TOPIC plovidba

Je, bija san u trstu. To je pro forma, prodjes ljecnicki i drogs test tamo. Nema nikakvih pitanja ni nicega, prakticki si vec dobija posal ako ides gori.

Placa ti je uredna i uvik tocna, nikad nije zakasnila. Sistem ti je taj da svaki misec saljes allotment doma, tj ti odredis svaki misec koliko ces poslat. Naravno u okviru onoga sta si zaradija, a kad odes doma isplate ti onaj ostatak kroz par dana.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Je li jos na Topicu situacija da oficir ne smi vanka sa posadom izaci?da kormilar u gvardiji na krilu mora biti po kisi u kabanici?
tptlk via one A9

Last edited by a moderator:
Pozdrav,dali ima netko da je bija na Jalmi i Albert Topic? Kako stvari stoje treba bi ici na jedan od ta dva,pa me zanima kakva je situacija na tim brodovima.....

Postovani ukoliko zanima topic imam ponesto iskustva. Htio bi se nadovezat na post da su timunjeri u gvardiji na krilima. Kod pojedini kapetana jesu. Ali uzmimo u obzir da se vremena mjenjaju,a i zakoni pa tako i ta pravila. Postavio bih kolegi pitanje! Dali moze mi naci kompaniju koja ti daje placu prije 1 og u mjesecu te za vjernost firmi svaki 550dana 60€ te preko vremene i ciscenje stiva. Unaprjed hvala. Molio bih kolegu da ne blati nesto sto ne vidi hvala.

Pozdrav iden na topic za koji tjedan kao kadet odnosno mornar , ima li kakav savjet , iskustvo , sta je dobro sta nije i ostale stvari
pozz

Suti i radi, nemoj lokat i nemoj se s nikim previse povezivat jer ce te etiketirat. I budi normalan od pocetka do kraja ugovora.

Postovani ukoliko zanima topic imam ponesto iskustva. Htio bi se nadovezat na post da su timunjeri u gvardiji na krilima. Kod pojedini kapetana jesu. Ali uzmimo u obzir da se vremena mjenjaju,a i zakoni pa tako i ta pravila. Postavio bih kolegi pitanje! Dali moze mi naci kompaniju koja ti daje placu prije 1 og u mjesecu te za vjernost firmi svaki 550dana 60€ te preko vremene i ciscenje stiva. Unaprjed hvala. Molio bih kolegu da ne blati nesto sto ne vidi hvala.
Sam sebi skaces u usta,ja ne znam a ti mi i sam potvrdis ono sto vec cujem..."kod nekih kapetana je"..ja ne znam ali svi koji su tamo govore da je tako...i da se oficir ne smije druziti sa posadom...doduse godina je od ovog posta pa eto,mozda se sta promijenilo...u offshoru sam pa opet ne znam kako je na Topicu,ali ovdje se od bonusa jako puno zaradi plus loyalty

via Mate 10 Pro

Pozdrav iden na topic za koji tjedan kao kadet odnosno mornar , ima li kakav savjet , iskustvo , sta je dobro sta nije i ostale stvari
pozz
@gavro bi ti mogao dati najbolji savjet.

Poslano sa mog MI MAX 3 koristeći Tapatalk

Zadnji update od ovih je da nemaju ni vode na jednom od brodova na sidru ,jer im je preskupa za bunkerat vjerojatno !!!

Nemaju uopce vode? Ako je par dana do partence mozda malo sparaju na vodi.
I bolje firme od Topića ne bunkeriraju vodu tamo di je jako skupo, cak i u portu, a barza je posebno skupa.

@gavro bi ti mogao dati najbolji savjet.

Uhljebe, RAUL nisam vidijo ovu tvoju depešu ranije!!!

Aaa, mogu dati savjet, kako ne!

Savjet glasi: Biži ća šta dalje od te šuge zlikovačke - insomma ahime!

A bok im mate' yeba, nije mi jasno da li to pate ljude po direktivi iz Monaca ili su to gospari sami uspotstavili zulum nad posadom?!

Srija prije nekoliko dana jednog mornara - kaže da dijele onu limenku sardine na tri čovika, eda se ne bi koji ugojio. A rade 16 sati dnevno.., ajme!!! Ovo što je Akac rekao da nemaju vode - pričao mi je ovaj tip - imaju neko sledovanje za vodu u bocama. Ali izračunali da je 1 litra dovoljna čoviku za cijeli dan. A ja nekad iznojim 5 litara dnevno. I onda kad ljudi ostanu bez vode kaže im gospar - "čekaj slijedeći misec, za ovaj misec si popio sve."

Btw, kada se netko ozlijedi, krivotvore sve i čovjek popuši totalno!!!

Koja šuga od preduzeća - ajme!!!

Ovo je teska laz.. bio sam tamo 4 ugovora.. 2 za kadeta i 2 za terca..nigdi na bulku nije bolje (sad sam na putnickim)... ovi sto pljuju- recite di to na svitu se sa kadeture vratis sa 14 000 eura za 7 miseci? Umisto da budemo sretni da imamo takve firme da nasi rade kadeture mi ih pljujemo..

Uhljebe, RAUL nisam vidijo ovu tvoju depešu ranije!!!

Aaa, mogu dati savjet, kako ne!

Savjet glasi: Biži ća šta dalje od te šuge zlikovačke - insomma ahime!

A bok im mate' yeba, nije mi jasno da li to pate ljude po direktivi iz Monaca ili su to gospari sami uspotstavili zulum nad posadom?!

Srija prije nekoliko dana jednog mornara - kaže da dijele onu limenku sardine na tri čovika, eda se ne bi koji ugojio. A rade 16 sati dnevno.., ajme!!! Ovo što je Akac rekao da nemaju vode - pričao mi je ovaj tip - imaju neko sledovanje za vodu u bocama. Ali izračunali da je 1 litra dovoljna čoviku za cijeli dan. A ja nekad iznojim 5 litara dnevno. I onda kad ljudi ostanu bez vode kaže im gospar - "čekaj slijedeći misec, za ovaj misec si popio sve."

Btw, kada se netko ozlijedi, krivotvore sve i čovjek popuši totalno!!!

Koja šuga od preduzeća - ajme!!!

Ovo je teska laz.. bio sam tamo 4 ugovora.. 2 za kadeta i 2 za terca..nigdi na bulku nije bolje (sad sam na putnickim)... ovi sto pljuju- recite di to na svitu se sa kadeture vratis sa 14 000 eura za 7 miseci? Umisto da budemo sretni da imamo takve firme da nasi rade kadeture mi ih pljujemo..

Ne pljujem druze.., samo prenosim ono sto su mi ljudi govorili.., dva-tri timunjera su presli kod mene, imaju ode vecu placu.., a boga'mi imaju i za ist bolje.

A takodjer mi je i jedan kapo prije desetak godina govorio isto.., pobigao je od tamo i dosao a moju bivsu firmu Gearbulk.

Kadeti su prije krize tj. prije 2010 godine na mnogim firmama imali preko 2000 eura.., npr. MSC.., i druge firme.

BTW, malo mi je cudno da na Topica kadet ima toliko.., ima li itko da ovo potvrdi??!

Last edited:
Back