Stranka pomoraca? 28000 clanova

Dugo je trebalo dok nas unutarnji neprijatelj nije poceo razdirat, a pricamo i fiktivnim stvarima. Hahaha ljudi oko cega se vi borite....

Rijeka ima tradiciju i to priznajem ali danas nema niti jednog brodara u međunarodnoj plovidbi niti broda u međunarodnoj plovidbi sa lukom upisa Rijeka. Znači možemo opet pričati o slavnoj proÅ¡losti ili ćemo se okrenuti stvarnosti u kojoj se zna u kojim su gradovima brodari aktivni. Ali to se sve lako rijeÅ¡i, ako se stvori ta kritična masa i stvarno se napravi stranka nas pomoraca onda ćemo elektronskim odabirom odabrati grad za sjediÅ¡te bilo čega a ne da se unaprid gura Rijeka na ime slavne proÅ¡losti. Znači unaprid nema niÅ¡ta. Sve je stvar dogovora. Nadam se.

nije ni Hjduk sta je bia, vec zivi na tradiciji
usuli smo soldi u klub da sme moglo imat prvake evrope u vaterpolu ,rukometu I bit medu boljima u kosarci

a opet zivi na racun tradicije.......

tako da je Rijeka normalan odabir ali....

@suludi: sam si odgovorija na to, ovdi se ne radi samo o luci upisa nego je i management firme u toj istoj luci upisa.
Inače i ja bi volija da u Rijeci joÅ¡ ima brodar sa brodovima koji plovu po cilom svitu ali na žalost već 15-16 godina nema broda sa lukom upisa Rijeka. A tko je u ovom poslu vrlo dobro zna koji gradovi na istočnoj obali Jadrana imaju brodove sa svojim imenom na krmi:p

Pa zato čim se otvorila ova tema odma ste se raspisali da bi u Rijeci tribalo biti Hrvatsko ministarstvo pomorstva. Samo sam vam skrenuo pažnju na činjenicu da taj grad nema svog broda duge plovidbe a to znači da nema ni kadrove koji vode brodove jer brodovi kao takvi ne postoje. Tko će onda voditi to ministarstvo? Netko tko nema veze sa trenutnim stanjem u Maritime industry? Pa takvih koji su bili instalirani iz razno raznih centara moći smo ih imali koliko hoćeÅ¡ i to je i dovelo između ostalog da Rijeka nema brodara ni broda. Ako nekome to nije jasno onda tu nema pomoći. Onda ajmo ispočetka. Sve va Rijeku.

znaci stranka bi se trebala osnivati u gradu u kojem neki Mustać ili Pavletić harače, i naravno dati im ministarstvo? :D

Last edited:
Dokle god Ministarstvo pomorstva bude na Savi a ne na Jadranu imat' ćemo ovo Å¡ta imamo.
Ministarstvo je u Rijeci trebalo biti joÅ¡ 90-ih ali nije zbog politike. Danas bi vjerojatno drugaćije
razgovarali da je tome bilo tako.

E sad, osnivati stranku kao substitut sindikatu neznam koliko ima smisla. Sindikat bi trebao biti
jedini ispravni alat za rjeÅ¡avanje naÅ¡ih problema, al' to je već druga prića.

Pa zato čim se otvorila ova tema odma ste se raspisali da bi u Rijeci tribalo biti Hrvatsko ministarstvo pomorstva. Samo sam vam skrenuo pažnju na činjenicu da taj grad nema svog broda duge plovidbe a to znači da nema ni kadrove koji vode brodove jer brodovi kao takvi ne postoje. Tko će onda voditi to ministarstvo? Netko tko nema veze sa trenutnim stanjem u Maritime industry? Pa takvih koji su bili instalirani iz razno raznih centara moći smo ih imali koliko hoćeÅ¡ i to je i dovelo između ostalog da Rijeka nema brodara ni broda. Ako nekome to nije jasno onda tu nema pomoći. Onda ajmo ispočetka. Sve va Rijeku.

