Yahte + adrese

evo da i ja dam koji komentar na Vaše postove. inače navigam na jahtama vec tri godine i imam dosta pozitivnih i negativnih iskustava.

nije mi bilo lako naći prvi ukrcaj ali nakon dosta uloženog truda upa sam kao secondo na 52m jahtu(prije toga sam bija oficir na tankerima). mogu reći da je para puno bolja na jahtama, radi se manje i putuje se svukud a jos imas vrimena provest dosta vrimena na jednom mistu i razgledavat okolo. ipak sve ima i svoje lose strane tako da sam spletom okolnosti u godini dana bija samo 20dana doma. Stvarno premalo za neki normalan život. Sve je stvar kome sta vise odgovara, mislim da za mlade ljude jahte su dobar izbor ali u isto vrime veliki izazov jer se triba dokazat i ponekad nesto istrpit.

Savjetujem svim profesionalcima da probaju, nije lako upast, triba bit uporan al se isplati.

Pozdrav svima i mirno more !

Pozdrav svima,

evo malo da pomognem koliko mogu. Ja sam vec tri godine po megajahtama ka kapo ali se nisam ukrca priko nijedne nase agencije nego priko poznanstva a posli direktno u Antibes u Francuskoj di je najveca baza agencija za jahte. Pod jahtu se razumijeva min. 30m pa do 70-80m. Uglavnom posla ima ali najvise za strojare dok je nasima tesko doc do pozicija na kuverti jer tu vladaju najvise englezi, australci, kiwiji i juznoafrikanci. To je tipicna britanska industrija ali nma bas i ne odgovara zbog jako dugih ugovora, potpisuju se ugovori bez vremenskoga ogranicenja tako da mozete nac ljude koji su po 3 godine u komadu na jahti samo sta oni zive blizu jahte ili iznajme stan i nije ih bas briga. Bia sam prije na trgovackoj mornarici na svakvakvim brodovima ali jahte su neki drukciji svit. Ja sam trenutno u skveru i zivimo u stanu, imamo auto i sve je to lipo samo sta imam 6 sedmica slobodnih u godini i sad kako je pocelo sa ovim zakonima sad moram glumit muljatora i drzat hrvatsku matrikulu samo za prikazivat navigaciju priko 6 miseci a u Isle of Man pravu navigaciju mada oni bas i ne pitaju puno za matrikulu nego vise traze brevet. Eto toliko za sada pa ako nekome nesto triba neka pise

Malo je takvih jahti u Hrvatskoj da ti traze strojara, a i pitanje je koliku ce ti dat placu ako nemas familiju i nisi vezan za doma onda ti je bolje ic na megajahte po azurnoj obali i ako jahta radi dobar charter imas mancu koja ti ide odprilike 10% vrijednosti chartera, znaci ako je sedmica dana za iznajmit oko 120 000e posada bi tribala dobit mance oko 10% te vrijednosti.

Pozdrav dobri ljudi, ja san na jedrilici od 20 metara ode kod nas i jedini san ukrcan na jahti, neman strojara ni mornara, tako je i sa vecinom mojih kolega i na jahtama vecim od moje. Kod nas je tesko uopce naci posal na jahti ako nemas neku vezu ili nekog da ti dojavi jer vecina trazi da radis bez ugovora. sad pokusavan nesto kemijat za pribacit se na nesto bolje pa cemo vidit di kad i sta. Ode su isto poceli dolazit Englezi i Skoti sa svakakvin idejama, a mi smo totalno nezasticeni, znaci danas si tu radis za duplo manju lovu nego englez, a sutra ce zaposlit engleza za duple novce i losije odrzavanje.

moj otac je na jahti u okolici Antiba već 30 godin, pa mi ne mo?že naći mjesto, a sve agencije ke san kontaktira oće iskustvo na jahtama, pa me ??alju za mornara prvi put i to su mi ponudili jahtu od 70 m i plaću 2500 dolari, pa san reka da neću, jer na trgovačkim brodimin mogu dobiti i veću plaću. A i ugovor su rekli da traje 1 godinu.

