Shell

Fala Smisni, ako saznas iz prve ruke napisi koju riječ, tako da vidim di sam ako to uleti. Koliko sam skuzio, nakon treninga para ide gore za jedno 10-15% tako da to i nije lose , imaju li oni tamo i 4th Eng., ja sam vec zaboravio kako je to imati i njega:)))))

Ima i 4th Eng. ;)

Shell

Zamolija bi ako je ko kojim slucajem bija na Shell da mi da par informacija da znan sta mogu ocekivati na brodu. ( paluba !!! )
hvala

Infinity, ja bi ti predlozi da kontaktiras globtik i pitas kad je interwiev za shella-a, tamo mozes lako upast jer im treba masu ljudi i ne pitaju za veliko iskustvo. Za poc na LNG bez iskustva prva liga

Infinity, ja bi ti predlozi da kontaktiras globtik i pitas kad je interwiev za shella-a, tamo mozes lako upast jer im treba masu ljudi i ne pitaju za veliko iskustvo. Za poc na LNG bez iskustva prva liga

Danas sam zva globtik i ni??ta...:mad:

a recite mi vi,koji navegavate na tankerima i LNG,kakva je Shell kompanija u odnodu na druge kompanije,tankeri i LNG,u plaćama,ugovorima itd.

Ja na Shella nisam osobno bia, al prema onome što znam to je glomazna kompanija sa velikim brojem brodova, pomoraca, nacija i samim tim prilika za zaposlenje i napredovanje. Plaće su solidne, rekao bih iznad prosjeka za pojedine rankove, posla ima, ostali uvjeti manje-više fer, a ostalo ovisi o ono malo sreće prilikom prvih dva-tri ukrcaja. Možeš upast na noviji brod sa OK ljudima, a možeš uletit na B-class ili Nigerijce(NLNG) di i nije baš bajno... Za oil flotu nemam pojma... Ima dosta naših, može se avancavat, a sad o ukusima se ne raspravlja. Ja osobno ne bi ima ništa protiv da odem probat na Shella, al trenutna kompanija mi je predobra da o tome dublje razmišljam u ovom trenutku. Ako imaš ponudu da ideš na Shella,a želiš navigat na LNG-u - nemaš šta mislit...

o placama vec imas na ovome postu,a krca ti magazinovic(gloptik) na njihove neke brodove,ja ne znam sta da ti kazem,ako nemas di ajde tamo,ali magazin je magazin,ja sam bija na interwiew kod njih za shella i prosa sam,a nakon svega sam pita ovoga ispitivaca kakva je placa i ugovori,a on se odma ogradija i reka da ja nisam dosa na interwiew za shella nego za gloptika i da oni odredjuju uvjete,a ako si malo upucen u situaciju onome kome magazinovic odredjuje uvjete!!!!!!?????Direktno na shella je druga prica!!!!

Zivili ljudi evo nisan 100 god. bija na forumu al da odgovorin na ovo ,ja san bija prosli misec na taj intervju za shella u gloptika nikad nisan prije bija na LNG radin na RCCL-a , aprije na LPG i dosa san tamo s 3 momka isto ,a oni su s Pronava bili bija je kapo englez na intervju i gleda mi je matrikulu di san sve bija i sam reka a sta cu te ja pitat o lng kad sigurno nista neznas i bez veze smo pricali o zivotu i kako mi je na mom poslu 45 min i reka nema problema da ce me primit da in hitno i bez pitanja tribaju ljudi s 2/E licencom ili C/E i pita je kad san spreman poc da in odma triba covik al ja san triba poc radit nazad u rotaciju za 15 dana isto je reka nema problema te su me onda zvali za 7 dana da san i formalno primljen i to na Katar gas flotu di su novogradnje s motorima jer san ja stalno na wartsila motorima i iman wartsila advance tecaj zavrsen.
Novci su van za trening 39000$ i triba bi poc 3 miseca to i iza toga preuzet poziciju ,a onda su i vece pare al neznan tocan iznos reka mi je da in jos sad dolazio oko9 novogradnji uz onih 20 ak sad sagradenih i da ce se brzo ovancavat al nekak ja sve to nevirujen tako da san jos u razmisljanju a iskrcavan se u sredinom 7 miseca odavde.

o placama vec imas na ovome postu,a krca ti magazinovic(gloptik) na njihove neke brodove,ja ne znam sta da ti kazem,ako nemas di ajde tamo,ali magazin je magazin,ja sam bija na interwiew kod njih za shella i prosa sam,a nakon svega sam pita ovoga ispitivaca kakva je placa i ugovori,a on se odma ogradija i reka da ja nisam dosa na interwiew za shella nego za gloptika i da oni odredjuju uvjete,a ako si malo upucen u situaciju onome kome magazinovic odredjuje uvjete!!!!!!?????Direktno na shella je druga prica!!!!

