Za studente brodostrojarstva (skolovanje Crna Gora)

Evo novosti za one koji navigaju pod norveskon zastavon ka ja..
NMD priznaje crnogorski brevet, hrvatsku matrikulu, i hrvatski pasos. Dakle daju endorsment za 2nd eng unlimited na osnovu toga. Tecaj pocinje sad sredinom rujna, sljedeci sredinom veljace, minimum 8 polaznika triba bit...
Ja san na brodu tako da cu morat vatat ovaj drugi a ako koga sta jos zanima kontakt je:
Igor Stanovcic; nautika@t-com.me

Pozdrav....
Luzera necu ni oslovljavati s prof. jer je nitko i ni??ta.... Ali nije bitno to je za jednu druguu temu.... Nego Ako ima jo?? zainteresiranih ovdje je jo?? jedna dobra stranica.....

pozdrav s mora

http://marineengineering.org.uk/

Ma to je najobicnije smece!!!!
Ja sam vec tri puta kod njega polagao engleski 1 i nikako!! Englezi s kojima navigan mi se smiju da nemogu polozit engleski!!
Tip je lud i nehuman i ja mislim da bi njemu radi krize trebalo zabranit da radi!!
Neka ljepo odsepa!!!!!!!!!!!!!!!!

evo ja sam approva to pa sve sto je bilo tamo uploadano bi sad i trebalo bit tamo.

Koji simulatori? Sve sto sam bio od " softwarea " je pod Software ( Draft survey,AstroNavPC, i neznam sto je jos bilo ).Ako nije javite mi ime filea pa da provjerim da nije sto gdje zalutalo.

@oring
Dodano u kategoriju Downloads:
- Instrukciona knjiga Sulzer RTA72U-B
(biti će dostupno kad prođe administracijsku provjeru)

Ima još za nadodati ako ima interesa i to:
- RT58T
- RTA84T-B
- RTA96C-B
- RTFlex96-C
Sve kopirano s oriđiđi CD-a

Simulator pomoćnoh strojeva i uređaja:
- kormilo stoj
- d.g.
- evaporator
-rashladni uređaji
- sparatori
- Diagnostic systems

Simulator pogonskog stroja
- TurboDiesel v.1.1

koliko vidin od ovoga nije nista stavljeno.ako je sorry

evo liste zadnjih neznam koliko fileova i svi su approved,toga tu sto ste naveli nisam vidio :D
Ako je netko mozda to pokusavao stavit pa mu nije proslo nek posalje na info@pomorac.net sa subjectom Za Download rubriku

Serverski smo ograniceni na uploadu pa nezeli prozvakati fajlove vece od 10mb cini mi se pa ja to moram rucno postavljati.

Visa pomorska

Visa pomorska

Postovani kolege. Novoregistrirani sam clan na ovome forumu. Treci sam makine sa srednjom skolom i zapocetim visom u Rijeci. Upisao sam drugu godinu i iz prve godine preneso dva po svima najteza predmeta...engleski 1 i 2 kod profesora Luzera....mislim da svi kojima je poznat taj profesor znaju o cemu se radi. Visu sam upisao iz razloga sto po novome zakonu nemogu dobiti bravet za sekonda neograniceno....dakle zanima me samo bravet a ne nikakva diploma sa faxa jer namjeravam navigati najmanje do penzije. Zanat sam ispekal jos na bivsoj Jugoliniji ali zbog prekida navigacije sam podlegao ovome novome zakonu i nemogu se sad maknuti dalje od trecega. U struci radim vec 25 godina (20 godina na brodu i 5 godina na skveru) tako da sam sta se tice struke naucijo nesto sto se jos ne predaje niti na jednome fakultetu....naucio sam raditi posao strojara kako Bog zapovida i znam se snac u svakoj situcaiji....a to na faxu ne uce. Zavrsavam ovaj fax u Rijeci i znam da sa njega necu izaci nista pametniji ( ludji vijerojatno hocu) nego sta sam bio prije njega. Prije 15 dana sam dosao sa broda i kontaktirao sam neke poznanike sa Lucke Kapetanije u Rijeci i interesirao sam se dali sta znaju sta novoga u vezi toga ubrzanoga tecaja za dobivanje braveta sekonda neograniceno. Dobio sam sve neke neodredene odgovore pa sam onda osobno na telefon kontaktirao gospodina Roka Mrvicu u Ministarstvu u Zagrebu....on mi je odgovorio samo ovo da se ide u tome pravcu ali sad kako kaze treba sve strane zadovoljit....fakultete, drzavu, sindikate itd....i kad ce se to poslozit sam dragi Bog zna.....zato mi je i on rekao da bi po njegovome bilo najbolje da se ja potrudim tu visu zavrsit ( to sam znao i bez njega). Eto tako to su moja saznanja o ovoj temi...ako ko ima sta novo u vezi ovoga jako bi me zanimalo.....jer bez obzira sto sam na drugoj godini faxa odmah bih sve to zaboravio i odrekao se svega i prihvatio taj tecaj bez obzira koliko kosta (kosta sigurno manje nego moji zivci koje cu izgubit tu na faxu). Eto toliko za sad sa moga prvoga javljanja na ovome Forumu. Pozdravljam sve clanove udruge i Pomorce na ovome forumu. Lipi pozdrav svima.