zavisi koliko imas iskustva normalno da neces ic za mornara ako si prvi casnik i imas dobru lovu i ugovor ali ako nisi onda mozda mozes nac poziciju za prvoga na jahti do kojih 45-50 metri i tako pocet sa iskustvom jer trgovacka mornarica i yahting je totalno drugi svit jer kad je jahta u portu normalno je da se radi od 8 do 5 i subota i nedilja slobodna, prakticki zivis na jahti i to odgovara vecini njih koji nisu vezani za doma pogotovo mladi jebivjetri koji ne znaju kako zavezat pajet ali zato uzivaju okolo i jos dobiju placu. meni je isto tako bilo dosta nepojmljivih stvari ali posli se naviknes

sikira im upadne u med i brzo potone, samo ti tuci navigaciju i uci posal i budi tata mata u struci pa ce se jedanput otvorit vrata a kad se otvore onda vise ne znas di bi isa jer te svako vuce za rukav. bia sam i ja asistent za 280 dolara pa vise nisam ali sam se zato najia govana i govana da bi dosa do nekih stvari u zivotu, bez muke nema ti nista

Neznan kako je vani, navigacije ima dosta, samo san dugo vrimena gubija po charterima, od trgovackog broda san odusta odavno kad san polozija porucnicki i sve moguce brevete da bi me zvali na brod, kad je tribalo dat in pare za brevete svi su bili dobri, a kad je triba ukrcaj onda kaze, sad ce, sad ce.Tako san ja poceja na jedrilicama i motornjacima u charteru, odradija par lipih transfera po mediteranu i malo na biskaju i nekako san se docepa prvog posla na jahti i sad mucin i trpin, sta ti kazes, gucan g..

tesko je usporedjivat jahte kod nas i vanka jer na azurnoj obali jahta od 37m i 6 clanova posade je mala jahta jer se one od 45-50m smatraju normalne, a priko 60 su velike. Lady Miura u monacu ima 107m i skoro 70 clanova posade a registrirna ja ka jahta jer je do 12 putnika tako da je to jako tesko uopce usporedjivat. proslo lito je nama u ibizi naplacivan vez 4000e dnevno, rezervacija vecere za vlasnika i vecera 12000e itd,itd,

Ja san u potrazi za necin boljin sa ugovoron, ali dok to ne nadjen moran mucat i bit dobar, jer lova je lova, bolje vrabac u ruci nego dva na grani.

ej Bok... ja radim na jahti od 40m pod Hrvatskom zastavom i ?želim ici na vecu jahtu ili offshore ali je to nemoguce, kontaktirao sam sve ali me nitko ne jebe 5%!!! Onom U dubrovniku sam poslao mail i zvao ga ali ni??ta od toga!!!

ej Bok... ja radim na jahti od 40m pod Hrvatskom zastavom i ?želim ici na vecu jahtu ili offshore ali je to nemoguce, kontaktirao sam sve ali me nitko ne jebe 5%!!! Onom U dubrovniku sam poslao mail i zvao ga ali ni??ta od toga!!!

Di god okrenem, vidim tebe i tvoju priću. Danas je situacija takva da gdje god zeli?? poći, traze ti iskustvo. Ti imas veliku prednost sto imas iskustva na jahtama, prema tome guraj to. Već sam ti prije napisao u jednom postu ( mislim pod offshore) sto ti je raditi. Posla ima ka u prići, na tvom mjestu danas bi na internetu pokupio sve adrese i sutra bi navecer krenuo prema trstu, ujutro imas vlak preko Genove za juznu francusku i to ti je to. A ako tamo nema nista ( u sto čisto sumnjam jer je idealno vrijeme za otići tamo) kreni za Spanjolsku, na Mallorcu , ima i tamo agencija ka u prići. Znači, kad se skines sa vlaka otidji do WCa , lipo se popisaj, stavi malo gela u kosu, nabaci osmijeh i od vrata do vrata.....Neznam sto bi ti jos napisao po pitanju ovoga, dok si se raspisivao po raznim postovima moga si već biti tamo. Ili čeka?? da stablo krene prema tebi.....:hihi

Je li ima netko na forumu tko naviga na jahtama? Zanima me otprilike koliko je placa 1. palube na 50-metarskim jahtama. Nesto kemijam sa takvim poslom pa se ne bih htio osramotiti da trazim previse ili premalo..

Ja sam na Yahtama vec dosta godina,i mogu ti reci da su place dobre na 50 m je od 5000-7000 eura,ali uglavnom prevladavaju Englezi .Tesko je to na yahtama o placi jer nikad neznas,to ti je sve stvar dogovora ali uvijek pitaj prvo njih sta oni nude tako da se znas orijentirat.
Malo kad sam vidio da je koji nas na palubi.I malo je teze za se uvalit na kuvertu.
Ja sam strojar.

Ja sam na Yahtama vec dosta godina,i mogu ti reci da su place dobre na 50 m je od 5000-7000 eura,ali uglavnom prevladavaju Englezi .Tesko je to na yahtama o placi jer nikad neznas,to ti je sve stvar dogovora ali uvijek pitaj prvo njih sta oni nude tako da se znas orijentirat.
Malo kad sam vidio da je koji nas na palubi.I malo je teze za se uvalit na kuvertu.
Ja sam strojar.

