gavro
Korabljoni Sekretar
Koliko vidim iz postova stvar sa sindikatom bas i nije bajna![]()
Ma Å¡ta čeÅ¡ spominjat fikusa???!
Oni samo čeÅ¡kaju svoje moÅ¡nje iz dana u dan.., boli njih penis za pomorcima!
Koliko vidim iz postova stvar sa sindikatom bas i nije bajna![]()
ako vec nisi pronasao tablicu, imas na ovom linku
http://www.pomorac.net/forum/mirovi...tvenog-mirovinskog-osiguranja.html#post122059
i ne moras placati doprinose za cijeli mjesec ako imas samo jedan dan u mjesecu, nego placas za broj dana koje imas u matrikuli, a ovjereno u luckoj kapetaniji.

marijane kao prvo dobro dosao a kao drugo podji na porezno i pitaj o cemu se radi.ovo mi vise slici na mirovinsko nego na porezno jer nema sto placat porez prvo sto je kadet a drugo sto je na brodu tek 3 mjeseca kako kazes.posto mirovinsko salje uplatnice tek 2-3 mjeseca po ukrcaju mislim da se ovdje radi o mirovinskom.15.10 je ponedjeljak znaci imas vremena za raspitat se o cemu se radi.....
on ne bi trebao platiti porez po dvije osnove prvo na visinu primanja a drugo jer ce biti vise od 183 dana kako kazes tako da za to nemas brige.
Moj primjer... Znači otiÅ¡ao na brod 8.mj. Nakon toga stigao i prijavio se na kapetaniju. 2.mj. Iza stigle uplatnice, za vrijeme provedeno na brodu. Uredno platio i to je to. Sada kako vama stize za svaki mjesec posebno nemam pojma. Svaki građanin Rh mora podnjeti poreznu prijavu, a onda ce se gledati kolika si primanja imao ili vise od 183. Dana, te sukladno tome osloboditi vas poreza.
Opet ja
Kontaktirao san s bratom i on mi kaže da se zdravstveno i mirovinsko mora uplaćivati svaki mjesec, ali da će mu firma na kraju vratiti novce.
To znači da ću ja morati uplaćivati od svojih novaca svaki mjesec 1500 kn.
To nema nikakvog smisla
Inače on radi kao vježbenik palube, pa ako neko zna da li je gore navedena procedura točna? Jer meni je puno izdavati 1500 kn svaki mjesec
Hvala puno

Bia san se nekidan prijavit na kapetaniju i govori mi ona lipa teta da ministarstvo radi na izmjeni zakona tako da bi svi pomorci koji su u stalnom radnom odnosu morali placat doprinose 12 mjeseci godisnje. Jeli iko zna malo vise o tome jel sve mi se cini da cu morat pocet printat sam sebi ugovore od misec dana....
Pozdrav