U vezi zdrastvenog i mirovinskog

Vjerojatno su oni sjebali neÅ¡to ali jesi li za svaki slučaj dobro prigleda uplatnice jesu li svi podaci točni? Jer ako je kriv oib ili neÅ¡to drugo na uplati u državni proračun nema nikakve Å¡anse da ti vrate iti lipu...

Tipkovnico pa ne plaćam prvi put.., nema tu greÅ¡ke s moje strane. A kako me mogu voditi da sam joÅ¡ na brodu, a ja doma već dva mjeseca ravno? I sutra pakujem kofer za odlazak i moram opet izgubiti dan za ići dolje u poreznu, jer se ne javljaju na telefon. I kad dođeÅ¡ u poreznu kažu "kriva je lučka".., dođeÅ¡ u lučku "kriva je porezna".

ProÅ¡le godine sam uplaćivao i nisu mi uopće proknjižili jedan ugovor. pa sam bio skoro godinu dana u plusu s 5000 kuna uplaćenih koje nisu rasporedili tamo gdje treba i nisam imao niti banice za kamatu.., Ovo zbilja nema smisla!

:mad:

Tako ti je to u Hrvatistanu jebe lud zbunjenoga i kad neko napravi greÅ¡ku uvik pokuÅ¡aju oprat sebe pribacivajuć krivicu na druge... Sican se kad je cura otvarala firmu, Bože sačuvaj kako su ti ljudi drljavi, pola njih ne zna ko pije ko plaća, izvozali su nas ko budale i za najmanje sitnice, a tek koliko su spori ti službenici... pa to nema nigdi. Mislim da smo po pitanju kompliciranja stvari među najboljima ako ne i najbolji na cilom svitu.

Tako ti je to u Hrvatistanu

To su debili.., evo, sutra ću skanirati uplatnice, ako stignem, eda ne mislite da sam ja polupismen! BTW, ne vjerujem da se ovo deÅ¡ava samo meni?! Da znam da se ovo deÅ¡ava samo meni - odmah ujutro bi poÅ¡ao u Bosnu, i angažirao bi najsposobniju cigansku gataru, da skida ća uroke s mene!

:udriglavom

Nazalost nisi jedini, evo po familiji vidin recimo računi za telefon/net... otkazali oko 8 miseca, u 12. misec dosli racuni za ta 4 miseca, od 8. do 12. kada uopce nisu koristili te usluge od tog operatera... natezali se dugo vrimena da to poniÅ¡te. Kad su to napravili opet poceli dolazit racuni... moga bi dat jos sto primjera ali aj necemo skrecat previse sa teme :kafa

Krhko je znanje
Ugkavnom provjeri se koliko se placa za tu godinu misecno za odredeni rank.
Recimo 2000 kuna.
Bia si na brodu recimo u toj godini 6 ipo miseci.
Znaci tribas platit 13 iljada kuna.jad to sve platis vise be obracas paznju na bilo koje druge uplatnice

Send from my Kinez

Profesore

to je normalno da ti uplatnice kasnu. Meni prosle gdine tek dosle za 2008-u :kafa kad oden na poreznu, uvik san u plusu par desetaka iljada kuna. Pita san za kamate da mi daju koju kunu jer ih kreditiran ali hebiga, ne ide

lipo iskidas i bacis u skovace. Jedanput kad se iskrcas odes do porezne i s njima zakljucis datume da ti sve skontaju.

Znan da je zajebancija i da radis njihov posal ali druga je opcija da cekas uplatnice pa ti jedan dan dodje sve u jedan put. Ta se meni cifra ne bi svidila pa san odlucija ovako

Ko je kriv za kasnjenje... porezna kaze da je lucka, lucka da je hzzo, hzzo da je porezna i tako u krug. i onda meni kazu da san blentav

Profesore

to je normalno da ti uplatnice kasnu..,

Turist, nije to normalno, ali tako je kako si rekao u principu. Jutros sam rijeÅ¡io stvar.., kažu ovaj put "kriv je Zagreb". Uglavnom, saldo mi je na pozitivnoj nuli već mjesec dana.., nisam dužan niti lipe!

