Uljanik Plovidba

Postovanje novi sam na forumu i namjeravan odradit sto prije kadeturu. Imam zavrsenu srednju Pomorsku u Splitu a Uljanik bi dosao ko narucen kad bi upao priko veze. Zanima me kakvi su po pitanju ukrcaja kadeta i dali traze tankerski brevet i kolko bi me to kostalo jer zasad posjedujem samo D2.

Nisu trazili tankerski bravet iako bi ga trebao imat tako da imas mogucnost da ga polozis nakon povratka sa navigacije i naravno bez placanja tecaja u tom slucaju. Inace je tecaj nesto oko 2500 - 3500kn, ali nisam siguran jer sam placao sam ispit stotinjak kuna! Neznam kako je trenutno sa ukrcavanjem jer su ionako u banani, ali ako imas vezu onda cete ukrcat to sigurno! :D
Placa je 900$, mislim da nisu mijenjali i kasni barem 2mj!

Nisu trazili tankerski bravet iako bi ga trebao imat tako da imas mogucnost da ga polozis nakon povratka sa navigacije i naravno bez placanja tecaja u tom slucaju. Inace je tecaj nesto oko 2500 - 3500kn, ali nisam siguran jer sam placao sam ispit stotinjak kuna! Neznam kako je trenutno sa ukrcavanjem jer su ionako u banani, ali ako imas vezu onda cete ukrcat to sigurno! :D
Placa je 900$, mislim da nisu mijenjali i kasni barem 2mj!

hvala na odgovoru, zanima me dali je tocno da je sljedeca rotacija posade u 9 mjesec jer bi se snjom trebao ukrcat. i kakva je sansa mladom pomorcu poslje kadeture sa porucnickim odradit prve ugovore u svojstvu casnika te kakvi su im ugovori (on, of ).

hvala na odgovoru, zanima me dali je tocno da je sljedeca rotacija posade u 9 mjesec jer bi se snjom trebao ukrcat. i kakva je sansa mladom pomorcu poslje kadeture sa porucnickim odradit prve ugovore u svojstvu casnika te kakvi su im ugovori (on, of ).

A koje pitanje
Budi sritan da firma bude jos postojala dok ucinis godinu dana kadeture

Send from my Mobitelnik

A koje pitanje
Budi sritan da firma bude jos postojala dok ucinis godinu dana kadeture

Send from my Mobitelnik

Posada je sve nasa sta je za pocetnike u poslu i opceniti zivot na brodu odlicno. Cuja sam da im fali trecih i nenormalno brzo avancaju , a i nebi ocekiva da su tolko tragicni sa onakvom novom flotom tankera . Mene dalje zanima ima li interneta,kakvi su ugovori (on, of) i ima li bancenja dok su u lukama. unaprijed hvala na odg.

Posada je sve nasa sta je za pocetnike u poslu i opceniti zivot na brodu odlicno. Cuja sam da im fali trecih i nenormalno brzo avancaju , a i nebi ocekiva da su tolko tragicni sa onakvom novom flotom tankera . Mene dalje zanima ima li interneta,kakvi su ugovori (on, of) i ima li bancenja dok su u lukama. unaprijed hvala na odg.

Uljanik ce bit presretan kad te uzme, a vec vidim ljubav izmedu tebe i chiefa Raguza :mad:

Uljanik ce bit presretan kad te uzme, a vec vidim ljubav izmedu tebe i chiefa Raguza :mad:

Ocito imas prelipa iskustva kad te moj post tolko iznervira a o firmi i tim chiefovima sta su te jebali u mozak nezz skoro nista tako da sam na forumu da bi saznao sta vise a s takvim glupin i sifriranim porukama bas ne pomazes pa nezz sta radis na toj temi.

stari ako je tebi sarkazam prejaka Å¡ifra ne znam Å¡ta da ti kažem. a umjesto da pitaÅ¡ kakva je hrana ili možeÅ¡ li nauciti sta, ti pitaÅ¡ ima li bančenja dok si u lukama i kakvi su on/of ugovori?!
sretno s takvim pristupom.

stari ako je tebi sarkazam prejaka Å¡ifra ne znam Å¡ta da ti kažem. a umjesto da pitaÅ¡ kakva je hrana ili možeÅ¡ li nauciti sta, ti pitaÅ¡ ima li bančenja dok si u lukama i kakvi su on/of ugovori?!
sretno s takvim pristupom.

mozda san se krivo izrazia al zanimalo me kolko se stoji u portu jer na nekim tankerima se kopna uopce nevidi cili viad a kadetski ugovor me zanima jer bi ima dobru volju odradit u komadu ako je moguce. Sta se tice hrane nisan izbriljiv mogu pojist sta bilo, a kod nase posade bi se podrazumjevalo dobar odnos i ucenje.

mozda san se krivo izrazia al zanimalo me kolko se stoji u portu jer na nekim tankerima se kopna uopce nevidi cili viad a kadetski ugovor me zanima jer bi ima dobru volju odradit u komadu ako je moguce. Sta se tice hrane nisan izbriljiv mogu pojist sta bilo, a kod nase posade bi se podrazumjevalo dobar odnos i ucenje.
Moze ti bit OK jedino ako naletis na M........eventualno.
Inace ka kado sa hr posadom pripremi se na maltretiranja od strane nostroma, opsluzitelja sisaljki a ako ti gore navedeni cif bude onda i na rad od jutra do sutra.
A masinci su posebna prica.oficali mislin.jako malo normalnih.
R... ti je tamo inventar.
Jedino pozitivno u svemu je sta je rijec o tankerima pa mos polagat advance oil i advance chem.

