za kadete na cma

Zanima me kakvo je sada stanje na toj kompaniji? Prije nekoliko mjeseci su mi nudili ugovor za asistenta struje za 500 eura ali sam odbio kada sam pronašao temu o njima i procitao sve najgore što se može reći tj. nepisati možda bih i otišao da lova nije smješna.:udriglavom

To rode , to !
Ne daj im da te jebu... kakvi 500€ , da je Frankie prihvaca kadeturu ispod 4000€ ne bi dospio sad di je :kafa
Odjebi kontejner.. mos ucit oko kranova , refera , stroja ovog onoga u isto vrime.. koji ce ti to kurac.. trazi odma na jahtu ! Navecer se izvali s Abramovicem i drzi mu predavanja oko Ohmova zakona

onda stvarno imaš jako nisko mišljenje o sebi za te pare ne rade ni filipinci, a da je firma kako treba i da nema pizdarija koja sam ja procitao od njihovih pomoraca koji su napisali da bježe glavom bez obzira i ja bih prihvatio za 500 eura a ti odi stalno traže posadu pa se javi ako želiš bit rob na cma cgm

Sefe jel ti trazis kadeturu ili oces da budes racunovodja.. prva stvar ti si kadet.. druga stvar ljudi su radili kadeturu i za 60$ prije pa su opet svi prezivili.. 500/600 Eura ti je dovoljno , nemas porucnicki , imas platit 2 brevete ako oces i to ti je cila filozofija.. a ti samo cekaj da svanu bolji dani...

Ja sam dobio 700€ , na kraju diglo jos 100€ , daju uvik svaki misec 100/150 na osnovu overtimea ( koje nemam u ugovoru ) ali daju kad vide koliko ih imam.. i to je i puno vise nego sta mi triba.. imas za duvan , izac vanka.. ovo ono... radis , ucis i sutis.. a Filip timunjer se za svojih 1500 dolara satere puno vise nego sta se ti sateres ka kadet.. tako da ti je ta usporedba glupa... najbolje ti je da pricekas da mene i Germu avanacaju pa cemo te mi oba preporucit za asistenta.. :hihi

Last edited:
i opet nakon te silne priče i sranju po meni i mom mišljenju nisam još dobio odgovor na moje pitanje kakva je situacija sada na cma cgm jel ljudi ne razumiju to pitanje ili što. Ja nisam isao jer je tada kada su mi nudili ugovor bilo sranje na kvadrat a francuski financijski list je pisao o teškoj situaciji u cma i ogromnim dugovima i baš bi bilo super da sam zapeo negdje bogu iza nogu u nekoj luci bez love ni za kartu platit doma. Hocu li sada dobit odgovor kada sam obrazložio zašto nisam isao? KAKVO JE SADA STANJE U KOMPANIJI ?

? ta je tebi čovječe, radi se o kadeturi...čovjek mladi koji ima ambicije i volje za radit to i naučit i??ao bi za 0 eura samo da malo zaprlja matrikulu.
Kakvo stanje kompanije jesi ti lud,pa nije to SSM Ratko Bo?žić, ima se ??ta jest i imas priliku odradit asistenturu ili kadeturu nije bitno.
Prvo nauči ??ta znači kadetura i za??to takva para,pa nemore?? ti čovječe omalo?žavat ostale kadete. Malo pronađi na internetu pa nauči ne??to.
Ja kad sam asistenturu radio niti sam znao kakav je brod niti kamo ide niti kolika mi je plaća.

Čovječe takvi ko ti mi tlak odmah dignu:udriglavom

i opet nakon te silne priče i sranju po meni i mom mi??ljenju nisam jo?? dobio odgovor na moje pitanje kakva je situacija sada na cma cgm jel ljudi ne razumiju to pitanje ili ??to. Ja nisam isao jer je tada kada su mi nudili ugovor bilo sranje na kvadrat a francuski financijski list je pisao o te??koj situaciji u cma i ogromnim dugovima i ba?? bi bilo super da sam zapeo negdje bogu iza nogu u nekoj luci bez love ni za kartu platit doma. Hocu li sada dobit odgovor kada sam obrazlo?žio za??to nisam isao? KAKVO JE SADA STANJE U KOMPANIJI ?

Ne valja ti takav ton na ovom forumu. Neces daleko dospjet, a ni na brodu bogami budes li takav stav imao. Jos si ti zelen, prijatelju. Shvati ovo dobronamjerno.

Ne valja ti takav ton na ovom forumu. Neces daleko dospjet, a ni na brodu bogami budes li takav stav imao. Jos si ti zelen, prijatelju. Shvati ovo dobronamjerno.

Na brodu ce ga odma avancat s vakin tonom...

