Stranka pomoraca? 28000 clanova

Ovako neobavezno misljenje.

Ja mislim da ce pomorci osnovati i podrzati jedinstvenu, snaznu, neprofitnu stranku koja se bavi interesima grupe iznad interesa pojedinca, bez zavisti i podmetanja (Periklo style), otprilike u isto vrijeme kad se svi pocnu medjusobno pomagati, podrzavati, poducavati, ohrabrivati (itd) za naci, odrzati i prosperirati kao grupa na kompanijama u zemlji i vani. Bez obzira na lokalno podrijetlo i struku, ideoloske i ine razlike. Kad bi to, onako moglo biti, ostavljam vama da sami izracunate ili zamislite.

BTW, Kap Mario Babic bi bio prilicno dobra osoba za sefa stranke!

recite to kadetima I assistentima koji cekaju na ukrcaj, a ovo skolovanje kadra za strance je logicno jer ne mogu svi pomorci iz hrvatske radit na nasim firmama

Ne mogu jer nema dovoljno brodova. O tome se i radi kad sam reka da se status pomorca ne more odvojiti od brodara. Pomorske Å¡kole i fakulteti i razni privatni centri obrazuju ljude i pitanje je za koga? Sad postoji možda 20 ili max 30 brodova di se početnici moru ukrcati. Tribalo bi biti bar 200 brodova s lukom upisa Pula, Rijeka, Zadar, Å ibenik, Split, Dubrovnik itd da se svi kadeti i asistenti i juniori mogu krcati. Ljudi imaju volje ploviti neko iz ovog ili iz onog razloga a politika i ove postojeće političke stranke su i dovele do ovoga da smo pomorska zemlja samo na papiru a skoro bez brodova i brodara. Pomoraca ima jasno joÅ¡ uvik i svak od nas zna kako se snalazi po svitu.

S obzirom da postojeća politika niti ne pomiÅ¡lja iÅ¡ta promijeniti logično je da je jedini izlaz osnovati svoju stranku. Siguran sam da ima dovoljno ljudi koji znaju neÅ¡to ali te ljude ne triba tražiti u postojećim političkim strukturama jer su već dovoljno pokazali koliko znaju i koliko hoće. Kod takvih "prijatelja" mora ne triba nam "neprijatelj".

Å to je ovo? Stranka pomoraca od 28000 tisuća članova? Od jutros nitko nema Å¡to za reći. Zanimljivo. Ma da.

A dobro, nije problem, možda drugi put u nekom drugom vremenu, ne triba gubiti nadu. Å to ćeÅ¡, ja sam nepopravljiv optimist.

Ma uzalud stranka i sve dok pomorci na brodovima nemaju pravo glasa na izborima
Zato nijedna stranka nece se bavit pomorcima

evo obnova teme ako koga zanima

Mene interesira stranka pomoraca RH ( SPRH ) hm ili kako god bi se zvala iako HSP, SPH, je zauzeto i zbunjujuce....
Sto se tice sjedista ( nije nebitna stvar ) moje skromno misljenje je da bi trebalo ostat u Zagrebu ( jednostavno se bliže oltaru bolje misa čuje koliko god mi govorili suprotno....) a lako bi se sa clanovima otvorile podružnice/ispostave/uredi/ili cak i samo predstavnici pom.gradova ( Dubrovnik, Split, Zadar, Å ibenik,Rijeka....itd)...

Pokrenut anketu i prodrmat masu i vidjet ima li nas opce zainteresiranih ( meni je udruga Franak koje sam i sam clan odlican primjer kako iz transparentne udruge napravit prijelaz u stranku koja se brine za svoje clanove)
Omogucit pomorcima da pravo glasanja dok su na brodu!!! To nam je najvaznija stvar jer nas je uvijek 50% na brodu...pada mi ideja da se recimo NOK ( next of kin) može opunomocit da sa ovjerenim obrascom moze glasat u tvoje ime ( mislim da tu nemoze doc do malverzacija a sad opet nisam pravnik, cisto ideja neka me neko uvjeri da sam u krivu ali bi iskreno volio imat mogucnost da ostavim zeni punomoc da moze glasat u moje ime...puno bolje nego sto imamo sad sa konzulatom u stranoj drzavi...ma nema sanse da 3ica glasaju na ovakav sistem a kamoli 50% HR pomoraca....)

