Trgovanje podatcima pomoraca

Također sam dobio letke od ovog Tomića..,

Ako se dobro sjećam, radi se o nekom šverceru luksuznih automobila, BMW ili takvo što. U vezi s tim pretpotstavljam da mu je moje podatke i financijske mogućnosti dala na uvid Zagrebačka banka. U istoj banci mi je VIP uletio na račune kroz virtualna vrata - no neće više imati priliku za takvo što!

Hebem li im majku, Zagrebačkoj banci i VIP-u.

Stari i meni je to doslo ali nikad nisam imao nista s Zagrebackom bankom i mislim da te nisu oni cinkali nego VIP. JEr ja san preplatnik na VIP-u ima vec 10 godina i mislim da su oni iznjeli podatke ko je pomorac i slicno. Jer kako su dosli do mene ako nisam nikad imao nista s ZABa-om? :confused:

Sve u svemu znate svi da sam na prosvjedu 1.7 procitao to kako nam je Tomic poslao i pitao ko nas je to cinkao? ISto tako sam doznao da je Karlovacka banka nekim ljudima slala na adresu neke ponude a s njima je u dogovoru P.B i SPH. Dakle sve u svemu izgleda da informacije cure na ti stranu po mom sudu.

Triba vidit da li ljudi koji su dobili ponudu iz Karlovacke banke su bili ili su jos clanovi SPH i sve je jasno ko dan. :D

Last edited:
Ni VIP, ni ZABA, ni SPH, ni??ta od toga, a do??al je i Tomić i Karlovačka banka....
Dakle od kud to curi???:mad:

Ni VIP, ni ZABA, ni SPH, ni??ta od toga, a do??al je i Tomić i Karlovačka banka....
Dakle od kud to curi???:mad:

Meni je isto pro??le godine do??ao letak od "Tomić-a"... Ma to je jo?? jednom dokaz kako se lako ulazi u privatnosti ljudi i evo nedavno ovo sranje s prepaid brojevima telefona, da ce i to "skenirati". Doći će na kraju jednog dana da će jo?? s nama upravljati joysticima iz nekakvog kontrolnog tornja....

Nije upit za ovu temu, ali po??to su se spominjale banke i netko pi??e da su digli kamatnu stopu - e, mene zanima zna li netko uz kakav je index vezana kamatna stopa, tj. s obzirom na ??to oni di?žu/spu??taju kamatnu stopu? Nije valjda kako se direktoru banke digne neka stvar, pa odluči pokupit ??togod kikirikija od naroda?

nije vezano uz tomica i karlovacku banku ali je uz povjerljivost podataka trenutno sam u Brazilu a neko peskaje na moju karticu u USA DULUTH istovremeno

sva srica banka je fer i odma mi je spustila mail i pitala obrazlozenje
pametno s podacima a pogotovo s karticama:o

SPLITSKA BANKA POSLOVNICA/BRANCH OFICCE: ______
DATUM/DATE: ___24.02.2010_______
Fax: 021/304-465

REKLAMACIJA
CARDHOLDER DISPUTE FORM

Ime i prezime: xxxx Br.kartice: 414968xx

Br.telefona/mob: Broj tek.računa: 40116XXX

Adresa: __Uxxxxxxxx__

PODACI O TRANSAKCIJI / TRANSACTION DATA:
Datum transak.
Date of trans. Trgovac/bankomat
Merchant/ATM Grad
City Iznos u valuti
Transac.amount Iznos zadu?ženja
Billing amount
23/02/2010 WAL-MART #1373 DULUTH 354,76 USD 1940,23 KN
23/02/2010 WAL-MART #1373 DULUTH 351,02 USD 1919,77 KN
23/02/2010 WAL-MART #1373 DULUTH 201,41 USD 1101,54 KN
23/02/2010 WAL-MART #1373 DULUTH 350 USD 1914,2 KN
23/02/2010 WAL-MART #1373 DULUTH 350 USD 1914,2 KN
23/02/2010 TJMAXX #0384 DULUTH 86,87 USD 475,11 KN
23/02/2010 TJMAXX #0384 DULUTH 300 USD 1640,74 KN
23/02/2010 TJMAXX #0384 DULUTH 300 USD 1640,74 KN
23/02/2010 BED BATH & BEYOND DULUTH 350 USD 1914,2 KN

RAZLOG REKLAMACIJE:
REASON FOR DISPUTE:
x navedenu transakciju(e) nisam napravio/la niti sam koga ovlastio/la da je (ih)napravi / I have not
made the mentioned transaction(s) nor have I authorized anyone else to make it
⃞ napravio/la sam jednu transakciju u iznosu od ________ kod navedenog trgovca, ali nisam napravio/la
ostale transakcije kod istog trgovca/ I made one transaction for the amount of _______ at the
mentioned merchant, but I did not make the other one(s) in the same merchant.
⃞ vi??e sam puta zadu?žen/a za istu transakciju /The same transaction was processed more than once.
⃞ napravio/la sam transakciju u iznosu od___________ ,a terećen/a sam za iznos od__________
/ I authorized a transaction in the amount of_____________ but I was charged_____________
⃞ ne prepoznajem navedenu transakciju, molim dostavu kopije slipa./ I do not recognize the above mentioned transaction. I request copy of the sales slip.
⃞ platio/la sam robu ili uslugu drugim sredstvom plaćanja. Kopija dokaza u prilogu/ I paid by other
means.The proof of alternate payment enclosed.
⃞ ostalo/other_______________________________________________________________________

