Yahte + adrese

@Kokolo
Kako mislis kako je to organizirano. Evo zamisli ovu sliku. Zivis u Splitu, jahta ti je u ACIa i imas 6-7000 eurica. Bi li onda trazia rotaciju. Viruj mi da ne bi. Ima kapetana koji su po 12 godina na jednoj jahti. I mi bi svi to volili da nam je brod 10min od kuce. Oni tako funkcioniraju i ima masu njih sta ne zeli rotaciju. Tesko je to ovako objasnit. Kad nema vlasnika ni gostiju na jahti, subota i nedilja se ne radi, a radni dan je do 1700 i to masi ekipe odgovara. Jahta mi je stara dvi godine, a glavni motori imaju po 500 radnih sati, pa izracunaj koliko smo na moru godisnje. Opet zavisi i kako koja. Ima ih sta cipaju po cilu godinu okolo, a ima jahti koji se ne micu iz porta, kad se maknu onda je to 3 sedmice godisnje. Nadam se da sam ti bar malo priblizia sliku

ma pratija san malo,ali da ce me bas u acy uvatit,ne virujen,a ona ponuda za parnjacu,najezija san se,u svakom slucaju,da upadnen u djir brzo bi se ja prilagodija,triba bit tamo i vidit,a more te uvatit i stari brod,sa puno dodatne opreme(jetovi,gliseri,helikopteri) koji stalno radi,za pocetnika ajme,mislin pocetnika u bransi,a ako me baci na karibe pa 11 miseci,ajme

Radija san neko vrime na jahte ka skipper i mogu reć da iman iskustva...
Prvo ??ta je zeznuto je to ??ta na jahti nema?? onih svojih tzv. 5 minuta npr. na brodu odradi?? gvardiju i ka "slobodan si", na jahti a pogotovo manjima toga nema...
Drugo stalno si u pogonu spu??ta?? skutere,tendere,vozi?? ih vamo-tamo, gori- doli po cile dane neke manovre...
Ako vozi?? samo vlasnika onda je OK upoznate se nauči?? koji su mu feti??i i ako je korektan mo?že?? se malo i opustit...
Ako si u čarteru onda nema opu??tanja,milijun pitanja,prati te se pod povečalom,smje??ak uvik na licu itd. (velika je lova u igri)...
A jahte(motorne) bi se mogle podijelit na one do 35m i one povi??e...Na ove manje si obično sam sa posadom mornar,stewardesa,kuvar i obično nema?? strojara na jahti ??ta znači da ti uz pomoć mornara preuzima?? osim navigacije,manovri i dr. stvari i tehnički dio posla(strojar,električar...), ??ta je za nautičare koji su do??li sa duge i većih brodova redovito problem(znam dosta ljudi koji su nakon 5 dana odustali i vratili se klasičnim brodovima)...
Lova je uglavnom dobra ali ti redovno svaki Eur izađe na nos jer nije lako radit sa ljudima a pogotovo sa razma?ženim bogata??ima koji su naučili da imaju sve sad i odmah...
Radija san na jahte 6 godina i jednostavno se zasitija u toj mjeri da san i??a na off shore za upola manju lovu(i napravija ludilo potez jer i dan danas nakon godine dana primam dosta poziva vlasnika sa katkad i nemoralnim ponudama-ali moj unutarnji mir ne mo?že niko platit)...

Radija san neko vrime na jahte ka skipper i mogu reć da iman iskustva...
Prvo ??ta je zeznuto je to ??ta na jahti nema?? onih svojih tzv. 5 minuta npr. na brodu odradi?? gvardiju i ka "slobodan si", na jahti a pogotovo manjima toga nema...

Supač tekst,od pomoći u odlučivanju.:uzdravlje

Y3 engineer needed for relief work starting tomorrow. Please contact Josey on +33627026502
ovo y3 vam je nesto kao EOOW,ili kapo do 3000kw, samo recite da imate comercal papire

ma vratio se na brod, a dosadno, pa se motam okolo po netu i sto nadjem stavim odje. eto znam koliko i ti, znam samo da je veca yahta. reci mu da nisi nikad radio na yahti, ali da imas dosta iskustva, i da si dobar s posadom, a to ti je odje najvaznije vjeruj mi

ok,posal znan,znan i o onin dodatni stvarima neka nisan bija na jahtama ka jet ski i vanbrodski,ako ima helikopter,more se jebat sa menon ako je zena:D,nisan bas sa tin na ti,u biti vazan mi je ugovor,skoro vise od love jer vec nakon 3 pocinjen pucat,nekad i prije:uzdravlje:udriglavom

a to ti je neka zamjena ali ce ti dobro doc u CV-iju, imas ga?
provaj i ovo , ukucaj cosmo crew

Posted by: cosmo crew on 07 July 2009
Title: Y4/Y3 chief engineer x 45 m M/Y
Position Location: Med
Min Qualifications: Y4/Y3
Message: 45m Private Motor Yacht looking for a Y4/Y3 chief engineer. Med cruising, Salary 6500 euro per month. please send references and CV if interested
Requirements for this position
Market sector:
Positions:
Recruiting area:
Position Status:
Contact by Email

i ne trazi rotaciju, neces je dobit iz prve, ako trazis odjebat ce te iz prve, trebas prvo doc na brod a onda pomalo s kapetanom u spiku. uglavnom ispocetka trazi brod koji zimuje na mediteranu, i onda skapetanom dogovori da si zimi svaki mjesec desetak dana doma, a poslije rotacija dodje sama od sebe

