Postovani kolege. Novoregistrirani sam clan na ovome forumu. Treci sam makine sa srednjom skolom i zapocetim visom u Rijeci. Upisao sam drugu godinu i iz prve godine preneso dva po svima najteza predmeta...engleski 1 i 2 kod profesora Luzera....mislim da svi kojima je poznat taj profesor znaju o cemu se radi. Visu sam upisao iz razloga sto po novome zakonu nemogu dobiti bravet za sekonda neograniceno....dakle zanima me samo bravet a ne nikakva diploma sa faxa jer namjeravam navigati najmanje do penzije. Zanat sam ispekal jos na bivsoj Jugoliniji ali zbog prekida navigacije sam podlegao ovome novome zakonu i nemogu se sad maknuti dalje od trecega. U struci radim vec 25 godina (20 godina na brodu i 5 godina na skveru) tako da sam sta se tice struke naucijo nesto sto se jos ne predaje niti na jednome fakultetu....naucio sam raditi posao strojara kako Bog zapovida i znam se snac u svakoj situcaiji....a to na faxu ne uce. Zavrsavam ovaj fax u Rijeci i znam da sa njega necu izaci nista pametniji ( ludji vijerojatno hocu) nego sta sam bio prije njega. Prije 15 dana sam dosao sa broda i kontaktirao sam neke poznanike sa Lucke Kapetanije u Rijeci i interesirao sam se dali sta znaju sta novoga u vezi toga ubrzanoga tecaja za dobivanje braveta sekonda neograniceno. Dobio sam sve neke neodredene odgovore pa sam onda osobno na telefon kontaktirao gospodina Roka Mrvicu u Ministarstvu u Zagrebu....on mi je odgovorio samo ovo da se ide u tome pravcu ali sad kako kaze treba sve strane zadovoljit....fakultete, drzavu, sindikate itd....i kad ce se to poslozit sam dragi Bog zna.....zato mi je i on rekao da bi po njegovome bilo najbolje da se ja potrudim tu visu zavrsit ( to sam znao i bez njega). Eto tako to su moja saznanja o ovoj temi...ako ko ima sta novo u vezi ovoga jako bi me zanimalo.....jer bez obzira sto sam na drugoj godini faxa odmah bih sve to zaboravio i odrekao se svega i prihvatio taj tecaj bez obzira koliko kosta (kosta sigurno manje nego moji zivci koje cu izgubit tu na faxu). Eto toliko za sad sa moga prvoga javljanja na ovome Forumu. Pozdravljam sve clanove udruge i Pomorce na ovome forumu. Lipi pozdrav svima.