Sto ponijeti na brod prilikom ukrcaja ???

Moj savjet i upozorenje,ako nisi nikad putova avionom.
Sada su restrikcije za kufere u avionu, maksimalna kila?žu su smanjili na 20-22 kg., kako koja avio-kompanija. Tako da ako misli?? toga nosit previ??e, bolje nosi 2 kufera po 15 kili. Također sve dokumente i brevete, te neseser (u prozirnu plastičnu kesicu stavi sve tekuće i gelaste higijenske atrikle do 100 ml. ambala?že, najbolja kupit mala specijalna pakovanja za putovanja, jer će ti u protivnom osoblje aerodroma veća pakovanja bacit u smeće) i laptop nosi u ručnu bor??u sa sobon u avion i nesmi prilazit 7 kg.. Neke avio-kompanije za?žmire i do 10 kg. Sve druge stvari veća pakovanja higijenskih artikala, no?žice za nokte, noktarice, novine, knjige, nosi u kuferima.
Baterije nosi sa sobon u osobnu bor??u, ali van aparata, jer ako ih stavi?? u kufer bit če ti otvoren ili čak vraćen doma. Uzmi putne katance sa ??ifroma za kufere ili ako ne to, onda na aerodromima ima?? makinu sa najolina za omatanje i osiguranje kufera, ali prije čekiranja karte.
Sritno.

Iglu i konac ....
Andol obavezno...
Laptop....

Inace treba bit na oprezu kad nosis tablete- andol i sl.. ako ides u muslimanske zemlje jer mos imat problema..ugl. treba imati upute na engleski cini mi se ..mislim da stariji na forumu znaju bolje..

Par mjeseci cu biti na brodu koji je u HR luci, a nakon toga pravac kaspijsko jezero.
Naravno sve to u slucaju da se pokazem dobar elektricar / elektronicar ;-)

Ja imam jedno pitanje isto vezano uz ovu temu, pa da ne otvaram nanovo....Jesu li na brodu jastuci od perja....jer sam ja naime alerican na perje....pa me smeta....tako da znan ako jesu da ponesem svoj jastuk :)). Fala unaprid!

Moj savjet i upozorenje,ako nisi nikad putova avionom.
Sada su restrikcije za kufere u avionu, maksimalna kila?žu su smanjili na 20-22 kg., kako koja avio-kompanija. Tako da ako misli?? toga nosit previ??e, bolje nosi 2 kufera po 15 kili. Također sve dokumente i brevete, te neseser (u prozirnu plastičnu kesicu stavi sve tekuće i gelaste higijenske atrikle do 100 ml. ambala?že, najbolja kupit mala specijalna pakovanja za putovanja, jer će ti u protivnom osoblje aerodroma veća pakovanja bacit u smeće) i laptop nosi u ručnu bor??u sa sobon u avion i nesmi prilazit 7 kg.. Neke avio-kompanije za?žmire i do 10 kg. Sve druge stvari veća pakovanja higijenskih artikala, no?žice za nokte, noktarice, novine, knjige, nosi u kuferima.
Baterije nosi sa sobon u osobnu bor??u, ali van aparata, jer ako ih stavi?? u kufer bit če ti otvoren ili čak vraćen doma. Uzmi putne katance sa ??ifroma za kufere ili ako ne to, onda na aerodromima ima?? makinu sa najolina za omatanje i osiguranje kufera, ali prije čekiranja karte.
Sritno.

Znaci moze se u putnu torbu nosit pjena za brijanje, pasta za zube i sampon, sve normalna pakiranja??
Triba bi ic na putnicki, jer triban to nosit (pjene, samponi) il to mogu kupit na brodu? A prasak za robu?
Zna li ko sta je najpametnije za nosit od robe?
:uzdravlje

Znaci moze se u putnu torbu nosit pjena za brijanje, pasta za zube i sampon, sve normalna pakiranja??
Triba bi ic na putnicki, jer triban to nosit (pjene, samponi) il to mogu kupit na brodu? A prasak za robu?
Zna li ko sta je najpametnije za nosit od robe?

