TeeKay

Pozdrav ekipa od terca sa Pronav LNG! Evo iako sam na brodu jos poslao sam aplikaciju u glasgow za teekay lng i dobio odgovor kad dodjem doma da ih kontaktiram za zapocnemo joining formalities u vidu ukrcaja negdje u 9tom mjesecu. Pa me zanima par sitnica. Jel chief drzi gvardiju ili su 3 juniora? Ako su tri juniora, jesu li dva terca ili sekonda? Jesu li placa i ugovor jos isti od 1.8. prosle godine kad je bilo povecanje? Jesu li ova 4 nova broda zaplovila i na koje linije idu? Koliko zapravo ima nasih na LNG brodovima, tj na ova tri od ras gas manja i sad ova 4 nova? Na spirit seriji su vecinom spanjolci ako sam informiran dobro. Eto, pa ako netko sa Tekkay lng ima volje da mi odgovori bio bi zahvalan. Pozdrav iz Bontanga!

Decki sa TK-a

Decki sa TK-a

Na moju firmu je u zadnjih 5 mjeseci dosao poprilican broj mastera i upravitelja ( Norveskih ) sa TK-a.
I svi govore isto bas o toj papirologiji i odnosima na brodu.
Uglavnom na SKS brodovima , gdje sam ja ima toga puno , puno manje uz istu placu , a i SeaGull je ajmo reci obavezan ali ne ovisi nikako a avancamentu i u 3 godine se mora proci.
Btw. , SKS trazi i trazit ce u slijedece 2 godine puno oficira sa tanker iskustvom.
Ugovor 10 tjedana tu i tamo , sa permanent placom.

Pozdrav ekipa od terca sa Pronav LNG! Evo iako sam na brodu jos poslao sam aplikaciju u glasgow za teekay lng i dobio odgovor kad dodjem doma da ih kontaktiram za zapocnemo joining formalities u vidu ukrcaja negdje u 9tom mjesecu. Pa me zanima par sitnica. Jel chief drzi gvardiju ili su 3 juniora? Ako su tri juniora, jesu li dva terca ili sekonda? Jesu li placa i ugovor jos isti od 1.8. prosle godine kad je bilo povecanje? Jesu li ova 4 nova broda zaplovila i na koje linije idu? Koliko zapravo ima nasih na LNG brodovima, tj na ova tri od ras gas manja i sad ova 4 nova? Na spirit seriji su vecinom spanjolci ako sam informiran dobro. Eto, pa ako netko sa Tekkay lng ima volje da mi odgovori bio bi zahvalan. Pozdrav iz Bontanga!

1. 3 juniora, nekad 2 sekonda nekad 2 treca
2. isto ko i lani
3. Zaplovija 1, jos ce 2 slijedeci misec. Dok se ne izgrade terminali u UK i US vjerojatno Koreja i Japan
4. Dosta
5. Na 4 broda samo Spanjolci oficiri

Pozdrav

ukoliko netko od vas ima iskustva odnosno da je bio ili je na lng tankerima, moze poslati mail na adresu globemarine@cg.yu za sva dodatna objasnjenja.nas glavni ured je rijeci tako da pomorci mogu kontaktirati i taj ured.
broj telefona je+38182322968

A koliko se placa nagrada kapt.Gordanu??? To si zaboravija napisat...

Nemore to tako

Nemore to tako

ukoliko netko od vas ima iskustva odnosno da je bio ili je na lng tankerima, moze poslati mail na adresu globemarine@cg.yu za sva dodatna objasnjenja.nas glavni ured je rijeci tako da pomorci mogu kontaktirati i taj ured.
broj telefona je+38182322968

Posto mi je ukrcaj odođen za par dana, do??a ja malo vidit sto ima novog...
Hm, i imam sto vidit.
Stanoviti Globe reklamira svoju kompaniju na mistu di nebi triba.
A nasi admini su se opustili i uzivaju u nogometu...
Ovaj tread sam otvorija pod imenom TeeKay i prema tome sadrzaj mora biti o TK-u.
Pa lipi moj Globe ili otvori novi tread ili imas livo prostor za sponzoriranu reklamu.
Znam da se nije lako uvik drzati teme, ali ovo stvarno bode u oci...