Podnoseći ovu reklamaciju, izjavljujem / By submitting this claim, I hereby declare:
x Kartica je cijelo vrijeme u mom posjedu i nije prijavljena kao izgubljena ili ukradena. My card has always been in my possession and has not been reported as lost or stolen.
⃞ Prijavio/la sam krađu ili gubitak kartice / my card has been reported lost or stolen

U slučaju postojanja opravdane sumnje Banke da se radi o zlouporabi predmetne kartice kao i potrebe za provođenjem istra?žnih radnji, ovla??ćujem Banku da nadle?žnom dr?žavnom tijelu priopći, odnosno dostavi svu relevantnu dokumentaciju radi utvrđivanja činjeničnog stanja

...
Triba vidit da li ljudi koji su dobili ponudu iz Karlovacke banke su bili ili su jos clanovi SPH i sve je jasno ko dan. :D

Dalmos, gle toga se nisam ranije sjetio (mislim na ovaj marifetluk gore što si natuknuo) -

Možda je blogger naslijedio podatke o nama iz doba prije 1990 ili u tom prijelaznom periodu. Sjećam se da smo ga jednom zvali iz Kanade zbog nekih 120.000 $US za plaće, pa nam je objasnio u stilu "ne bi bilo u interesu države". Bila je u pitanju naša tj. hrvatska kompanija. Tada su nas doslovno tjerali iz radnog odnosa, mislim da je i blogger sudjelovao u tome.

Last edited:
Dalmos, gle toga se nisam ranije sjetio (mislim na ovaj marifetluk gore što si natuknuo) -

Možda je blogger naslijedio podatke o nama iz doba prije 1990 ili u tom prijelaznom periodu. Sjećam se da smo ga jednom zvali iz Kanade zbog nekih 120.000 $US za plaće, pa nam je objasnio u stilu "ne bi bilo u interesu države".
Bila je naša tj. hrvatska kompanija. Čak su nas doslovno tjerali iz radnog odnosa...

kolega dobar prijetalj zajedno radimo dobio je taj letak
nema nista sa zabon nista sa sindikatom jedino usa je u sistem drzavni(socjalno mirovinsko itd) ka i svi ,mislim da tu nesto ne stima)
i ima vip bez
:uzdravlje

Last edited:
Srelec,

Zar je i ovo moguće? Uznemirio si me s ovim!

Kako ne Gavrane i ne događa se samo nekom drugom...zato oprez...
Ja imam naviku svaki dan pogledati na internet bankarstvu ispis kartica, a kada znam da je mu?ž u shopingu u Engleskoj ili Singapuru, obavezno mi po??alje na SMS koliko je potro??io da znam pratiti stanje...
Imam princip da karticom ne plaćam u restoranima ni vanka, ni ovde jer se tu najče??će kradu podatci...i uvik u mob. imam broj za hitne intervencije i od Mastera i Americana, da ne daje Bo?že u slučaju nečega, mogu odmah blokirat karticu..

Kako ne Gavrane i ne događa se samo nekom drugom...zato oprez...

Jasno zrile!

Zapravo obični čovjek ne mo?že znati koje mu sve opasnosti prijete. Ja kartice koristim samo u Hrvatskoj i isključivo na bankomatu (ako banka nije otvorena taj dan). Internet bankarstvo premda praktično mi ne treba niti imam povjerenje u sigurnost istog.

Ja ne znam za sve načine prevare, ali mislim da su ona obja??njenja i fore tipa "zaklonite ruku kada unosite PIN" bezvrijedne. Ipak mislim da te prevare potječu od iznutra - propusti banke i curenje podataka.

No, s nekih ruskih sajtova često mi ulijeću ponude u kojima nude nekakve klon kartice kojima se navodno mo?že izvlačiti novac iz bankomata na tuđe ime. Da li je moguće stvarno nemam pojma!

do sad sam karticu zva plastic friend:)
ali neces vise ,sve u skovace:o

pitaju me di sam koristia zadnjih 2,3 miseca karticu
jesan je izgubia i di sam sad:confused:

za placanje ce mo se dogovorit kad dodem doma:hihi

pa ti cuvaj povjerljivost informacija

samo debitna,koliko na tekuci stavin,toliko mi more ukrast,master san iskida ima dosta godina i ne pada mi napamet koristit niti jednu kreditnu karticu

Nikad nisam ima karticu,a i ne namjeravam.Uvik se "ispru?žim"samo onoliko koliko se ke??om mogu "pokrit",pa neka misli ko ??to oće.

lipe su te filozofije
ali zbog prirode posla kartica mi je skoro pa neophodna
u 2 miseca proden po 3 kontineta,ako je frka s avio kartom platin kartelom i kuci
sad sta ja placan s njom sve to je druga prica

a debitna mi je jos gore jer racun di mi je placa je debitna

jedino ih sve izgasit i onda setat s punim takuinom para (a ovdi di radim nije bas preporucljivo)

banka provodi neku istragu pa ce mo vidit kako ce se odvijat za sad moj minus:confused:

