Uljanik Plovidba

Evo moj offshore ... Sad cu.. Bija san tamo kod njih pumpman koji je radija sve poslove u domeni mog posla sta je i normalno i uz to odrzava sve kompjutere na brodu jer mi je to inace hobi.Prvi ugovo ru bili strasno zadovoljni i samo rijeci hvale ali drugi ugovor nakon 3.5 mjeseci nabrodu dolazi tehnicki P****** na brod.(Narucio sam rezervne djelove odmah po dolasku na brod te u sljedeca 3 miseca nista nije stiglo) Nakon dolaska doticnog pocinje galama odmas sa skale te se posvadja sa nostromom koji ga je tija odmah opalit te iza toga dolazi u CCR te vice na sta sam ga ja upozorija da se ne ponasa tako jer ja nisam niciji mali i da se ne dere na sta je on meni reka kako svi hidranti cure a ja njemu kako nisu poslali jedan jedini komad sta san narucija (laping paste i valve seat cutter) pa je popizdija i reka da to njega ne zanima i da on oce da se to napravi odma.Posli toga mi Kapo dolazi s kojim sam bija doba i govori da ce me iskrcat kako sam mu odgovorija i da je teh.ljut ko pas pa eto ja onda njig sam naguzija klasicno sta san otisa kod doktora i skupija se s broda. ASko ti triba detaljnije ja sam spremani jos detalja napisat i usput sramota je da pumpman minja mrezne kartice za ventile pokraj cile ekipe oficira i elektricara na brodu...

Last edited by a moderator:
decki ja san taj tanker fam dobia na osnovu navigacije na tankeru posto vec jedno 7godina,nisan na tankeru koliko taj bravet vridi ili ako je isteka jeli se more produzit,

sto se tice ukrcaja za prvi put ja smatram da su novci najmanje bitni prvo nauci posa a onda kad vec ima dva tri broda mores otic di got te volja za velike novce,ja san napravia tako i nije mi za,nakon asistenture san napravia 5 ugovora na jednoj kompaniji i kad sem avanca posa sam dalje,ja kad sam pocea radia san za 1450 eura permanent,

sto se tice gloptika ja sam ima losa iskustva i cuja san samo najgore,u mom slucaju,mada nikad nisan plovia sa njima,mene su tecimo zvali da dodem za posa,nudili mi jedno na kraju na razgovoru me salju za mazaca,a ja vec 2 makine sa svin mogucin bravetima,ej ma isto ona bahatost od one ja mislim da se zove vanesa,mislis da si se dosa njima molit,

ma bija mi je nedavno posla capetan Zizic u st(bernard shulte ex hanseatic)sto se sve nudi,ja san bija preko njih i stvarno sam bia zadovoljan,ja mislim da je 3 ima negdi oko3600eura,a bilo je plina kontenera i tankera pa zovi tamo vidi,isto in fali ljudi

Uljanik plovidba

Uljanik plovidba

hehe nema na cemu...

Brzo si shvatia da je to smeće od kompanije.Meni je trebalo dvije godine davnih devedesetih da odem ća.Kap koja je prelila ča??u je bila da su nam nakon 6 miseci i svih mogućih klasa na brodu poku??ali naguziti da idemo jo?? misec dana u ??kver bez obzira ??to nam je ugovor finija.Razlog im je bio kao vi će te bolje to uraditi nego va??a smjena.Skupija sam torbe i oti??a kući o svoj tro??ak a agent me je odveja samo do imigracijskog po dvodnevnu vizu.Ostavija me na imigracijskom s obrazlo?ženjem da nema vrimena vozit me do kolodvora,te sam sa svim stvarima ka pas ostavljen na cesti.Ali nisam po?žalija,moja najbolja odluka u ?životu jer mi je tada krenulo nabolje.
A da o ostalim mulja?žama ne govorim.

evo da i ja se pridruzim ...ja sam se iskrca prije dva miseca sa uljanik plov. i to svojevoljno a bia san tri ugovora i mogu samo rec da je tamo zivo ludilo nebi se vratia za nista ...dosta ljudi je sad dalo otkaze ..

