Shell

ajde miller fala bogu...drago mi je zbog vas koji ste uspili upast.
mi koji nismo imali srice nastavljamo borbu...ajde moja je 6miseci tek...
bilo bi dobro da se neko bavi i problemom kadeta...
ali očito to jos niko ne vidi ka problem

Evo pro??la mi je prva sedmica na brodu, safety, fala Bogu zna se kakvi je i ja neman sa njin nekih problema al neke stvari su stavrno hebavanje u zdrav mozak al dobro, nema veze. Na mostu sve stranci redom, barba englez,1 i 2 indijci 3 amerikanka, a extra 3 amerikanac, tako da mi je tu bila banana u početku, jer koliko god zna engleski nije ti svejedno odma uletit u tu kolotečinu, al bar na??ih u makinji ima :) 4th,3th i G/E su na??i. Ostala posada naravno Filipi koji su 5+ smijanja mi ne fali. Jo?? bi nadoda da je socijalni ?život apsolutna nula, kako ko zavr??i sa poslon odma pravac kabina izuzev na??ih, mi se nađemo pridvečer u bar-u. Eto toliko od mene, ako neko od kadeta ima neka pitanja nek pita ili ode ili na P.M. Pozz ;)

eno je fico napisa istinu koja se ne da bas lako oborit. istina je da su shellovi brodovi kad se tice odrzavanja u zadnjoj klupi, a troskovi operacije boga mi u svecanoj lozi. zasto je to tako? bas zbog tih vrazjih pravila, papirusine i prodavanja muda za bubrige. davno san pisa kad smo in davali dva vlgc -ja, barba englez, nas kapo + dva tri oficala na brodu nisu bili komotni preuzest brod posli
tri sedmice na brodu. ali...zahtjevi, di je record od ovoga, di je check lista od onoga...nije stajalo. na kraju, moj cif i gasista su in morali poc ukrcat brod. sad iman momka, inspektor, dosa sa shella iz londona...poruke, piskaranja, e mailovi dugi ka ucki tunel ,ne znan je li i on razumi vise sta pise - ali kad stagod stane , nikad nije posla direktno na brod i reka to je to, otvori i promini .... bilo sta. uvik salje meni, vridi li ovo - a ako je recen yes, siba na brod. sta je pjesnik htio reci?
za vas mladace, pocetnike, najgora je stvar ako jednostavno upijete sve sta vidite i donesete zakljucak, to je tako i samo tako. propise kompanije morate postovat, ali van niko ne smi zabranit logicko razmisljanje. ponekad na moru, improvizacija je jedino rijesenje. a te fleksibile na shellu fali. i pustimo sad zajebancije sa faks helizimon i skolama, to moze dosta koristit, ali ako si se rodija s dvi live ruke, makinju neces napravit. npr. pravi makinjista bi triba znat varit i tokarit. iman mehu? a slomije li ti meho nogu, ili ga skupi helikopter zbog puknutoga cira na zelucu?? di ces? zvat tegalj jer nemas bush rezervni, ali zato ima matrijala u magazinu koliko oces, a ti ne znas upalit tokarski stroj??? koja ce to diploma oprat i opravdat? ili, triba minjat manat dizalice, nostromo ne zna, sta onda? dobro ga namazat grason i napisat da se prominija??? pa kad koga ubije..di si onda? zato, smanjit malo dozivljaj , ucit ali i logicki razmisljat. safety? nije safe? to mi je najdraze, uvik koriste ka izgovor da nesto kompliciranije ne naprave. e- onda ide poruka, ajmo risk assesment - koji je btw isto pizdarija, i make it safe. eto di maintenance pati. na check listama i safetyu koji sluze ka oruzje za nista ne cinit.

Strikane, ja koliko san uspija doćukat iz priče ovog Engleza šta je bija u Globtika, STASCO je napravija ugovor sa QatarGasom da dobije brode u full management i da im u vrimenu od 5 godina istrenira ljude i napravi pool časnika koje bi nakon isteka tog vrimena prešli skupa s brodima QatarGasu, šta uopće ne zvuči loše, zato su valjda i uzeli ovoliko naših mladih magistara na trening, a rješavaju se Indijaca i Pakistanaca.
Inače 13.09 počinje taj famozni Induction u Splitu, ima bit da će nas stavit u hotel President, pa red je da se barem mi sa foruma unaprid upoznamo, pa ko ide neka mi se javi na PM. :kafa
Inače, da se zna, Shell je uzeja 7 2/E, 1 G/E, 2 3/E, 2 4/E, 2 C/O i 8 3/O... lipa brojka...

