar ako momak stvarno nema sriće za nač posal na kraju, pored ovakve konstantne krize u na??en dru??tvu, nebi se čudija.
Nemoj ovo svatit negativno, jednostavno mi nije jasno da neko tako more fulat fax, prijatej ti je zavr??ija Pomorsku ??kolu, triba je u toj struci i ostat.:o

Casper evo da ti se zahvalim u ime moga prijatelja kojemu sam proslijedio informacije koje si postao ovdje. Napisao mi je da ga je kontaktirao netko iz Singapora i da mu je siguran posao kao 2nd. Off, a da ce ga pokusat uvalit za Chiefa. Inace on nema iskustvo u offshoreu, a trebao bi ici za dvije setemane.

Hvala jos jednom.

Casper evo da ti se zahvalim u ime moga prijatelja kojemu sam proslijedio informacije koje si postao ovdje. Napisao mi je da ga je kontaktirao netko iz Singapora i da mu je siguran posao kao 2nd. Off, a da ce ga pokusat uvalit za Chiefa. Inace on nema iskustvo u offshoreu, a trebao bi ici za dvije setemane.

Hvala jos jednom.

Kad vidim ovakav post,onda znam da je moj Thread na pravom putu,i da ti jos samo jedno kazem,ako ide u Singapur,najvjerojatnije ide na AHTS (anchor handler) di je placa za prvog 115 funti pa navise,a AHTS je poslije Platforme najbolje placeni posao,blago njemu.Ne odbija mu se porez i stalno je u bonaci,a posla jako malo,to znam jer je meni zapovjednik bio u sektoru Singapur na AHTS pa mi je pricao,neka,sretno jos jednom a meni dan zivota vise jer je jos jedan nas zajeba Poljaka ili ex Rusa.
:uzdravlje

Jedno pitanje za ekipu sa offsh. Prijatelj mi je dipling strojarstva 27 god. (fesb) momak stvarno rastura sa teorijom ali nema iskustva na brodovima ali ima srednju pomorsku. pita mene kako bi dosa do offshorea ako je uopce moguce a ja pitam vas koji ste tamo pa ako ko moze sta rec, ima li uopce on sanse a radija bi bilo sta za pocetak, hvala unaprid

U prijevodu prijatelj nema apsolutno nikakvog iskustva na brodovima i zeli u offshore.
1. Ako zeli uc u offshore, mora prvo sam odredit sta konkretno zeli, brod ili nesto drugo npr platforme itd.
2. Ako zeli na brod moze kao asistent stroja jer ima srednju pomorsku, FESB mu na to ne utjece niti ima ikakvu vaznost za daljnji razvoj karijere. Sa srednjom moze doc do 2nd eng. FESB nije pomorsko uciliste i treba bi ili polagat razliku ako je moguce ili upisat Visu.
3. Ako zeli platforme, bit ce primoran startat od samog dna, tesko da ce ga itko i zaposlit.

Moj savjet je posto ima srednju pomorsku, okrenit se brodovima, odradit asistenturu i polozit klasu. To je neki realni sljed dogadjaja.
Da ce ga itko uzet na platforme odma bez ikakvog iskustva...male su sanse.
Medjutim nakon asistenture i klase, prica je vec malo drugacija i onda moze izabrat hoce li ostat radit na brodovima ili ce trazit nesto drugo.
U sve to treba ubacit i mogucnost studiranja na Visoj ili polaganju te razlike, na sta ce izgubit isto dosta vrimena...
U svakom slucaju, ako se odluci za pomorstvo, ceka ga puno posla...

Hvala majstore na informacijama samo to me zanimalo a to sam pretpostavlja ali jebiga tija san da mi neko potvrdi ko je u tome.