Spasija si se.A virujem da ti ni ime nisu zapamtili.:uzdravlje

I ja san siguran da ti ime neznaju... Koliko san cuja sa strane da pokusavaju stvoriti sta losiju klimu za hrvatske pomorce tako da bi u jednom momentu mogli posegniti za pomorcima iz jeftinijih zemalja..Ali zaboravljaju da subvencije vlade RH nisu za filipince nego da moraju 5 godina krcati nasu posadu ali nikad ne znas sta ce napraviti ili koga podmazati...

I ja san siguran da ti ime neznaju... Koliko san cuja sa strane da pokusavaju stvoriti sta losiju klimu za hrvatske pomorce tako da bi u jednom momentu mogli posegniti za pomorcima iz jeftinijih zemalja..Ali zaboravljaju da subvencije vlade RH nisu za filipince nego da moraju 5 godina krcati nasu posadu ali nikad ne znas sta ce napraviti ili koga podmazati...

Lipi moj za njih je Hrvatski pomorac Filipinac jer ugovorom nismo ni malo za??tićeni a kao ??to vjerovatno zna?? ako si ima uvid u ugovore Filipinaca oni i te kako imaju opis radnog mjesta kao i ??ta mora a ??ta ne mora raditi.Vidi to znači da u toj zemlji trećeg svjeta sindikat pomoraca i ima ne??to u glavi.
Ono ??to smo mi radili na uljaniku mo?že?? usporediti sa paklom jer nakon provedena dana u makini nisi moga vilicu dr?žati u ruci jer su ti se svi mi??ići grčili a da ne pričam po noći kada nemo?že?? spavati od grčeva.:uzdravlje

ima li netko iskustava iz vremena kad su imali jedini putnički brod pod našom zastavom
m/b "dalmacija", a to je bilo 1998-2006. ???
bio sam na njemu kraće vrijeme -- onako za probu u pauzama između ugovora na "qe2".
to što sam tamo doživio je "cruise line business" na hr način i odličan satirični materijal za jednu papirnatu ili ebook knjigu!
bilo bi zanimljivo čuti nešto od nekoga tko je bio na "dalmaciji" za vrijeme dok je bila u vlasništvu "uljanik plovidbe"
pozdrav!

a koliko san cuja izlazi in novi product sad krajen 4 miseca iz skvera 3. maj
sad neznan bili vridilo otic na njega jer nisan vidija da je iko napisa dobru ric o uljaniku pa nije valjda sve tako crno...
i kako in se krecu place za kadete/asistente ako iko zna...

novi sam ovdje ,ali vidim da pišete o firmi na kojoj sam ostavio kosti13 god. puno dobrih ljudi upoznao,puno sposobnih i pametnih otpratio na bolje kompanije samo zbog nekakvih odnosa i ljudi koji neče takve ljude pošteno da nagrade ,na dalmaciju nisam nikad htio iči,ne bi htio pametovat,probajte ,ali ako je prilika zaobiđi.Kad sam ja bio kadete i asistente su ukrcavali za mornare/čistače

Nažalost ne mogu reči ništa dobro za tu kompaniju.
Tamo sam bia godinu dana i iskrca se jer su u 11/07 Diraka i ekipa odlučili
skinit overtime konobaru i kuharu , nisam htio potpisat platnu listu a normalno sam radia.
Obavijest o skračivanju prekovremenih sati je došla 15og u misecu i ja sam zahtjeva da mi se bar tih prvih 15 dana plati a ostalo po novome(umjesto 3 tribalo je pisat 2 sata radnim danom)
Radni dan 11 sati (od 6 do 13iod 15 19h)
Oni su zahtjevali da i dalje radimo od 6h a pišemo da počnemo od 7h.
Prikipilo mi je u Santosu,uzea bagaje i piči doma,3 dana sam čeka let iz Sao paula.
Uglavnom kap.***** mi je potpisa platnu listu za taj misec ali ja tu lovu još nisam vidia.
Nakon toga sam iša na sindikat pomoraca u Splitu,dotični gospodin šta radi tamo mi je obeča brzo riješit to i da dobijem svoje novce ali...to je tek posebna priča...
Uglavnom zva sam centralu itf u london pa oni to sada riješavaju.
Nisam napisa to da kad sam iša iz Santosa doma isto sam zva itf ali ovi je reka da je brod pod hrvatskom zastavom i da zovem u hrvatsku.
Naravno zva sam u Split a ovi mi govori ostani još malo na brodu a ja:mad:

