Shell

@Kolega
Pa nismo mala djeca.Danasnje moderne tehnologije omogucavaju da se bilo kakvo odbivanje posla da na verbalni nacin onako dosta naivno i onda pustis cipla da ti radi o glavi,a na mobitelu imas tijek razgovora.Jedan nas kolega je na taj nacion pao u New Orleansu. Filipinac ga prijavio Coast guardu,kostalo kompaniju 2 milje zelenih,a njemu globa i zabrana ulaska u USA na 5 godina.Cijeli razgovor snimljen na mobitel.

Pa kad smo kod toga pogledajte video na Youtube, www.youtube.com/watch?v=hK1Ni1e72fg

Radi se o na??im oficirima i Filipima posadi, a video je snimio Filip i uredno u opisu stavio imena i broda i 2/E...

S ovim mo?že najebat i 2/E i kapetan i slično, a slične stvari se sve če??će de??avaju...

Jebiga triba bit pametniji od drugih!

@Kolega
Pa nismo mala djeca.Danasnje moderne tehnologije omogucavaju da se bilo kakvo odbivanje posla da na verbalni nacin onako dosta naivno i onda pustis cipla da ti radi o glavi,a na mobitelu imas tijek razgovora.Jedan nas kolega je na taj nacion pao u New Orleansu. Filipinac ga prijavio Coast guardu,kostalo kompaniju 2 milje zelenih,a njemu globa i zabrana ulaska u USA na 5 godina.Cijeli razgovor snimljen na mobitel.

Da,da....odlično napisano,ali malo tko ima 'cojones' za takvo ??to. U svakom slučaju,treba razmisliti i pripremiti se 'za nedaj bo?že' da se mo?že?? za??titi.
Na jednom od prethodnih brodova imao sam nezahvalnu situaciju di je jedan od vi??e rangiranih makinista,po nacionalnost amer,provocirao nas hrvate nazivajući nas Yugo i tako to,da ne idem u detalje. Jedan dan mi je do??lo pa sam ga,dok je provocirao,navukao u jedan dio ECR-a i lukavo navlačio priču dalje,a on je naivno nasjeo i u?živao jedno destak minuta,a onda sam ga pitao da ako mi mo?že objasniti ??ta je ''ovaj crni komad plastike u plafonu''. Naravno,telac nije znao,pa sam mu ja objasnio da je to mikrofon od VDR-a i da bi on upravo mogao ostat bez posla......Najednom mu je ponestalo američkog humora....nije se vi??e ponovilo...

@Al Debeel
pazi sada, ne razumijem nesto, pumpa vam radi kad ne treba rekao si dva iskrcaja , a niko na to ne obraca paznju niti zna zasto?
Pa koliko tu iam debila u igri?
Ti ko 2. makine bi trebao obilaziti pogon i znati sto ti radi a sto ne i sta treba raditi a sta ne.
Ja isto popizdim na moju ekipu koja hoda po makini kao u zombilandu i gledaju samo svoje stvari.
Ali sa druge strane gledano barem su ugradili Low Viscosity pumpe, eto mi vec 5. iskrcaj vrtimo HFO pumpe na MGO i prije par dana je blokirao flow meter sto je dosta da pobrka svu automatiku bojlera( no oil flow ), i jedini moguci rad je ditrktno na bojleru-emergency.
A o Shellu vise ne zelim pricat, zadnje sam rekao Netjaku pa me ono kao opra, ali neka mlad je a sad je shvatio(jebate ka plavusa je)
:uzdravlje

Ta dva pančofara su ti Globtikovi igraći koji su avancavali uz pomoć "Herr Žikice". Kapo je bio na Mitsuia, ali je brzo dobio pedalu pa se vratio pod Globtikove kute i onda ga poslali na Shella kao vrsnog "experta", to ti je cijela priča kako možeš najebati ni kriv ni dužan jer imaš posla sa "expertima od kurca". i to je jedan od raloga zašto sam dao otkaz Shellu i pogotovu Globtiku, jer ne želim biti ničije žrtveno janje.Ovo sve sam ispričao barbi koji je isto bio naš, znaš li što je bio odgovor: "Viši interesi" (Globtikovi)

Last edited:
ljudi moji o cemu vi pricate???? aj sad, svi pod ledenu vodu i dobro se umit. meni filipinci ka fol...top four...idu se iskrcat jer da ja ka upiren puno. na maerska..indijci placu da sta ja ocu....da je od uvik tako bilo....kako sad promjene? filipa ako iskrcas, gubis. sud je na njihovu stranu. ipak, odjeba san jedanajst top four u zadnja dva miseca. doveden ga do ludila, i on vise nije siguran kako mu je ime. onda pita za smjenu sam. tu ispizdin i inspektore...ali to je zivot. hrvata potirat je piece of cake...jer sindikat stiti previse. jadno, jadno.
a mi ka neka sila?

