Trgovanje podatcima pomoraca

U predhodnim postovima vodila se polemika tko trguje s podatcima pomoraca, a vidim bez uspjeha tko je diler.
Zato u slucaju promotivnih materijala koje salje jedna banka nepobitno je da je doslo iz registra pomoraca koji posjeduje SPH, a ustupio je na uvid i koristenje banci.
Imali vas jos koji ste dobili promotivne materijale banke u koverti sa logom SPH ili sam ja osamljeni strijelac.
Nisam clan SPH a bio sam jer mi je bivsa firma imala kolektivni ugovor sa ITF.

nisi sam .........ako te to tjesi

U predhodnim postovima vodila se polemika tko trguje s podatcima pomoraca, a vidim bez uspjeha tko je diler.
Zato u slucaju promotivnih materijala koje salje jedna banka nepobitno je da je doslo iz registra pomoraca koji posjeduje SPH, a ustupio je na uvid i koristenje banci.
Imali vas jos koji ste dobili promotivne materijale banke u koverti sa logom SPH ili sam ja osamljeni strijelac.
Nisam clan SPH a bio sam jer mi je bivsa firma imala kolektivni ugovor sa ITF.
Pa znam par ljudi koji su se javili da im je doslo nesto takvo ili slicno. vecina ih je bila jako ljuta zbog toga sta vec odavna nisu ( kako oni kazu ) clanovi SPH.
ako ima jos pomoraca bilo bi dobro da tu napise svoje iskustvo ili da li je dobilo istu takvu posiljku

... ako ima jos pomoraca bilo bi dobro da tu napise svoje iskustvo ili da li je dobilo istu takvu posiljku

O ovome smo već diskutirali davno, mislim da su rijetki koji nisu primali kojekakve ponude npr. BMW, zatim pozive za članstvo u klub ljubitelja pive i sl., što upućuje na to da se čak proučavaju i navike pojedinaca, u smislu tko što pije etc...

A što se tiče fikusa, nikada nisam bio njegov član i (osobno ili u svoje ime) istog u potpunosti dezavuiram. Da li je fikus učestvovao u tim furbicijama, ne znam!

Last edited:
Pa znam par ljudi koji su se javili da im je doslo nesto takvo ili slicno. vecina ih je bila jako ljuta zbog toga sta vec odavna nisu ( kako oni kazu ) clanovi SPH.
ako ima jos pomoraca bilo bi dobro da tu napise svoje iskustvo ili da li je dobilo istu takvu posiljku

mislim da se ovo moglo napisati i bez ovog "kako oni kazu"..............

mislim da se ovo moglo napisati i bez ovog "kako oni kazu"..............

To sam napisao jer sam dobio PM od ljudi koje uopce ne poznam imenom i prezimenom pa ne zelim da ispadne da sutra neko rece koji su to ljudi ili tako nesto. Znaci nije bilo nikome nista lose napisano samo zbog mjere predostroznosti. :uzdravlje

Podatke vam dilaju agencije za ukrcaj pomoraca.

AKo znas 100% to sta si napisao. MOlim te posalji na PM koje to agencije pa cemo i mi kao UPH ''kupiti'' adrese ( samo mail ako triba) svih pomoraca pa da im posaljemo svoj plan i program da se jos vise cuje za UPH. :uzdravlje

ako znas 100% to sta si napisao. Molim te posalji na pm koje to agencije pa cemo i mi kao uph ''kupiti'' adrese ( samo mail ako triba) svih pomoraca pa da im posaljemo svoj plan i program da se jos vise cuje za uph. :uzdravlje

to ocu! To ocu! Agresivno naprid!

Netribas se ti reklamirati cut ce se sve, samo nastavi sa dobrim radom i ljudi ce te hvaliti a to ti je najbolja, kako se ono ka?že po rvatski :confused: a da , promid?žba. Evo meni nisi posla mail pa sam upoznat sa tvojim radom, a i pohvalija sam te mojoj ekipi. Ima nas fala Bogu. Malo smo lini :( ali te podrzavamo;)

Prijatelju ovo je po meni malo bezobrazno! Ti ces falit ljude koji se bore i za tvoje dobro i sutra tvoje dice ako budu pomorci.
Ovaj drugi dio je cili problem hrvatskog drustva u cjelini.
Jedni ce vuc ka konji a drugi ce ih samo vizualno i uz kavicu podrzavat.
To mi se nikako nesvida. Kad je bija prosvjed u ST dobija san info da je bilo likova sta su sidili po kaficima, a zamisli on je iz Sibenika organizira prosvjed u ST! Pa to je po meni stvar obraza, a u nekih je ka djon od Martensica
Nefalin ga da mu se uvlacin nego tebi i takvima zelin da se probudite iz zimskog sna i da napravite koliko mozete za udrugu jer bi svi tribali bit dio nje!