Ok, slazen se da dobijete brevet sa tzv. brzin tecajen ali nemozete rec da skola, fakultet ne znaci u zivotu ili da se tamo nista ne nauci...evo navigate dugo, preko 25 godina iskustva pa objasnite ovim maldim sa faxa sta je to entalpija ispusnih plinova, zasto je ulaz ispusnih plinova u Turbo Charger od 50-80 stupnjeva veci nego na izlazu iz cilindra, unaprijed Fala!

Da visa znaci puno na papiru,engleski( iako svi vani govorimo americki) . Hrvatski nije hrvatski nego brodski, koji student zna sto je lancana ,timunjerija, gasa,braga itd. evo pitanje za studente strojarstva. UDETE U STROJ STOJITE KOD KALDAJE(to vam je parni kotaoili kako ucite generator pare) GLEDATE GLAVNI MOTOR GLAVA ZATVORENA NEVIDITE NIJEDNU STVAR KOJA GOVORI O MOTORU. pitanje je koji je to motor 2 ili 4 takta? po cemu ste prepoznali? Nema iskusnog oficira koji to nezna.

Postovani kolege. Novoregistrirani sam clan na ovome forumu. Treci sam makine sa srednjom skolom i zapocetim visom u Rijeci. Upisao sam drugu godinu i iz prve godine preneso dva po svima najteza predmeta...engleski 1 i 2 kod profesora Luzera....mislim da svi kojima je poznat taj profesor znaju o cemu se radi. Visu sam upisao iz razloga sto po novome zakonu nemogu dobiti bravet za sekonda neograniceno....dakle zanima me samo bravet a ne nikakva diploma sa faxa jer namjeravam navigati najmanje do penzije. Zanat sam ispekal jos na bivsoj Jugoliniji ali zbog prekida navigacije sam podlegao ovome novome zakonu i nemogu se sad maknuti dalje od trecega. U struci radim vec 25 godina (20 godina na brodu i 5 godina na skveru) tako da sam sta se tice struke naucijo nesto sto se jos ne predaje niti na jednome fakultetu....naucio sam raditi posao strojara kako Bog zapovida i znam se snac u svakoj situcaiji....a to na faxu ne uce. Zavrsavam ovaj fax u Rijeci i znam da sa njega necu izaci nista pametniji ( ludji vijerojatno hocu) nego sta sam bio prije njega. Prije 15 dana sam dosao sa broda i kontaktirao sam neke poznanike sa Lucke Kapetanije u Rijeci i interesirao sam se dali sta znaju sta novoga u vezi toga ubrzanoga tecaja za dobivanje braveta sekonda neograniceno. Dobio sam sve neke neodredene odgovore pa sam onda osobno na telefon kontaktirao gospodina Roka Mrvicu u Ministarstvu u Zagrebu....on mi je odgovorio samo ovo da se ide u tome pravcu ali sad kako kaze treba sve strane zadovoljit....fakultete, drzavu, sindikate itd....i kad ce se to poslozit sam dragi Bog zna.....zato mi je i on rekao da bi po njegovome bilo najbolje da se ja potrudim tu visu zavrsit ( to sam znao i bez njega). Eto tako to su moja saznanja o ovoj temi...ako ko ima sta novo u vezi ovoga jako bi me zanimalo.....jer bez obzira sto sam na drugoj godini faxa odmah bih sve to zaboravio i odrekao se svega i prihvatio taj tecaj bez obzira koliko kosta (kosta sigurno manje nego moji zivci koje cu izgubit tu na faxu). Eto toliko za sad sa moga prvoga javljanja na ovome Forumu. Pozdravljam sve clanove udruge i Pomorce na ovome forumu. Lipi pozdrav svima.