Last edited by a moderator:
Moze ti bit OK jedino ako naletis na M....... eventualno.
Inace ka kado sa hr posadom pripremi se na maltretiranja od strane nostroma, opsluzitelja sisaljki a ako ti gore navedeni cif bude onda i na rad od jutra do sutra.
A masinci su posebna prica.oficali mislin.jako malo normalnih.
R... ti je tamo inventar.
Jedino pozitivno u svemu je sta je rijec o tankerima pa mos polagat advance oil i advance chem.

hvala, znaci sta manje pitas to bolje. Posto sam nautika kolko cesto salju kadete na most ili se puno vrimena svede na piketavanje.

Last edited by a moderator:
nisam bio na uljaniku pa ne mogu komentirat direktno njih ali moje iskustvo sa lošinjskom je bilo katastrofa(uostalom vidi se kako su opstali). ako zelis vidjeti kako se NE radi i kako sto prije se NAPIT onda su hrv firme za tebe, a ukoliko zelis nesto naucit i stvarno radit onda odi na nekog stranca i biti ce ti milina.
svi iskusni pomorci ce ti reci da je najbolje radit sa 1 ili nitijednim hrvatom, vec sa dva ima ogovaranja :udriglavom.
sto se striktno kadeture, ja sam imao srece da sam bio 4 na palubi 4 na mostu ali to ti ovisi samo o sreci kakav ti je cif i barba.

i zapamti, brod moze biti najsavrsenije opremljen, sa dobrom placom i ugovorom ali ako su ti ljudi u ku... neces izdrzat ni tjedan dana.... BROD CINE LJUDI!

Fyi

Fyi

PlaĆa za svibanj 2013 joÅ  nije doÅ la ( to "kompanija" broji kao mjesec zakaÅ njenja , jer joj k.u. Daje pravo na 1 mjesec), naravno niti bilo kakva informacija o njoj.

Iz gore navedenog prioritet u zapoÅ ljavanju imaju volonteri i kroniČni pijanci

kadeti na uljanikovim brodovima su u navigaciji u gvardiji 8-12 na koverti i od 20-24 na mostu, u portu drzis gvardiju na skali po rasporedu kako te slijeduje...noÅ¡trome su ukinuli možda je joÅ¡ ostao na jednom brodu ali i to će od.ebati posao daje pumpman, a uveli su terce juniore...hrana ti je manje vise teÅ¡ki užas osim ako ne naletis na jednog ili mozda dva koga kod kojih ces dobro jesti,al sumljam sve se svodi na pečeni krompir i loÅ¡e meso.. na internet ne pomiÅ¡ljaj osim ako ne kupiÅ¡ stick, imas crewmail koji se negdje na nekim brodovima naplacuje a negdje ne :hihi, međuljudski odnosi kao Å¡to je već spomenuto blagi užas jer na Uljaniku navigaju joÅ¡ samo ljudi koji stvarno nemaju gdje Å¡to zbog godina Å¡to zbog teÅ¡kog neznanja ( čast izuzecima kojih je jako malo), ogovor kadeta 6+-1, plaća 900 $, kasni,
kadeti koliko ja znam nisu piketali bar ja jos nisam niti jednog vidio, uglavnom ih vozaju po koverti al da se ubijaju i ne bas,
u portu se ostaje po principu nema pravila, moze bit 12 sati moze biti 4,5 dana, tako da ako mislis sjebati tih 900 $ koje ces dobiti za tri mj imat ces prilike, para na brodu je sve manje cash advance dolazi sve rijede jer su duzni i bogu i vragu pa sve moraju placati u keÅ¡u, tako da ako misliÅ¡ lumpovati s curicama lakog morala ponesi pare od doma:D jer i stare užance da ce ti C/O platiti curicu su tempi pasati... ako se mislis propiti na brodu to ces moci pive uglavnom uvijek ima i neka regula je 3 bakse mjesečno ( moÅ¡ misliti ) i tako dalje i tako dalje mogao bi ti jos pisati puno toga al jbg di bi to otislo

U više navrata se prijavljivao putem njihove stranice, zvao ih ali se nitko ne javlja. Da li primaju danas naše ljude i na koje pozicije?Ako netko neš više zna,hvala.[/QUOTE
pa na njihovim brodovima je kompletna posada naša
:hihi

pozdrav,

Trebao bi ici krajem Rujna na Uljanikov brod Pomer! Imali tko iskustva na tom brodu!? Zanimaju me uvjeti, accommodation, internet itd.

Najradije bi odustao od tih nasih firmi, ali posto je situacija takva kakva je, moras se zadovoljiti i s mrvicama kruha.. sretan sam sto sam uspio i to dobiti nakon skoro godinu dana trazenja posla otkako sam diplomirao...

hvala i pozdrav ;)

Last edited:
Back