Yahte + adrese

Kolege, s obzirom da sam novi u ovom poslu, volio bih kad bi mi mogli barem ukratku reći najbitnije dokumente koje bih trebao imati za izlazak u međunarodnu navigaciju.
Strašno me zbunjuje upit o vizi (b1 b2 ili schengen) pa me interesira kakva vi iskustva imate o tome.

Pozdrav

@tiamat

Sliku napravi sta mozes bolju jer ima vlasnika ka moj sta ga nije briga za iskustvo nego zeli imat lipu posadu. Zensku koja je dosla za kuvara je potira prvi dan jer mu nije bila po volji, a mogla je imat najvece iskustvo na svitu i najvece skole ali pravila postavlja onaj ko te placa.
Kod CV prvo napisi koje imas brevete, jedan ispod drugoga i obavezno stavi da su STCW commercial certificates jer ovce u agencijama ne razume bas nase brevete. Oni se strogo drze MCA breveta i to su ti oni Y4, Y3, Y2 koji je u razini nase druge klase ili kapa do 3000kw i Y1 koji je u klasi sa nasim unlimited brevetom, opet ovisi na koliko milja od kraja ti naviga jahta.
Posli napisi iskustva na kojim brodovima i koliko dugo i na kraju napisi kojima se hobijima volis baviti i uglavnom se tu stavi neko ronjenje, plivanje i nesto normalo jer ima kapetana koji gledaju i to. Vozacku dozvolu isto napisi jer nekad ces morat vozit auto okolo i trazit djelove za brod ili ic nekoga pokupit od posade ili gostiju.
Pisi ako ti sta nije jasno :uzdravlje

@tiamat

Sliku napravi sta mozes bolju jer ima vlasnika ka moj sta ga nije briga za iskustvo nego zeli imat lipu posadu. Zensku koja je dosla za kuvara je potira prvi dan jer mu nije bila po volji, a mogla je imat najvece iskustvo na svitu i najvece skole ali pravila postavlja onaj ko te placa.
Kod CV prvo napisi koje imas brevete, jedan ispod drugoga i obavezno stavi da su STCW commercial certificates jer ovce u agencijama ne razume bas nase brevete. Oni se strogo drze MCA breveta i to su ti oni Y4, Y3, Y2 koji je u razini nase druge klase ili kapa do 3000kw i Y1 koji je u klasi sa nasim unlimited brevetom, opet ovisi na koliko milja od kraja ti naviga jahta.
Posli napisi iskustva na kojim brodovima i koliko dugo i na kraju napisi kojima se hobijima volis baviti i uglavnom se tu stavi neko ronjenje, plivanje i nesto normalo jer ima kapetana koji gledaju i to. Vozacku dozvolu isto napisi jer nekad ces morat vozit auto okolo i trazit djelove za brod ili ic nekoga pokupit od posade ili gostiju.
Pisi ako ti sta nije jasno :uzdravlje
Ej thanx na savjet..
Eto sliku sam stavio...sto bolju mogu...obrijan i uredan,a C.V. sam sastavio kao sto ti kazes,dobio sam primjer pa po tome udari....ali ne odgovaraju..bas:udriglavom

iskustvo s jahtama

iskustvo s jahtama

pozdrav svima... Radim kao ćasnik na jahti kod nas i poslao sam mail u JUST4ENGEENERS Joe-u ali mi vec par puta nema nikakvog odgovora, zanima me dal ima tko iskustva s njim jer sam procitao una forumu da ima dosta dobrih ponuda...

@Mimi
Imas ovde na forumu masu adresa pa salji okolo. Taj Joe je jebivjetar i sami englezi ga zaobilaze. Ako saljes CV samo na jednu agenciju zaboravi da ces nac posal jer oni primaju na stotine mailova svaki dan, a novih pozicija je ove godine manje zbog krize i onda ako uzimaju nekoga uzimaju sa iskustvom zato salji svugdi i budi uporan.