Evala Posco

prvo dobro dosli na nas forum i nadam se da cete podiliti to svoje iskustvo s mladima ode.
Sve sta ste napisali je vecini korisnika ovog foruma dosta poznato i sve sta vas interesira imate na forumu iz detalja u detalj.
Dakle samo uzmite pola sata vrimena i sve procitajte a imate i na portalu o tome dosta pisanja pa ce vam sve sta se zna biti jasno.

Lip pozdrav i nemojte se zivcirati jer sve dode na svoje kad tad.

Lip pozdrav

za studente brodostrojarstva

Pozdravljam sve pomorce na ovome Forumu i ispricavam se ako sam neke mlade kolege sa ovoga Foruma uvrjedio jer mi to svakako nije bila namijera...kao sto mi nije bila namijera ni omalovazavat vrijednost fakultetskih diploma. Kao sto ste bili procitali ja takoder zavrsavam visu u Rijeci (vec sam u drugoj godini i ocistio sam 4 teza predmeta) i mislim da cu to rijesit ako Bog da u sledecoj godini....a onda sa tom potvrdom ( o polozenim svim predmetima u prve dvije godine) idem na polaganje prve klase i to bi bilo kraj mojega studiranja.....trecu godinu necu upisati iz razloga sto previse volim svoje zanimanje i zvanje Pomorac da bih nesto drugo radio u zivotu. Zato me nikakve diplome ne zanimaju....a kad zavrsim taj fax necu sa njega izaci nista pametniji nego sto sam bio kad sam ga upisao. U 25 godina koliko navigam nisam nikad naisao na Mollierov diagram na brodu...nikad mi nisu trebali derivacije ni integrali....pa sam svejedno bio dogurao do prvoga makine i o meni su samo govorili sa pohvalama moji poslodavci. Samo bi volio da mi neko odgovori kako to da sam mogao biti prvi makine na brodovima od 40 000kw (motorni pogon) i na turninama od 60 000kw a sad odijedanput nemogu biti niti sekondo na brodu od 3000kw.....sta se to u medjuvremenu desilo samnom? LIPI POZDRAV SVIM POMORCIMA NA OVOME FORUMU A I ONIMA IZVAN NJEGA. POZDRAV I UREDNICIMA OVIH STRANICA KOJI SU OMOGUCILI DA BAR KOMUNICIRAMO KAO LJUDI.

E Frankie,Frankie....Nekada se tako nasmijem tvojim postovima a nekada me ostavis bez rijeci kao sa ovom gore izjavom.
Kad tad ces naletit na malo vecu ''budalu'' od sebe koja ce sa tobom pomesti pajole...Nije me pretjerano dirnula ta tvoja izjava iako imam SSS ali da mi pridjes na Korzu sa tom spikom pomeo bi ja Korzo s tobom....

@ Shark

Pozdrav kolega

Mislim da je Frankie samo zajebava jer je on takoder veliki pobornik toga da se ljudima s SSS omoguci napredovanje na osnovu iskustva a da takjo padnes na njegovu prvu nije mi jasno ako znas ko je Frankie.
Nema potrebe prijetnji prijatelju svi smo ode da pomognemo i zajebajemo se :uzdravlje

Pozdrav svim forumasima. Zelio bih pitati ako mi netko moze reci kako je za polozit sledeca 4 predmeta u Splitu ili Dubrovniku : Engleski 1 i 2, Racunalstvo i Termodinamika. Naime pitam iz sledeceg razloga sto smo mi vanredni studenti 3 generacije Bolonje zakinuti maximalno. Naime predmete koje prenesemo iz prve godine u drugu (u mom slucaju ova 4 predmeta) se smatramo ponavljacima bez obzira sto smo upisali drugu godinu....tim hoce reci ako ne damo te predmete do devetog miseca iduce godine gubimo pravo studiranja. A generacija prije nas (Bolonja 2) ima pravo do besvijesti ponavljati godine...zatim mi imamo pravo samo tri puta izaci na ispit a oni 7 puta...oni imaju nakon toga i komisiju a mi nista. Kako mi je ugovor 4-2 nema sanse da na proljece dam kod Luzera oba Engleska, kod Tudora Racunalstvo i kod Martinovica Termodinamiku....zbog toga sam primoran to polozit negdje drugdje gdje je lakse...jer po Bolonji to mozemo. Ako netko nesto zna neka mi javi. Lipi pozdrav

Back