Fala za info :)

Evo za one koji bi radili na yahtama a Joe ih ne obasipa poslovima evo ode najnoviji poslovi od Joe-a.

Sailing Yacht
8. 65m Sailing Yacht. Y3 or III/1 second engineer. 4000 euro start. 30 days vacation, 13th month bonus, flight and medical.
11. In build large sailing yacht in the states. Y3 Chief Engineer. Worked on large sailing yachts before. 6 weeks vacation, 7000 usd per month negotiable. Dive oriented. Start ASAP.
22. 47m older Motor / Sail yacht, (motor's more than sail), requires Y4 or above engineer - own single cabin, salary 6000 > 7000 euros / month, depending on experience. Start mid April.
Class 1 or Y1.
5. 52m New Motor Yacht, Y1 Chief Engineer. Over 3000kW. 9500 USD salary will move to rotation this year. World cruising, Caribbean for winter, East coast next summer and then world cruise. Non smoking. Start ASAP.
20. Large Motor Yacht. Y1 or Class 1, Chief Engineer, 12 weeks on 12 weeks off, 52k GBP per year, excellent shared tips. Average 10k per year. Own cabin.
Class 2 Commercial or Yacht 2
7. Large Motor Yacht. Class 2 or Y2 2nd engineer. 10000 usd per working month. 3 on 1 off rotation will be chief while he is on leave. Flights included. Start April.
3. 2nd Engineer, Y1 or Commercial 1. Large Yacht in Build. ETO. Launch 2010. Live ashore then 3 on 3 off rotation.
10. 55m Motor Yacht. Chief Engineer, Y2, 9000 usd per month, 30 days paid leave, Full health and insurance, start first week of May.
23. 60m Motor Yacht. Y2 Chief Engineer, 11k usd per month, none rotation, own cabin.
28. 70m Motor Yacht, In Build. Y2 Chief Engineer. Start Aug. Excellent Euro package. Delivery late 2010.
Yacht 3 or Commercial Class 4 (acting as second) tickets.
2. 60m new build. Y3 or above 2nd engineer. Start ASAP. 4500 euro x 12. 35 days per year holiday plus all French national holidays.
6. 150 foot MY, Y3 Chief Engineer. Full rotation, will start as relief 1st April for crossing to Europe 1 months trial, start first July for their first rotation shift.
9. 60m Motor Yacht, Y3 or III/1 second engineer, 5 months on 1 off. start asap.
12. 50m Motor Yacht, Y3 Chief engineer. €7000 per month. 6 weeks vacation. Could go into rotation after the summer. Start early April.
13. 50m Yacht in final stages of build. Would like a Y2 but could go with a Y3. Rotation 3 on 1 off, good euro salary paid year round. Helicopter, (Heli Ski the Alps) off road and on road motor bike. 60 knot tender, packed with toys will be based in Italy for winter then possibly Norway next year. Start ASAP.
23. Y3 Chief, one month relief for a crossing. Start early April.
27. Large Motor Yacht. Y4 or III/1 as second engineer. To 7000 usd per month, 2 months leave, 3500 usd travel allowance. Start ASAP
Yacht 4 or Commercial Class 4 (acting as Chief or Sole Engineer) tickets.
4. Relief Chief Engineer, Y4. STCW & ENG1, Shared cabin, Start asap. 3 or 4 weeks, Medical Insurance, Joining probably southern Spain, Salary approx: 160 USD per day (no leave pay)
14. Motor Yacht, Y4 second engineer. AV/IT background ideally. Full time position.
15. 45m Motor Yacht, Y4 Chief engineer, 2 on 2 off rotation, start early April.
18. 40m Motor Yacht. Sole Engineer, Y4 with good yachting experience, salary to 6000 euros depending on experience. 6 weeks holiday, based between Monaco and Cannes.
21. Large Motor Yacht, Y4 or compatible, 3rd engineer.
Miscellaneous
17. Large Motor Yacht, Bosun with OOW.
19. 52m Motor Yacht, Stewardess, must speak french.
25. Large Motor Yacht. Bosun with OOW and dive instructor.
29. 35m Motor Yacht, Timber construction. Deckhand/Bosun, ideally a carpenter or joiner. Varnishing and high quality paintwork ideal also. Med cruising, Malta, France, Italy, Croatia.
If you would like to be removed from this mailing, please let me know.
Kind regards,
Joe Hodgson.
e: joe@wizzwazz.com

Last edited by a moderator:
Back