Trgovanje podatcima pomoraca

Ako Tomic ne zeli dati odgovor otkuda su dobili podatke mozemo poslat dopis upravi BMW-a direktno i rec da sumnjamo da postoji mogucnost da su privatne povjerljive podatke dobili na sumnjiv nacin. Kad ih stisnu odozgora i ako se pokaze da su te podatke stvarno dobili na necastan nacin mogu izgubit licencu. Imao sam slican slucaj kad sam se radi loseg tretmana sebe kao kupca od strane domaceg distributera pozalio direktno upravi jedne strane poznate firme koja proizvodi sanitarije. Za dva dana nazove me direktor prodaje domaceg distributera pun izvinjenja. Ako tako saznamo izvor i ispostavi se da je to neka od drzavnih institucija imamo osnove za prijavu Uskoku jer je to vid korupcije.

evo kolege da se i ja ukljucim u ovu temu.samo da kazem da sam otuka samo jedan brod ka kadet i da san dosa dome prije tocno 2 mj i isto sam dobija ponudu od doticne auto kuće kao i vi tako da za mene nisu mogli znati do prije 2 mj tako da je to frisko po mome misljenju nekih mjesec dana.isto me tako zanima kako su dosli do nasih podataka!!!! pozdrav

hi,hi hi,morete pitat i niko nista nece znat,morete pizdit i niko nista nece napravit,dobro dosli u Hrvatsku,zemlju u kojoj samo pomorci mogu napravit strajk dostojan covjeka zahvaljujuci tome sto ne ovise o stakorima koji napustaju brod koji tone i koji ce potonit tako brzo da necemo imat vremena organizirat se da nesto promjenimo,pozdrav,pivica me zela pa vas napuscam, ali ujutro cu gustat uz caffe citat nove vijesti koje smo mi napravili
gustajte

ZAKON
O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA
Članak 21.

Ispitanik ima pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe marketinga i u tom se slučaju osobni podaci koji se na njega odnose ne smiju obrađivati u tu svrhu.

Voditelj zbirke osobnih podataka dužan je ispitanika unaprijed obavijestiti o namjeravanoj obradi osobnih podataka u svrhe marketinga i o pravu da se takvoj obradi usprotivi.
Članak 24.

Svatko tko smatra da mu je povrijeđeno neko pravo zajam*čeno ovim Zakonom može podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

O povredi prava Agencija za zaštitu osobnih podataka odlu*čuje rješenjem.

Rješenje Agencije za zaštitu osobnih podataka je upravni akt.

Protiv rješenja Agencije za zaštitu osobnih podataka žalba nije dopuštena, ali se može pokrenuti upravni spor.

X. KAZNENE ODREDBE

Članak 36.

Novčanom kaznom od 20.000,00 do 40.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj:

1. izvršitelj obrade koji prekorači granice svojih ovlasti ili osobne podatke prikuplja i obrađuje za drugu namjenu osim ugovorene ili ih daje na korištenje drugim korisnicima ili ne osigura provođenje ugovorenih mjera zaštite osobnih podataka (članak 10. stavak 3.),

2. voditelj zbirke osobnih podataka koji ne uspostavi evidenciju koja sadrži temeljne informacije o zbirci osobnih podataka ili evidenciju vodi nepotpuno (članak 14.),

3. voditelj zbirke osobnih podataka ili korisnik koji nije osigurao odgovarajuću zaštitu osobnih podataka (članak 18.),

4. voditelj zbirke osobnih podataka, korisnik ili izvršitelj obrade koji onemogući Agenciju u obavljanju radnji iz članka 32. stavka 5. i 6. ovoga Zakona,

5. voditelj zbirke osobnih podataka ili izvršitelj obrade koji ne postupi po naredbi ili zabrani Agencije (članak 34. stavak 1.),

6. ravnatelj Agencije, zamjenik ravnatelja te zaposlenici stručne službe Agencije koji otkriju povjerljive podatke koje saznaju u obavljanju svojih dužnosti (članak 35.).

Za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom od 5.000,00 do 10.000,00 kuna.

Ovo kaze zakon... znaci tek kazne od par tisuca kuna, a to se da kompenzirati...
Druga je stvar KOME de daju/prodaju osobni podaci. I nije tako velika steta dok stizu samo reklame i ponude za kupnju. Pravi problem je kada do tih podataka dodju....ne znam kako bih se izrazio... nepozeljni... Znaci imas adrese, primanja, vrijeme kad te NEMA DOMA , pola posla je odradjeno....

I mi smo dobili od Tomića ponudu za BMW, kad san zvala prodajnu savjetnicu (informacija za mu??ki dio), ona se ograđuje, nezna ni??, to su poslali iz Zgb, zvala ja i Zgb, a tamo mi rekla gospođa u odjelu za marketing da su radili nekovo istra?živanje i tako do??li do podataka. Ja san na to "malo" popi...
spomenula odvjetnike, zakone i kazne, pa se ponudila da nas izbri??e iz baze podataka.Obja??njenje prozirno, vodu ne dr?ži, a ki bi to i veroval.Samo lud, ato jo?? nisamo.

pa cujte ako Vam taj Tomic ide toliko na zivce svi koji ste dobili nastavite zvat prodajne savjetnike.Pitajte miljardu i jedno pitanje.Od kubikaze,vrsti svicica,goriva,polozaja siceva,retovizora,boje i debljajte ih satima.I neka niko nista ne kupi.Brzo ce im dopizdit pomorci i baza podataka u koju su upisani

i svi obavezno ic testirat modele.Evo dosa sam testirat i prova bi sve mlad sam volim sve provat.I onda se lipo cilo popodne vozikat sa njima.Po mogucnosti im ga zapucat u rampu pri povratku i rec a hebiga kad nema anticolision sensore na zalost morat cu odustat od kupnje i ic vidit sta marcedes nudi.

a mene jutros zvali iz jutarnjeg na mobitel,zna mi ime i da imaju popust na pretplatu,stvarno san na niske grane pa,vama bmw a meni pretplata na novine,ko zna od kad imaju te podatke

uzmen Jutarnji, a kad tamo barba Tomo na velikoj slici, nalipili mu 15 prijava momci iz Uskoka, navodno su prodavali neke male bravetice po cijeni od 1800 do 2000 kn. Udrija covik koju faturetu i odma s njin u novine, nes' ti :hihi

Ka da je to neka lova :p

@ Frankie - bas bi te moga poslusat, ima jedan 335i cabrio u Tomića, nek vidim isplati li se otić navigat

Osobni podatci su strogo povjerljivi i pod prijetnjom najvećih mučenja ne bih priznao da sam npr...o?ženjen,da navegavam,da sam slabo plaćen isl.:confused:

ovo mi je jedna od stvari koje su me navele da vam se pridruzim.....

mislim, kakve su to gluposti i od kud im pravo trazizi nase podatke i tako to. :confused:

a opet, starom nije nis doslo a on naviga 30 god skoro, a ja god dana... :confused:

Lako se vama zaj...... meni ce zato prvome ponudit oni Indijski model Tata Nano kad dodje na trziste kod nas.:hihi:hihi:hihi

Back