..u invalida :kafa

A prica mu je ka da ide se zrtvovat na SSM da to rijesi a ne na jednu od top 3 kontejner firme :rolleyes:

Last edited:
jebote fakat sta ti pricas. cma u top 3 cont. firme a ti pricas koda ljudi umiru tamo. ove godine 4 novogradnje... posluju sa velikim plusom. a i mi budale pridodajemo vaznosti tebi koji pises gluposti a kladim se da nisi ni forum procitao a kamoli da si malo vise surfo o cma ...

Jedno pitanje .
Zvao me čovijek od tamo kadrovik .
Ka?že da im fali električara i da nakon ispunjene aplikacije , postoji jako brza mogućnost ukrcaja , mjesec-dva .
Je li to tako ???
Hvala unaprijed !!!

i opet nakon te silne priče i sranju po meni i mom mi??ljenju nisam jo?? dobio odgovor na moje pitanje kakva je situacija sada na cma cgm jel ljudi ne razumiju to pitanje ili ??to. Ja nisam isao jer je tada kada su mi nudili ugovor bilo sranje na kvadrat a francuski financijski list je pisao o te??koj situaciji u cma i ogromnim dugovima i ba?? bi bilo super da sam zapeo negdje bogu iza nogu u nekoj luci bez love ni za kartu platit doma. Hocu li sada dobit odgovor kada sam obrazlo?žio za??to nisam isao? KAKVO JE SADA STANJE U KOMPANIJI ?

Ja sam ti odbio ukrcaj kao kadet palube za 1500$, a prihvatio sam ovaj na CMA CGM za 500eur-a i mislim da nisam pogrije??io ni malo nego da sam prvi put u ?životu napravio ispravan korak. Kasnije su mi digli na 650, a sada već govore o 700. 9-og idem opet i tko zna mo?žda opet podignu plaću, nekada su davali 900 eur-a. Prijatelju poanta je da ??to vi??e nauči?? kao kadet, a ne da zarađuje??, to dolazi s vremenom i mislim da će se ovdje na ovom forumu svi slo?žiti oko toga. ? to se tiće KAKVO JE SADA STANJE U KOMPANIJI ? to tebe ne treba brinuti, ipak si ti kadet... Uglavnom imaju ti novije brodove i sada su u o?žujku iza??le 3 novogradnje od 11 400 TEU-a i vjerovatno si odbio ukrcaj na te brodove jer su mi rekli da sada tamo ??alju kadete. Ja sam odbio ukrcaj na tu novogradnju i tra?žio kod njih ??to raniji ukrcaj pa čak i stariji brod jer mislim da se mo?že vi??e naučiti. Na zadnjem sam brodu imao struju ukrainca, a asistenta rumunja i po njima mo?žda je uvijek bolje stariji brod ako si kadet JER VI? E NAUČI?  POSAL i da, oni ti se ne skidaju s broda dok sve ne odrade, a ti ne ?želi?? ni početi. Kao ??to ti je ekipa rekla s takvim stavom neče?? daleko dogurati. Mislim da si pogrije??io, nemoj ovo sve krivo shvatiti, nije bitna lova bitno je znanje i iskustvo koje če?? steći... pozz

Jedno pitanje .
Zvao me čovijek od tamo kadrovik .
Ka?že da im fali električara i da nakon ispunjene aplikacije , postoji jako brza mogućnost ukrcaja , mjesec-dva .
Je li to tako ???
Hvala unaprijed !!!

Postoji mogučnost ako su ti rekli, ne dajem ruku u vatru :uzdravlje ako nisi jo?? aplicirao idi ??to prije...

Last edited:
Ja sam ti odbio ukrcaj kao kadet palube za 1500$, a prihvatio sam ovaj na CMA CGM za 500eur-a i mislim da nisam pogrije??io ni malo nego da sam prvi put u ?životu napravio ispravan korak. Kasnije su mi digli na 650, a sada već govore o 700. 9-og idem opet i tko zna mo?žda opet podignu plaću,

Eto vidis.. a CMA je smece :D
Tako i meni malo po malo dizu moji .. ako si normalan i radis sta ti je posa ka kadetu , imas 3 ciste u glavi ne mos propast da ga jebes... :kafa

To rode , to !
Ne daj im da te jebu... kakvi 500â?? , da je Frankie prihvaca kadeturu ispod 4000â?? ne bi dospio sad di je :kafa
Odjebi kontejner.. mos ucit oko kranova , refera , stroja ovog onoga u isto vrime.. koji ce ti to kurac.. trazi odma na jahtu ! Navecer se izvali s Abramovicem i drzi mu predavanja oko Ohmova zakona

Sefe jel ti trazis kadeturu ili oces da budes racunovodja.. prva stvar ti si kadet.. druga stvar ljudi su radili kadeturu i za 60$ prije pa su opet svi prezivili.. 500/600 Eura ti je dovoljno , nemas porucnicki , imas platit 2 brevete ako oces i to ti je cila filozofija.. a ti samo cekaj da svanu bolji dani...

