Starije kolege, za??to ne upi??ete fakultet???

Status
Not open for further replies.
Mene je zadnji 'faks' stajao ovoliko:

Pedeset tisuca maraka sam potrosio, a najmanje sto tisuca sam propustio zaraditi. Poslije faksa nisam postao pametniji... dovoljno razloga da se ne upisuje faks. A sto se tice teme, samo se nastavljam na prethodne postove, ako faljivam ima moderator pa mu se pozali u tom smislu.

Jesi dobija ključe od kakvog audi-a ili bmw-a od sveučilišta kad si diplomirao:rolleyes:

????????????????? Tolike pare???? Pa toliko ni doktorat ne kosta! Kolega, okratite malo! Budimo realni! ...

Pazi sad sam ti ispao pretjeran, pa cu ti dodatno pojasniti -

Kada sam spomenuo 100 tisuca koje sam propustio zaraditi mislio sam na periode produzenih boravaka doma zbog predavanja ili ispita i na place koje su tada bile uobicajene. Ukupne sume koje sam spomenuo su minimalne, nisu pretjerane i ne odnose se samo na upisninu.

Dalje, netko studira na nacin da mu je fakultet pred kucom ili preko ceste, a neko se mora preseliti u drugo mjesto zbog studija. U ovom drugom slucaju si izlozen dodatnim troskovima, ...majka ne donosi toplo mlijeko u krevet itd.

Jesi dobija ključe od kakvog audi-a ili bmw-a od sveučili??ta kad si diplomirao...

Pojasni malo sto si hotio reci?

Last edited:
Pa znam dosta kolega sa fax-a pa čak i dvojicu iz slavonije koji su studirali u Splitu pa nisu spucali toliku paru na fax, da bili su podstanari plaćali su re?žije i nije bilo roditelja uz nih, al u "vrime maraka" potro??it 50 iljada orlića na fax mo?že?? jedino ako si Ante Gotovac, nemoj se naljutit to je samo moj osvrt na tro??kove kroz ??kolovanje.:uzdravlje

sve se da i moze , mladi kolega. pitaj malo "ekipu iz pirana" koliko je spucano.
je da se vise ucilo u birtiji...ali lova je lova. jedna stvar je redovni a skroz druga stvar vanredni student. vanrednjaku zafali love.... skoci na brod, napuni bisage i udri! redovni - konobari ili baustela. tako je uvik bilo, virujen da se ni danas puno nije prominilo (osin sta se zadnje dvi godine tesko ukrcat, ali si isto tako par godina ranije moga nac ukrcaj kad i di si tija).

Ma da...Isti taj koji navega 30+ godina ne zna se koristit GPS-om, ne zna unijet rutu u GPS niti mjenjat Waypointe. Onda pita terca kako to ide.

Isti taj BARBA koji ima 30+ godina iskustva je mene uvjeravao kad sam bio kadet da je nebesko tijelo koje smo mi u tom trenutku snimali- planet- i kad sam mu dokazao da je zvijezda izbjegavo me po brodu jer ga je kadet obrukao.

A sta da kazemo na to dragi moj Gavrane?

a reci ti meni, koje su du?žnosti barbe na brodu?

Pa znam dosta kolega sa fax-a pa čak i dvojicu iz slavonije koji su studirali u Splitu pa nisu spucali toliku paru na fax, da bili su podstanari plaćali su re?žije i nije bilo roditelja uz nih, al u "vrime maraka" potro??it 50 iljada orlića na fax mo?že?? jedino ako si Ante Gotovac, nemoj se naljutit to je samo moj osvrt na tro??kove kroz ??kolovanje.:uzdravlje

Skoro sam se naljutio jer se ne poznajemo, a vasa primjedba mi se ucinila zajedljivom... nema veze, evo razmotri -

Ja sam u vrijeme studija bio na stranim brodovima gdje sam i sada. Posebna je prica zasto sam se odlucio na studij. Napravio sam pauzu preko tri godine jer sam morao mijenjati profesiju. Imao sam vec dovoljno skole na papiru za posao koji sada radim. No, govorili su mi u agencijama "nemas iskustva". Sada ti isti govore ljudima "nemas diplomu"!

I jos nesto, ja sam studirao na nacin da nisam zicao cigarete ispred fakulteta, niti posudjivao knjige u drugih, nego sam ih kupovao. Cak ni danas ne mozes kupiti u Hrvatskoj najbanalniju strucnu knjigu ispod 50 dolara. A treba i jesti.