Krao podatke s kartica, a ??ef mu onda povećao plaću

Direktor restorana je aparat za očitavanje kartica postavio kod blagajne, a konobar je provlačio kartice kroz njega. Jo?? ne znaju kolika je ??teta
Zagrebački policajci priveli su konobara M.M. (45) i voditelja J.K. (37) restorana K pivovari, koji je u vlasni??tvu Zagrebačke pivovare. Konobar i voditelj nabavili su skimmer, napravu koja očitava informacije s platnih kartica. Direktor J.K. je od 5. do 10. lipnja 2009. godine na blagajni instalirao skimmer. Konobar je svaki put čim bi gosti plaćali njihove kartice provukao kroz skimmer. Ukradene podatke konobar je dao voditelju, a on mu je zauzvrat povećao plaću. Direktor restorana je ukradene podatke dao Z.E. (29), koji se onda okoristio njima. Policija jo?? nije utvrdila kolika je ??teta.

privatne adrese pomoraca

privatne adrese pomoraca

dolaze li vama ponude za pomorce od autokuca na adresu koju im sigurno niste dali? :mad:

npr. autokuca Topic iz Splita nudi neke programe kupnje novog BMWa pomorcima.

nedavno sam prominija adresu koju su mogli dobit samo na nezakonit nacin :o

zasto nam kradu privatnost?
ko je taj koji daje povjerljive privatne podatke?

nije u pitanju nikakva steta jer pismo zavrsi u smecu sa svom ostalom slicnom postom nego smatram da je u pitanju princip i da ne smijemo dozvolit da nas prostituiraju oni koji su zakonom obvezni stititi nas...

kasnis,vec je odavno ova tema razglabana ali cini mi se da nismo utvrdili ko daje podatke,jeli kapetanija,sph ili sama vlada

dolaze li vama ponude za pomorce od autokuca na adresu koju im sigurno niste dali? :mad:

npr. autokuca Topic iz Splita nudi neke programe kupnje novog BMWa pomorcima.

nedavno sam prominija adresu koju su mogli dobit samo na nezakonit nacin :o

zasto nam kradu privatnost?
ko je taj koji daje povjerljive privatne podatke?

nije u pitanju nikakva steta jer pismo zavrsi u smecu sa svom ostalom slicnom postom nego smatram da je u pitanju princip i da ne smijemo dozvolit da nas prostituiraju oni koji su zakonom obvezni stititi nas...

ne brini ne kradu ti privatnost ....oni ti zele bolji zivot

a inace podaci krecu

ovlastene stanice za teh.pregled -osiguravajuca kuca -banka -auto salon ili obrnuto -svatko ima svog igraca u tome .....

kasnis,vec je odavno ova tema razglabana ali cini mi se da nismo utvrdili ko daje podatke,jeli kapetanija,sph ili sama vlada

sorry i hvala na prebacivanju, nekad mi se dogodi da ne otvorim forum po nekoliko mjeseci, sam ne znam zasto, pa neke teme promaknu... :o

ne brini ne kradu ti privatnost ....oni ti zele bolji zivot

a inace podaci krecu

ovlastene stanice za teh.pregled -osiguravajuca kuca -banka -auto salon ili obrnuto -svatko ima svog igraca u tome .....

imam jednu conspiracy theory a ona ne ukljucuje ni jednog od navedenih...

da ne ulazim dublje, zar je problem poslat nadleznu sluzbu u tu istu auto kucu i slijedit trag od njih...
morace pokazat odakle im adrese koje nisu nigdi javno objavljene

sad idem procitat ovu temu ispocetka da vidim jesam li opet padobranac... :kafa

ja sam dobio mail iz kragujevca,ponudu za novi punto bit če da to ide prema primanjima :uzdravlje

uvik ima onih koji sve shvate na pravi nacin... :D:D:D

a sta se tice BMWa...ocito su shvatili nakon vise poziva da su "usrali motku" i sad pjevaju sloznu pjesmu

smatram da bi trebali kao udruga podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji za za??titu osobnih podataka prije nego sta ide u zastaru

i pustit drzavne sluzbe da odrade svoj dio posla

dokaza ima dovoljno, datumi su tu, samo treba napisat text i predat

oce li bit sta od toga pa ako dobijemo, bice dobar primjer svim slicnim buducim manipulatorima!?

Last edited:
Banka

Banka

U predhodnim postovima vodila se polemika tko trguje s podatcima pomoraca, a vidim bez uspjeha tko je diler.
Zato u slucaju promotivnih materijala koje salje jedna banka nepobitno je da je doslo iz registra pomoraca koji posjeduje SPH, a ustupio je na uvid i koristenje banci.
Imali vas jos koji ste dobili promotivne materijale banke u koverti sa logom SPH ili sam ja osamljeni strijelac.
Nisam clan SPH a bio sam jer mi je bivsa firma imala kolektivni ugovor sa ITF.

Back