Pa kad smo kod toga pogledajte video na Youtube, www.youtube.com/watch?v=hK1Ni1e72fg

Radi se o na??im oficirima i Filipima posadi, a video je snimio Filip i uredno u opisu stavio imena i broda i 2/E...

S ovim mo?že najebat i 2/E i kapetan i slično, a slične stvari se sve če??će de??avaju...

Osobno sam za druzenje i zajebanciju ali mislim da onaj ko je napravia ovaj rostilj nije napravia dobar potez za nasu naciju. (AKo su na snimci hrvati) Mislim po onim komentarima ispod clipa pise ali to je sve upitno. A ako je brod tj posada i napravila sve to skupa da se nezna onda je ovaj ''spijun'' u najmanju ruku zasluzio da se ne vrati tu jer nije team player. Ali ponavljam da ja osobno po svom sudu mislim da se ovakve stvari na ovakvoj vrsti broda nebi smile desavati ali to zavisi o nekome drugome i neka oni odluce da li ce to raditi ili ne ali sebi na dusu.

Ovo je ?žalosno gledati ali ovo je lekcija da ne smije biti "pančofarenja" upravo ako ?želimo biti profi u svom poslu.

@Al Debeel
Ako mislis da si u pravu i da nesto nije safety odnosno cak i ako si u nedoumici odbij/fermaj posal. Ja mislim da Shell ima stop policy sto znaci da svatko moze zaustavit neki posal ako misli da nacin i rezultati istoga ne zadovoljavaju sigurnost.[/QUOTE

Ja bih se s ovim slo?žia. Nije to uvik lako napravit, a nepopularno je naravno, osobito ako ima?? posla s takvim kapom i prvim, al najbolje ih je na takvim firmama ubit upravo njihovim oru?žjem: SMS-om, pravilnicima, safetyjem, manualima, risk assesmentom, itd...

On tebe ko kapo mo?že utopit, to stoji, ali ako zna?? odigrat "prljavu" igru, prikupit dokaze da te se jebe i da se kr??e pravila, a pogotovo ako se time firmi nanosi ??teta, onda će?? u najgoru ruku bit prebačen na drugi brod, a mo?že?? i profitirat. Ne savjetujem ja ovakve eskapade, niti ih volim, al bio sam svjedok sličnim situacijama, di doslovno drugi časnik palube ispizdi barbu isprid kompanije toliko da je ovaj na kraju ispao totalni glupan, jer se zapetljao u vlastitim la?žima, a u biti iskusan i manje-vi??e OK kapetan. Samo se namirio na tvrdoglavijeg i u ovom slučaju malo "prefriganijeg" 2/O - sada C/O!

Slu??aj meni nije bilo profitirati, nego me je ra?žalostilo, ??to smo "Team" i trebali bi raditi kao team profesionalno, a na kraju ispadne da se ti mora?? pravdati radi odluka drugih. Team smo dok sve vrti a kad se desi pizdarija, ko te jebe.

Last edited:
@Al Debeel
Ja gledam ove tvoje postove i evo kako ih ja vidim.Meni se cini da je tebi u biti iskreno zaj sta ides sa Shella.Ides negdi drugdi i imas nekakvu neizvjesnost o tome kako ce tamo bit to je po meni skroz ljudski. Na Shella kako ti je god bilo zna si sistem.
Sad sve ovo zaboravi i izbaci iz glave jer si donija odluku i nema nazad.Ispravnu ili neispravnu tvoja je i zivit ces sa njom. Profesionalac si nema zaljenja za prolivenim mlikom ako ga je uopce i bilo.Ja sam trenutno u istoj situaciji. Nastojim sam sebe uvjerit da je odluka koju donosim ispravna,ali tesko je samom sebi uopce priznat da sam se zajeba sta sam dosa di sam dosa. I sad se postavlja pitanje da li cu ovu odluku donit odma sad jer moram,uzest ono sta mi se trenutno nudi(jako dobro) i ispusit 35 kila bonusa koje imam dobit za koji misec ili cekat ovdje ta 2-3 miseca sad kad vec postaje upitno da li cu taj bonus dobit uopce i upropastit 2 fenomenalne prilike.

Osobno sam za druzenje i zajebanciju ali mislim da onaj ko je napravia ovaj rostilj nije napravia dobar potez za nasu naciju. (AKo su na snimci hrvati) Mislim po onim komentarima ispod clipa pise ali to je sve upitno. A ako je brod tj posada i napravila sve to skupa da se nezna onda je ovaj ''spijun'' u najmanju ruku zasluzio da se ne vrati tu jer nije team player. Ali ponavljam da ja osobno po svom sudu mislim da se ovakve stvari na ovakvoj vrsti broda nebi smile desavati ali to zavisi o nekome drugome i neka oni odluce da li ce to raditi ili ne ali sebi na dusu.

