Da, kolega..,
Znam za taj zakon, zahvaljujem na uputi i drago mi je da vidim da pratite Å¡to se zbiva oko nas. Već sam ih zvao, čak u Zagreb i uglavnom dobio odgovore iz kojih ne mogu razumjeti Å¡to govore! Zakon, takav kakav jest je jasan ili mi se čini takvim. Uglavnom 2002 godine su me oslobodili nekih 3500 kuna, Å¡to je bio samo dio poreza, a u skladu onog zakona o kupnji prve nekretnine. Obaveza je bila da ne smijem prodati taj plac u roku od 5 godina, a prema zakonu kojeg sam iskoristio za oslobađanje morao sam sagraditi kuću u roku do tri godine, i početi živjeti na toj adresi.
I naravno, nastupila je kriza, doÅ¡ao je na vlast pajdo Sanader & Co. i kad sam vidio sve prepreke koje su na putu ostvarenja mog plana - promijenio sam plan i kupio stan. Na kupljeni stan nisam tražio nikakvo oslobađanje jer viÅ¡e nisam imao zakonsko pravo. Platio sam porez na novu nekretninu, stan, ne prema cijeni koju sam za njega platio, nego prema tzv. tabelama porezne uprave. A prema njihovim tabelama kvadrat stana starog 40 godina, u Splitu, vrijedi viÅ¡e nego nov-novcat stan na Havajima. Tako su mi uzeli preko 1000 eura viÅ¡e nego sam predviđao.
Å to se tiče poreza na pomenuti plac, on je utvrđen rjeÅ¡enjem iz 2002 godine i plaćen tada tj, onaj dio za koji nisam bio oslobođen. Međutim, evo sad su naknadno 12 godina poslije pronaÅ¡li u svojim črčkarijama predmet i donijeli neÅ¡to kao novo porezno rjeÅ¡enje. Kažu (ako sam ih dobro razumio) da ovo rjeÅ¡enje od prije par dana treba smatrati kao novo rjeÅ¡enje o porezu na nekretninu, koju sam BTW, uknjižio na svoje ime joÅ¡ 2002 godine.
U svakom slučaju, tada 2002 godine, nigdje nije bila navedena klauzula da ja moram nakon tri ili pet godina prijaviti da nisam uspio sagraditi kuću i prijaviti da platim prethodno oslobođeni dio poreza. A nisam napravio kuću jer je to uglavnom nemoguća misija u financijskom faÅ¡izmu, u kojem živimo! Pored ekonomske krize, glavne prepreke su mi bile upravo od strane ove majmunske države i njenih propisa u koje su nas zapetljali i koje viÅ¡e nitko ne može raspetljati. Sve u Hrvatskoj funkcionira u skladu i na načelima Protokola Sionskih Mudraca!
Ipak, napisati ću prigovor i poslati im ga! Spomenuo sam ovo uzgred u ovom threadu, zato jer sam prije par dana bio u poreznoj da ispravim uplatnice koje su mi poslali za mirivinsko i zdravstveno osiguranje. Mogao bih piskarati do ujutro.., al' hebiga, straj me da će Admin Å¡ta zamirit jer nije odgovarajući topic!
Trebala bi jedna posebna tema gdje bi smo raspravljali o ovim i sličnim stvarima!
Ja spremam valižu za odlazak pa nema smisla da je otvaram sada.
Eto.., poštovanje i