Ako je netko zainteresiran za posao na Offshore

Zivili svi skupa

Zivili svi skupa

Zna li neko kako doci za kormilara na offshore? Inace san bija i nostromo na VLCC,na bulk,a sad na kontejnerima.Poslao stotinu aplikacija i upita ali slabe srice....

jan de nul trazi puno novih ljudi grade 27 novih brodova zovite magazina ali prije toga sisnite CV direktno jan de nulu preko stranice pa ce ga oni proslijediti globtiku..

Evo ako je neko zainteresiran, jucer mi stiglo na mail.
:uzdravlje

[FONT=&quot]Good Day[/FONT]

[FONT=&quot]We require to fill the following 2nd Officer/DPO (Unlimited DP Licence required) vacancies[/FONT]

[FONT=&quot]Immedidate DSV for 2-5wks temporary to join Peterhead (British preferred due to current air situation)[/FONT]
[FONT=&quot]21st April Subsea Construction and flowline lay vessel (DSV) - temporary for 6wks, North Sea[/FONT]
[FONT=&quot]28th April Construction Support Vessel - temporary 6-8wks, West Africa[/FONT]
[FONT=&quot]12th May OSV - 5wks temp, North Sea UK Sector[/FONT]
[FONT=&quot]19th May Diving Support Vessel - 6wks temp (could become permanent), Singapore[/FONT]

[FONT=&quot]If any above are of interest, please respond to this e-mail ASAP including uip to date CV[/FONT]

[FONT=&quot]Thanks[/FONT]
[FONT=&quot]Jaki[/FONT]

[FONT=&quot]Jaki Boyce
Offshore Crew Manager
Anglo-Eastern Crew Management
www.angloeasterngroup.com[/FONT]

Evo ako je neko zainteresiran, jucer mi stiglo na mail.
:uzdravlje

[FONT=&quot]Good Day[/FONT]

[FONT=&quot]We require to fill the following 2nd Officer/DPO (Unlimited DP Licence required) vacancies[/FONT]

[FONT=&quot]Immedidate DSV for 2-5wks temporary to join Peterhead (British preferred due to current air situation)[/FONT]
[FONT=&quot]21st April Subsea Construction and flowline lay vessel (DSV) - temporary for 6wks, North Sea[/FONT]
[FONT=&quot]28th April Construction Support Vessel - temporary 6-8wks, West Africa[/FONT]
[FONT=&quot]12th May OSV - 5wks temp, North Sea UK Sector[/FONT]
[FONT=&quot]19th May Diving Support Vessel - 6wks temp (could become permanent), Singapore[/FONT]

[FONT=&quot]If any above are of interest, please respond to this e-mail ASAP including uip to date CV[/FONT]

[FONT=&quot]Thanks[/FONT]
[FONT=&quot]Jaki[/FONT]

[FONT=&quot]Jaki Boyce
Offshore Crew Manager
Anglo-Eastern Crew Management
www.angloeasterngroup.com[/FONT]

Ajmo Englezi javite se sta cekate:p

jan de nul trazi puno novih ljudi grade 27 novih brodova zovite magazina ali prije toga sisnite CV direktno jan de nulu preko stranice pa ce ga oni proslijediti globtiku..

ja znam momka iz jan de nula pa kaze rina ka od toga... ili to on mene petlja... slagat cu ako sam slagan

do kolina u vodi sa soli

do kolina u vodi sa soli

He, ??ta da ka?žem najbolje da počmem od početka pa ako ima tko ??ta pametna da mi ka?že dobodo??ao je.
Navigan već 10 tak godina bija sam priko berketa na kemikalce tri broda dva za trećega napravija sam jedan ugovor na OSG-a priko magazina VLCC (isto za trećeg) sve to ITF ugovori, onda sam uspija upast na MSC-a tamo sam bija zadnjih pet godina zadnje četiri sam sekondo.
Sada po??to je na toj kompaniji ?živo rasulo ,a očigledno i opčenito na kontenjerima tra?žim novi posa najvi??e me zanimaju ovi suplajeri.
Čita sam ovu temu odpočetka barem prvih desetak stranica pa po??to su napisane prije dvi godine vidim da i nisu ba?? aktualne.
Tra?žija san po internetu i vidim da ove kompanije uglavnom tra?že iskustvo za ukrcaj.
Zanima me mi??ljenje nekih ovih iskusnijih foruma??a suplajera??a iman li po??tenu ??ansu upast igdi bez iskustva.
Baj the vej iman samo srednju ??kolu. Iman i gomilu breveta (kao i većina) i jo?? va?žeći onaj za tankere.

Dalje, jasno mi je da vjerojatno prvih par ugovora , da ne kazem prvih par godina mogu zaboraviti te astronomske place...
Zapravo zelim offshore prvenstveno radi obitelji i kratkoce ugovora...Opet "klasika"svi zele iskusne a uglavnom se sve svodi na tesko surfanje po netu..."pa ako uleti, uleti!".