Iz osobnog iskustva....ja ti svu kozmetiku stavim u kufer a sa sobom uzmem četkicu i na aerodromu kupim malu pastu koja mo?že u avion.
Sve se to naravno mo?že kupit na brodu tako da se oko otga ne sekira??,a pra??ak za robu....hm,hm,??alje?? sve u praonu pa ti ni ne treba,a ako ti treba ima?? i to za kupit tako da nema?? frke. Roba...? Pa ovisi kamo ide brod pa se ravna?? po klimatskim uvjetima.

Niko ti nije reka, kad to sve spremi?? u kufer (22 kg) ima?? velike ??anse da ti kufer nestane negdi po aerodromima i da na brod dođe?? bez njega...i zato moj mu?ž uvik odvojeno u ruksaku nosi, mudante, majicu, pribor i jo?? neke stvari za prvu ruku dok se kufer ne pronađe..

Ja imam jedno pitanje isto vezano uz ovu temu, pa da ne otvaram nanovo....Jesu li na brodu jastuci od perja....jer sam ja naime alerican na perje....pa me smeta....tako da znan ako jesu da ponesem svoj jastuk :)). Fala unaprid!

Ku??ini su od pamuka.
@toma
Ima?? kupit mala pakovanja u većim ??oping centrima ili DMa, mala putna pakovanja ??apona, pasti za zube, pjene za brijanje...i slično.

ako ides avionom jednu presvlaku stavi u rucnu prtljagu, ako zaluta da bar rublje mozes promjeniti dok stigne ostatak

aerodrom

aerodrom

Hvala svima na dobrim savjetima.:uzdravlje

A da li se mo?že u laptopu imat filmova, programa...piratskih naravno... jeli ko to kontrolira, u USA mozda ili....

I jos nesto, znaci lijekovi, aspirin, antibiotik.... se mogu nosit, da li u rucnu prtljagu ili u torbu?

Jel bolje kupit Samsonite torbu ili ima sta jeftinije slicne kvalitete?

Kupi najjeftiniju kod kineza, jer ako je neka od marke biti ce sumljiva onima sto ukrcavaju kofere pa bi ti mogla proci jos jedan pregled:hihiJa ti imam kineski kofer i vec je ziv 4 godine a prosao je dosta toga.Stavi sve u kofer jer ce te daviti ako nadju kakvu tekucinu u rucnoj prtljazi.Inace u noj mozec nositi najvise 1 dcl, osim onoga sto kupis u freeshopu.I nemoj zaboraviti kisobran ponesti na broD jer to je najbitnije i moras ga odmah otvoriti cim dodjes na brod ( to ti svaki pomorac radi cim dodje na brod zbog srece:hihi:hihi:hihi )

Roncato torbe su puno jeftinije, a solidne su kvalitete. Imaš ih u Emezzete odma livo na ulazu u onome dućanu od postola... Zaboravi Samsonite, to je za šminku, a u biti za kurac...

Hvala svima na dobrim savjetima.:uzdravlje

A da li se mo?že u laptopu imat filmova, programa...piratskih naravno... jeli ko to kontrolira, u USA mozda ili....

I jos nesto, znaci lijekovi, aspirin, antibiotik.... se mogu nosit, da li u rucnu prtljagu ili u torbu?

Jel bolje kupit Samsonite torbu ili ima sta jeftinije slicne kvalitete?

sve stavit u kofer koji ide u prtljagu.....mo?? ponit tablete ( ja nosin Ibuprofen, za glavobolju, zububolju; meni su najbolje, onda Dramina za mučnine, bilo u avionu ili na brodu) i svu kozmetiku ali obavezno u prtljagu na sa sobom u avion.
Sa sobon u avion najosnovnije, dokumente, pare, novine i koju majcu i ??tagod od robe za prominit se ali ni??ta previ??e ;);););)

@ toma

niko ti ne provjerava laptop, bar meni nije nikad, tako da moš nosit šta kod oćeš od filmova, programa i koliko oćeš ( ili dva, tri hard disca)....

Back