Ja sam dobio 700â?? , na kraju diglo jos 100â?? , daju uvik svaki misec 100/150 na osnovu overtimea ( koje nemam u ugovoru ) ali daju kad vide koliko ih imam.. i to je i puno vise nego sta mi triba.. imas za duvan , izac vanka.. ovo ono... radis , ucis i sutis.. a Filip timunjer se za svojih 1500 dolara satere puno vise nego sta se ti sateres ka kadet.. tako da ti je ta usporedba glupa... najbolje ti je da pricekas da mene i Germu avanacaju pa cemo te mi oba preporucit za asistenta.. :hihi

Znači počela je CMA krcati kadete, ja cu imati obranu diplomskog oko Uskrsa mozda i prije i cim rijesim papire saljem aplikaciju. Nadam se da nece biti kasno. Cilj je odraditi kadeturu, a 500 eura je sasvim dovoljno. Kad se odradi kadetura onda je puno lakse, vremena su teska, tesko se ukrcati pogotovo kadetima zato nista ne treba odbiti, a ti moj Dino sjedi kuci i cekaj drugu priliku, takvima kao sto si ti najbolje bi bilo da budu kuci i ne micu se iz nje. Takvima i ne treba dati da se ukrcaju NIKAD!

Znači počela je CMA krcati kadete, ja cu imati obranu diplomskog oko Uskrsa mozda i prije i cim rijesim papire saljem aplikaciju. Nadam se da nece biti kasno. Cilj je odraditi kadeturu, a 500 eura je sasvim dovoljno. Kad se odradi kadetura onda je puno lakse, vremena su teska, tesko se ukrcati pogotovo kadetima zato nista ne treba odbiti, a ti moj Dino sjedi kuci i cekaj drugu priliku, takvima kao sto si ti najbolje bi bilo da budu kuci i ne micu se iz nje. Takvima i ne treba dati da se ukrcaju NIKAD!

Nemoj tako.. Pa Sanko ga ceka otvorenih vrata :hihi
Neces za 500 , ima Sanko za 2000 , Achtung Shipping :uzdravlje

... i ba?? bi bilo super da sam zapeo negdje bogu iza nogu u nekoj luci bez love ni za kartu platit doma...

Moga si trazit da ti odmah uplate avans za povratnu kartu prije ukrcaja za slucaj ako u medjuvremenu bankrotiraju.

Evo ti mladosti danasnje.....
Pa se nebi od muke qurcon zakla.

je

je

Moga si trazit da ti odmah uplate avans za povratnu kartu prije ukrcaja za slucaj ako u medjuvremenu bankrotiraju.

Evo ti mladosti danasnje.....
Pa se nebi od muke qurcon zakla.

- Je bogati, dana??nja mladost je samo use nase i podase, ka da samo njih čekaju.....e moj Bo?že....:(

- Je bogati, dana??nja mladost je samo use nase i podase, ka da samo njih čekaju.....e moj Bo?že....:(

a ??ta ste se svi uvatili momka, ima bit da zaboravljate da neki od kadeta sa tih 500-600 eura sami plaćaju brevete i kredite, i hrane svoju familiju a ne ?žive na grbači roditelja ko neki od vas. vi bi svi i??li sigurno radije za 500 eura uvatit iskustvo nego za 1500 eura uvatit neiskustvo :p svak ima svoje razloge, ne valja sudit knjigu po koricama ;)

Ma siroko mu polje i sva sreca svijeta pa neka trazi posao kadeta i za 10000e ako misli da ce mu netko toliko dati. To je njegovo pravo. Kao sto je nasa moralna obaveza reci mu da je glup ako misli dalje od Sanka dogurati sa ovakvim stavom. I neka niposto ne pristaje na banana firme poput CMA-CGM, Maerska i slicno jer mladi gospodin s takvim samopouzdanjem, stavom i celicnom voljom ne zasluzuje nista manje od Enterprisea i kapetanice Đejn da mu komandira i poducava ga ispravljanju interplanetarnih karata i medjugalaktickoj navigaciji. I to u offshoreu s kratkim rotacijama i svemirski brzim internetom. Naravno, sve to uz jednu intergalakticku kartu biznis klase za teleporter, za svaki slucaj ako brod zaglavi na sidristu neke vukojebine Beta kvadranta bez vode i goriva, da mu obitelj ne salje ocajnicke vapaje za spas preko pomorac.net foruma. U svakom slucaju, preporucam uclaniti se u Sindikat medjuzvjezdanih transportnih radnika kod g.Brace, kao i u UPH koja ce mu svakako nabaviti formulare od g.Sanka. Besplatno. Jednom kadetu takvog kalibra i sa takvom placom sigurno nece biti problem podrzati rad Udruge svih pomoraca a mi cvrsto obecajemo da cemo u ciljeve za sljedecu godinu ubaciti i brigu za one koji plove i valjaju se bezgranicnim svemirskim prostranstvima ljudske gluposti.

