TeeKay

ajde zmaju gustaj,lipo su ti nastelili da budes lito doma,bice si in dobar,sad gustaj i ne brontulaj,doji u intrade u cetvrtak ako se oporavis i Dalmos,di si ti,oces bit ode ili tamo

Evo mene doma nakon 5 ipo miseci...
I onda kazu nema mista, a ja sam 2.5 miseca priko jer nemaju koga poslati.
To ti je sve velika hrpa lazova i bandita.
Ima juniora koliko hoces, samo se rizu troskovi na svemu, ali bas na svemu i hrani - 10%. Safety & FF oprema se ceka po 4 miseca i onda ne dobijes.
Kad te posalju u hotel pokusaju te strpati sa jos jednim u sobu, onda te izbace iz hotela u podne, a let imas u 7 navecer. Da se ne bi platija jos jedan dan u hotelu.
Internet na brodu - o ne nikad se oni nisu preseravili kako ce to biti instalirano u kratkom roku. Hahahh
Ekstra casnik - ne sad safety nije vise upitan, kad je u pitanju lova potiraj jednog juniora i vrati C/O u gvardiju. Koliko se C/O pobunilo??? Jedan ili nijedan.
Medical cover - a sto ce lovu trositi i na to. Pa mi smo pomorci mi nismo ljudi, zar ne.
I onda dojdes doma i vidis da su naseg covika skartali, a meni posalju smjenu u liku jednog rusa koji je na TK vec tri ugovora, a nezna napraviti US Crew list.
I sto je najgore, ne Marko njegova placa nije manja od tvoje nego je ista. Filipi i Indijci imaju manju. Rusi imaju istu.
Vidljiva je nota gorcine u mom pustu, sto je razumljivo jer kad vidis da skartaju naseg covika, a znas da najgori casnik hrvat vise piza nego cili Novorossisk i njihov manning office.

Lipo je sve to procitat sta pises al ja se nazalost ne slazen s nicin osin ovoga za chiefa u gvardiji....naravno niko se ne buni jer je to ionako samo na brodovima koji imaju vijade od misec dana. Pari mi se ka da mi ne navigamo na istoj firmi...jer ja nikad nisan ima problem sa hotelima, spizon, rezervnim djelovima tipa ffa ili sta si vec spomenija...a ruse nebi potcjenjiva u toj mjeri jer san ih vec nekoliko ima da su stvarno dobri. Evo sad iman tek avancanog chiefa koji je dapace skroz ok. Zar samo Tk reze troskove??? Druge firme se razbacuju sad sa raznoraznin ludilima???? Nije to tako crno kako bi se reklo iz tvog posta. Za otkaz nasem coviku mi je naravno zaj iznad svega, al cinjenica je da nasi ljudi nisu skartavani, nego samo tu i tamo po koji. Sad san cuja od ovog rusa da je isto tako bilo i u njih, 1-2 terca i jedan sekondo i to je to. Eto to je moj komentar...naravno, razliciti ljudi razlicita iskustva. Ja osobno za sad nemogu rec ama bas nista lose o firmi....
Zivija:uzdravlje

Lipo je sve to procitat sta pises al ja se nazalost ne slazen s nicin osin ovoga za chiefa u gvardiji....naravno niko se ne buni jer je to ionako samo na brodovima koji imaju vijade od misec dana. Pari mi se ka da mi ne navigamo na istoj firmi...jer ja nikad nisan ima problem sa hotelima, spizon, rezervnim djelovima tipa ffa ili sta si vec spomenija...a ruse nebi potcjenjiva u toj mjeri jer san ih vec nekoliko ima da su stvarno dobri. Evo sad iman tek avancanog chiefa koji je dapace skroz ok. Zar samo Tk reze troskove??? Druge firme se razbacuju sad sa raznoraznin ludilima???? Nije to tako crno kako bi se reklo iz tvog posta. Za otkaz nasem coviku mi je naravno zaj iznad svega, al cinjenica je da nasi ljudi nisu skartavani, nego samo tu i tamo po koji. Sad san cuja od ovog rusa da je isto tako bilo i u njih, 1-2 terca i jedan sekondo i to je to. Eto to je moj komentar...naravno, razliciti ljudi razlicita iskustva. Ja osobno za sad nemogu rec ama bas nista lose o firmi....
Zivija:uzdravlje