Evo quotiram razloge za??to ba?? of??ore.;)

He, ??ta da ka?žem najbolje da po?¨mem od po?¨etka pa ako ima tko ??ta pametna da mi ka?že dobodo??ao je.
Navigan ve?? 10 tak godina bija sam priko berketa na kemikalce tri broda dva za tre??ega napravija sam jedan ugovor na OSG-a priko magazina VLCC (isto za tre??eg) sve to ITF ugovori, onda sam uspija upast na MSC-a tamo sam bija zadnjih pet godina zadnje ?¨etiri sam sekondo.
Sada po??to je na toj kompaniji ?živo rasulo ,a o?¨igledno i op?¨enito na kontenjerima tra?žim novi posa najvi??e me zanimaju ovi suplajeri.
??ita sam ovu temu odpo?¨etka barem prvih desetak stranica pa po??to su napisane prije dvi godine vidim da i nisu ba?? aktualne.
Tra?žija san po internetu i vidim da ove kompanije uglavnom tra?že iskustvo za ukrcaj.
Zanima me mi??ljenje nekih ovih iskusnijih foruma??a suplajera??a iman li po??tenu ??ansu upast igdi bez iskustva.
Baj the vej iman samo srednju ??kolu. Iman i gomilu breveta (kao i ve??ina) i jo?? va?že??i onaj za tankere.

Mislim da imas sanse za upast za sekonda samo moras biti uporan u nastojanjima. Znas i sam da u ovom poslu jako puno igra "bit u pravo vrijeme na pravom mjestu i donesti pravu odluku". Evo meni je dosao sekondo spanjolac bez prethodnog iskustva u offshore-u sa ro-ro brodova. Pripremi dobar CV i sibaj ga sto cesce na adrese offshore firmi i dosadjuj nasim agentima koji krcaju u offshore. Samo nemoj visoko stavit letvicu sto se tice place i renomea firme za pocetak.

još jedan pomorac;69223 said:
Evo quotiram razloge zašto baš ofšore.;)

Eto quota si si bas pravu osobu, i on je dosa na offshore bez prethodnog iskustva, za njega znam jer je dosao bas kod mene na brod, inace je bio na kontejnerasima i kruzerima za Cifa palube a upa je ka sekondo, znaci ovo sto ti je reka Belboy i puuuuno srece ili preporuke.
BTW, mozda bi bilo bolje da si cita zadnjih 10 stranica, informacije su novijeg datuma.

Da, pročitao sam na kraju sve i vidim kakva je situacija. Inače hvala na potpori. I hvala svima koji su konstruktivno sudjelovali u temi , a pogotovo casperu na temi i ideji da se pomogne drugima.
Naime na??i ljudi iz nekog razloka zaziru pomagat svojima. Govorim iz prve ruke na MSC-a nema puno hrvata ,a nekada nas je bilo. Dok s druge strane crnogorci koji su poslije nas se uvalili na MSC su preplavili firmu i poma?žu dovest ??to vi??e svojih.
Eto lipo je vidit da ima i na??ih Zoroa i Percivala.:D:D:D

Hvala,
Ja jos uvjek mislim da se mozemo prominit, i vidim da se pomalo pomicemo u pozitivnom smjeru, hvala zato i UPH-u, koja je na kraju krajeva i mene dovela tu di jesam, misljena sam da je ovaj jaz medju nama i nastao dok je o nama brigu vodio Brazzodurro i SPH, pa nismo virovali ni svojoj materi a kamo nekom drugom, a poznata je ona "zavadi, pa vladaj", upravo takvim stavom je najvise koristi imao Brazadurro i SPH, mi smo bili ovce koje ne misle svojom glavom a imamo solde, e pa nece vise tako, a svi mi u UPH se zato i jesmo izdvojili iz jednoumlja i da budemo povezani ko Crnogorci, Poljaci, Ukrajinci, da pomazemo jedni drugima i da skinemo napokon nesposobne (i sebicne) a da dodju sposobni i nesebicni, a napokon je i Hrvatska pocela ici u tom smjeru, ali bojim se da nije kasno.
A Brazadura i osobno prozivam da je nitko i nista i dno dna Hrvatskog pomorstva, jer sam ga osobno trazio pomoc preko ITF-ove podruznice u Zadru, pa me glatko odbio i nije ni prstom maknuo, zato hebem njega i za koga se on bori, mislim da se on samo bori za dobar publicitet i za koju stranicu u novinama.
I jos nesto, za uc u offshore, da bi te se barem malo shvatilo ozbiljno, trebao bi imati barem polozen DP Basic.

Hvala,
... da budemo povezani ko Crnogorci, Poljaci, Ukrajinci, da pomazemo jedni drugima i da skinemo napokon nesposobne (i sebicne) a da dodju sposobni i nesebicni, a napokon je i Hrvatska pocela ici u tom smjeru, ali bojim se da nije kasno...

