U vezi zdrastvenog i mirovinskog

Posto san prepojan da bi ista pisaa cu sbvoje sastavit sitra, iman samo jednu

Nabijen na qrc sve sta je sph napravija i sta ce ikad napravit, nabojen nq qrc ave za sta su se oni ikad izborili pa onda isli ist sa neprijateljima ( vidija na svoje oci kako zavrsavaju sastanci), nabijen na qrc sve one koji su razjebali uph i nabijen na qrc. Sve kne koje ce me nazvat debilon nakon ovoga. U biti nabijen vas sve skupa na qrc osin par ljudi (LJUDI) a oni ce znat koj su

A oovo brisite ujutro nek svi imaju veimen vidit, ostavitw bar koju uru

Neće te nitko nazvati debilom, ne brini! A stari.., znaÅ¡ da si me uvalio u depru u ovu sitnu uru! Naime, valjda je i slijepcu sad jasna druÅ¡tvena situacija u Hrvatskoj. Možemo je najpotpunije definirati kao - FINANCIJSKI FAÅ IZAM. Kad pođem u krevet, ako uspijem zaspati, doći će mi na san Svalina i blogger i njihove žućkaste brčine, boje bljuvotine?!

Jučer sam opet iÅ¡ao u poreznu da ispravim uplatnice. Mislio sam otvoriti poseban topic.., pa opet kontam.., Å¡ta ćeÅ¡ otvarati.., kome?! BTW, nakon 13 godina su me pronaÅ¡li da su me oslobodili poreza na promet nekretnine u iznosu 4000 kuna, teren za kuću, i kako nisam uspio napraviti kuću.., poslali mi uplatnicu na tu svotu i zatezne kamate! Mamu im faÅ¡ističku.., u proÅ¡loj godini su me obrijali za 20 tisuća eura poreza, ne raćunajući PDV na hranu koju pojedem.

:udriglavom

Last edited:
Zastara

Zastara

To asuuuuu

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Profesore,

Pa valjda je nastupila zastara nakon 13 godina cak i apsolutna nakon proteka tolikog vremena. Prije nego bi platio ista Linicevim lopuzama ja bi na vasem mjestu pogledo malo o poreznim zastarama.

Pa valjda je nastupila zastara nakon 13 godina cak i apsolutna nakon proteka tolikog vremena.

Mislim da zastara ne važi za ovakve stvari. Tada je bio zakon o kupnji prve nekretnine, i ako si iskoristio olakÅ¡icu za kupnju terena po istom zakonu si bio obavezan napraviti kuću na istom, u roku od 3 godine. Međutim, uslijed ove krize, pa i da nije bila kriza - ne bih uspio. I sada poslali mi faÅ¡isti novo rjeÅ¡enje - moram platiti taj dio Å¡to sam bio oslobođen, plus zatezne kamate od 2002 godine do danas. U rjeÅ¡enju su stavili i poznatu faÅ¡ističku parolu - "žalba ne odgađa obavezu plaćanja."

Ajd, vidjeti ću Å¡to ću s tim. A da vidite ove uplatnice za staž i zdravstveno kako su morali korigirati. I stalno mi neki tvrde "meni sve funkcionira". Valjda, sam ja neki baksuz pa samo grijeÅ¡e na mom primjeru??!

Last edited:
Čl. 94-96. Općeg poreznog zakona - Op,
Pogledati clanak 95 Prekid zastare a posebno clanak 96 Apsoluna zastara, stavak 3 u kojem imate uporiste "u postupku zlouporabe prava u porezno duznickom odnosu" jer vi ste po meni zloupotrebili zakon o kupnji prve nekretnine.
Po meni trebate podnijeti zahtjev poreznoj upravi za brisanje poreznog duga po osnovi nastupanja apsolune zastare (6 godina).

Mislim da zastara ne važi za ovakve stvari. Tada je bio zakon o kupnji prve nekretnine, i ako si iskoristio olakÅ¡icu za kupnju terena po istom zakonu si bio obavezan napraviti kuću na istom, u roku od 3 godine. Međutim, uslijed ove krize, pa i da nije bila kriza - ne bih uspio. I sada poslali mi faÅ¡isti novo rjeÅ¡enje - moram platiti taj dio Å¡to sam bio oslobođen, plus zatezne kamate od 2002 godine do danas. U rjeÅ¡enju su stavili i poznatu faÅ¡ističku parolu - "žalba ne odgađa obavezu plaćanja."

Ajd, vidjeti ću Å¡to ću s tim. A da vidite ove uplatnice za staž i zdravstveno kako su morali korigirati. I stalno mi neki tvrde "meni sve funkcionira". Valjda, sam ja neki baksuz pa samo grijeÅ¡e na mom primjeru??!