@splitski kanal nismo se izgleda razumili. Ma ima nekoliko lik me pita kakvu bi sansu ima na nekom oil rigu ili tako nesto jer bi nesto minja ovo di je odi mu je ukurcu a radi za ad-plastiku pa je pokusa dobit kakav odgovor jel uopce moguce sa fesbom doc na neki offsh bez navigacije od prije i hvala bogu da misli pocet od pocetka a ne doc odma za upravitelja. Samo to. Pa sam se nada da ce netko rec nesto ka north sea cak i u skracenoj verziji a ne ka slusaj sad procitaj zadnjih 6 stranica ako te zanima a sve skupa moze ili ne moze.
Nisan se bahatija niti sam uopce reagira nesto, malo se nasalija i sve ok ali ima ovih sta imaju visok tlak... A ovo za "rasturanje", eto casperu salija sam se, jel sad ok? :uzdravlje

@fox
Nema problema, sve je u redu, samo dajen u ??porko savjet na najjednostavnijem plastičnom primjeru, a North sea ti je to stručno obrazlo?žija:).
??alosno je da sa takvin fakulteton, momak, čovik, sve isto, mora gledat za poč na brod, a sa takvon diplomom bi mu tribala bit vrata otvorena u svin firmama na kopnu:udriglavom.
Jebena dr?žavo za koga smo mladost skoro izgubili:mad:.

@splitski kanal Ma to je to sta govoris. Jebote momak je zavrsija pomorsku ali se predomislija kasnije vezano za struku, shvatija je da nije more za njega i krenija na fesb sve da u roku i sad jebiga radi tamo a kriza je i jebiga nema toliko otvorenih poslova ka prije. Tija bi ic negdi van di ce bit placen pa makar i cistija ulice, ali mozda je tek sad shvatija da je falija struku he. Jebiga njemu i takvima bi drzava tribala omogucit nesto vise a ne da sad gleda kakao poc na asistenturu nakon svega. Nema veze hvala jos jednom. Malo sam skrenija sa teme sorry..

@fox
Ima sansu samo na jednoj firmi a to je maersk contractors da ide na special drilling trainee program.Sve ostalo je za njegov kalibar sranje.Vjerujemda dobro govori engleski i da bi tamo moga proc.Pocetna placa je oko 3500 erla on-off a kad zavrsi skolu i tecaj onda bi bija u 7. nebu.Tecaj traje oko 14 miseci i intezivno se radi u skoli i djelom na platformama.Ne znam jesu li u zadnje vrime davali oglas ali non stop ponavljaju i evo jeda koji imam sejviran.Dole ti je link
http://www.worldwideworker.com/job-...ing-/Europe/Denmark?job=82007&org=job-library

Prika,ako ti taj prijo oće ić vanka to može bez problema sa tim fakultetom,u Kanadi ili Australiji ćega doćekat otvorenih ruku,viruj mi..

Evo vidite kako se sve moze kad se hoce,
Tako volim kad coviku kazete tocno,di,sto i kako.
@Fox, No problem,ja sam stari prdonja da bi se ljutija,ja samo pokusavam pomoci viruj mi,i nisam sebican,niti sam ikad bija niti cu ikad biti,a svi koji su navigali samnom znaju da sve napravim da bi coviku pomoga (osim ako nije dno dna,a i onda dajem barem dvi sanse).Drago mi je da su Dalmos i Sonny otvorili ovakav vid razmjena informacija i ja osobno vjerujem da je velik dio ljudi upravo preko ovog foruma nasao posa,a ne da me neki Stevo ili Dolinsek ucjenjuju,di cu i sto cu raditi i kako se njima digne,dosta je bilo takvih,ne kazem da nam nisu u pocetku dali posao ali su te visestruko naplatili i pretplatili,e sad je BASTA.

Ljudi hvala vam lipa. @Frankie vama posebno na ulozenom trudu, taman sam mu posla link.
@zombi, stari proba je vec al da je to opet tako jednostavno vecina njih bi vec odavno bila vani, a da je vani ta diploma cjenjenija to sigurno jos jednom hvala!

