Uljanik Plovidba

Akcija

Akcija

Evo samo generalno , jako jako slabo. Situacija baÅ¡ teÅ¡ka banana po brodovima. Ja sam odradio zadnji ugovor i uspio nać neÅ¡to drugo tako da eto. Ali inače jako jako slabo. Posada koja nema kamo je pogotovo u banani i to teÅ¡koj. Ovo drugo , mlađi juniori skupe neÅ¡to i pobjegnu, stari partizani (masteri i kapi) to drže nemaju kamo. Å teta ali tako je. Tankeri su generalno svi na prodaju , samo je stanje na marketu stanje takvo da nitko neće to kupit , inače ode flota.

Tko se odluči kupiti dva tankera odjednom,na poklon dobiva novog novcatog balka (52000 DWT) koji hvata ruzinu
zadnjih godinu dana u škveru u Puli.:D

M/t kastav

M/t kastav

Zanimalo bi me ako tko moze reci nesto vise o stanju broda "Kastav" te sto se tamo moze ocekivati kao asistent stroja.
Da li na brodu postoji internet te iako svi pisu da kasne place koliko bi uopce ona trebala iznositi za radno mjesto asistenta stroja :)

Zanimalo bi me ako tko moze reci nesto vise o stanju broda "Kastav" te sto se tamo moze ocekivati kao asistent stroja.
Da li na brodu postoji internet te iako svi pisu da kasne place koliko bi uopce ona trebala iznositi za radno mjesto asistenta stroja :)

Hvala Bogu , 6 ugovora sam na njemu bio. Ovo za internet me nasmijalo, ima samo neki kao crew mail koji se naplaćuje i nekad radi nekad ne radi. Satelitski telefon 40 i neÅ¡to dolara za isto toliko minuta. Internet znači apsolutna nula. Plaća asa je 900 USD. Ako nisu Å¡ta skidali. Stanje broda je (iako je bio u doku u svibnju mjesecu u Crnoj Gori) blaga katastrofa. Čeka te beskonačno čiÅ¡ćenje blata i ulja. Čistača nema. Ali ljudi su generalno OK pa good luck.

Generalno OK
a dobro kad tako kazes

Pa Å¡to se kod njega tiče ljudi koji su sada tamo u stroju su jako ok i imat će dobru ekipu i na poslu i van. Imat ce sto i od koga naucit ako bude htio. A to je za asa broj jedan , a ne lova na asiatenturi. Da će se nasljakat ....hoće. A da ce imat dobro iskustvo za dalje ....hoće. Ne ide za kapa ili prvog već asa. A za to i za pojam prvog broda to je ok.

Dosla je 9.9. Za sedmi misec :)

Evo danas izgleda sjedaju zafnje plaće za 7.mjesec. Za zadnju banku ili dvije. Znači tko je na Erste mogao bi dobiti danas. Toliko o UP. Ajd hvala bogu rijeÅ¡io sam ih se.
Za Davora.....onaj bulk u Puli "Valovine" nije u vlasniÅ¡tvu UP vec brodogradiliÅ¡ta to jest njegove tvrte koja je vlasnik i Punte. UP je za vrijeme gradnje odustala od njih jee su totalno down i sa tankerima i bulkom. I po svemu sudeći kreće rasprodaja. Pula byby , a i Verige cim se govori ima neÅ¡to u tom. Tankeri voze za 12-14 milja dnevno. Bulk i upola manje. Hrvati kao posada ne moraju brinut jer jefrinijih nema , a i malo koje strance (pogotovo ne Filipe...i slične) se da tako vozat i u zdr.mozak. good luck

Evo danas izgleda sjedaju zafnje plaće za 7.mjesec. Za zadnju banku ili dvije. Znači tko je na Erste mogao bi dobiti danas. Toliko o UP. Ajd hvala bogu rijeÅ¡io sam ih se.
Za Davora.....onaj bulk u Puli "Valovine" nije u vlasniÅ¡tvu UP vec brodogradiliÅ¡ta to jest njegove tvrte koja je vlasnik i Punte. UP je za vrijeme gradnje odustala od njih jee su totalno down i sa tankerima i bulkom. I po svemu sudeći kreće rasprodaja. Pula byby , a i Verige cim se govori ima neÅ¡to u tom. Tankeri voze za 12-14 milja dnevno. Bulk i upola manje. Hrvati kao posada ne moraju brinut jer jefrinijih nema , a i malo koje strance (pogotovo ne Filipe...i slične) se da tako vozat i u zdr.mozak. good luck

Znam znam, da nije u njihovom vlasništvu i da firma Uljanik Investicije glumi brodara, za sad bezuspješno, ali na brodovima je logo od U. plovidbe,i ta dva broda su bila namjenjena njima prije nego što su digli ruke od njih i vidjeli da ih je pohlepa u kombinaciji sa krizom ipak malo zeznula ;)

Oces rec da bi mogli Filipinci doc ka oficiri a nasi za posadu.
A oce onda filipe stavit i u office za inspekture.
E moj Dar....