Last edited:
Strikane, ja koliko san uspija doćukat iz priče ovog Engleza ??ta je bija u Globtika, STASCO je napravija ugovor sa QatarGasom da dobije brode u full management i da im u vrimenu od 5 godina istrenira ljude i napravi pool časnika koje bi nakon isteka tog vrimena pre??li skupa s brodima QatarGasu, ??ta uopće ne zvuči lo??e, zato su valjda i uzeli ovoliko na??ih mladih magistara na trening, a rje??avaju se Indijaca i Pakistanaca.
Inače 13.09 počinje taj famozni Induction u Splitu, ima bit da će nas stavit u hotel President, pa red je da se barem mi sa foruma unaprid upoznamo, pa ko ide neka mi se javi na PM. :kafa
Inače, da se zna, Shell je uzeja 7 2/E, 1 G/E, 2 3/E, 2 4/E, 2 C/O i 8 3/O... lipa brojka...

Cuo sam da su neki odbili ponudu. Prijo te brojke su se malo rastopile.

A nije prijatelju, iman ja spisak ljudi koji su u Splitu na Inductionu....
By the way, na kojoj lađi je Woody, ako buden u prilici tra?žiću da me ukrcaju tamo, volija bi upoznat te magistre struke, mo?žda nakon svega i meni dođe ?želja za učinit Index i poć u skulu... :cool:

Aloha Jadrane,
evo tu kraj mene sjedi i pije moju Coronu covjek koji je prosao Induction course, pa Indija High Voltage + rest od kurseva i otisao na brod drito iz Indije i nisu mu priznali dane izmedju tecajeve sto ga je na kraju kostalo placanjem poreza na placu , a u dogovoru sa Globtikom su rekli , stvar rijesena.
I eto ga sada na SKS-u , smije se ka mali Marinko??????
A znas i sam moju storiju sa Shella.
Eto momci samo naprijed glavom bez obzira, pa vas mozda i nazad primimo.
:mad::mad::udriglavom:udriglavom:uzdravlje

By the way, na kojoj lađi je Woody, ako buden u prilici tra?žiću da me ukrcaju tamo, volija bi upoznat te magistre struke, mo?žda nakon svega i meni dođe ?želja za učinit Index i poć u skulu... :cool:

Eeee moj Zlikovac..
A ko nebi osta na SKS da daju pristojne plaće... Ovako se mogu slikat da ću im se vratit dok ne dođu pameti, a to je da se kvaliteta plaća... I sam Odd je reka da se nada da ćemo se opet vidit... ali za taj susret mora dodat jo?? jednu tauzenku misečno... :hihi
A tog novog kolegu pozdravi i reci mu da je sam kriv za taj porez, jer da su meni poku??ali takvu "akrobaciju", viruj mi da bi Sa??a, ??ikica i Getanin solidarno skupljali "donacije", koliko za otplatit porez, toliko i za bolničke tro??kove... :mad:
Očigledno čovik nije bija upoznat s kim ulazi u "deal" i da tu igraju stare menagerske poslovice "zahebi zaposlenika svog prije nego on zahebe tebe" i "ako ga nemo?? zahebat onda glumi po??tenje"... :p
Sve u svemu, ako si gleda "Lepa sela lepo gore", onda vam sljedi citat iz filma.... "SVE MI SE ČINI DA SAM PRO? AO BOLJE OD VAS..."
:uzdravlje

Ajmo Jadrane, priznat ces za godinu dana da si se zajebao , a onda cemo spomenut onaj dobar fim Back to the future?
Btw. Mosel drifting pored nas kraj Marbele..
I sta cu ja sad reci Merete za onaj "come back mail", sjeba si mi reputaciju shrinka??

Eeee moj Zlikovac..
A ko nebi osta na SKS da daju pristojne plaće... Ovako se mogu slikat da ću im se vratit dok ne dođu pameti, a to je da se kvaliteta plaća... I sam Odd je reka da se nada da ćemo se opet vidit... ali za taj susret mora dodat jo?? jednu tauzenku misečno... :hihi
A tog novog kolegu pozdravi i reci mu da je sam kriv za taj porez, jer da su meni poku??ali takvu "akrobaciju", viruj mi da bi Sa??a, ??ikica i Getanin solidarno skupljali "donacije", koliko za otplatit porez, toliko i za bolničke tro??kove... :mad:
Očigledno čovik nije bija upoznat s kim ulazi u "deal" i da tu igraju stare menagerske poslovice "zahebi zaposlenika svog prije nego on zahebe tebe" i "ako ga nemo?? zahebat onda glumi po??tenje"... :p
Sve u svemu, ako si gleda "Lepa sela lepo gore", onda vam sljedi citat iz filma.... "SVE MI SE ČINI DA SAM PRO? AO BOLJE OD VAS..."

Zato san se i pribacija na Shella... ovi su počeli "gu??it" moju inventivnost i blokirali su mi napredak uz izgovor kako san ja tamo da mislin a ne da radin... A po??to ja masu volin radit nije bilo druge nego nać kompaniju koja me neće sputavat... Jedva čekan se ukrcat i zadu?žit raznih penkala, olovaka i kemijski i u nove radne pobjede... :kafa

blokirali ti napredak netjace? opet trces prid rudu, prvo ajde , vidi sta je pa onda skaci i vici hop. ka na sks ti nece bit, ja ti glavu dajen. ali..ti znas bolje...samo nemoj da bude opet za par miseci...ima li sta tamo, ovi su u kurcu. nigdi nece plesat kako ti sviras, pa ni na shela ni na sks.