Evo moj offshore ... Sad cu.. Bija san tamo kod njih pumpman koji je radija sve poslove u domeni mog posla sta je i normalno i uz to odrzava sve kompjutere na brodu jer mi je to inace hobi.Prvi ugovo ru bili strasno zadovoljni i samo rijeci hvale ali drugi ugovor nakon 3.5 mjeseci nabrodu dolazi tehnicki P****** na brod.(Narucio sam rezervne djelove odmah po dolasku na brod te u sljedeca 3 miseca nista nije stiglo) Nakon dolaska doticnog pocinje galama odmas sa skale te se posvadja sa nostromom koji ga je tija odmah opalit te iza toga dolazi u CCR te vice na sta sam ga ja upozorija da se ne ponasa tako jer ja nisam niciji mali i da se ne dere na sta je on meni reka kako svi hidranti cure a ja njemu kako nisu poslali jedan jedini komad sta san narucija (laping paste i valve seat cutter) pa je popizdija i reka da to njega ne zanima i da on oce da se to napravi odma.Posli toga mi Kapo dolazi s kojim sam bija doba i govori da ce me iskrcat kako sam mu odgovorija i da je teh.ljut ko pas pa eto ja onda njig sam naguzija klasicno sta san otisa kod doktora i skupija se s broda. ASko ti triba detaljnije ja sam spremani jos detalja napisat i usput sramota je da pumpman minja mrezne kartice za ventile pokraj cile ekipe oficira i elektricara na brodu...

Jesi li možda to bia na Adria fr 8?
Upozna sam i toga P******* pa te zato pitam?:hihi

re

re

mafija, po tvome opisu rijec je o jednome slucaju, takodjer istu si kompaniju opisao drugim tonom prije incidenta.

Dragi kolege.Mogu vam samo reci .Bizi od Uljanika.A necu vam iznositi razloge jer ih vecina vec zna i to jako dobro.Zivili.

evo sad me zvalo iz uljanika za trećeg,bulk,ukrcaj 20og u turskoj, ugovor 6mj,3000$
odbio sam ih jer sam prihvatio ponudu korkyra shipping
ajmo ekipa walk alone,brajo...
zovite
098211620
Petričevi se zove ovaj što me zvao

ok po tvojoj preporuci zovem zorovića u pon
hvala

ps drugi brod sam kao kadet odradija na brodu za generalni teret samo su mu bili ugrađeni tankovi (9 komada) i stalno smo prevozili tekući teret. dosta sam vremen proveo u pump roomu, gleda način nakoji se radi tako da mogu reći da imam barem neko predznanje za tankere. barem se ja nadam....

Da nije to bija brod PATTY od pokojnog Minshipa?Pa i nije to ba?? neko tanker iskustvo.

Probaj u CMA-brodovi Rijeka, biv??i tehmar, krcaju na kontenjere, plaća za terca palube 2750 eura,a moze?? probat ako netra?ži?? ba?? dobru firmu ali za početak opet ne??to-normalno ako ne nađe?? bolje u lo??injskoj ili u marin consult-u

Ma kavi cma ja sam tamo odradia kadeturu i polozia porucnicki i nema sanse za ukrcat se,meni je osobno vlasnik obecava ukrcaj ali....corak :udriglavom

Valdez dosta ti je jedno veliko sranje da ti zgade sve. Samo toliko da znas jer ja san na tom brodu radija i poslove koji nemaju veze s mojim ugovorom.Ugovor ti na Uljanik Plovidbi sluzi da obrises guzicu.

a koliko san cuja izlazi in novi product sad krajen 4 miseca iz skvera 3. maj
sad neznan bili vridilo otic na njega jer nisan vidija da je iko napisa dobru ric o uljaniku pa nije valjda sve tako crno...
i kako in se krecu place za kadete/asistente ako iko zna...

Sta se tice novogradnje sad im izlazi brod u 3mj.2010, ali odma ti kazem ne nadaj se nicemu tu je odabrana ekipa ( kumovi i prijatelji only).!!!!!!

Back