U vezi zdrastvenog i mirovinskog

Ja sam uvijek placao kad se iskrcam za to razdoblje provedeno na brodu i mirna Bosna.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Meni zena placa kad san na brodu
Znaci oden npr 13.09 na brod i zena u 10 misec plati za 18 dana za 9 misec
Onda u 11 za 10 misec i tako dalje
Iskrcan se npr 08.12 onda u prvi misec uplati za tih 8 dana
Nikad problema.nikakve uplatnice ne cekan.zena mi to sama izracuna po osnovici za tekucu godinu

Sent from my internet mobile device

Meni zena placa kad san na brodu
Znaci oden npr 13.09 na brod i zena u 10 misec plati za 18 dana za 9 misec
Onda u 11 za 10 misec i tako dalje
Iskrcan se npr 08.12 onda u prvi misec uplati za tih 8 dana
Nikad problema.nikakve uplatnice ne cekan.zena mi to sama izracuna po osnovici za tekucu godinu

Ako si na EU zastavi i trazis ono A1 izuzuece dali se i ona placa?

a1 je izuzece da na placas u eu, tj da zelis placati u hr

Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk

Ja sam uvik ceka da mi dodu uplatnice.Sad nisu dosle neko vrime.Ovo placanje unaprid i pracenje toga svega za to nemam vrimena.Ako oce sta da im se plati nek posalju uplatnice al ionako nitko nezna zasto se to uopce sve skupa placa.

Znam ja to sve, ali ja sam na permanent ugovoru, pa dolaze svaki mjesec. I onda odes malo na stand by, malo duze ostanes doma ili krace, a oni salju iste uplatnice. A benificirani staz se placa samo za vrijeme provedeno na brodu. I tako sam ja lijepo prije par godina popusio lovu i sad cekam rijesenje na kraju tekuce godine za proslu godinu, sve izracunato u lipu i platim. A sad mi kaze kolega da se je od 2019 doslo da se placa na kraju godine i tekuca godina. I to je ono sta mene zanima.

Iako mi to nema smisla, jer potvrdu dana im dajem inace pocetkom godine za prethodnu godinu.

Last edited:
Ja sam uvik ceka da mi dodu uplatnice.Sad nisu dosle neko vrime.Ovo placanje unaprid i pracenje toga svega za to nemam vrimena.Ako oce sta da im se plati nek posalju uplatnice al ionako nitko nezna zasto se to uopce sve skupa placa.
Ja po crosmi platim svaki misec kad sam na brodu i nema brige ..

Sa poreznom sam bio u nevolji iz koje sam se jedva izvukao i vise im lipe ne zelim biti duzan.

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk

Znam ja to sve, ali ja sam na permanent ugovoru, pa dolaze svaki mjesec. I onda odes malo na stand by, malo duze ostanes doma ili krace, a oni salju iste uplatnice. A benificirani staz se placa samo za vrijeme provedeno na brodu. I tako sam ja lijepo prije par godina popusio lovu i sad cekam rijesenje na kraju tekuce godine za proslu godinu, sve izracunato u lipu i platim. A sad mi kaze kolega da se je od 2019 doslo da se placa na kraju godine i tekuca godina. I to je ono sta mene zanima.

Iako mi to nema smisla, jer potvrdu dana im dajem inace pocetkom godine za prethodnu godinu.

Nebitno za permanent ako nije EU
Permanent na bilo koju drugu zastavu isto je ka i da nisi na permanent i tribas placat samo kad si na brodu tj ne tribas placat kad si doma.osim ako ti to ne zelis

kod mene je ista situacija, ako zele da im platim neka se potrude i ispisu uplatnicu...
jos je uk zastava pa i ne dobivam vise A1 al mi ne odbijaju od place, brexit tj jebe lud zbunjenoga

Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk

Ma ja san isto prije sam racuna pa uplaciva i uvik bi bija neki manjak ili visak. Zadnjih par godina cekam uplatnice pa kad dođu tako i platim. Sad kad sam vidija ovi topic skuzija san da ni meni nisu dosle uplatnice zadnjih par miseci...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Nebitno za permanent ako nije EU
Permanent na bilo koju drugu zastavu isto je ka i da nisi na permanent i tribas placat samo kad si na brodu tj ne tribas placat kad si doma.osim ako ti to ne zelis

EU je, tako da placam cijelu godinu

Ja po crosmi platim svaki misec kad sam na brodu i nema brige ..

Sa poreznom sam bio u nevolji iz koje sam se jedva izvukao i vise im lipe ne zelim biti duzan.

Ma kupio si Hansovog merca stavio ga u trošak,tako da si s time izbio porez...

Samo mudro šutis:mad:

A bem mu jarca kolega, pa bar ti nisi drvo od covjeka..
Lijepo na crosma stranicu, tamo nadjes izracun, ubavis rank i datume i placaj misko!
Drzava je ukinula slanje uplatnica, doc ce samo za godisnji obracun, s kamatama naravno :)
Ne razumjem kako ljudi mogu bit toliko nezaintetesirani za svoje obveze, generalno govorim, ne upirem prstom.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Meni i kad su dolazile uplatnice sam ih bacao u smece. Ne vjerujem im ni malo. Svoj izracun i bok. Nikad problema.

Meni i kad su dolazile uplatnice sam ih bacao u smece. Ne vjerujem im ni malo. Svoj izracun i bok. Nikad problema.

Pa naravno, prvo sto su kasnile, plus kamate. Placas sam po crosma obracunu, na kraju godine zvrcnes poreznu, pitas dje si s kontom i to je to.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Evo ovo sta kaze Cece dvostruki radin i ja.sve u svom aranzmanu.uplatnica vec nema iohoho....
Takoder se zvrcne porezna jel sve OK i uvik bude

Evo vodis da moze bit OK kad oce.....
Malo ga jebe Mazda ali cini se da je normalan covik

Postovanje,

zanima me da li se mijenjalo sta u vezi placanja mirovinskog i zdravstvenog za ovu godinu? Inace ga placam svake tekuce godine za prethodnu godinu kad dode rijesenje. Jedne godine sam se opekao, uplatio preko 1000 kn vise i tu lovu nikad vidio vise. Sad mi kolega prica da se nesto mijenjalo i da se placa na kraju godine za tekucu godinu, a nigdhe ne mogu nac tu informaciju..

Hvala

Preplate po racunima ne mogu nestati. E-gradjanin dozvoljava uvid u stanje duga ili preplate a takodjer se moze i novac koji je preplacen prebaciti na bilo koji drugi racun na kojem postoji neko dugovanje. Konkretno sam imao preplatu na racunu za zdravstveno osiguranje a u isto vrijeme dug za porez na kupnju nekretnine. Napravio sam zahtjev u poreznoj i nakon par dana sredstva su bila prebacena sa preplacenog racuna na racun gdje je bio dug.

Preplate po racunima ne mogu nestati. E-gradjanin dozvoljava uvid u stanje duga ili preplate a takodjer se moze i novac koji je preplacen prebaciti na bilo koji drugi racun na kojem postoji neko dugovanje. Konkretno sam imao preplatu na racunu za zdravstveno osiguranje a u isto vrijeme dug za porez na kupnju nekretnine. Napravio sam zahtjev u poreznoj i nakon par dana sredstva su bila prebacena sa preplacenog racuna na racun gdje je bio dug.
Tocno tako ... moze se traziti i povrat ali poreznu je bolje nista ne pitati ;-)

Back