Znaci 50 tisuca bio je najskromniji stil zivota za tri godine, a ni govora o luksuzu BMW i slicne gluposti. Nemam ga ni danas, niti mi je to san. Jedan od profesora cije predavanja nisam nijednom propustio imao je simpatiju prema nama i govorio je "raditi i studirati, to je zivot!" Takav zivot je malo drukciji od onog kojeg vode mladji studenti pod sponzorstvom roditelja, a zauzvrat njima pojave se na predavanju jednom u tjednu.

Pozdravljam.

Oprosti, nalazis se na krivoj temi! Nije bit degradirati nekoga da bi dosao do svog cilja. Tema je zasto ne upisete fax, a ne ko je bolji i ko ima duzi...

Evo nesto sta si napisao na drugom thread-u pa nam objasni kako nije bit degradirati nekoga.

copy paste
Mlade kolege! Nitko ne voli konkurenciju, pogotovo onu koja se osjeća kao prijetnja! Jer ovdje netko nesto ima, a netko nema!

Po meni ovo je totalno degradiranje.

A sad cu ti ja dati moj skraceni zivotopis pa ti sam prosudi zasto nisam upisa fax (ili mozda jesam naknadno, ma neznan vise).

Rodjen 1972 u Splitu, inace dio 5-ero clane obitelji u kojoj je samo moj otac radio (plovija), zavrsio Brodogradjevnu skolu u split 1990.
Krajem godine isa u JNA i jedva zivu glavu izvuka jer me rat uvatija tamo, a pobiga san doma poslje pada Vukovara. Po dolasku doma odma san isa u ZNG kao dobrovoljac. Bio po raznim cukama do pocetka 94 kad sam demobiliziran.
Kao sta san vec napisa otac je sam radio i nisam ima mogucnosti ostat doma na teret roditelja.
U svibnju 94 odlazim na brod kao mornar jer doma nije bilo posla i nije se moglo zaposlit u skveru. Kako ni sljedecih godina situacija nije bila sjajna, ostao sam na brodu s time da sam isao skalu po skalu gore a pomalo zavrsio i pomorsku skolu (prekvalifikacija od 38 ispita). Otisa na kadeturu, unaprijedjen za terca pa onda skalu po skalu do Zapovjednika broda do 3000 t sto radim i danas. U medjuvremenu rjesavao i stambeno pitanje pa se i ozenio, pa su dosla i dica komada 2 i ostalih 100 cuda.

Sad ti meni lipo objasni jeli ja imam vise snage i volje za ic dalje na fakultet.
Ovakvih primjera imas tu na forumu koliko oces, ne u potpunosti ali slicnih.

Evo to su ti neki od razloga ljudi na forumu zasto nisu upisali fakultet.

Iskustva falin te boze iman i ne bojim se da si mi ti i takvi ikakva konkurencija u mom poslu, jer dok me stignete ja sam vec jako, jako daleko.

Nadam se da je ovo dovoljno da vi mladji malo mucnete glavom prije nego nesto napisete ili prije nego pocmete napadati starije kolege.

Najveca skola je zivotna skola a vama ta ista fali.

:uzdravlje

odgovori na pitanje, a ne odgovaraj protupitanjem.
da ne radi?? ti u ministarstvu mo?žda?

njegove du?žnosti ne opravdavaju neznanje osnova u navigaciji.

GPS je ipak osnova.

eto, nigdje nema upitnika.

A necu ti nabrajat du?žnosti kapetana jer to nema nikakve veze sa gore navedenim.

kakve to veze ima? pa bio je i on i terco i sekondo i chief.

i sad je opet chief. Degradacija- uz sve to njegovo iskustvo
Svaka čast kolega.Lijepo je vidjeti i čuti da netko savjesno obavlja svoju du?žnost na brodu.Samo tako naprijed i rezultati će se pokazati s vremenom a samo ti savjetujem da se ne opterećuje?? sa stvarima tko i ??ta vi??e ili manje zna od tebe jer kao ??to sam mnogo puta rekao "cijeli ?život učimo a na kraju glupi umremo".
I rekao sam u jednom od postova uvijek ima netko tko gleda tvoju ili njegovu profesionalnost na čiji račun se promovira i degradira a to koji put nije samo znanje nego i ophođenje sa ostalim kolegama bez obzira na obrazovanost.

Skoro sam se naljutio jer se ne poznajemo, a vasa primjedba mi se ucinila zajedljivom... nema veze, evo razmotri -

Ja sam u vrijeme studija bio na stranim brodovima gdje sam i sada. Posebna je prica zasto sam se odlucio na studij. Napravio sam pauzu preko tri godine jer sam morao mijenjati profesiju. Imao sam vec dovoljno skole na papiru za posao koji sada radim. No, govorili su mi u agencijama "nemas iskustva". Sada ti isti govore ljudima "nemas diplomu"!