:uzdravlje
Evo prekopiran post od 26/10/2008,a kojeg mozete pronaci pod mojim postovima.Mozda u cjelini i ne progovora o temi na najbolji nacin,ali se dotice onim dijelom koji se odnosi na placu za vrijeme asistenture.

Originalni post od prije dvije i pol godine slijedi :

Legitimno je svako pitanje o plaći,jer,ne treba zaboraviti, da nisu svi koji odlaze na ukrcaj kao asistenti izravno izi??li iz ??kole (prvenstveno električari npr.)

Ne mislim pritom reći da automatski treba uva?žiti razliku izmedju ljudi koji su radili du?ži niz godina na kraju i onih koji su od dana nula samo i i isključivo na brodu.Ovi prvi mo?žda i imaju jak (ako ne i jedini) razlog za ukrcaj u vidu plaće koji mogu zaraditi,te pritom ne razmi??ljaju da su neki od nas (pomoraca generalno) odradili asistenturu bez velike zarade (ako uopće).

Naravno, moglo bi se ovo pitanje donekle gledati i na način na koji su neki ovdje to i radili (lova će doći s vremenom i iskustvom).
Ka?žem donekle jer iz vlastitog iskustva sa mog prvog ukrcaja (MSC cruiser) plaća za asistenta struje tj. mene je bila oko 2100â??.To je bilo prije 5,5 godina.Bio bih licemjeran kad bi rekao da bi bio i??ao da se nije nudila ta plaća.
E pa sad ako se ba?? mora (ili se moralo prije 15+ godina) ići za ??aku dolara,postaviti pitanje danas kolika je ta ??aka nije neumjesno.Naprotiv.
Ne znači to imati odmah sliku o svoti koja se mora zaraditi u vremenu tom i tom,već samo biti informiran.

Meni je sada(zapravo već drugi ugovor se mijenjamo) na brod do??ao momak (Finac) odmah kao electrical engineer za početnu plaću 6576 $ (NCL).Nije li to krasno da vam prva plaća na brodu (bez prethodnog iskustva) bude tolika.Jasno,on kao Skandinavac je mogao upasti,no to je druga tema.Momak je skroz O.K.Nije mi krivo zbog toga(kao meni je bilo te?že doći do ovoga ??to je istina,a on eto bez po muke).Ili bolje za 1/10 muke da budemo iskreni.

To ??to ja nisam radacom čistio po makini na cargu za asistenture (kako mi je jednom predbacio jedan kolega(elektr.) isto na temu plaće-imao je asistenturu na Tankerskoj i j****i su ga sa time svakodnevno),ne znači da ne znam odraditi posao.
To je jedini pokazatelj koji priznajem.Sve ostalo mo?že ali i ne mora biti objektivno.

26/10/2008

beerseeker ja nisam nikoga vrijeđao ni nazivao glupanom samo sam tražio odgovor na svoje pitanje, ali usput sam i saznao kakvi smo mi hrvati jedni prema drugima tako da znam što očekivati ubuduće

bravo ElectricalA...........SVAKA ČAST, IZVRSTAN POST............Jedan od najboljih koje se mo?že pročitat :uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

beerseeker ja nisam nikoga vrijeđao ni nazivao glupanom samo sam tra?žio odgovor na svoje pitanje, ali usput sam i saznao kakvi smo mi hrvati jedni prema drugima tako da znam ??to očekivati ubuduće

dobro da si sazna....malo kasno palis!! jos kad dodjes na cma cgm vidit ces kakvi su hrvati jedni prema drugima!!
moze te bit sram napisat coviku da ima JAKO NISKO MISLJENJE O SEBI,sta je isa za 500usd...tebi nije problem ni frka to izjavit a kad te ekipa opere po forumu onda se trazi da se razumi ljude ka sta su i ti imaju obitelj triba para,gleda se ic na vecu lovu za asistenta ovo ono...e pa bravo ima momaka koji bi isli za mukte koji nemaju obitelji niti im je bitna lova za pocetak samo da odrade kadeturu onda kad on napise da bi isa za 500usd NADJE SE FANATIK ZANALAC HRVATINA KAO TI i napise mu da ima jako nisko misljenje o sebi!! ZAMISLI TI KOJI SI BEG MA PRAVA HRVATINA ETO VIDIS KAKAV SI,KAKVI SMO MI HRVATI JEDNI PREMA DRUGIMA!!!!!!!!!!!!!!!!
sta ga onda ne razumis i odma reces ok ja san u drugoj situaciji triba mi lova nisan ka ti da me nije briga za lovu....:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Back