Neznam je li problem u nacinu na koji ja pisem ili sto...
Sve sto sam napisa je samo gola istina, a oni koji me poznaju isto tako znaju da mi je istina na prvom mistu.
Mene ne zanima koliko je Rusa skartano jer ih ima deset puta vise na kompaniji, a za svakog nasec covika bi im oko izvadija,pogotovo mog Zadranina. I kojemu su rekli da nema mista za njega tjedan prije nego sto se triba ukrcati. Samo stavi sebe u tu poziciju, mislim da bi moj post naspram tvog bija limunadica...
Samo sam naveja neke od projekata di se TK toliko razvika "mi cemo ovo mi cemo ono", a sad ni slova da bi objasnili zasto se ipak nece nista od obecanog ostvariti.
Ako su budget za hranu srizali za 10% to ne znaci da je hrana losa ili da je nema ka sto mi ti inputiras. Jednostavno budget je manji za 10% i to je to.
I ako su obecali zdravstveno za mene i obitelj,a sad ga nece biti, svak normalan bi triba protestirati i pitati a zasto?
Dovoljno visoko pozicioniran covik u kompaniji mi je reka da se koristi prilika "globalne krize" i strasi menagement na brodu da bi se ustedilo sto vise.
Vjerovatno si upucen da TK nema ni jedan, ali bas ni jedan brod na mrtvom vezu, ima par na sidru koji sluze ka storage, ali charterer placa bili oni na sidru ili vozili. Stoga velike krize u TK-u nema. A koliko su prosle godine zaradili...
Niti jednim slovom nisam reka da jedino TK rize troskove i da se druge firme razbacuju. Pa stoga ne vidim razlog zasto mi to stavljas u usta.
Je li sve crno ili nije, ka sto si i sam reka kako za koga. Za mene je jer jos nisan pronasa butigu di mogu kupiti ruzicaste naocale. A Bogami neki jesu.
Za mene je TK dobar jer nemam mogucnost poci nigdi di je bolje. Eto to ti je najiskrenije.
I na kraju kako bi vi to u Splitu rekli: Zdravi i veseli bili!!!

Alo ekipa evo da i ja napisem koju ric kad je se spominje TK!!!Jedini problem koji njih jebe je demografic issue....pa sada ko razumi razumi,ko ste bili na brodu kad je ovaj mail isa okolo onda vam je jasno,bar smo mi na LNG ovo procitali.....puno je hrvata i to im smeta,ali jebiga sto je tu je!!!Ja im posaljem chifa za LNG iskustva ko u pricu,zna svoj posal....a oni da nema mista,a u tom trenutku na dva broda fale dva chifa....a naravno dosa ja rujo i avancali cigu....tako je to!!!!Ali nema straha jaki smo i nedamo se....neka pati koga smeta.....Bog i Hrvati!!!

Neznam je li problem u nacinu na koji ja pisem ili sto...
Sve sto sam napisa je samo gola istina, a oni koji me poznaju isto tako znaju da mi je istina na prvom mistu.
Mene ne zanima koliko je Rusa skartano jer ih ima deset puta vise na kompaniji, a za svakog nasec covika bi im oko izvadija,pogotovo mog Zadranina. I kojemu su rekli da nema mista za njega tjedan prije nego sto se triba ukrcati. Samo stavi sebe u tu poziciju, mislim da bi moj post naspram tvog bija limunadica...
Samo sam naveja neke od projekata di se TK toliko razvika "mi cemo ovo mi cemo ono", a sad ni slova da bi objasnili zasto se ipak nece nista od obecanog ostvariti.
Ako su budget za hranu srizali za 10% to ne znaci da je hrana losa ili da je nema ka sto mi ti inputiras. Jednostavno budget je manji za 10% i to je to.
I ako su obecali zdravstveno za mene i obitelj,a sad ga nece biti, svak normalan bi triba protestirati i pitati a zasto?
Dovoljno visoko pozicioniran covik u kompaniji mi je reka da se koristi prilika "globalne krize" i strasi menagement na brodu da bi se ustedilo sto vise.
Vjerovatno si upucen da TK nema ni jedan, ali bas ni jedan brod na mrtvom vezu, ima par na sidru koji sluze ka storage, ali charterer placa bili oni na sidru ili vozili. Stoga velike krize u TK-u nema. A koliko su prosle godine zaradili...
Niti jednim slovom nisam reka da jedino TK rize troskove i da se druge firme razbacuju. Pa stoga ne vidim razlog zasto mi to stavljas u usta.
Je li sve crno ili nije, ka sto si i sam reka kako za koga. Za mene je jer jos nisan pronasa butigu di mogu kupiti ruzicaste naocale. A Bogami neki jesu.
Za mene je TK dobar jer nemam mogucnost poci nigdi di je bolje. Eto to ti je najiskrenije.
I na kraju kako bi vi to u Splitu rekli: Zdravi i veseli bili!!!