Dohle Yacht Crew on 02 July 2009
Title: C/E
Position Location: Worldwide
Min Qualifications: Y1 or commerical equilivant
Message: 75m MY is seeking a Chief Engineer. Engine, 2 x main Daihatsu engines coupled into a single shaft/screw and bow thruster and 4 tender yachts. Past yacht and or commerical /cruise shipping experience required. You must have a Y1 yacht certificate and or commerical ticket equilivant. All nationalities considered. Package includes leave, contract, salary to reflect experience, NO rotaion offered. If you are interested in this role and meet the requirements please register online at www.dohle-yachts.com with an upto date CV, availability, salary requirements.

hvala na infu,malo cu to ispitat,u neku ruku,sta mi je zappa reka,kad te ubode,ubode,inace zna bit sou a nama sa komercijale i puno slobodnoga vrimena bez fizickog posla i sa odmoron po gustu se tesko prilagodit tome,ali kako san osin dredgera i kabelo pollagaca proba sve vrste brodova,moga bi oplemenit karijeru sa jos jednon vrston

Evo jos primjera na sljedecim stranicama i na ovaj primjer ispod se stavlja slika sa desne strane.

www.sacrew.com/pdfs/Guide_to_writing_yachting_cv.pdf
www.professionalyachting.com/sample_yachting_cv.html
www.yachtingcrews.com/featuredarticles/howtowriteacv.html

Name Surname

PHOTO

Head & shoulders only, full face, smiling,
no hat,
no sunglasses

 +33 6 12 34 56 78
namesurname@email.com

Date of birth 01/02/1985
Nationality English
Languages spoken English, French, Spanish
Marital status Single

B1-B2 Visa exp 2018
Non-smoker
No tattoos

PROFILE

Aim to give a brief outline of the experience you have gained and the areas you want to focus on in the yachting industry. 2-3 sentences maximum.

EDUCATION & QUALIFICATIONS

 STCW 95 Basic Safety Training
 November 08 ENG 1
 July 2008 Show most recent education only
 Show any other relevant courses: silver service, power boat II ....

YACHTING EXPERIENCE

 10/08 M/Y Name
Position held
50m private yacht
• Daywork in the engine room
• Outline your responsibilities and specific tasks

HOSPITALITY EXPERIENCE

 04/07-10/08 Position held
Establishment
• Main duties
• Be brief
• Outline your responsibilities

INTERESTS

 State any other interests or talents you have. Try to make it interesting, more than just a list of sports or hobbies.

REFERENCES

Joe Bloggs Jane Ref
Captain, M/Y Boat Manageress, Hotel
Tel: +33 612 235 657 Tel: +1 954 123 4567
Email: joebloggs@email.com Email: janeref@email.com

Vidija san tu na forumu da se spominju anglo prodavači magle sa tečajem koji navodno neopravdano drže mista časnika palube na jahtama. Koliko je ta ekipa uistinu kompetentna ne znan, ali san pogleda koji su zahtjevi za postat skipper (Novi Zeland i Britanija, RYA standardi obuke i ispitivanja) i bome nije to tek tako ka šta je npr. kod nas. Žalosno je jedino šta na taj RYA gledaju puno više nego na brevete,višu/fax i navigacijsko iskustvo koje naši imaju...

Vidija san tu na forumu da se spominju anglo prodavači magle sa tečajem koji navodno neopravdano dr?že mista časnika palube na jahtama. Koliko je ta ekipa uistinu kompetentna ne znan, ali san pogleda koji su zahtjevi za postat skipper (Novi Zeland i Britanija, RYA standardi obuke i ispitivanja) i bome nije to tek tako ka ??ta je npr. kod nas. ??alosno je jedino ??ta na taj RYA gledaju puno vi??e nego na brevete,vi??u/fax i navigacijsko iskustvo koje na??i imaju...

dobro dosa u svjet yachtinga.:kafa:kafa
Stari moj njima vlada omogucava da zarade lovu van zemlje i donesu je kuci.
Daju im par kurseva i posalju ih da donose lovu u zemlju.
Porez ne placaju. Zemljaim je zadovoljna jer nisu na birou i svi sretni.
A nasi samo tuku po nama.:o:o:o

Alo momci ima li ko da mu reba mornar na yahti.
Ako ko cuje da je otvorena koja pozicija neka javi.
Momak je OK ja trenutno nemam nista di bi ga valija. ako ko ima daj javite.

Evo ako ima ko zainteresiran da bi isa neka mi se javi ali mora imat iskustva na jahtama

posalji te mi cv na mail pa mogu prosljedit.
Molin samo ozbiljni. Ja san u Golfe Juanu.

Pozrav ekipi.

erik.babnik@gmail.com

Good Afternoon Erik,

Hope you are well?

Please find below a position that may be of interest to you:

Â? A 50m private/charter motor yacht is looking for a Chief Engineer to join ASAP. Previous yachting experience on a similar size required. Salary in Euros of €7000 per month. Vessel is currently in France having a small yard period before cruising to the Monaco Boat Show. Future Owner might like to use her exclusively privately….. Three months trial and short notice periods. Static crew is 4. Cruising is 8. The Senior crew are to carry out a lot of maintenance & cleaning work whilst the vessel is laid up. Accommodation for the Chief Engineer is single cabin however they might have to share it during shows and short trips.

They are looking for someone straight away, and I just wondered if you would be available?

I look forward to hearing from you.

Back