....

meni je odjednom rekao mirko da mi shell nece platiti US vizu prvi put, nego tek produzenje iste... :confused:

kakve su to pak gluposti ?? :udriglavom

mene zanima ako mi moze koji sekondo odgovoriti ili netko slican, dali su brodovi paperless, koliko to papira ima seki za rijesit, dali su ch. van gvardije, tj. koliko je oficira na brodu, ko drzi bolnicu, kako izgleda passage plan tj. koliko vremenski treba da se napravi...ili sve to ovisi od broda do broda, onda malo opcenito, dali postoji net na brodu, teretane ili nesto slicno...koliko vremena prode od prvog razgovora do ukrcaja...dali smjene dolaze na vrijeme?!
inace sam na tormu i ne gori mi pod nogama i pitam se dali mi se isplati mjenjat?! placa je veca, ali me zanima cijena tog povecanja...
hvala...

Last edited:
...dali su brodovi paperless, koliko to papira ima seki za rijesit, dali su ch. van gvardije, tj. koliko je oficira na brodu, ko drzi bolnicu, kako izgleda passage plan tj. koliko vremenski treba da se napravi...ili sve to ovisi od broda do broda, onda malo opcenito, dali postoji net na brodu, teretane ili nesto slicno...koliko vremena prode od prvog razgovora do ukrcaja...dali smjene dolaze na vrijeme?!...
hvala...

Brodovi su ti sve samo ne paperless, ima papira na bacanje, al kad se uhodas ni ti neki problem, zapravo je i lakse u nekim stvarima, jer imamo admin oficera, koji rjesava papire za porat i tako. sekondo rjesava notice (chartco), asd, passage plan i safety je oficer svaka dva miseca. tu opet ima nesto ekstra papira, ali i to mozes dobrim dijelom prebacit na admina.

Cif nije vanka gvardije, zasad. suska se da bi moglo bit nesto, ali jos nista, koliko ja znam. Tako da imas cifa, sekija i terca, pa se u portu i 'tezim' navigacijskim okolnostima tuku sestice. Cif drzi bolnicu.

Passage plan ima svoju formu, i po meni je totalno jednostavan. Kad uzmes u obzir da se ide u iste porte cesto, copy-paste se cesto radi. Karata ima oko 600, pa ni notice nisu prestrasne. Ima ecdis, ali rasterski, neodobren.

Net - ima napokon. :)

Teretana, sasvim ok, stolni tenis, sprava pokoja, tredmill i bicikl.

Od prvog razgovora do ukrcaja mislim da sad prode dosta brzo jer fali ljudi, treba obavit taj induction course koji traje tjedan dana. Iz istog razloga sad smjene 'malo' kasne.:udriglavom

Jadrane,drveni ti je na Al Khattiyi.

Brodovi su ti sve samo ne paperless, ima papira na bacanje, al kad se uhodas ni ti neki problem, zapravo je i lakse u nekim stvarima, jer imamo admin oficera, koji rjesava papire za porat i tako. sekondo rjesava notice (chartco), asd, passage plan i safety je oficer svaka dva miseca. tu opet ima nesto ekstra papira, ali i to mozes dobrim dijelom prebacit na admina.

Cif nije vanka gvardije, zasad. suska se da bi moglo bit nesto, ali jos nista, koliko ja znam. Tako da imas cifa, sekija i terca, pa se u portu i 'tezim' navigacijskim okolnostima tuku sestice. Cif drzi bolnicu.

Passage plan ima svoju formu, i po meni je totalno jednostavan. Kad uzmes u obzir da se ide u iste porte cesto, copy-paste se cesto radi. Karata ima oko 600, pa ni notice nisu prestrasne. Ima ecdis, ali rasterski, neodobren.

Net - ima napokon. :)

Teretana, sasvim ok, stolni tenis, sprava pokoja, tredmill i bicikl.

Od prvog razgovora do ukrcaja mislim da sad prode dosta brzo jer fali ljudi, treba obavit taj induction course koji traje tjedan dana. Iz istog razloga sad smjene 'malo' kasne.:udriglavom
Ugovor je bia 3-3 za seniore, ali su sjebali to pa je sad 2 do 4, a eto ima nasih seniora koji ostaju po 5 miseci jer nema smjene

Tako je, ode na G-klasi seniori kako,tako i uspiju odr?žat 3-3, a juniori ni u ludilu pogotovo makinjisti, 5 ko kuća, kad god po??alju zahtjev za smjenu uvik isti odgovor "molimo vas da budete malo fleksibilniji".

Back