Tankerska plovidba zadar

tako uprava govori!!!???

Pisem pismo,tinta mi se proli, daleko je onaj kojeg volim.... :D

to mi je totalno čudno jer su do nedavno cak razmisljali da usidre sve tankere jer im se nije isplatilo da voze teret, a balkovi su koliko toliko drzali da sve ne ode kvragu.
ali ti valjda imas svjezije informacije.. to bi trebalo znacit da su vozarine za tankere porasle a za balkove pale.

neznan, to tankeri vs balkovi mi bas ne drzi vodu, a ni more.
no eto očito za to Å¡to san pita, za ugovore na 6 miseci niko nema pojma, nema veze, veća Å¡ansa da je to onda ipak nekakva patka.
a štoš:confused:

Å to se tiče maila nisu ga ukinuli jer sam bas danas posla par komada.

Koliko stoji u kolektivnom ugovoru Mare Nostruma i brodara , mail se MORA osigurati svim članovima posade (u međunarodnoj plovidbi). Tako da ga brodar koji ga ukida ili nema , krÅ¡i odredbu koju je sam potpisao , pa se to da malo i provjerit. Žalosno , ako je istina da u 21. stoljeću može postojat netko tko bi uskratio to pravo čovjeku. Pomorci su pred zakonom skoro pa u rangu zatvorenika.

Koliko stoji u kolektivnom ugovoru Mare Nostruma i brodara , mail se MORA osigurati svim članovima posade (u međunarodnoj plovidbi). Tako da ga brodar koji ga ukida ili nema , krÅ¡i odredbu koju je sam potpisao , pa se to da malo i provjerit. Žalosno , ako je istina da u 21. stoljeću može postojat netko tko bi uskratio to pravo čovjeku. Pomorci su pred zakonom skoro pa u rangu zatvorenika.

Meni ovo viÅ¡e sliči na komunu nego na zatvor ....ali u svakom slučaju potvrđujem joÅ¡ jednom za sada mail imamo jer sam ga danas posla i o tome nije niti bilo govora. Plače navodno idu doli od 01.04 zadnje informacije koliko joÅ¡ se nezna(ali po novinama neće priko 10%) o ugovorima od 6mj. se priča več duže ali mislim da do toga neče doći jer ako dođe ja prvi odoh...joÅ¡ ču nekako prigrmiti par sto dolara ali 6mj. nema Å¡anse....

E moran reči joÅ¡ ovo proÅ¡li brod su samnom bila dva Riječena jedan Puljanin i jedan Spličo, nekidan je s ovog broda poÅ¡a doma jedan Spličo a joÅ¡ je jedan na brodu....a da najviÅ¡e ima Zadrana i to je istina pa stara poslovica kaže "Å to si bliže oltaru to i misu bolje čujeÅ¡" a kako upasti ako im triba čovik vaÅ¡e struke nema frke a ako imaju viÅ¡ka e onda more samo debela veza ka i svugdi u svitu a koji put ni debela veza ne pomaže ako su prikrcani to je tako a biznis je biznis Jobs - Find Maritime Jobs all over the world | Maritime-Connector.com a ovde sam nasa par oglasa od TPZ trazi se kapo, čif ,sekondo i struja pa eto .... sve za makinu doduÅ¡e.

Asistentima je nešto lakše, pogotovo ako imaju višu-visoku strucnu spremu.

Za kadete ti je uvjet VŠS-VSS, mozda ako si stipendist i ideš odmah nakon srednje (a planiraš poslije na faks) imaš neke šanse...

Ali kriza je velika a navala joÅ¡ veća. Neke brodove su prodali a čitam da će valjda prodati joÅ¡ neke.

Tankerska je cijelo vrijeme primala kadete i asistente, pa i u vrijeme najveće krize, ali mislim da jednostavno nemaju toliko mjesta na brodovima.

Ali opet mislim da nije toliko bajna situacija trenutno, ja sam bio na brodu na koji (krajem prošle godine) nije došao novi asistent, a toliko je blizu bio Zadar da je smjena dolazila kombijem. Ni prije toga nije došao ali bilo je stvarno daleko za ukrcaj. Nakon toga druga smjena je bila opet u Europi, a ni kadet ni asistent nisu došli.

Kriza je uzela maha izgleda....

E da, mislim da ti je najbolje osobno otići u Tankersku pa pitati. PreviÅ¡e ljudi dolazi osobno (skoro cijeli Zadar) pa sumnjam da je neka korist od mailova.

:(

Last edited:
Malo da dignem temu-ipak je ovo moja firma od prvog dana kad sam sta nogom na lamarin

Plaća je iÅ¡la doli od 01.04.2012. na tankerima 11% a na bulku 14%.
Zašto se napravila ova razlika u postocima nezna se.
Činjenica da u zadnje vrime gubitke akumuliraju tankeri,mada ni bulku ne cvjetaju ruže
nije utjeha ovima na bulku.
Mislim da smo dotakli dno dna trenutno. Nije baš sve ni u globalnoj krizi na koju se svi vade.
Loš management proteklih godina je dovuka firmu na trenutnu poziciju.
Panatika od 11-og miseca lani smanjena sa 11 na 9 $ itd itd..............
Srizali su nas sve priko noći - od stabilne,solidne firme do panćofara svj.klase.
I tako mlađi momci,ako pomiÅ¡ljate na tankersku trenutno, moj savjet vam je da odma
idete vanka i borite se za sebe sa svakakvim žutima i crnima nego s našim mudracima.

LP...:)

razlika tankera i balka u plači je napravljena (navodno) jer su balkovi preplačeni u odnosu na strance........ pa bi lipo bilo da se onda i kaže ko je za balkove a ko za tankere a ne jedan brod na tankera a drugi na balka

razlika tankera i balka u plači je napravljena (navodno) jer su balkovi preplačeni u odnosu na strance........ pa bi lipo bilo da se onda i kaže ko je za balkove a ko za tankere a ne jedan brod na tankera a drugi na balka

Ma ne virujem da je to radi preplaćenosti, to je danaÅ¡nja politika vrlog managementa. Bilo je govora da će od 01.11.
vratiti plaće na staro kako je bilo prije smanjenja pa se koliko čujem od ovih bliže oltaru, odustalo od toga zbog i dalje
lošeg poslovanja ili poslovanja s gubitkom.
A to ko je za bulk a ko za tanker se ionako zna i tako je oduvik.Neki nebi ni u ludilu na bulk a neki na tankera.
A ako te vozaju malo tamo,malo vamo - moj savjet ti je da to riješiš sa avojim kadrovnikom,mislim da se to lako riješi s normalnim pristupom i razgovorom.

Back