Neznan jel aludiras na to da ja iman ruzicaste naocale i da sve vidin drukcije nego ti....ma stari moze se iscitat tvoja frustracija i sve mi je to jasno, samo iskustva su nan skroz drugacija. Ako je tebe naguzilo, mene nije, ako je tebi kasnija order ili nesto nije doslo, meni nije, ako ti je falilo spize meni nije, ako te izbacilo iz hotela u podne, e pa mene nije. I to je jedino u cemu je razlika. Ja nista lose jos nisan osjetija na svojoj kozi od strane TK-a, a zaj mi je sta ti jesi. A 95% drugih firmi je sigurno gore, tj. standard svega gori navedenog je slabiji. Virujen da to i sam znas, izmedju ostalog i napisa si to na dnu svog posta. I sta se odma nabrijavas stari, tek si dosa doma, oladi malo, gustaj. Meni je jos misec ipo do kraja ugovora :confused:. Toliko...
pozdrav:uzdravlje

Nebi se štel puno mešat, al moram napisat da je ovo često slučaj, tj. da nekad dvojica ljudi imaju totalno suprotna iskustva na istoj firmi, čak i na istom brodu. Mene su neki, doduše zli pojedinci, grubo napali kad sam pisa pozitivno o agenciji i frimi za koje radim, a ja sam to napisa isključivo zato jer sam ima manje-više samo pozitivna iskustva i bilo mi je dobro, tj. još uvik je... Možda se i ugrizem za jezik i postane mi katastrofa, al ne mogu reč da mi ne valja, kad mi je dobro... Nekom drugom je katastrofa-zašto ja to ne znam i nije moj posla. Tako i vas dvojica, mislim da se ne bi tribali kačit, jer ste kolega i problemi(ili dobre stvari) o kojima pišete su osobna iskustva na koja najmanje utječete vas dvojica, a većinom je to rezultat slučajnosti i sreće.... A Teekay je vrhunska kompanije, to se zna, al sigurno ni tamo ne teće med i mliko.... Ne teće nigdi kolege moje, uvik će nas s nećim guzit.

Pozdrav i stojte dobro....

Nebi se ??tel puno me??at, al moram napisat da je ovo često slučaj, tj. da nekad dvojica ljudi imaju totalno suprotna iskustva na istoj firmi, čak i na istom brodu. Mene su neki, dodu??e zli pojedinci, grubo napali kad sam pisa pozitivno o agenciji i frimi za koje radim, a ja sam to napisa isključivo zato jer sam ima manje-vi??e samo pozitivna iskustva i bilo mi je dobro, tj. jo?? uvik je... Mo?žda se i ugrizem za jezik i postane mi katastrofa, al ne mogu reč da mi ne valja, kad mi je dobro... Nekom drugom je katastrofa-za??to ja to ne znam i nije moj posla. Tako i vas dvojica, mislim da se ne bi tribali kačit, jer ste kolega i problemi(ili dobre stvari) o kojima pi??ete su osobna iskustva na koja najmanje utječete vas dvojica, a većinom je to rezultat slučajnosti i sreće.... A Teekay je vrhunska kompanije, to se zna, al sigurno ni tamo ne teće med i mliko.... Ne teće nigdi kolege moje, uvik će nas s nećim guzit.

Pozdrav i stojte dobro....

Ma ko se kači...nema gre??ke whatsoever...to je samo tipična dalmatinska rasprava:)...prvo se poubijamo a poslin :uzdravlje.
?živili

Naravno da se ne svadjamo, ja samo prenosim svoja iskustva, pa sad bila ona pozitivna ili negativna. Ja sam odavno reka da je bitnije podilit sa ljudima nevolju tako da in je lakse ako se u toj situaciji i sami nadju, a za dobre stvari ce se vec snaci :-).
Neznam zasto ,ali od kad znam za sebe uvik sam jedan od onih koji nece biti kuco, nego ce uvik govoriti. Puno san puta zbog toga naj... al ne zalim ni sekunde. Uvik cu se boriti za bolje standarde, bolje place, vise service boat-a za izajti vanka... vjerovatno necu brzo avancati zbog toga, al nije me ni briga.
Stoga stovani kolege ako naidjete na neki moj post koji je "crn" nemojte odma visoko nogom na mene...
Opet ponavljam 2650 eura permanentno za treceg kuverte na crudu necete dobiti svugdi. Tako da se razumimo ima na TK-u puno vise dobrih stvari nego negativnosti, sto ne znaci da ako je Car gol da sad tribamo zatvarati oci.
Btw jutros su me vec zvali da ne idem nigdi,da racunaju na mene i da budem spreman krajem osmog miseca. I pitala me zenska da ako imam kojeg frenda iz makine...
Znaci hitno im triba trecih i sekonda makine... Pa ko voli nek izvoli...
Lip Pozdrav