To je ko da hoces festival zabavne glazbe preselit iz ST u RI
Nekad je to bio jedini i pravi,a danas samo obicna kopija ,al opet ga ima i u STu je
Bilo bi jos primjera,al eto ovog sam se sjetio
Pravog brodara vise nema nigdje u HR,i svi znamo zasto
Po to tvojoj cinjenici treba bit u Puli,koja ima Uljanik koji dobro radi sa brodovima starim u prosjeku 5god sto se rijetko koja firma u svijetu moze pohvalit,al eto ima 10ak brodova i radi kako radi

mi stvarno ne zasluzujemo vise od onog sto sad imamo a mozda cak i manje.32 posta i sve se svelo na to gdje bi trebalo biti sjediste ministarstva i daj boze da nam to bude najveci problem.odavno zagovaram tezu da nije problem u ministarstvu (bilo koje vlade) nego u sindikatu i mi (hr pomorci) bi trebali biti jedini sektor mozda i u svijetu koji bi trebao napraviti prosvjed protiv sindikata a ne protiv vlade/ministarstva.to bi sigurno odjeknulo jer svak laje po vladama i resorima a toga ima svugdje i to dođe kao normalno.svi za svaku glupost izlaze na ulice i traze svoja prava kad im ih netko uskrati a u ovom slucaju sprega sindikat & ministarstva (svih vlada do sada) je vise nego ocita.djeluje se po sistemu "ne talasaj" cekaj mirovinu a do tad uhljebi potomstvo da i oni imaju od cega ziviti iducih 25 godina dok su nama uplatnice sve deblje a prava tanja.

Ima joÅ¡ firmi sa Hrvatskom zastavom a ne samo Uljanik, onaj koji želi more ih lako naći po netu a onaj koji plovi može sristi te brodove od Long Beacha do Rotterdama i Singapura, nisu baÅ¡ mali da se ne vide. Ali ako kao pomorci želimo popraviti naÅ¡e stanje onda ga sigurno nećemo popraviti ako unaprid kažemo da će se glavna riječ u vezi mora i brodova voditi u Rijeci a ne viÅ¡e u ZG jer prednost Rijeke u odnosu na ZG je samo u činjenici da je na moru a sad sve zavisi tko kako gleda na stvari.
Ako netko misli da je Rijeka neka perjanica hrvatskog pomorstva onda ga ja sigurno ne bih htio uvjeravati u neÅ¡to drugo. Stvarnost je ipak malo drukčija. Tko mi ne viruje neka ukrca sina, rođaka ili prijatelja za kadeta ili asistenta stroja na kompaniju koja ima sjediÅ¡te u Rijeci. Unaprid mu želim svu sriću.

Problem sa strankom bi bio sljedeci,rascjep tipa SDP -bandic,HSS,HNS,HDZ derivati pa i HSP derivati,trebamo nesto tipa most,sincic, nesto manje patnicki ali da godi nasim interesima,da penzija Chief Engineeru sutra ne bude 3400kn nakon muljanja sa stupovima a ne zaluzenih 2k€ ko na npr Exmara,jer ako umre domaćin umire i parazit.

LJudi Boziji, jeb'o vas grad i sjediste!
ZIvimo u dvajs prvom stoljecu (svi osim Gavrutina jel..), povezani smo svime i svacime, vecina nas koji sad odje komentiraju nisu u istoj drzavi a vjerovatno i kontinentu. Libo me desno mudo dje bi bilo ministarstvo. To je najmanji problem..

LJudi Boziji, jeb'o vas grad i sjediste!
ZIvimo u dvajs prvom stoljecu (svi osim Gavrutina jel..), povezani smo svime i svacime, vecina nas koji sad odje komentiraju nisu u istoj drzavi a vjerovatno i kontinentu. Libo me desno mudo dje bi bilo ministarstvo. To je najmanji problem..

Potpisujem sve sto je kolega napisa,totalno se skrenilo sa teme... Lako cemo se dogovorit za misto ako sve drugo bude islo dobro.
Molim sve one koji su u ovoj temi da se ostave pesimizma i da predloze nesto kvalitetno sto ce nam mozda pomoci u osnivanju stranke.

Stranka pomoraca? 28000 clanova

Pa dobro zasto je to toliki problem.. Krenulo se od toga, i 10 postova otislo je na to, ali ovo je topic koji ionako zahtijeva puno vise od toga.
Za pocetak, nadite covjeka koji bi uopce htio biti na celu stranke jel??

Sent from my iPhone using Tapatalk

@ suludi: tako je, nema niÅ¡ta bez ljudi, to i pričam cilo vrime a ispalo je da se skreće sa teme, ali za početak taj čovik i ti ljudi koji bi se prihvatili toga tribali bi ostati doma da se ne ide na brod bar neko vrime. Tko to more? Ima li takvih?

Ima takvih ,samo je pitanje moze li se od toga zivit i prezivit
Ali smatram da to treba bit covjek blize politici i sistemu sa bar nekim vezama
Netko sa broda,sam,da ne zna nikog tesko ce probit ista
Moje skromno misljenje

Back