Aj zivija mi i nemoj me krivo shvatit

Last edited:
pa kazen ja da si najaca dektiva. sve to sta govoris o agentima koji zovu mi se i samome dogodilo. ma reci ti meni koji to prodaju. jebiga, kad je mene zva onda san taman sla aplikacije okolo pa ne mogu suzit krug.

a gradonacelnik je nas kapetan. ma kapetan ti je zakon. kad se on i rico udruzu nece nan bit kraja, bit ce to 20 kilometri raja. jos in brkan fali. istina, bilo na televiziji. hebo veslanje, sad je jedrenje u djiru. triba pratit kapitanove trendove

A ko je ono gradonačelnik Ka??tela (svih sedam)???:udriglavom
Postavi pitanje na gradskom vijeću hahaha
Jerbo kako se ono u Ka??tilima ka?že "Vi??e veslača manje pu??ača" :uzdravlje

A moj Adrijane, al te nikad nije zvala neka agencija sa kojom nisi ima nikakvog kontakta?? Zove te tip na tvoj mobitel i nudi ti ukrcaj za prvog makine iz vedra neba a ti u cudu odakle tom liku tvoj broj i kako on zna sto si na brodu!? Netriba nabrajati sve ti je to ista pasta, jos od dana barba Frane Miskovica i njegovog kompanjona promuklog Joska zvanog Berket , pa Lahora i ostale sljedbe.
Zivija ti meni:uzdravlje

Netribas se ti reklamirati cut ce se sve, samo nastavi sa dobrim radom i ljudi ce te hvaliti a to ti je najbolja, kako se ono ka?že po rvatski :confused: a da , promid?žba. Evo meni nisi posla mail pa sam upoznat sa tvojim radom, a i pohvalija sam te mojoj ekipi. Ima nas fala Bogu. Malo smo lini :( ali te podrzavamo;)

To je zasluga rada cijele UPH a ne samo moja. Isto tako se zna da mi u vodstvu UPH sve radimo skupa i transparentno izmedu nas, tako da sam ja mozda istaknut jer sam predsjednik ali sve drugo je zasluga ljudi koji su u vodstvu.

P.S

Ali dao si mi i jednu dobru ideju. nA forumu ima priko 4500 pomoraca za koje iman maila dresu i nastojacemo kao UPH napisati mail koji cemo poslati svim registriranim userima da se upoznaju s radom UPH. :uzdravlje

Mag Maris

Mag Maris

AKo znas 100% to sta si napisao. MOlim te posalji na PM koje to agencije pa cemo i mi kao UPH ''kupiti'' adrese ( samo mail ako triba) svih pomoraca pa da im posaljemo svoj plan i program da se jos vise cuje za UPH. :uzdravlje

Malo da se vratimo na trgovanje naÅ¡im imenima, adresama i slično.

Prije neki dan sam dobio poÅ¡toom ponudu od agencije MagMaris da će mi obnoviti sve brevete za 150,00 kn.

Zanima me kako je ta agencija došla do mojih podataka. Zvao sam ih da ih priupitam ali se nitko ne javlja.

Molim ekipu iz Å ibenika da navrati do njih pa ih to pita ako nije nekakav problem.

Pozz

Kad su agencije tako bezobrazne da kopaju po naÅ¡im privatnim i osobnim podacima, da razmjenjuju naÅ¡e podatke sa ko zna kime, onda je red da demistificiramo odakle agencijama neki podaci koje znaju osim vlasnika tih podataka i pojedine službe(sigurnosne) u Hrvatskoj. Na slici je Facebook stranica kćerke jednog naÅ¡eg "moćnog agenta" koji je bajdvej bio upleten u skandal sa maloljetnicama. Pogledajte ko je prijatelj dotične gospođe (označen crvenom strelicom) i onda se čudite otkud neke informacije dolaze agencijama i Å¡ire se dalje.
"Ranko prijatelju daj mi provjeri tog i tog...."
"Nema problema Vanesa, nazovem te sutra...."

Kao pomorac i kao radnik u agenciji za ukrcaj pomoraca mogu samo reci da je to sramotno (i mene kontaktiraju takoder kao pomorca razno razne agencije) da vas kontaktira agencija u kojoj nikad niste bili prijavljeni ili se niste preko Linkedina spojili. Takoder bih napomenuo da nebi ispalo sad kao hvalim Azara agenciju ali kod nas u firmi zaposlenik Azare mora raditi 6 mjeseci da bi imao pristup database-u sa podatcima pomoraca jer ako je netko dosao privremeno (imali smo par ljudi) njemu netriba omoguciti pristup, niti da kupi nase ideje a jos manje da kopira database i sutra kad ode kod nekog drugog da mu to 'proda.pokloni ili sta vec te podatke. To je private and confidental.