Oglas na www.shiptalkjobs.com

TEEKAY CORPORATION
Position: 4th Engineer
Job Category: Engine
Description: 4TH ENGINEER
Other Employment Benefits:
Minimum Qualifications and Experience: 6 CALENDAR MONTHS EXPERIENCE
Ship Type: Crude Oil Tanker
Start Date: Available on request
Salary: Salary Available on Request
Contract Work? No
Trip Length: 3 months weeks days

Sta se tice TK-a, tu je manje - vise sve receno...ja sam osobno zadovoljan i virujem da je to jedna od vodecih kompanija (u svakom pogledu)...a svakoj kompaniji se mogu pronac' nedostaci...

evo san bas bija sinoc sa vasin direktoron flote whitakeron - i sta san skuzija je da ovi njegovi crni inspektori rade o glavi svim juniorima koji nisu indijci - stalno ga pumpaju da je za skresat cost, najlakse uzest malo jeftinije juniore. ali pazi ovo - ni filipince, ni burmance, ni bugare, ni hotentote, ni apache nego - strogo indija. pa to je za popizdit. ali, moramo ucit od njih, mi se koljemo izmedju sebe, a oni... glavno da klima glavon, dobar je. na sricu, stari sad ne gleda to tako, ali....

evo san bas bija sinoc sa vasin direktoron flote whitakeron - i sta san skuzija je da ovi njegovi crni inspektori rade o glavi svim juniorima koji nisu indijci - stalno ga pumpaju da je za skresat cost, najlakse uzest malo jeftinije juniore. ali pazi ovo - ni filipince, ni burmance, ni bugare, ni hotentote, ni apache nego - strogo indija. pa to je za popizdit. ali, moramo ucit od njih, mi se koljemo izmedju sebe, a oni... glavno da klima glavon, dobar je. na sricu, stari sad ne gleda to tako, ali....

Ziva Istina!!!
Prije dva ugovora san gleda manning listu i bija san iznenadjen viditi 20-tak nasih juniora, i jedno desetak koje i osobno poznam(citaj egzodus sa tankerske). Cak su negdi bila i po dva nasa juniora na istom brodu. No nazalost kratko je trajalo, kad pogledas trenutnu manning listu vidit ces da nas nema vise toliko, zapravo mislim da nas je upola manje.
Trenutno stranu "europljana" drze Rusi. Da nema njih neznam koliko bi "bilih" bilo uopce. Jedini dio di indijci nisu u tolikoj miri je LNG fleet i naravno Shuttle tankeri. Ali budite sigurni da cim potiraju spanjolce i norvegine eto njih i tamo.
Kroz pet godina predvidjam da ce se TK-u dogoditi isto sto i American Eagle Tankers,a to ti je kad ides s njima raditi lightering nemozes od smrada ziviti.

ajde, ajde, ne se zestit. objasnija san ja njemu neke stvari i slaze se sve. najjace je bilo kad je dobija odgovor na pitanje zasto nisan tija doc radit za tk. iman i ja gavrana ovde koliko oces, ali moraju stat kuco. dok na tk... krila su narasla.ima ovde jedna americka kompanija... makli engleze (koji su usput bili skovacini) i doveli njih. ne aet. sad veting prolaze u snu, a ni onda. procitana su oni knjiga, ali jebi ga, ja ga doveden za 7 iljada singova, a nas kosta sve skupa 4 puta toliko. njima je glavno utec iz indije, po bilo koju cjenu. i dobit titulu (sta nije glupo, svi su neki manageri, ovi od skovaca, ovi od karte, ovi od piture) i onda se za par godina prodaju ka strucnjaci, ali bicve jos pune buzi.sta ces, svi veliki bossovi ne znaju sta je brod, brojke su bitne. ako niste znali, svi ciparski managementi ih ne zaposljavaju uopce. a sta su oni pizde? ne bi reka.

