TeeKay

Da li se ta nemogucnost napredovanja odnosi I na LNG flotu? Osobno poznajem momka koji je 2009 godline bio 3/O, a vec 2011 C/O na LNG floti. Navodno nije imao nikakvo zalede, kao sto se u proslosti dogadalo na nekim LNG kompanijama di su ljudi sumnjivog iskuvstva posredstvom nekih nasih crewing agencija jako brzo napredovali...

Nisam na LNG-u, ali sam siguran da je situacija sto se avancamenta tice ista cak i gora jer im je tendencija uzimanja "gotovih" ljudi sa strane.
Znam i ja njih par koji su avancali priko noci, sve redom pametni momci, ali ipak im je presudno bilo sto su se nasli na pravom mistu u pravo vrime i sa pravim ljudima. Sto bi se reklo jedna lasta ne cini prolice i u globalu se na TK-u sporo avanciva. Po najnovijim crew listama se da zakljuciti da sve to priuzima majka Indija. Naravno di god se dobije long time charter drzava trazi odredjeni postotak svojih ljudi na brodu (Indonezija,Angola,Brazil etc...). Pa onda strogi uvjeti za matrix, iako imam primjere da su to price za malu dicu, uvik je bila i bit ce najvaznija putovnica. Uglavnom prica je ista na svakoj iole ozbiljnijoj firmi, mozda ovi gregi ca imaju uzlet u LNG sektoru su najbolja sansa za brzi avancamenat. Bar bi tako tribalo biti po nekoj logici.

Nisu price rekla kazala nego je cif u gvardiji na 95% brodova. Osim par u lighteringu i ovi sto imaju 3-4 dana putovanje. Vec ako je pet dana jedan junior je out. Imaju i extra juniora na par suezmaxa nacinjenih u Kini, naravno postoji dobar razlog, a taj je da se brodovi raspadaju. Sto se avancamenta tice situacija je ista ako ne i gora. Sto se tice love tu vas sisaju za jedno iljadu eura. I naravno imaju internet na brodima. Zamisli na nekim cak i wifi. Sve navedeno je za crude fleet, LNG i Shuttle su povlastena kasta. Jbg ko nam je kriv kad neznamo izabrati.
Hvala na brzom odgovoru.Po ovom napisanom puno bolje nego u nas. Å ta se tiče love i interneta. Mislim da se za tu iljadu dolara isplati držat 6-6 u portu, i uzet druge obaveze koje idu u paketu

Kolega jel imas mozda kakv kontakt mail da pokusam poslat CV I da li znas kakvi su izgledi za 3rd engineera

Evo obavio sam taj intervju sa nekim Alzircem iz Glasgova preko telefona,a nista pitao me za neke situacije poput visokog saliniteta u main condeseru,princip rada flash type evaporatora,neka pitanja o steam drumu i ona opcenita pitanja o Marpolu i Hot worku.Jos me je pitao za neke parametre po boileru u kojem su rangu poput atomizing steama,steam air heatera i jos neke druge.

sve je trajalo oko 40 min pn kaze da je sve u redu pa ce on to sad proslijedit dalje

pitao sam ga je li ima mjesta za mog frenda elektronicara odgovorio mi je da mora imati preporuku od nekog od njihovih zaposlenika tako da ga nisam pilao dalje.

Last edited:
Evo obavio sam taj intervju sa nekim Alzircem iz Glasgova preko telefona,a nista pitao me za neke situacije poput visokog saliniteta u main condeseru,princip rada flash type evaporatora,neka pitanja o steam drumu i ona opcenita pitanja o Marpolu i Hot worku.Jos me je pitao za neke parametre po boileru u kojem su rangu poput atomizing steama,steam air heatera i jos neke druge.

sve je trajalo oko 40 min pn kaze da je sve u redu pa ce on to sad proslijedit dalje

pitao sam ga je li ima mjesta za mog frenda elektronicara odgovorio mi je da mora imati preporuku od nekog od njihovih zaposlenika tako da ga nisam pilao dalje.

Predpostavljam strojar za LNG? Koji rank?

Dobro je cut da je jedno nase celjade tamo primljeno, receno je vec da samo klimavci sada tamo dolaze..

Sretno!

Kaze Lead MPO da trenutno imaju dovoljno 2/O na LNG a 3/O fali tako da ko ima gas advance i bar 3 miseca na LNGu neka aplicira. Nazalost oni ne uzimaju bez LNG iskustva jer u zadnje vrijeme su poceli opet sa cross treningom ljudi sa oil flote.

Cisto informativno
Kolika je lova za terca i sekonda
Cua san da je na LNG prvome 7000 e permanent.neznan jel jos idu kakvi bonusi

Send from my Kinez

Cisto informativno
Kolika je lova za terca i sekonda
Cua san da je na LNG prvome 7000 e permanent.neznan jel jos idu kakvi bonusi

Send from my Kinez

2/O 3350 eur
3/O 2900 eur

Samo 6 seniora bonus koji je smijesan, ako je sve super,max 2500 eur.

Back