Čl. 94-96. Općeg poreznog zakona - Op,
Pogledati clanak 95 Prekid zastare a posebno clanak 96 Apsoluna zastara, stavak 3 u kojem imate uporiste "u postupku zlouporabe prava u porezno duznickom odnosu" jer vi ste po meni zloupotrebili zakon o kupnji prve nekretnine.
Po meni trebate podnijeti zahtjev poreznoj upravi za brisanje poreznog duga po osnovi nastupanja apsolune zastare (6 godina).

Da, kolega..,

Znam za taj zakon, zahvaljujem na uputi i drago mi je da vidim da pratite Å¡to se zbiva oko nas. Već sam ih zvao, čak u Zagreb i uglavnom dobio odgovore iz kojih ne mogu razumjeti Å¡to govore! Zakon, takav kakav jest je jasan ili mi se čini takvim. Uglavnom 2002 godine su me oslobodili nekih 3500 kuna, Å¡to je bio samo dio poreza, a u skladu onog zakona o kupnji prve nekretnine. Obaveza je bila da ne smijem prodati taj plac u roku od 5 godina, a prema zakonu kojeg sam iskoristio za oslobađanje morao sam sagraditi kuću u roku do tri godine, i početi živjeti na toj adresi.

I naravno, nastupila je kriza, doÅ¡ao je na vlast pajdo Sanader & Co. i kad sam vidio sve prepreke koje su na putu ostvarenja mog plana - promijenio sam plan i kupio stan. Na kupljeni stan nisam tražio nikakvo oslobađanje jer viÅ¡e nisam imao zakonsko pravo. Platio sam porez na novu nekretninu, stan, ne prema cijeni koju sam za njega platio, nego prema tzv. tabelama porezne uprave. A prema njihovim tabelama kvadrat stana starog 40 godina, u Splitu, vrijedi viÅ¡e nego nov-novcat stan na Havajima. Tako su mi uzeli preko 1000 eura viÅ¡e nego sam predviđao.

Å to se tiče poreza na pomenuti plac, on je utvrđen rjeÅ¡enjem iz 2002 godine i plaćen tada tj, onaj dio za koji nisam bio oslobođen. Međutim, evo sad su naknadno 12 godina poslije pronaÅ¡li u svojim črčkarijama predmet i donijeli neÅ¡to kao novo porezno rjeÅ¡enje. Kažu (ako sam ih dobro razumio) da ovo rjeÅ¡enje od prije par dana treba smatrati kao novo rjeÅ¡enje o porezu na nekretninu, koju sam BTW, uknjižio na svoje ime joÅ¡ 2002 godine.

U svakom slučaju, tada 2002 godine, nigdje nije bila navedena klauzula da ja moram nakon tri ili pet godina prijaviti da nisam uspio sagraditi kuću i prijaviti da platim prethodno oslobođeni dio poreza. A nisam napravio kuću jer je to uglavnom nemoguća misija u financijskom faÅ¡izmu, u kojem živimo! Pored ekonomske krize, glavne prepreke su mi bile upravo od strane ove majmunske države i njenih propisa u koje su nas zapetljali i koje viÅ¡e nitko ne može raspetljati. Sve u Hrvatskoj funkcionira u skladu i na načelima Protokola Sionskih Mudraca!

Ipak, napisati ću prigovor i poslati im ga! Spomenuo sam ovo uzgred u ovom threadu, zato jer sam prije par dana bio u poreznoj da ispravim uplatnice koje su mi poslali za mirivinsko i zdravstveno osiguranje. Mogao bih piskarati do ujutro.., al' hebiga, straj me da će Admin Å¡ta zamirit jer nije odgovarajući topic!

Trebala bi jedna posebna tema gdje bi smo raspravljali o ovim i sličnim stvarima!

Ja spremam valižu za odlazak pa nema smisla da je otvaram sada.

Eto.., poštovanje i :uzdravlje

Last edited:
Evo odgovor ka sta san reka ,ali opita nista nije receno , pa sad ti ne preostaje nista nego cekat dok ti ne posalju uplatnicu ima bit.
___________________________________________________________________________________

Nažalost nije ona niÅ¡ta krivo ćapala, već je krivo ćapalo Ministarstvo rada odnosno Fond mirovinskog koji se od početka ove države neprijateljski odnose prema pomorcima. Naputak koji je poslan krivo tumači izmjene i dopune Pomorskog zakonika koji je pravo na priznanje govora o radnu na neodređeno vrijeme dao isključivo pomorcu. Dakle, pomorac bi trebao zahtjevati da mu se prizna ugovor o radu na neodređeno vrijeme i dokazivati njegovo postojanje, Å¡to bi ga i dovelo u situaciju da plaća obvezna davanja tijekom cijele godine. Jasno da mu to na drugačiji način tretira i prava, na bolovanje, mirovinu i naknade koje iz tih osnova idu.
Namjenjeno je isključivo onim pomorcima koji imaju potrebu za priznavanjem takove vrste ugovora, a ne svim pomorcima s ugovorom o radu na neodređeno vrijeme.