Bez omalovazavanja bilo koje nacija ali kaze se koliko para toliko muzike.Indijci imaju prednost sta im je engleski jako dobar,ali vecina ne razumi boze tebe makar strojari s kojima sam se ja susretao.
Svojevremeno je i Stolt isa na Ruse i Latvijce pa su u tom periodu imali toliko claimova da od cile te horde Rusa i Latvijaca ja ne znam jesu li uspili probrat 100 ljudi sta vridi nakon ovog sad osmogodisnjeg eksperimenta.Ali prelazak na jeftiniju radnu snagu je proces kao i svaki drugi i odvija se u jednom duzem ciklickom vremenskom intervalu koji izgleda otprilike ovako.Dojde jeftina radna snaga i prvu godinu ustedilo se na placama toliko i toliko,ali ima claimova,vetinzi ne prolaze itd tako da ta usteda nije toliko velika.Onda slijedi druga godina problema sve vise i vise ali sad je vec preskupo minjat posadu kojoj je placeno skupo skolovanje pa se ide ajmo im dat priliku jos godinu dana i sve ce to bit super.I onda se tamo u 3. ili 4. godini kad se vidi da se brodovi doslovce raspadaju treba odlucit i vratit na stare dane slave.Jedini je problem da li je ona prva posada iz ovog lanca spremna doc natrag pa da im opet zabiju noz u ledja.Ja mislim tesko.

OMI fleet

OMI fleet

Samo primjera radi...TK je kupija OMI popola sa Tormon, naravno i svi Indijci sa OMI su dosli...kakva je to truba od basaforze to je neopisivo...prvo OMI je prodava brodove prije prvog skvera, znaci prije 5 godina starosti...niko nista nije radija na tin brodovima, ono taman dovoljno da brod ide naprid. I sad je to blago doslo na TK international...firmu koja brodove drzi uz zadovoljavajuci maintenance sve do 15-18 godina starosti. Pa sad mozete zamislit kakav je to nered. Evo ja san na novome brodu, starom 6 miseci i iman indijce za posadu, ma svaki dan izgubin zivce 10 puta kad vidit njihovu agilnost. Filipinci su televizija u boji za njih.....

posao

posao

Evo danasnje i frisko sa www.shiptalkjobs:kafa.com za TK

Current Jobs:

REF: 2682 4th Engineer ♦ LNG Tanker ♦ Engine
- Salary available on request
- Start Date: available on request - More>>

REF: 2681 4th Engineer ♦ Crude Oil Tanker ♦ Engine

REF: 2680 3rd Engineer ♦ Crude Oil Tanker ♦ Engine

REF: 2679 2nd Engineer ♦ Crude Oil Tanker ♦ Engine
- Start Date: 24 May 2009 - More>>
:kafa

Samo primjera radi...TK je kupija OMI popola sa Tormon, naravno i svi Indijci sa OMI su dosli...kakva je to truba od basaforze to je neopisivo...prvo OMI je prodava brodove prije prvog skvera, znaci prije 5 godina starosti...niko nista nije radija na tin brodovima, ono taman dovoljno da brod ide naprid. I sad je to blago doslo na TK international...firmu koja brodove drzi uz zadovoljavajuci maintenance sve do 15-18 godina starosti. Pa sad mozete zamislit kakav je to nered. Evo ja san na novome brodu, starom 6 miseci i iman indijce za posadu, ma svaki dan izgubin zivce 10 puta kad vidit njihovu agilnost. Filipinci su televizija u boji za njih.....

Tako je kolega, ista stvar je i na Torma:udriglavom. Ja san na Torma i sada nakon 2 godine kupnje OMIa, kriza je i njih uvatila, pa su poceli kresat posadu. Konkretno 27 tankera od bivseg OMIa je pod Mumbay-office, nitko ziv u Kopenhagenu nezna ca se dogadja na tim brodima, sve se pokriva i zataskava. Sad su odlucili im kresat clanove posade sa 26 na 18 (skidaju drugog 3rd oficira kuverte, pumpmena, 2 kormilara, 1 Kuhara posade, 1 konobara, 1 mazaca, 1 cistaca)..
Vec sada nasi, hrvatski kapetani su poceli odlazit na te tankere sa indijskom posadom i ulijecat ka zamjene cak i samo na misec dana, jer su indijski kapetani pomalo poceli odlazit sa firme zbog redukcije posade(neznan di su to za njih uvik vrata otvorena??).
Trenutno na Torma ce mozda bit vise posla za nas Hrvate (poceli su odlazit njihovi 1. oficiri kuverte najvise zbog gubitka pumpmena), jer su Danci najavili da oni ne zele ni pod razno preuzimat brodove sa indijskom posadom. Ca ce se sve dogodit i zakuvat, sam Bog zna.
tako da kolege sa TKa bi mogli dobit i veci val Indijaca sa Torma..:o

Back