Pozdrav s broda iz UK! Nek su bonace...

Poslano s SM-N7505 putem Pomorac.net

Vec receno
Tesko je vodit stranku i navigat
A opet i bilo kojem pomorcu koji se skine sa broda cisto sumnjam da ce se bavit ovime
Tako da...
Teska tema...

Udruga Franak je vecinon(kazen vecinon) svoje istomisljenike nalazila u ljudima koji su imali taj specificni problem a mnogi od njih su bili u bezizlaznoj situaciji.
Hrvatski pomorci ipak nakon porodjajnih muka asistenture i kadeture vecinon nadju zaposlenje sa prihvatljivin primanjima pa se s time na kraju zadovolje. I zato mislin da ne postoji jos dovoljno motivacije za takve pothvate kao osnivanje stranke.
Tu ne ubrajan nizu posadu koja je ionako nazalost na samrti sto se tice mogucnosti rada za neke pristojne cifre i ugovore.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Udruga Franak je vecinon(kazen vecinon) svoje istomisljenike nalazila u ljudima koji su imali taj specificni problem a mnogi od njih su bili u bezizlaznoj situaciji.
Hrvatski pomorci ipak nakon porodjajnih muka asistenture i kadeture vecinon nadju zaposlenje sa prihvatljivin primanjima pa se s time na kraju zadovolje. I zato mislin da ne postoji jos dovoljno motivacije za takve pothvate kao osnivanje stranke.
Tu ne ubrajan nizu posadu koja je ionako nazalost na samrti sto se tice mogucnosti rada za neke pristojne cifre i ugovore.

Tako je slazem se s tobom jer se stvorila kriticna masa kojoj je voda dosla do grla i uspjela se organizirat i sad spremaju tužbe i Vučiću i HNB a to su ipak jaci igraci nego nas sindikat i kompanija bela...
zato i kazem kad bi se ponovo pokrenula anketa sa pokretanjem udruge iz koje moze a i nemora ( jer ima dosta ljudi koji su vezani uz pomorce a ne navegavaju aktivno pa bi mogli pomoc uz naravno naknade za taj rad)...nastat stranka..
Ma sve je ovo rekla kazala ali neka se priča, jer možda iz priče krenu i djela...
U svakom slucaju da skratim, ja sam uvijek uz pomorce, i moj glas bi imali...poz

Poslano s SM-N7505 putem Pomorac.net

Prije osnivanja bilo kakve stranke pomorcima treba omogucit glasanje sa broda i onda ce to bit kako treba
A danas se to moze omogucit uz e-građani prijavom preko osobne iskaznice

Moje misljenje, mislim da sam vec to bio pisao: Znaci i da ima 28000 pomoraca, pitanje je dal bi bilo toliko clanova u toj stranci, al to nije ni bitno. bitni su glasovi. sad sumnjam da bi svi ti pomorci glasali za tu stranku, da im se i omoguci preko neta s broda, ili nekako, sumnjam da bi dobili 60-70 tisuca. To ti je da od svakog jos barem 1-2 clana familije glasaju za njih, jer ne maju svi zene, odraslu djecu, a i ne znaci da bi recimo moj stari glasao za nas. za njega bi morali ponudit neki program. moralo bi se o mnogim pitanjima izjasnit, primjer o gospodastrvu, medususjedskim odnosima, crkvi itd. Ako bi se samo bazirali na pitanja pomoraca, to bi bio premali broj glasova. Ne znam dal bi usao jedan ili dva u sabor. I sta bi onda oni napravili? morali bi koalirat sa vladajucom strankom da pokusaju izvuc nesto. Tu bi vec nastao raskol u stranci, jer bi neki rekli zasto ste koalirali s desnima ili ljevima, s ovim lopovima ili onima...svi mi smo barem malo obojani na jednu stranu. znaci kako bi privukao vise glasova? recimo u slavoniji ili zagrebu ljudi ni ne znaju sta je to brod ili pomorstvo, kad im objasnit sto je to, oni kazu pa sto ovi oce, imaju place daleko iznad prosjeka. ali kad bi imali cvrsti program koji nebi rjesavao samo pitanja pomoraca, nego i ostalih transportnih radnika, ribara, profesora, obrtnika, poljoprivrednika itd., kad bi rekao da ces povisit minimalac na 5000 kn, smanjit pdv, smanjit razno razne drzavne agencije, gradove, opcine, privilegije politicara itd., onda bi se tu mogli privuc glasaci. Mogli bi se zvat stranka pomoraca i radnika, ili bilo kako, samo da ne ukljucuje jedino pomorce. Primarno da je rjesavanje nasih problema, ali onda ciscenje i ostalih stvari. U suprotnom mislim da bi bio debakl. za to su vam primjer i penzioneri kojih ima daleko vise, pa sta su napravili? nista, morali su koalirat, i na kraju nista. onaj njihov ima dobro plaju u saboru, i to je to, nema ga za cut.