Oces rec da bi mogli Filipinci doc ka oficiri a nasi za posadu.
A oce onda filipe stavit i u office za inspekture.
E moj Dar....

I to je bila opcija konkretno za Pulu ( ovi drugi ne jer su na klauzuli 5 god). Ali od svega toga nista jer su hrvati em najjeftiniji em najposlusniji. Filip u uredu je bio. A na tankerima ionako kolo u ofisu vode indijci sto je još gora opcija.

Duga plovidba

- NaÅ¡a posada je uz mnogo neizvjesnosti i birokratskih zavrzlama brod za Turkmenistan uspjeÅ¡no dopremila na odrediÅ¡te. Nakon Å¡to su koncem rujna zaplovili iz Pule, polovicom listopada su bili primorani vezati se u Tallinu zbog toga Å¡to nije bilo moguće dobiti dozvolu za plovidbu kroz rusko teritorijalno more zbog europskog embarga. Na sreću dobri hrvatsko-ruski odnosi su omogućili da brod nastavi svoj put do Sankt Petersburga odakle je zaplovio po kanalima put rijeke Volge. Kroz vode Ruske federacije put je bio dugačak oko 3.500 kilometara, istaknuo je Pavletić.

Srećom nije bilo većih problema pa je brod jučer službeno predan na svečanosti kojoj je prisustvovao hrvatski premijer Zoran Milanović. Nakon ove uspjeÅ¡ne isporuke hrvatska delegacija u Turkmenistanu će zasigurno razgovarati o mogućnosti da se suradnja u brodogradnji nastavi. To je u ostalom uprava Uljanika svojevremeno i najavljivala. U ostalom Uljanik je poznat na Kaspijskom moru jer je ondje plovilo oko desetak brodova koji su godinama unazad građeni upravo u Puli.

Ovo mi je super članak tj. priča iz stvarnog života. Na TV-u ćemo dobru reportažu o ovakvim stvarima (sa domaćim ljudima) gledat nikad a možda ni tada, daj narodu big bradera i ostale beskorisnosti...Da ne spominjem političko-ekonomsko iz dana u dan mljevenje i beskorisne komentare...

ST-ZG ima oko 400 km, a ovdje brod 3.500 km kroz rijeku,kanale i lokove.

Svaka čast Uljaniku i naÅ¡im pomorcima.:)

User Myro je bija clan posade ovog broda!!:uzdravlje Nedavno se javija ode na forum pod "Kako se trenutno osjecate"...

Evo nekoliko zadnjih informacija sa uljanikova broda.
Placa za 11. mjesec legla na zagrebacku banku 09.01. sto znaci na neke druge mozda jos i prije.
Hrana na brodu ovisi o kuharu i njegovoj volji. Trenutno je kuhar takav da u 20 dana nije ponovio niti jedno jedino jelo s time da je do sada spremio 15 razlicitih kolaca i mislim da na brodu nema nikoga tko nije dobio koju kilu na brodu. Mislim da bolje nije ni kod kuce.
Teretana je slaba, samo jedna benc klupa i par utega, ali stigao je novi stol za ping pong.
Interneta nema, ali postoje kartice za satelitski telefon i mail. Za 28 usd mozes poslati ili primiti 350 mailova ili pricati 46:15 minuta prema fiksim brojevima u hrvatskoj, prema mobitelima oko 30 min.
Ekipa za sada i vise nego dobra, svi voljni pomoci i sve sta mogu reci je da je sve stvarno jako dobro. Puno vise od ocekivanog i onoga sto pricaju.
Nadam se da ce tako i ostati.

Ako jos koga sta zanima biti ce mi drago ako mogu pomoci.
Lp

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo dokaza o hrani !! :)
813006cc16d0a0f27965f0b3d3034815.jpg
9ae2673fd8d0b89ad72ed4ee37220618.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back