O ovome već postoji dopisivanje s resornim ministarstvom Å¡to je dovelo do odgode primjene, ali očigledno ne i do povlačenja naputka kojega je napisao čovjek u Fondu mirovinskog a koji nas je tražio viÅ¡e od ručka za "zasluge" koje navodno ima.

Da, kolega..,

Znam za taj zakon, zahvaljujem na uputi i drago mi je da vidim da pratite Å¡to se zbiva oko nas. Već sam ih zvao, čak u Zagreb i uglavnom dobio odgovore iz kojih ne mogu razumjeti Å¡to govore! Zakon, takav kakav jest je jasan ili mi se čini takvim. Uglavnom 2002 godine su me oslobodili nekih 3500 kuna, Å¡to je bio samo dio poreza, a u skladu onog zakona o kupnji prve nekretnine. Obaveza je bila da ne smijem prodati taj plac u roku od 5 godina, a prema zakonu kojeg sam iskoristio za oslobađanje morao sam sagraditi kuću u roku do tri godine, i početi živjeti na toj adresi.

I naravno, nastupila je kriza, doÅ¡ao je na vlast pajdo Sanader & Co. i kad sam vidio sve prepreke koje su na putu ostvarenja mog plana - promijenio sam plan i kupio stan. Na kupljeni stan nisam tražio nikakvo oslobađanje jer viÅ¡e nisam imao zakonsko pravo. Platio sam porez na novu nekretninu, stan, ne prema cijeni koju sam za njega platio, nego prema tzv. tabelama porezne uprave. A prema njihovim tabelama kvadrat stana starog 40 godina, u Splitu, vrijedi viÅ¡e nego nov-novcat stan na Havajima. Tako su mi uzeli preko 1000 eura viÅ¡e nego sam predviđao.

Å to se tiče poreza na pomenuti plac, on je utvrđen rjeÅ¡enjem iz 2002 godine i plaćen tada tj, onaj dio za koji nisam bio oslobođen. Međutim, evo sad su naknadno 12 godina poslije pronaÅ¡li u svojim črčkarijama predmet i donijeli neÅ¡to kao novo porezno rjeÅ¡enje. Kažu (ako sam ih dobro razumio) da ovo rjeÅ¡enje od prije par dana treba smatrati kao novo rjeÅ¡enje o porezu na nekretninu, koju sam BTW, uknjižio na svoje ime joÅ¡ 2002 godine.

U svakom slučaju, tada 2002 godine, nigdje nije bila navedena klauzula da ja moram nakon tri ili pet godina prijaviti da nisam uspio sagraditi kuću i prijaviti da platim prethodno oslobođeni dio poreza. A nisam napravio kuću jer je to uglavnom nemoguća misija u financijskom faÅ¡izmu, u kojem živimo! Pored ekonomske krize, glavne prepreke su mi bile upravo od strane ove majmunske države i njenih propisa u koje su nas zapetljali i koje viÅ¡e nitko ne može raspetljati. Sve u Hrvatskoj funkcionira u skladu i na načelima Protokola Sionskih Mudraca!

Ipak, napisati ću prigovor i poslati im ga! Spomenuo sam ovo uzgred u ovom threadu, zato jer sam prije par dana bio u poreznoj da ispravim uplatnice koje su mi poslali za mirivinsko i zdravstveno osiguranje. Mogao bih piskarati do ujutro.., al' hebiga, straj me da će Admin Å¡ta zamirit jer nije odgovarajući topic!

Trebala bi jedna posebna tema gdje bi smo raspravljali o ovim i sličnim stvarima!

Ja spremam valižu za odlazak pa nema smisla da je otvaram sada.

Eto.., poštovanje i :uzdravlje

Strasno sam alergican na ove Liniceve pljackase. Jos uvijek mislim da im ne dugujete nista.
Novo rjesenje je izdato nakon sto je na predmet nastupila apsolutna zastara pa je kao takvo nistavno. Zato sto je drzava u banani oni pokusavaju na svaki nacin uzet neku paru pa ako upali upalilo je. Sve zavisi koliko se netko razumije u stvari. Pitajte nekog pravnika za savjet prije nego ista platite.

Pozdrav i mirno more

Strasno sam alergican na ove Liniceve pljackase.
Pozdrav i mirno more

Eee, hebiga.., tko nije alergičan?! Odnijeti će nam i oči iz glave. Meni je Linić bio simpatičan dok se prepucavao s HDZ-ejskim tovarima prije izbora. Sada mi je jasno da ne treba od njega očekivati niÅ¡ta, jer jednostavno nije dorastao ulozi u kojoj se nalazi. On je jedna obična stara prasica i odgovarajuće mjesto bi mu bilo da skupa s Karamarkom, na nekoj ribarnici izvikuje "ribe, ribee, ajmo ribeeee!"