Stoga podatci kojima raspolazu agencije su najbitnia stavka u svemu Azara je uzela nadzornu IT komapniju koja 24 sata nadgleda ako se netko ide logirat na CP i fali 3 puta odma ga blokira. Takoder jednom smo imali hakerski napad i zbog te sigurnosti su svi nasi pomorci ostali zasticeni. Prije 3 dana je isto pristup nasem serveru bio blokiran zbog sigurnosnih razloga. Tako da jos jednom kazem ponude koje je slala autokuca meni kao i drugim pomorcima ili Karlovacka banka osobno smatram da to nije ljudski niti fer od onih koji ih dijele.prodaju il sta vec drugima.

P.S
Za kraj napomena da na pomroac.net forumu ima prero 11400 registriranih korisnika i NIKAD nismo i NECEMO poslat svima mail (jesmmo samo za rad UPH kad smo htjeli smjenit SPH ali nije bilo oglasa nego samo poruka pomorcima) u kojem cemo oglasavat neku firmu ili sta vec jer za to postoje drustvene mreze pa tko zeli neka tamo se spaja.

Pozz

Kada se vec @Dalmos hvali[emoji12] pohvaliti cu se i ja da sam nedavno dobio NATO clearance sertifikat[emoji3] i to onaj Vrlo Tajno.Znaci onaj najtajniji[emoji108]

Dalmos hvali i ima pravo...o pomorac.net netriba rijeci trosit, Azara je jedna od rijetkih sto nama juniorima odgovara, negativno, nebitno....bitno je da bi mi juniori rado da nam netko trguje podatcima i da nam se i javljaju firme za posal, ja osobno s time nemam nikakvih problema, znam, kad(ako) dodjem do seniora da ce me sve te ponude kako za posao kako za kupnju novog bmw-a zamarat jer sam upravo kupio novog audia sa full opremom...
ali sve ovo gore je nebitno jer se u lijepoj nasoj tocno zna koliko vrijedi koliki podatak...sve je na prodaju, cast izuzecima, cast pomorac.net i azari ali azari cu se tek naklonit do poda tek kad bude uzimala juniore, one bez ikakvog iskustva jer to je jedini put koji je ispravan...
lako je kapetana prebacit s jedne firme na drugu, a napravit od juniora kapetana, to nije za skidat kapu, to je u rangu za spomenik dignit...

azari cu se tek naklonit do poda tek kad bude uzimala juniore, one bez ikakvog iskustva jer to je jedini put koji je ispravan...

U potpunosti se slazem s ovim gore napisanim. Moram napomenut (mislim da ima i na forumu user-a koji je bio zaposlen/i) da je Azara ukrcala 4 AB-a, 2 bez iskustva na offshoreu (garantirali firmi da im da sansu i uspili) na AHTS brod i to po pricama tih pomoraca je bilo stvarno vrhunsi sta se tice uvjeta. Ali brod se vratio u Kanadu i sva nasa posada je morala odstupiti. Zao mi je bilo kao nikad u zivotu ali takav je zivot.

Trenutno radimo na projektu koji zelimo ponovo pokrenut da ukracmo nase bez iskustva u offshoreu i nadam se da ce nam to uspiti. NIje vise ista firma ali ako uspije bicemo sritni ko nitko.

Trenutno na neke mega yahte krcamo ljude koji nikad nisu bili na brodu sta je opet uspjeh ali cilj vodilja Azare je da sta vise nasih ljudi ude u offshore i to onih koji nisu do sad bili NIKAD u offshore-u. Da se razumimo ne trazim pohvale i slicno jel od toga ne zivim i to mene kao i sve u Azari ne hrani dusevno ali nam je to zelja.

@Raul

Cestitam tajni agente na diplomi (sad si moga onda doc do Torcide u 12 misec i to tajno) :hihi

U potpunosti se slazem s ovim gore napisanim. Moram napomenut (mislim da ima i na forumu user-a koji je bio zaposlen/i) da je Azara ukrcala 4 AB-a, 2 bez iskustva na offshoreu (garantirali firmi da im da sansu i uspili) na AHTS brod i to po pricama tih pomoraca je bilo stvarno vrhunsi sta se tice uvjeta.

respect na svemu ucinjenom dosad za sve nase pomorce koji su ukrcani priko azare, kao sto vec rekoh, jedni od rijetkih gdje dobijes povratnu informaciju ali to moze i mora bolje....

moramo skupa nac nacin da sto vise nasih pomoraca juniora, a i seniora bez iskustva uvalimo i na offshore i na yahte jer tu svi skupa profitiramo, hrvati u principu su dobri i kvalitetni radnici...

Azara-malo je takih agencija...a i malo je takih vlasnika agencije....koji me znaju znaju da ovo nije uvlacenje...niti se triban..nego veliki respekt!

Back