Casperu bio sam na jednoj kompaniji s crnogorcima i oni ti rade ovako: ako je njihov kapo, a netko od nasih ide doma - onda se na brodu odlucuje koji ce crnogorac doci kao zamjena nasem covjeku. Prakticno se provodi na nacin da kapo i ostali makinjisti (ravnopravno) ubace u sesir imena svojih rodjaka ili prijatelja i onda slijedi izvlacenje kao za kup UEFA u balunu. Tako nije rijetko da na poziciju koja podrazumijeva zestok rad i obaveze dodje crnogorac od 55 ili vise godina, s pozamasnim stomakom, a uz to je imao pauzu od navigacije 15 godina..., A ta kompanija ima svog supka u Hrvatskoj za kojeg nisam jos cuo da je nekoga ukrcao... Ja sam tamo bio nekoliko puta ali sam se ukrcavao sam ili uz pomoc nekog drugog.

A sto se tice Bradzzadura, slazem se - taj nije zadovoljio! Toliko puta nas je pokusavao odvratiti od zvanja ITF govoreci kako ne bi bilo dobro za drzavu... nije se zalagao za nas interes jer ga drzava hrani, hebala ga drzava.

Last edited:
Taman čitam zadnji tvoj post Casperu i pomislim : pa bilo bi mu dobro kad bi moga polo?žit bar taj DP basic....
Kad ti mi uzeja rič iz usta.....to bi mu bila velika noga u guzicu , ??ta se reče :hihi:hihi

ja znam momka iz jan de nula pa kaze rina ka od toga... ili to on mene petlja... slagat cu ako sam slagan

bio probao definitivno jedna od najjacih stvari koje nase agencije mogu ponuditi treba probati pa vidjeti a i lijepo se vidi u CV-u kao solidna odskocna daska za ozbiljniji offshore i lovu

Casperu bio sam na jednoj kompaniji s crnogorcima i oni ti rade ovako: ako je njihov kapo, a netko od nasih ide doma - onda se na brodu odlucuje koji ce crnogorac doci kao zamjena nasem covjeku. Prakticno se provodi na nacin da kapo i ostali makinjisti (ravnopravno) ubace u sesir imena svojih rodjaka ili prijatelja i onda slijedi izvlacenje kao za kup UEFA u balunu. Tako nije rijetko da na poziciju koja podrazumijeva zestok rad i obaveze dodje crnogorac od 55 ili vise godina, s pozamasnim stomakom, a uz to je imao pauzu od navigacije 15 godina..., A ta kompanija ima svog supka u Hrvatskoj za kojeg nisam jos cuo da je nekoga ukrcao... Ja sam tamo bio nekoliko puta ali sam se ukrcavao sam ili uz pomoc nekog drugog.

A sto se tice Bradzzadura, slazem se - taj nije zadovoljio! Toliko puta nas je pokusavao odvratiti od zvanja ITF govoreci kako ne bi bilo dobro za drzavu... nije se zalagao za nas interes jer ga drzava hrani, hebala ga drzava.

citan sta pisete i to je vjerovatno iz vaseg iskustva ali isto ne mogu virovat

ako neko dovodi nesposobnog crnogorca(recimo sad za primjer) i taj covik uzima posal a nezna ne moze i sl kako on radi ako je to firma po zanatu ode on kuci na trk.....

osobno sam progurao sebi par dragih ljudi na oil job i samo s kvaltetnim pristupom 100% profesionalnocu i kvaltetom se uspilo doc u situaciju da nekog mozes preporucit i pitat za njega
pa kad jedn prode a taj se pokaze izvrstan pa drugi(kosta me zivaca ali je dobar) pa dode i treci jer ti je rod(a stvarno je dobar)

da nisan ora i kopa i dokaza se nikad nikog nebi dovea da ti koje san dove nisu bili takvi nebi dosa niko od nasih posli

ocu rec ako oni izvlace iz sesira ma bjezi od tih firmi,a mi moramo pazit koga i sta dovodimo i preporucujemo(jer jedino sa pravimi biranjem otvaramo vrata za druge RADNE kolege i drage ljude

Bradzzaduro = uhljeb:o

Last edited:
da nisan ora i kopa i dokaza se nikad nikog nebi dovea da ti koje san dove nisu bili takvi nebi dosa niko od nasih posli

ocu rec ako oni izvlace iz sesira ma bjezi od tih firmi,a mi moramo pazit koga i sta dovodimo i preporucujemo(jer jedino sa pravimi biranjem otvaramo vrata za druge RADNE kolege i drage ljude

Bradzzaduro = uhljeb:o

U pravu si, ovako bi trebalo raditi tj. preporuciti nekoga ako je vrijedan. No nekima je cilj samo uvaliti svoga, a onda se na brodu zataskaje tako da netko drugi mora raditi njegov posao, kao neplaceni overtime.

Tako sam imao prilike vidjeti da nas mehanicar sam stela ventile na pomocnom motoru, overholuje turbo charger i slicne poslove za koje se tradicionalno zna kome pripadaju..., A npr. imali smo zamalo pozar u makinji, mi svi dolje... kada sam usao u makinju sve puno dima (otvorila je sikureca na karteru pomocnog pa se cijela makinja napunila dima toliko da nisi mogao vidjeti dalje od tri metra) - i zamisli prvi makinjista koji je prema planu uzbune 'uomo chiave' kod pozara u makinji nije se uopce pojavio dolje, na pozarni alarm... eto!

Last edited:
Back