Slu?žbeno, sla?žem se s tobom od A do ??.

Neslu?žbeno, nema nikakvog razloga da se ne gradelaje na krmi LNG-a.
Recimo jedan paradoks iz svijeta LNG-a. Na terminalima NAJSTRO??E zabranjeno pu??enje, a 200m zračne linije od broda koji ukrcaje (konkretno terminal u Trinidadu + jo?? puno takvih) gori flare, tj. plamen u duljini od 20 metara, praktički mu osjeća?? vrućinu na licu dok gleda?? u njega... A to nikome ne smeta, jel tako...

Trenutna situacija je da se ovakve gradelade rade sve manje, POGOTOVO na mix posadi, a upravo i samo zbog ovakvih snimaka, slika i reporta. Nikome se vi??e ne riskira posal zbog pizdarije...
Mi smo na mom brodu učinili gradele koje su kompatibilne sa pločom u galleyu i tamo na ploču pečemo ribu i meso ako nas uvati...

Uglavnom ovakve slike su pro??lost manje-vi??e, al najmanje zbog safetija...

Slu?žbeno, sla?žem se s tobom od A do ??.

Neslu?žbeno, nema nikakvog razloga da se ne gradelaje na krmi LNG-a.
Recimo jedan paradoks iz svijeta LNG-a. Na terminalima NAJSTRO??E zabranjeno pu??enje, a 200m zračne linije od broda koji ukrcaje (konkretno terminal u Trinidadu + jo?? puno takvih) gori flare, tj. plamen u duljini od 20 metara, praktički mu osjeća?? vrućinu na licu dok gleda?? u njega... A to nikome ne smeta, jel tako...

Vezano za ovaj filmic....neznam sto reci nego cudo,ma malo je reci cudo....na puno brodi se radi gradelada ali lipo u makini u work shopu i niko nista nevidi i ne snimi.....ako je zabranjeno onda je zabranjeno....svi komentarni i izvlacenja su suvisna...plamen vamo namo,terminal i to....a ovaj koji je ovo snimio,a cuj jeba bi jeza u leda to je sigurno....kad tad bi dosa na red!!!

@Al Debeel
Ja gledam ove tvoje postove i evo kako ih ja vidim.Meni se cini da je tebi u biti iskreno zaj sta ides sa Shella.Ides negdi drugdi i imas nekakvu neizvjesnost o tome kako ce tamo bit to je po meni skroz ljudski. Na Shella kako ti je god bilo zna si sistem.
Sad sve ovo zaboravi i izbaci iz glave jer si donija odluku i nema nazad.Ispravnu ili neispravnu tvoja je i zivit ces sa njom. Profesionalac si nema zaljenja za prolivenim mlikom ako ga je uopce i bilo.Ja sam trenutno u istoj situaciji. Nastojim sam sebe uvjerit da je odluka koju donosim ispravna,ali tesko je samom sebi uopce priznat da sam se zajeba sta sam dosa di sam dosa. I sad se postavlja pitanje da li cu ovu odluku donit odma sad jer moram,uzest ono sta mi se trenutno nudi(jako dobro) i ispusit 35 kila bonusa koje imam dobit za koji misec ili cekat ovdje ta 2-3 miseca sad kad vec postaje upitno da li cu taj bonus dobit uopce i upropastit 2 fenomenalne prilike.

Slu??aj već sam bio na Mitsuia i mogu ti reći da je atmosfera drugačija, nema napetosti, nema "agencijskih ??pijuna", nema guranja oltara??a itd, nego se radi i dobro sve ??ljaka, tako da me nije strah, bio sam na interviewu i ukrcaj mi je početkom 4-og mjeseca na jedan od biv??ih Pronavovih brodova, mislim da je LNG ARIES, tako da me nije strah.

Al debeel - ili ti teflon tava, kako uzmes. Ove price koje si ode naprica su obicne gluposti. ako si procita bar jedan mali dio IMS u shella onda znas da na brodu vridi za svih isto. Tako da te price o tome kako ce te kapo naguzit ne stoje. Kad se na meetingu dogovara posal, a ti se tamo uopce ne nalazis jer nisi SMT plus safety oficir. permit, safety thought itd, sve je uvedeno u spisak koji se, ako nesto poje po zlu salje DDPA-u i oni to pregledavaju. Ti tamo ne postojis, tako da ne odgobvaras za nista i niko te nemoze naguzit. Sad druga je prica sto ti zelis rec kako si ti pumpu rastavlja te kako si je prije toga nasa u separatorskoj stanici, to je ipak veliko znanje koje bi kapo moga prepisat sebi u slucaju da si posal napravio alavija.
Slusajte vi netijaka, jer sto van on rece to van je ko biblija. Ipak je on bio misec dana na shella, tako da njegovo misljenje ima neku tezinu.