Oprosti stari, al ovo ??ta si napisa je pizdarija, jer jednostavno nije istina. Globtik nema apsolutno ni??ta sa plaćama na Shella, kao ni sa avancamentima ni sa rotacijom... To ja znam 100% jer na Shella je barem 10 ljudi koje jako dobro poznajem, a ja sam sam na Globtika 9 godina. Upravo ovake priče bez pokrića treba izbjegavat. Prije nego napi??e?? ne??to provjeri, a ne postat krive i neprovjerene informacije. Nema ??anse da ti je ipsitivač od Shella reka da si na intervjuu za Globtika, a ne za Shella... I jo?? jedna ispravka, u ovom trenutku na Shella se direktno jednostavno ne mo?že - samo preko Globtika...

@Kolega
Za ovo si u pravu.Globtikk je jedna od agencija koja rade crew management za Shella i za to dobijaju godisnje toliko i toliko novca.Nikome Globtik ne uzima od place.Triba bit posten i rec kako je.Ta su vrimena prosla i ne ponovila se.

BOG EKIPA, evo od mene par rici iz prve ruke. Za interwiev se ne trebas puno strasit, jer uzimaju masu svita. Za 25 brodova q-max,qflex triba im dosta oficira pa tako da ne traze veliko iskustvo niti znanje. Firma vam je dobra za poc na LNG bez iskustva, a sto se tice drugih stvari nista posebno. Nema interneta, masu indijaca i to onih sporkacuna koji ne biraju sredstva za ovancat, a da tu nezaboravim i nase koji su dogo godina pa te gledaju sjebat gore nego koji indijac. Uvlace se englezima u guzu i takve stvari, uzas. Druga stvar, ko ima iskustva i treba ovancat, preporucam da tamo ne ide, jer kao sto rekoh uzimaju masu svita u rangu, tako da su uzeli dosta indijaca koji gas nikada nisu vidili i to sa banana firmi, pa vam se mist nece tako lako otvorit.

za 3E ti je 46 000 usd godisnje, i to ako imas brevat za 1E a ako ne onda ti je 100 usd manje misecno. ic ces par treninga pa ce te onda stavit na gas placu koja je malo veca nego na oil fleetu, iako se to mozda prominilo od 01,04 jer od taDA tece novi agreement. Bonus od 3500 usd dobivas kad se vratis drugi put u rangu na brod (7000 usd ako se senior oficir, a 3500 ako si junior

Zivili ljudi evo nisan 100 god. bija na forumu al da odgovorin na ovo ,ja san bija prosli misec na taj intervju za shella u gloptika nikad nisan prije bija na LNG radin na RCCL-a , aprije na LPG i dosa san tamo s 3 momka isto ,a oni su s Pronava bili bija je kapo englez na intervju i gleda mi je matrikulu di san sve bija i sam reka a sta cu te ja pitat o lng kad sigurno nista neznas i bez veze smo pricali o zivotu i kako mi je na mom poslu 45 min i reka nema problema da ce me primit da in hitno i bez pitanja tribaju ljudi s 2/E licencom ili C/E i pita je kad san spreman poc da in odma triba covik al ja san triba poc radit nazad u rotaciju za 15 dana isto je reka nema problema te su me onda zvali za 7 dana da san i formalno primljen i to na Katar gas flotu di su novogradnje s motorima jer san ja stalno na wartsila motorima i iman wartsila advance tecaj zavrsen.
Novci su van za trening 39000$ i triba bi poc 3 miseca to i iza toga preuzet poziciju ,a onda su i vece pare al neznan tocan iznos reka mi je da in jos sad dolazio oko9 novogradnji uz onih 20 ak sad sagradenih i da ce se brzo ovancavat al nekak ja sve to nevirujen tako da san jos u razmisljanju a iskrcavan se u sredinom 7 miseca odavde.