I jos nesto, ja sam studirao na nacin da nisam zicao cigarete ispred fakulteta, niti posudjivao knjige u drugih, nego sam ih kupovao. Cak ni danas ne mozes kupiti u Hrvatskoj najbanalniju strucnu knjigu ispod 50 dolara. A treba i jesti.

Znaci 50 tisuca bio je najskromniji stil zivota za tri godine, a ni govora o luksuzu BMW i slicne gluposti. Nemam ga ni danas, niti mi je to san. Jedan od profesora cije predavanja nisam nijednom propustio imao je simpatiju prema nama i govorio je "raditi i studirati, to je zivot!" Takav zivot je malo drukciji od onog kojeg vode mladji studenti pod sponzorstvom roditelja, a zauzvrat njima pojave se na predavanju jednom u tjednu.

Pozdravljam.

I ja sam bio vanredan student i sla?žem se sa iznosom 0d 50 tisuca dolara za tri godine.

U mom slučaju je bilo oko 10 000 eura godina u prosjeku, kad se zbroje smje??taj, upisnina, hrana i svi ostali tro??kovi...

s tim da ja nisam sve knjige kupovo, nego sam ih fotokopirao, ne znam čemu kupovat nove ako mo?že?? proći jeftinije.

Ali ako uzme?? obzir da bi svejedno tro??io i da ne studira?? na hranu, piće i neke manje luksuze, onda se taj iznos mo?že i smanjiti bar za nekih 30%.

Ma da...Isti taj koji navega 30+ godina ne zna se koristit GPS-om, ne zna unijet rutu u GPS niti mjenjat Waypointe. Onda pita terca kako to ide.

Pa zato i ima terca, sekonda i chifa.

Isti taj BARBA koji ima 30+ godina iskustva je mene uvjeravao kad sam bio kadet da je nebesko tijelo koje smo mi u tom trenutku snimali- planet- i kad sam mu dokazao da je zvijezda izbjegavo me po brodu jer ga je kadet obrukao.

Covik slabije vidi pa sta. U mene ti se to nemore dogodit jer nema sekstanta na brodu a ja ti o zvizdama i planetama nista neznan, tako da me nece bas bit sram.

Najbolje ti je nista, sve si vec reka.

Evo nesto sta si napisao na drugom thread-u pa nam objasni kako nije bit degradirati nekoga.

copy paste
Mlade kolege! Nitko ne voli konkurenciju, pogotovo onu koja se osjeća kao prijetnja! Jer ovdje netko nesto ima, a netko nema!

Po meni ovo je totalno degradiranje.

A sad cu ti ja dati moj skraceni zivotopis pa ti sam prosudi zasto nisam upisa fax (ili mozda jesam naknadno, ma neznan vise).

Rodjen 1972 u Splitu, inace dio 5-ero clane obitelji u kojoj je samo moj otac radio (plovija), zavrsio Brodogradjevnu skolu u split 1990.
Krajem godine isa u JNA i jedva zivu glavu izvuka jer me rat uvatija tamo, a pobiga san doma poslje pada Vukovara. Po dolasku doma odma san isa u ZNG kao dobrovoljac. Bio po raznim cukama do pocetka 94 kad sam demobiliziran.
Kao sta san vec napisa otac je sam radio i nisam ima mogucnosti ostat doma na teret roditelja.
U svibnju 94 odlazim na brod kao mornar jer doma nije bilo posla i nije se moglo zaposlit u skveru. Kako ni sljedecih godina situacija nije bila sjajna, ostao sam na brodu s time da sam isao skalu po skalu gore a pomalo zavrsio i pomorsku skolu (prekvalifikacija od 38 ispita). Otisa na kadeturu, unaprijedjen za terca pa onda skalu po skalu do Zapovjednika broda do 3000 t sto radim i danas. U medjuvremenu rjesavao i stambeno pitanje pa se i ozenio, pa su dosla i dica komada 2 i ostalih 100 cuda.

Sad ti meni lipo objasni jeli ja imam vise snage i volje za ic dalje na fakultet.
Ovakvih primjera imas tu na forumu koliko oces, ne u potpunosti ali slicnih.

Evo to su ti neki od razloga ljudi na forumu zasto nisu upisali fakultet.

Iskustva falin te boze iman i ne bojim se da si mi ti i takvi ikakva konkurencija u mom poslu, jer dok me stignete ja sam vec jako, jako daleko.

Nadam se da je ovo dovoljno da vi mladji malo mucnete glavom prije nego nesto napisete ili prije nego pocmete napadati starije kolege.