@casper sve je u redu, to je jedino sta ne volim na forumima opcenito kad dodje do nesporazuma, jer pisanjem nekad neko moze nesto krivo procjeniti i onda se malo vrtimo u krug ali ustvari svi zele pomoc i vecina ima istu namjeru. Stari prdonja he he Zivija ti meni!!

@fox
To je jedina firma koja za drilling stranu trazi skolovane ljude a ne ribare i stocare.Lova prvih 14 miseci kako sam napisa i u tih 14 miseci imas odmor ali nije onaj klasicni 4-4 nego nesto vise kao 4-5 tjedan on 2-3 off.Kad to prodje ide odma za AD-ja i onda za drilera.Traze ljude sa jakim tehnickim znanjem.
Inace da ide bilo di drugdi krenija bi ka roughneck ako bi ga iko uopce uzeja ,a to ne bi ni pasu priporucija.

urgent 2nd eng

urgent 2nd eng

postovani pomorci
nisam fun od foruma i pisanja ali sam dobio par korisnih info citajuci vase stranice,pa da se oduzim sa urgent zahtjevom za brod koji sam ja greskom dobio.trazi se 2nd eng na cable vessel are midle east 8 week contract ide se 25 matra.kontak osoba je charlotte@subservpro.com tel +44(0)1295225000

@fox
To je jedina firma koja za drilling stranu trazi skolovane ljude a ne ribare i stocare.Lova prvih 14 miseci kako sam napisa i u tih 14 miseci imas odmor ali nije onaj klasicni 4-4 nego nesto vise kao 4-5 tjedan on 2-3 off.Kad to prodje ide odma za AD-ja i onda za drilera.Traze ljude sa jakim tehnickim znanjem.
Inace da ide bilo di drugdi krenija bi ka roughneck ako bi ga iko uopce uzeja ,a to ne bi ni pasu priporucija.

posal je isteka.
bi li primili nekoga sa pomorskim faxom i master lic. unlimited

ocigledno je problem s tobom jer meni su se javili

adrese i info sam pisao prije zasto ti je tesko pogledat a lako vridat
evo neke info di bi se moglo proc za pocetak
Dragoslav VESIC
E-mail Address(es):
d.vesic@ablemaninternational.com (mahom drilling malta dobar ulazak)
covik je iz srbije mislim ok ugodan mozete pricat i nasi s njim

Geraldine Cushcieri
E-mail Address(es):
g.cuschieri@ablemaninternational.com (mahom drilling malta dobar ulazak)

ghamari
E-mail Address(es):
ghamari@satslimited.com

Monika@northbeypower.co.uk generalno sve vidite net(sve za offshore)
E-mail Address(es):
monika@northbeypower.co.uk

Rita Backx
E-mail Address(es):
Rita.Backx@ahlers.com (pride, sevan ,office belgija pozeljno je da te upoznaju tj prestavit se placa je dnevna)
svi koji su sa dp mogli bi proc prika mi je tu sad isa s jdn 330eur dnevno za trenni dp znaci sistent dp ili 3 dp

Vidar Roinas
E-mail Address(es):
Vidar.Roinas@Subsea7.com (puno novih brodi polagaci cijevi i support brodi
nudili su mi za eto(dok je funta bila 9.5) 4000f i 13 placa dobar korak put drillinga

agoreta@ktmservices.com
E-mail Address(es):
agoreta@ktmservices.com (ktm znaju valjda svi mogu pricat svasta ali ok fer i korektni ides na probu ako prodes uzima te firma)

ovo je za pocetak kasnije se ide skalinu vise

tri adrese vise nisu aktive,srbin,ghari i geraldine:o

Ima sam adrese od par curetaka tamo ali nikako nac.Cim nadjem postam:
Maersk Contractors
Staff Department
50, Esplanaden
1098 Copenhagen K
Denmark
Tel: 45 33 63 33 63
Fax: 45 33 63 32 70
E-mail: Staff@maersk-contractors.com
The Maersk Company Ltd.