Iglu i konac ....
Andol obavezno...
Laptop....
Moj savjet i upozorenje,ako nisi nikad putova avionom.
Sada su restrikcije za kufere u avionu, maksimalna kila?žu su smanjili na 20-22 kg., kako koja avio-kompanija. Tako da ako misli?? toga nosit previ??e, bolje nosi 2 kufera po 15 kili. Također sve dokumente i brevete, te neseser (u prozirnu plastičnu kesicu stavi sve tekuće i gelaste higijenske atrikle do 100 ml. ambala?že, najbolja kupit mala specijalna pakovanja za putovanja, jer će ti u protivnom osoblje aerodroma veća pakovanja bacit u smeće) i laptop nosi u ručnu bor??u sa sobon u avion i nesmi prilazit 7 kg.. Neke avio-kompanije za?žmire i do 10 kg. Sve druge stvari veća pakovanja higijenskih artikala, no?žice za nokte, noktarice, novine, knjige, nosi u kuferima.
Baterije nosi sa sobon u osobnu bor??u, ali van aparata, jer ako ih stavi?? u kufer bit če ti otvoren ili čak vraćen doma. Uzmi putne katance sa ??ifroma za kufere ili ako ne to, onda na aerodromima ima?? makinu sa najolina za omatanje i osiguranje kufera, ali prije čekiranja karte.
Sritno.
Znaci moze se u putnu torbu nosit pjena za brijanje, pasta za zube i sampon, sve normalna pakiranja??
Triba bi ic na putnicki, jer triban to nosit (pjene, samponi) il to mogu kupit na brodu? A prasak za robu?
Zna li ko sta je najpametnije za nosit od robe?
![]()
Ja imam jedno pitanje isto vezano uz ovu temu, pa da ne otvaram nanovo....Jesu li na brodu jastuci od perja....jer sam ja naime alerican na perje....pa me smeta....tako da znan ako jesu da ponesem svoj jastuk). Fala unaprid!
Ja ti imam kineski kofer i vec je ziv 4 godine a prosao je dosta toga.Stavi sve u kofer jer ce te daviti ako nadju kakvu tekucinu u rucnoj prtljazi.Inace u noj mozec nositi najvise 1 dcl, osim onoga sto kupis u freeshopu.I nemoj zaboraviti kisobran ponesti na broD jer to je najbitnije i moras ga odmah otvoriti cim dodjes na brod ( to ti svaki pomorac radi cim dodje na brod zbog srece

)Malo offtopic
Di odradit test na drogu i alkohol u Zagrebu ?

Hvala svima na dobrim savjetima.
A da li se mo?že u laptopu imat filmova, programa...piratskih naravno... jeli ko to kontrolira, u USA mozda ili....
I jos nesto, znaci lijekovi, aspirin, antibiotik.... se mogu nosit, da li u rucnu prtljagu ili u torbu?
Jel bolje kupit Samsonite torbu ili ima sta jeftinije slicne kvalitete?
![]()