Pa, evo, da li sam već spomenuo.., uzeli su 50 milijardi kredita izvana, a mi smo im u džepovima donijeli preko 20 milijardi tokom ovih 20 godina. Sve su nam izvukli iz džepa.., i viÅ¡e nam nemaju Å¡to uzeti, osim nekretnine.., ta epizoda slijedi!

Financijski faÅ¡izam, doslovno, najdoslovnije! Evo baÅ¡ sam zavrÅ¡io prigovor, odnijeti ću ga ujutro.

Aj, gospodo, auguri di buona notte, a voi tutti!

:udriglavom

Posto san prepojan da bi ista pisaa cu sbvoje sastavit sitra, iman samo jednu

Nabijen na qrc sve sta je sph napravija i sta ce ikad napravit, nabojen nq qrc ave za sta su se oni ikad izborili pa onda isli ist sa neprijateljima ( vidija na svoje oci kako zavrsavaju sastanci), nabijen na qrc sve one koji su razjebali uph i nabijen na qrc. Sve kne koje ce me nazvat debilon nakon ovoga. U biti nabijen vas sve skupa na qrc osin par ljudi (LJUDI) a oni ce znat koj su

A oovo brisite ujutro nek svi imaju veimen vidit, ostavitw bar koju uru

I Zdravka Mamića i te kako nabij na kurac legendo! :D

Doprinosi

Doprinosi

Jel moguce da moram platit 2200kn za 2 mj na brodu ka ass.elec s placom od 1100Eur dok sam cuja da kolege kao elektricari za palcu od 3000eur placaju misecno 200eur?

Evo uplatnice koje moram platit,platio sam 1100 i salju mi opet iste uplatnice za jos 1100kn:

DOP.ZA MO TEMELJEM IND.KAP.ST. ZA OSIGUR.SAM.OBV.TEMELJEM RJ.PU = 146 KN

DOP.ZA MO TEMELJEM IND.KAP.ST. ZA STAŽ OSIG. U POVEĆ.TRAJ.-RJ PU = 58 KN

DRŽAVNI PRORAČUN RH DOP. ZA MO-ZA OSIG.PO OSN. ZA KOJE OBVEZU DOP. UTVRĐUJE PU RJEÅ . = 438 KN

DRŽAVNI PRORAČUN RH DODATNI DOP. ZA MO-ZA OSIG. STAŽ MO U POVEĆ.TRAJ-RJ .PU = 170 KN

DRŽAVNI PRORAČUN RH DOP. ZA ZO-ZA OSIG.PO OSNOV. ZA KOJE OBVEZU DOP. UTVRĐUJE PU RJEÅ ENJEM = 380 KN

DRŽAVNI PRORAČUN RH DOP. ZA ZO ZAÅ T.ZDR. NA RADU - ZA OSIG.PO OSN. KOJE UTVRĐUJE PU RJEÅ . = 14 KN

Danas sam zapazio u novinama neki članak o mirovinama. Navodno da zapovjednici koji su otiÅ¡li u mirovinu imaju 3200 kuna, a znam kapa koji ima puno manje od toga. Znači ovaj cijeli sustav u Hrvatskoj je jedna obična smijurija. Mirovina 3000 kuna je dovoljna za pokriti režije i osobnu higijenu. A gospodo, Å¡ta jesti? Dug je mjesec!

Hrvatska je jedan apsurdistan.., i financijski fašižam!

Evo, gospodo, nećete vjerovati.., iskrcao se 17. veljače i odmah po dolasku prijavio iskrcaj. Dobio uplatnice i iÅ¡ao u poreznu dolje u Marmontovoj da ih Vinka ispravi, zatim isti dan uplatio, sve preko 8 tisuća kuna itd.

I jučer dolaze nove uplatnice 6 komada, kao da nisam niÅ¡ta platio??! Kažu "obveza" i dug, plus kamate. Kamata ima skoro 200 kuna! Zovem sve brojeve, telefon im zvrči.., al' nitko ga ne podiže, po običaju!

POREZNA UPRAVA,
LUČKA KAPETANIJA,
MINISTAR POMORSTVA.., & Co. Ltd.

(ograničeni mozgovno)

Last edited:
Vjerojatno su oni sjebali neÅ¡to ali jesi li za svaki slučaj dobro prigleda uplatnice jesu li svi podaci točni? Jer ako je kriv oib ili neÅ¡to drugo na uplati u državni proračun nema nikakve Å¡anse da ti vrate iti lipu...

Back