Za??to se prebacuje?? sa RCCL na LNG? To me zanima jer sam između ponuda za struju na RCCL i LNG flote(jo?? neznam koja firma, zvalo me iz Gloptika, pa idem u ponediljak na razgovor).

PS.
Da li struja spada u junior ili senior casnike?

stuja je junior kod shell-a. kolegi s rccl-a bi preporuci da tamo i ostane, jer bi moga bit dobro razocaran

Prvo @kolega malo pripazi kako se izrazavas,ja sam preozbiljan da bi pisa pizdarije.Iman kucnog prijatelja upravitelja stroja koji je na shella direktno vec 15 godina,njemu su uvjeti malo drukciji nego ovim ljudima sta su na shella preko gloptika i on nije na ovim katar brodovima,to znam iz prve ruke,dat cu ti njegov broj mob.pa ga zovi kad se iskrca ako ne virujes,a da li se sad trenutno moze direktno ili ne neznam.To ti je prvi argument,a drugi nemam jer nisam snima interwiew,ali viruj mi na ric da mi je to covik reka,nemam zasto lagat.Na gloptiku je neko ima losa neko dobra iskustva,ali to da ja pisem pizdarije i neprovjerene info ne stoji i to kako ti reagiras i pises bi trebalo izbjegavat.

Ima li tko kakvih iskustava sa famoznih intervjua Shellovih ljudi, je li to formalno ili ulaze u detalje s pricom. kontam kako nemam adekvatnu kravatu za njih:))))))))))))))

najcesce ulaze u detalje i inzistiraju na odlicnom poznavanju procedura, safety, risk assessment, hot work, itd...

sto se placa tice, one se ugovaraju i Globtik nema mogucnosti odredjivati ih samostalno. Pa to niti jedna ozbiljna kompanija nebi dozvolila, svi oni zadrzavaju dio kontrole nad crewingom. Na zalost vecina placa je sa nacionalnim predznakom pa tako i ove na Shell-u.

,a krca ti magazinovic(gloptik) na njihove neke brodove,ja ne znam sta da ti kazem,ako nemas di ajde tamo,ali magazin je magazin,ja sam bija na interwiew kod njih za shella i prosa sam,a nakon svega sam pita ovoga ispitivaca kakva je placa i ugovori,a on se odma ogradija i reka da ja nisam dosa na interwiew za shella nego za gloptika i da oni odredjuju uvjete,a ako si malo upucen u situaciju onome kome magazinovic odredjuje uvjete!!!!!!?????Direktno na shella je druga prica!!!!

@skembo

Nemoj se Skembo vriđat,al evo Bolda sam tvoje izjave o GloBtiku(a ne Gloptiku) koje su isprovocirale mene na onakovu reakciju, jer ja navigam na GloBtika već 9 godina od kadeture i bez veza, mita i bilo čega drugoga do??a sam do prvog palube i vrhunskih uvjeta. Nije mi uvik bila bajka, al kojem pomorcu je? GloBtik mi je u svemu samo pomoga, uvjeti su uvik bili OK, pa i na kompanijama di su oni radili i plaće i panatiku(Golar u početku) i svak onaj koji tvrdi drukčije ne govori istinu i to radi iz nekih subjektivnih razloga. Iman i ja prijatelja kapa koji je na Shella direktno ima 20 godina, jer tada Globtik nije ni postoja, ali isto tako bilo koji kapo i barba na ovome svitu koji su na nekoj firmi 15 godina, bez obzira i??li priko Globtika ili ne moraju imat bolje uvjete od onih koji tek dolaze, pa to nije povezano sa Magazinovićem, nego sa loyalty i seniority bonusima...

Nema razloga da se ja i ti prepiremo, svaka tebi čast, al evo jo?? jednom činjenice koje vride danas:

- na Shella se ide priko Globtika i jedino tako

- kad se jednom ukrca?? sve ostalo određuje ti Shellov office, a Globtik je isključivo posrednik i nema veze s plaćom, ugovorima, smjenama i rotacijom

- Shell je moćna i stabilna kompanija i niko ko ode tamo neće falit, pa kasnije uvik mo?že ić ća ako nađe bolje, al to je stvar subjektivnog dojma...

Eto, stojte mi dobro...

Back