U vezi zdrastvenog i mirovinskog

Ma ja san isto prije sam racuna pa uplaciva i uvik bi bija neki manjak ili visak. Zadnjih par godina cekam uplatnice pa kad dođu tako i platim. Sad kad sam vidija ovi topic skuzija san da ni meni nisu dosle uplatnice zadnjih par miseci...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Meni cilu godinu nisu dosli.

Provjerija na e gradani nema kamate za sad.Ide ako udes s dugom u narednu godinu.
Na e gradjaninu mi stoji zadnji brod, godina 2013. Otiso pitat sto je. Kazu da je sve ok, da ne brinem..
Ne vjerujem im ja nista.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Na e gradjaninu mi stoji zadnji brod, godina 2013. Otiso pitat sto je. Kazu da je sve ok, da ne brinem..
Ne vjerujem im ja nista.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Dasta je nego sve ok to si ti umislija da si bija na brodu od 2013..

Plovim na cruiserima pod Bahamskom zastavom ima nas preko 50 nacija na brodu vecina oficira su Talijani ,Poljaci i Rumunji ja i sekondo palube iz Splita smo jedini Hrvati na mostu i ujedino jedini koji moram placati doprinose tj prisilno moramo placati zdrastveno i mirovinsko ...Nije mi jasno ali ujedino i znam da nije sukladno zakonima i pravima EU da smo duzni placati bilo sta u HR jer ne radimo u drzavi a punimo drzavni proracun ...Talijani ,Poljaci ,Rumunji nisu nista duzni placat a mogu si uplacivat privatnu stenju ili privatno zdratsveno sta to nije nase pravo ????
Pogledajte gdje ide novac koji uplacujemo u zdrastveno i mirovinsko i koliki je trenutni mirovinski fond .???Jos veci je absurd sta placamo za vrijeme kad smo na brodu kad smo legalno osigurani od starne firme ...

Odgovor Mr.Palamida.Ri.

Ako nedajboze dobijes u nekoj starosti neki mali ''melanom'', onda ces otici u KBC Rijeka i traziti sva prava.
Ako otpilis prst prilikom rezanja drva, ici ces u KBC i moliti da te plati Dr. Kirin, jer ce te samo on uspjeti skrpati.

Zato plati tih 400USD mjesecno i pomozi HRVATSKOJ ( samo dok radis, naravno).

Lp

Meni cilu godinu nisu dosli.

Ništa za ovu godinu nije zavedeno ni po e gradjaninu tako da ne kužim šta se dogadja. A i kodovi za ovu godinu su promjenjeni ako se ne varam . Prethodnu sam godinu uplatio više i to tako stoji.

Ništa za ovu godinu nije zavedeno ni po e gradjaninu tako da ne kužim šta se dogadja. A i kodovi za ovu godinu su promjenjeni ako se ne varam . Prethodnu sam godinu uplatio više i to tako stoji.

Zavede se sa svakim iskrcajem , kad se prijavis na kapetaniji oni salju poreznoj tako da brojcanik vrti bez stajanja.

Ja placam svaki mjesec kad sam na brodu po crosmi i kad doma dodjem samo ih nazovem i pitam kakvo mi je stanje racuna.... uvjek budem u pretplati za zadnji brod a uplatnice dodju kasnije par mjeseci.

Na crosmi upises koliko mjeseci na brodu nisi platio i izbaci ti dugovanje tj koliko moras platiti.

Zavede se sa svakim iskrcajem , kad se prijavis na kapetaniji oni salju poreznoj tako da brojcanik vrti bez stajanja.

Ja placam svaki mjesec kad sam na brodu po crosmi i kad doma dodjem samo ih nazovem i pitam kakvo mi je stanje racuna.... uvjek budem u pretplati za zadnji brod a uplatnice dodju kasnije par mjeseci.

Na crosmi upises koliko mjeseci na brodu nisi platio i izbaci ti dugovanje tj koliko moras platiti.

Sve mi je to jasno , samo kažem da sam do ove godine na e gradjanin mogao vidjeti koliko dugujem a od ove ništa nije zavedeno . Inače i ja koristim Crosmu za izračun al eto nije mi jasno zašto ne ažuriraju na e gradjanin. Al svejedno uplatim po izračunu pa će kad tad obračunati.
Hvala

Jos jedno pitanje :)
Sad gledam malo stanje na e-porezna. Koji se stupac gleda koliko moram platit. Da li DUGUJE ili UKUPNO DOSPJELO ili pak nesto trece?

Jel onda ovo znaci da sam u preplati 106,05kn?
319782b4d824dd0445d061697cf0fd05.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Kad vidis da ti je u crvenom to dugujes... bar je tako bilo prije par mjeseci. Meni jos nisu zaracunali za 2019 tako da ko i tebi sam u pretplati.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Meni su generalno zeznuli

10,000 kn i jos sitnoga u pretplati
tako stoji od pocetka godine

ove godine nisam uplatija ni kune
cekam da se zbroje i saberu

Hvala na odgovoru. Zvao sam ih da provjerim i kazu da ce se proknjižiti 31.12. Znači ako stavite datum 31.12. bi trebalo pokazat pravo stanje.

Hvala na odgovoru. Zvao sam ih da provjerim i kazu da ce se proknjižiti 31.12. Znači ako stavite datum 31.12. bi trebalo pokazat pravo stanje.

Bas provjerio i tocno pokazuje tek sa tim datumom.

Kad vidis da ti je u crvenom to dugujes... bar je tako bilo prije par mjeseci. Meni jos nisu zaracunali za 2019 tako da ko i tebi sam u pretplati.

Prije 3 dana sam bio u poreznoj i kazu da su poslali obracune za 2019 godine. Znaci vise nema onih uplatnica misecno nego ti posalju krajem godine za godinu prije. Znaci sad je doslo 11/2020 za 2019 godinu.
Morace pomorci istrest vise para odjednom a ne kao prije ajmo rec misecno.

Takoder je sve u qrcu i osobno mislim da je to korak unazad.

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net

Prije 3 dana sam bio u poreznoj i kazu da su poslali obracune za 2019 godine. Znaci vise nema onih uplatnica misecno nego ti posalju krajem godine za godinu prije. Znaci sad je doslo 11/2020 za 2019 godinu.
Morace pomorci istrest vise para odjednom a ne kao prije ajmo rec misecno.

Takoder je sve u qrcu i osobno mislim da je to korak unazad.

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net
Svejedno se moze i dalje sam racunat pa placat. Ionako ni ovo njihovo nije tocan izracun. Meni ispada da nisam nista duzan,a kad na poreznoj kartici ubacim datum 31.12. mi daje drugi iznos. I kolega Sonny ima isti slucaj ko ja. Tako da i dalje njihova rjesenja i uplatnice mogu u smeće jer tek proknjižuju poslije 31.12. To su mi rekli i na poreznoj.

Back