Al debeel - ili ti teflon tava, kako uzmes. Ove price koje si ode naprica su obicne gluposti. ako si procita bar jedan mali dio IMS u shella onda znas da na brodu vridi za svih isto. Tako da te price o tome kako ce te kapo naguzit ne stoje. Kad se na meetingu dogovara posal, a ti se tamo uopce ne nalazis jer nisi SMT plus safety oficir. permit, safety thought itd, sve je uvedeno u spisak koji se, ako nesto poje po zlu salje DDPA-u i oni to pregledavaju. Ti tamo ne postojis, tako da ne odgobvaras za nista i niko te nemoze naguzit. Sad druga je prica sto ti zelis rec kako si ti pumpu rastavlja te kako si je prije toga nasa u separatorskoj stanici, to je ipak veliko znanje koje bi kapo moga prepisat sebi u slucaju da si posal napravio alavija.
Slusajte vi netijaka, jer sto van on rece to van je ko biblija. Ipak je on bio misec dana na shella, tako da njegovo misljenje ima neku tezinu.

Fičo legendo, ja jesam bio safety officir u to vrime i bio sam prisutan na svim SMT meetinzima i u work planu je stajalo moje ime, rank i posal za tu pumpu, ali se tamo nije raspravljalo hočemo li staviti o-ringove od Vitona ili obične nego se samo dogovara da se pumpa otvori i poku??a popraviti.
Da se desi pizdarija, sigurno bi "če??ljali "work meetinge i maintenance reporte i kad bi me pitali: ??to si napravio? za??to si to stavio?, za??to nisi odbio?? to bih trebao reći: "Napravio sam to zato ??to sam Debeel" i da rečem da sam to napravio po uputama seniora, zna?? ??to bi bio odgovor: "Moga si to odbiti", ipak i mi imamo neku odgovornost, plus ??to te seniori priti??ču: "Ne pametuj nego radi" i da se tako izvlačim za svaki posal na safety, zna?? koliko bih bio na brodu, niti deset dana. Sve to lipo zvući u SMS i sve bi to teoretski klapalo, ali stvarnost je ipak malo drugačija.Vjeruj mi na kraju bih ipak ja ispu??ia.??ivia

Radi se o našim oficirima i Filipima posadi, a video je snimio Filip i uredno u opisu stavio imena i broda i 2/E...

Pogledaj ti filipa pametnjakovica... a kad oni prasce rostiljaju i zderu
na krmi, onda je to "big party" & "good captain" :mad:

Ajde, lipo je znat na sta su sve spremni... bolje ucit na tudjim greskama,
nego na svojim!

(mada meni osobno gradele nisu toliko napete, vise sam za tofu, voce i povrce :confused: )

Last edited:
Evo,svr??ija je kurvin pir,triba nazad na brod,korigirat BMI :D... valjda se neće izgubit tema za ovaj post,na brodu san ipak vi??e na forumu nego doma. Javin se sa novitadama!

A dragi moj kolega, a da je bilo zazvat ??ikicu i Black ops u Globtik pa pitat.. Izgubili su neke brode, uzelja ih je Mitsui nazad, jesu li ljudi i??li ili ostali pitanje je sad.. Vrlo je vjerojatno da će te uzet ka training CO, ali ima?? li dobar ?želudac za Shell.. neznan di si pa ti nemogu dat neku usporedbu.. Zovi, samo zooooooovi..

Chevron...ja mislin da san ti sve reka, zeludac mi je ka opanak vec....
fala lipa na odgovoru:uzdravlje
A onda dragi kolega sretno.. iako po mom skromnom sudu Chevron je puno bolji i radi ugovora a i radi plaća.. ali opet, svako ima svoje razloge zar ne? ;)

Pozdrav ekipa ..eo vratija se i ja iako mislin da niste ni primmjetili da me nema:uzdravlje...ugl zvalo me iz globtika jesan li zainteresiran za shell , da dolazi covik radit intervju...znan da je to procedura ali nisan vidija da je jos ikoga zvalo...inace za kadeta palube trazim(vec san odradija jedan dio...)...
zvalo me iz globtika da bi me tili vidit??!! - bice da ne bi dosa neko ko nalikuje na kriminalca na intervju prid gospodon bogati...
e sad pitanje jeli jos koga zvalo za isto ?
pozz

Je mene i prosa sam i ponudili su mi ugovor,samo triba potpisat al mislim da necu, idem sutra opet u globtika da im se zahvalim na shellu neka mene na ahlersu:p:p:p

Back