Moje misljenje, mislim da sam vec to bio pisao: Znaci i da ima 28000 pomoraca, pitanje je dal bi bilo toliko clanova u toj stranci, al to nije ni bitno. bitni su glasovi. sad sumnjam da bi svi ti pomorci glasali za tu stranku, da im se i omoguci preko neta s broda, ili nekako, sumnjam da bi dobili 60-70 tisuca. To ti je da od svakog jos barem 1-2 clana familije glasaju za njih, jer ne maju svi zene, odraslu djecu, a i ne znaci da bi recimo moj stari glasao za nas. za njega bi morali ponudit neki program. moralo bi se o mnogim pitanjima izjasnit, primjer o gospodastrvu, medususjedskim odnosima, crkvi itd. Ako bi se samo bazirali na pitanja pomoraca, to bi bio premali broj glasova. Ne znam dal bi usao jedan ili dva u sabor. I sta bi onda oni napravili? morali bi koalirat sa vladajucom strankom da pokusaju izvuc nesto. Tu bi vec nastao raskol u stranci, jer bi neki rekli zasto ste koalirali s desnima ili ljevima, s ovim lopovima ili onima...svi mi smo barem malo obojani na jednu stranu. znaci kako bi privukao vise glasova? recimo u slavoniji ili zagrebu ljudi ni ne znaju sta je to brod ili pomorstvo, kad im objasnit sto je to, oni kazu pa sto ovi oce, imaju place daleko iznad prosjeka. ali kad bi imali cvrsti program koji nebi rjesavao samo pitanja pomoraca, nego i ostalih transportnih radnika, ribara, profesora, obrtnika, poljoprivrednika itd., kad bi rekao da ces povisit minimalac na 5000 kn, smanjit pdv, smanjit razno razne drzavne agencije, gradove, opcine, privilegije politicara itd., onda bi se tu mogli privuc glasaci. Mogli bi se zvat stranka pomoraca i radnika, ili bilo kako, samo da ne ukljucuje jedino pomorce. Primarno da je rjesavanje nasih problema, ali onda ciscenje i ostalih stvari. U suprotnom mislim da bi bio debakl. za to su vam primjer i penzioneri kojih ima daleko vise, pa sta su napravili? nista, morali su koalirat, i na kraju nista. onaj njihov ima dobro plaju u saboru, i to je to, nema ga za cut.
Nas izborni sustav ipak nudi regionalnim ili slicnim strankama prostora(primjer IDS HDSSB) npr u ix. Izbornoj jedinici(dalmacija) za mandat bi bilo dovoljno cca 25 tisuca glasova pretpostavljam

Nas izborni sustav ipak nudi regionalnim ili slicnim strankama prostora(primjer IDS HDSSB) npr u ix. Izbornoj jedinici(dalmacija) za mandat bi bilo dovoljno cca 25 tisuca glasova pretpostavljam

Prosle izbore je u zavisnost od izborne jedinice bilo dovoljno za jedan mandat od 13000 do 16000 glasova, normalno sve zavisi od izlaznosti i velicini jedinice. Ali ovo je bija neki prosjek prosle izbore...