To Whom it May Concern

We are looking for an experienced Engineer that has at least AEC or MEOL and as the yacht is cruising a lot is an apportunity for somebody who is working towards their Y4.
The job involves working on a 3 month rotation

Although the yacht is an older vessel everything aboard is new and the main engine is a 3516 Cat with a 3306 Generator.

You MUST be able to step right in and also be able to stand watches on your own.

You will speak fluent English and be available here in Europe or the UK immediately

Interested please reply to
info@leticiayachtcrew.com

@Pojava
kloni se hrvatskih jahti i hrvatsko balkanskih vlasnika, radit ces ka konj za kiki riki i kokice

zapa,hvala na infu,prica san par puta sa njin i nije mi ostavija bas ludilo dojam ali kako ne znan tu jahte bransu,tesko je znat,covik je pita i ja mu reka jedinoga za kojega znan,sad zahvaljujuci pom net znan puno vise,pozdrav

eduard iz zorovica trazi kapa do 3000 za neku yahtu od 65 m, treba ic odma u subotu, 8000 dolara. telefon 098 443111

slabo to sve ide priko agencija!najlakse je upasti ako poznate par ljudi sto su na jahtama pa nek vas oni povucu!ja sam u Monacu na jahti i uvik cujem da se trazi posade!ima dosta hrvata pa povlacimo jedni druge,pa ako znate koga...ja cu isto post-ati ako sto cujen pa...inace posa na jahti je odlican ali nema veze sa pomorstvom...pozrdrav ljudi i mirno more

za 40m yahtu trazi se mladji strojar na tri mjeseca, moze i EOOW, 5000eu mjesecno. ko je zainteresiran nek se javi poslat cu mu broj kapetana

We are looking for a MY 35m an Engineer with a minimum of a Y4, previous yachting experience is essential, maximum 45 years old as the rest of the crew is under 35.
4500 euros per month and 1 month off per year. The boat will probably be based out of Sanremo for the winter.

Only interrested apply to info@leticiayachtcrew.com

To Whom it May Concern We are looking for a rotational Chief Engineer that is preferably a Y2 or minimum of Y4 that has at least 2 years previous experience aboard a similar size vessel. The job is rotational and will pay the correct candidate €6000 but this can be negotiable based on experience and qualifications. You will also be an aircraft maintenance Engineer has possess a EASA Part 66 Cat B1 License as well as having strong computer skills. The boat has twin Caterpillar engines, a helicopter deck, a motor bike garage with a quad bike, an Agusta street bike and a BMW touring bike. The boat has a Sunseeker XS Challenger, a Master Craft, a Nautica RHIB rescue boat and 4 jet skis. You will have STCW95, ENG1 and fluency in English both in written and oral skills. You will be a non-smoker. The boat is 50 meter, 10 crew and 10 guests and is currently in Barcelona and will cruise the western Med this summer. Interested applicants should reply as soon as possible to; info@leticiayachtcrew.com

Alo ekipa evo neke informcije iz prve ruke, najbolji prijatelj mi naviga na jahtama kao kapo sa breveton od 3500kw.Napravia je dva ugovora na jednoj jahti iako nije ni kurca radia stufalo ga je brzo.Ugovor je bia 4miseca tamo i misec ipo do dva doma sta je katastrofa.Inace bili smo skupa na royala on dogura do prvog a ja san se maka nesto ranije.
Poanta je da je to dobar posao ali, ugovori su predugi i normalno zavisi di upadnes na koju jahtu jeli u charteru itd.
Prijatelj iako sad sa iskustvom tesko nalazi posao ima je more ponuda ali malo toga je nesto sta je vrjedno.

Bog ekipi,
Evo operira san kolino i zavrsija rehabilitaciju.
Ako ko cuje za poziciju kapa na M/Y 50> neka mi se javi.

Pozdrav svima

Back