Svoje ne damo, tuđe nećemo!

Smrt fažizmu narode,

idem ća na vapor večeras.

U banana republici je normalno

Meni ti za racune prvo dodje opomena pa tek onda racun. Kad zoven ove sta su poslali onda mi kazu da je greska. Jebiga, kuna po kuna i eto njima lipe svotice na racun "greske" ili grijeske...kako ko voli

Ajde sritan put i ne se nervirat

ima li tko iskustva sa naknadnom prijavom ovjere ukrcaja i iskrcaja u kapetaniji,odnosno danas mi nisu htjeli
ovjeriti iskrcaj u matrikuli,jer nemam ovjeren jedan iskrcaj iz 2008.g.
ako bi sad iÅ¡ao na mirovinsko radi reguliranja tog starog ukrcaja i plaćanja da li bi me rebnuli s kamatom
za tih 6 godina.
Inače iskrcao se nakon 4 mj s broda sveukupno dobio 1218 usd,i sad čekam prodaju broda radi naplate
ostalog,a kad će to biti nitko ne zna,a sad bi morao platiti i Å¡est mj iz 2008 i četiri mjeseca iz 2014,pa da
me ne sastavi još i kamata. I 2008 sam bio zadnja posada na brodu,komp.propala brod prodan.

Nova informacija
Svi koji imaju permanent ugovor morat ce plaćat mirov/zdrav i kad su doma,samo se jos ne zna koliko i kako,zbog te odluke nitko ko ima takav ugovor jos nije dobio uplatnice
Čeka se...
Uglavnom nije dobro siguran sam...

Onda to znaci da ce mi ic staz i kad sam doma? ako je tako meni je to ok, onda cu u godinu dana imat godinu dana staza neovisno o tome koliko sam na brod!

Ne
Imat ces vise.15 miseci
Jer imamo beneficirani
Ovo za placanje svih 12 miseci ako si na permanentu znan vec od 01.07.2013samo vlada nije bika spremna.nedostajale su uredbe.
Sve krece od 01.01.2014
Ja san se vec pripremija tj ukalkulira svotu misecno x 12

Cuo sam i ja za to da planiraju al nisam znao od kad krece. Znam za beneficirano, al mislim da ti ono ide samo za vrijeme koje si na brodu tojest navigaciju. ispravite me ako grijesim.

U biti neman nista protiv toga.
25-35 iljada kuna godisnje me nece ubit a ako recimo sa 60 god budes(u ovim okvirima sada) ima penziju 5000 kuna umisto plafon 3000.
Samo da je zdravstveno neplacat kadvsi na brodu ili da sve ide u mirovinski.
Ma....sve je to dobro dok ne udru porez na primanja bez obzira na 183 dana ili ne.
Onda ce bit drz nedaj

Da, imamo beneficirani....nisan siguran

Moglo bi se rec da placamo beneficirani ali ga nemamo. Bar je tako reka Mr. Mrvica

Da, imamo beneficirani....nisan siguran

Moglo bi se rec da placamo beneficirani ali ga nemamo. Bar je tako reka Mr. Mrvica

Volia bi da se varam...ali mislim da placamo i placat cemo sve...i jos vise....a imamo malo i imat cemo jos manje!!!!!!!

Ja sam dobio uplatnicu za misec dana sta sam bio od sredine prvog do sredine drugog. Tako da cisto sumljam da cemo (za sada) placat cijelu god. nego jos uvik samo dok smo na brodu.
eto to je od mene sta znam. nije mi navedeno da platim ovo sta sam bio kuci

Nova informacija
Svi koji imaju permanent ugovor morat ce plaćat mirov/zdrav i kad su doma,samo se jos ne zna koliko i kako,zbog te odluke nitko ko ima takav ugovor jos nije dobio uplatnice
Čeka se...
Uglavnom nije dobro siguran sam...

Ljudi evo pitanje pa ko zna molio bih odgovor.
Ugovor permanent kompanija placa davanja vani italija. Å to se treba kod nas plaćat?

Pozz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back