Posto mi je ukrcaj odođen za par dana, do??a ja malo vidit sto ima novog...
Hm, i imam sto vidit.
Stanoviti Globe reklamira svoju kompaniju na mistu di nebi triba.
A nasi admini su se opustili i uzivaju u nogometu...
Ovaj tread sam otvorija pod imenom TeeKay i prema tome sadrzaj mora biti o TK-u.
Pa lipi moj Globe ili otvori novi tread ili imas livo prostor za sponzoriranu reklamu.
Znam da se nije lako uvik drzati teme, ali ovo stvarno bode u oci...

maknio sam post... jebiga nogometno ludilo :hihi

Evo upao ja na Teekay. Dobio sam planing da idem na Al Areesh negdje drugu polovicu osmog mjeseca. Zna netko od vas jel jos na liniji Ras Lafan-Koreja/Japan ili su poceli vozit za Veneciju?
E i 4.8. me salju u Norvesku na Honeywell IAS tecaj, sto bi to tocno bilo?
Pozdrav!

taj kurs u norveskoj ti je u vezi automatizacije na brodu da bi mogao koristit puste ekrane koji se nalaze u ccr-u ili ecr-u.
Ne znam na kojoj je brod liniji jel navigam na Exmaru.
Sritno na brodu

...

...

pozdrav kolege.

Idem na Kanata Spirit 05.10-og. Ukrcaj Antwerpen.
Inace sam terco kuverte..ovo ce mi biti treci brod na TK-u.
Prosli su bili Everest Spirit i Australian Spirit.
Malo sam duze doma osta od zadnjeg broda..skoro godinu dana jer sam se zenija..posta tata itd.
Ja sam jako zadovoljan firmom...
nedostaci su papirologija i oni cigani od indijaca..kao sto je marinero objasnio.

Zanima me jel su sto placu dizali jer bed mi ih je pitat. Znat cu kad mi posalju ugovor al ako ko zna nek javi. Znam da godi??nje radu reviziju i usporedjuju place s drugim firmama.

Zadnja je bila za moj cin 2500â?? 3+2 permanent.
Not bad ali Chevron tu predvladava s parama..mnogi ce se slozit.

pozdrav

Meni su poslali ugovor (idem na brod u ponediljak) i nisu nista minjali...za sada...kaze zenska da je trenutno revizija ugovora u tijeku, pa ce mozda bit nesto od povecanja...

Imas na njihovim stranicama pod vijesti od 22.08.....ugl,to je Seafarer Competence for Operational Excellence...odnosno program u kojem npr ja kao c/o dokazujem svoju kompetentnost, na temelju odredjenih/zadanih tema vezanih uz moj rank..kada njih prodjem (ima ih 40ak,manje vise) onda za avancamenat moram pocet sa kapetanskim....dobra je baza,jer kao stvarno mozes nesto naucit uz mentora...ALI losa jer se sporo napreduje i mozda ce im se obit' o glavu....falit ce ljudi,ljudi su mozda i spremni ali nisu zavrsili SCOPE

Ma SCOPE je jedan veliki "pain in the ass"!
To mora da je neki indijac uvea u papirologiju.
To je ukratko sustav firme za avancivanje..svaki cin na brodu ima svoje kompetencije tj. zadatke koje mora ispunit da bi zadovoljio kriterije za visi cin.
Podjeljene su na navigaciju...ffa lsa...ukrcaj iskrcaj tereta...administracija..itd.
Ma u biti neda mi se objasnjavat jel mi je vec pun k.... cin cujem za njega.

evo chief je to strucno objasnija.

Ja iman jos par tih kompetencija da bi zadovoljija sve za sekonda.

Ma sporo to avancivanje ide kod TK-a...dosta su oprezni kod tog pitanja..zato neki ljudi izbjegavaju tu firmu.

Ja se nadam nakon ovog ugovora za sekonda mada mi nije oglavu jer cu bit duplo zatrpan papirologijom.

Znaci nisu nista dizali place...sranje.
Nada sam se bar koju stotku gori da ce dici.

pozz :uzdravlje

Back