Najveca skola je zivotna skola a vama ta ista fali.

Najbolje bi bilo da ti daju titulu Supermena!
E sad slusaj ovo "borac"!
Moj kolega:
Godiste: 1976.
Zavrsio pomorsku skolu. Otisa na brod, posta terco. Bija na brodu. Imao djevojku, kupio stan i auto, da mu buduca zena ima gdje zivit i cime se vozit! Zena ga prevarila, caca mu umra, brat mu poginija, on dobija meningitis! Umalo umra, vraca kredite! Osta bez ikoga!
UPISA FAX!!!! ? kapula se! Sad je Bog i batina na brodu!!!! SVE SE MOZE KAD SE HOCE!

Ovo nemere bit istina - priznaj - oblajavas iskustvenjake koji mogu doci u Amerku i drugdje po maretama... A nes ti nauke taj GPS, to danas ima u svakom novom modelu automobila. Barba je samo htio provjeriti koliko peskas..,

Ovo nemere bit istina - priznaj - oblajavas iskustvenjake koji mogu doci u Amerku i drugdje po maretama... A nes ti nauke taj GPS, to danas ima u svakom novom modelu automobila. Barba je samo htio provjeriti koliko peskas..,

Ljudi katkad ne zele cuti istinu.... To sto je netko zapovjednik ide u cast njegovoj volji i iskustvu! Ali ga ne cini boljim covjekom isto kao sto ni mene ne cini fakultet! Ali zasto nikako ne mozete priznati da neki ljudi nisu bogom dani i da grijese!

kolega - mali ispravak. to bog i batina na brodu - proslo svrseno vrijeme. uspomene, uspomene. danas za iskrcat filipa triba rodit prvo medu pa ispisat sto formi i imat 789 svjedoka. a provaj napisat malo ostriji dopis u kompaniju, pa ces vidit sta je pershing. druga su vrimena viruj mi na ric, ovako, na daljinu.

Kolega kotlar evo ste me dobro nasmijali sa ovim ''cijeli zivot učimo a na kraju glupi umremo''..istina živa,a ja ću ovom prilikom napisat nešto šta sam jčr čuo od jednog gospodina,nemoj te mi zamirit ali malo da se ''odmorimo'' od ovih teških tema...

Dođe gospodin od recimo 50-ak,60-ak godina u doktora na pregled i stane doktor njega ispitivat...Jedete li masnu hranu? gospodin odgovara:kako ne,nema ništa slađe od mlade prasetine,ala kad se počme ono cidit oko ustiju,ko ne voli..pita gospodin doktora,a zašto jeli to ne valja?doktor mu odgovara:ma ne ne,gospodine,dapače samo guštajte..zatim pita doktor opet njega dali pije? gospodin kaže pa naravno,posli takve lipe prasetine triba lipo i popit.pita ga doktor šta pije? gospodin:a prvo par rakija za aperitiv a posli se pređe na vino,pa to na kraju bude par litara i tako...i sad opet gosp.pita doktora a zašto ali ne valja to?doktor odgovara opet isto:ma ne gospodine dapače samo guštajte...nakon toga opet doktor pita njega jeli puši? gospodin: pa da,pušim nakon šta se najedem lipo popijem tribalo bi i zapalit posli i tako...i sad opet gospodin pita,a zašto ali to ne valja?doktor: ma ne,guštajte,dapače... I sad godpodin stane,razmisli na trenutak,jer mu nešto nije jasno,kako svi doktori zabranjuju a ovaj ništa pa on njega upita...dobro doktore,svi inače doktori zabranjuju ovakve stvari jer su štetne a vi ništa,za sve ste mi rekli da nastavim samo...A doktor njemu govori: Gospodine,inače vrlo dobrog ste zdravlja,dapače za vaše godine zdravlje vam je odlično,stoga šteta je umrijeti zdrav,samo nastavite jesti,piti i pušiti,vrijeme je da shebete sve..:D

Last edited:
To sto je netko zapovjednik ide u cast njegovoj volji i iskustvu! Ali ga ne cini boljim covjekom isto kao sto ni mene ne cini fakultet! Ali zasto nikako ne mozete priznati da neki ljudi nisu bogom dani i da grijese!
Ovdje se potpuno sla?žem sa kolegom WW.Svi smo ljudi i svi grije??imo i grije??it ćemo kroz ?život i na gre??kama se učiti ili pitati nekoga kako izbjeći gre??ku ako nisam siguran.Brod je familija gdje svi ponaosob činimo kariku u lancu koju medjusobno svojim znanjem popunjavamo gdje je ona slaba bez predrasuda.

Status
Not open for further replies.
Back