A jedino kolege koji su u penziji ili prid penzijom mogu aktivno sudjelovati u ciloj stvari. Na njima bi bio najveći teret a mi ostali bi mogli biti članovi i podržavati to Å¡to budu radili. Ali teÅ¡ko je naravno pronaći nekog da se bavi politikom nakon pustih godina na moru, većina ljudi sanja o svom miru ali možda se nađe i takvih ljudi.
Za politiku čovik nikad nije star a pogotovo ne sa 65 godina.
Trenutno je bitno da se ne zaboravi ova ideja a tko zna možda se i stvori kritična masa to jest pojave ljudi koji bi mogli neÅ¡to napraviti u budućnosti

Nas izborni sustav ipak nudi regionalnim ili slicnim strankama prostora(primjer IDS HDSSB) npr u ix. Izbornoj jedinici(dalmacija) za mandat bi bilo dovoljno cca 25 tisuca glasova pretpostavlja

Da, znaci nasih 60-70 milja, ako, bilo bi rascjepkano u par izbornik jedinica uz more, unutrasnjost zaboravi. to nek ti je 3 mandata. opet malo za nesto napravit. Ni HDSSB ne moze nista napravit. mogli bi koalirat s najjacom strankom ako su im potrebni nasi mandati za dobit vecinu. Onda mi trazimo ministarstvo prometa, pomorstva i veza...to nema sanse da bi dobili, to ministartsvo drze uvjek najjaci, to je izvor jednih od najvecih malverzacija i afera. znaci trebali bi u stranku ukljucit barem sve koji zive od mora, i sve ostale promete, zracni, cestovni, zeljeznicki...onda mislim da bi dobili vise mandata, 7-8, i onda trazit nase ministarstvo i to sve pocistit, i zeljeznicu i ceste usput...ovdje su rezultati izbora po jedinicama iz 2015.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...-glasova-po-izbornim-jedinicama---415659.html

Većina pomoraca zivi u 8. 9. i 10.izbornoj jedinici, u ove tri jedinice je na proslim izborima za parlament je trebalo oko cca 10000-11000 glasova za jednog zastupnika u saboru, kada bi se osnovala stranka pomoraca ili po meni bolje svih ljudi koji zive od mora(ribara, pomoraca itd..), nas je cca 26000, nek nas pola glasa jer smo na moru, plus ribari, plus članovi obitelji, dalo bi se možda uvatit dva zastupnika, pa onda se onda koalicijom izborit za naÅ¡a prava ili nekim drugim načinom...

Nas izborni sustav ipak nudi regionalnim ili slicnim strankama prostora(primjer IDS HDSSB) npr u ix. Izbornoj jedinici(dalmacija) za mandat bi bilo dovoljno cca 25 tisuca glasova pretpostavlja

Da, znaci nasih 60-70 milja, ako, bilo bi rascjepkano u par izbornik jedinica uz more, unutrasnjost zaboravi. to nek ti je 3 mandata. opet malo za nesto napravit. Ni HDSSB ne moze nista napravit. mogli bi koalirat s najjacom strankom ako su im potrebni nasi mandati za dobit vecinu. Onda mi trazimo ministarstvo prometa, pomorstva i veza...to nema sanse da bi dobili, to ministartsvo drze uvjek najjaci, to je izvor jednih od najvecih malverzacija i afera. znaci trebali bi u stranku ukljucit barem sve koji zive od mora, i sve ostale promete, zracni, cestovni, zeljeznicki...onda mislim da bi dobili vise mandata, 7-8, i onda trazit nase ministarstvo i to sve pocistit, i zeljeznicu i ceste usput...ovdje su rezultati izbora po jedinicama iz 2015.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...-glasova-po-izbornim-jedinicama---415659.html
Misljenja san da je i 1 mandat puno ako je pravi covik tamo di se taj mandat ostvarija. Jer bi se bar glas cuja. Dovoljan to je primjer pernar koliko god neko mislija da je redikul on isto smeta i cuje se. Nisan njegov fan i glup mi je njegov pristup ali kuzis sto ocu reci.

Je cuje se glas, al nista se ne mjenja. Taj glas se i zaboravi na kraju. Pa kuzis koliko su hdz i sdp mocni, vidis da ni most nije postiga nista, po mom misljenju. I ja ponavljam da treba biti siri spektar, ne samo pomorci, i onda bi trebali koalirat. za ove tri jedinice mi bi vjerojatno dobro prosli na lokalnoj razini, al nama to ne igra neku ulogu. mi bi se trebali domoc ministarstva,a to je skoro nemoguca misija. osobno mislim da se hdz nebi nikad odrekao tog ministarstva.

Back