Shell

dobar dan kolege, moze li mi netko iz prva ruke reci kakva je situacija sada na shellu? trajanje ugovora , placa za junior oficire i mogucnosti avancamenta? ono sta zanam da ima puno papirologije!

Ugovori su ti 4 mjeseca sa 22 dana leava po mjesecu, mada se ostaje i po pet mjeseci.plaća ti je za 2off/3rd eng oko 4000$ permanent,

avancamenat dosta sporo, ali moguce. internet uskoro na svim brodovima, puno safety regula. oficiri vecinom indijci, pa mi, englezi, i ostali.

jesli to mo?žda u globtika?? jer san se ja tamo prijavija jos u 3 misecu, i zva ih maloprije i nije mi nista rekla samo da ako bude to da ce me zvati :(

jesli to možda u globtika?? jer san se ja tamo prijavija jos u 3 misecu, i zva ih maloprije i nije mi nista rekla samo da ako bude to da ce me zvati :(

je, u globtika...

davno sam se ja javio njima, i to preko jan de nula, ali kako sam zavrsio na crudashu, zvao ih u 4 mjesecu da updatem CV kod njih i zvali za interview pred 2 tjedna, i prekjucer opet...

bo.. :confused:

jesi bio kod njih one testove rijeshiti ?!

ma nista, nisu me zvali ni za testove. Zva ih maloprije da to sve provjerim i update napravin i rekla je opet isto da ce zvati ako sto bude. da je gotovo za ovaj intervju, a ja cekan ko budala.

Momci neznan koliko vam se isplati ici na Shell-a,pogotovo tercima palube. Evo ja san tu 2 godine, odradio jedan brod za trening off i 3 u ranku 3rd off, dobio odlicne appraisal-e od svih zapovjednika i svi su ticknuli da san spreman za avancamenat a avancamenta ni na vidiku. Los odnos prema ljudima (junior oficirima),kad ih nesto trazis odgovor moras cekati jako dugo i stalno ih pilati pa se onda udostoje odgovoriti (za Globtik kao posrednika samo rici hvale, stvarno profesionalno obavljaju svoj dio posla). Prema indijcima su super ali zato nas hrvate j.... bez one stvari. Od npr. 10 avancamenata su 8 indijci a 2 hrvati, study leave indijcima odobravaju na 11 miseci a nama jako teso i misec dana. Sto se posla i safety-a tice nije bed, sve je recimo jednostavno i kad se usaltas nema problema, ima internet, sat tv itd. Dobro je za mlade koji jos imaju vrimena za avancamenat. Ja san zavrsio fakultet i tu san izgubio nekoliko godina tako da mi sad gori pod petama i ne zelin se tu zabetonirati i biti terco jos par godina dok gledan indijce koji su samnom dosli na firmu a sad lete naprid dok ja i mnogi drugi momci koje znan stoje na mistu. Kazem, najveci problem Shella je avancamenat ostalo je ok i zbog te male stvari kao sto je avancamenat:) san poceo traziti nesto drugo. To bi vam bilo moje razmisljanje o Shell-u, nadam se da san nekom pomoga.

Ako ko slučajno naleti na tanker Trochus, javite se asistentu od struje, sutra mi je ukrcaj u Rotterdamu. :)
Javit ću dojmove kad se dokopam interneta, a dotad gu??tajte.

shell interview

shell interview

Dobar dan,
prosa sam intervju od Shella ali neznam na koji tanker ce me poslati.
Zanima me ako je netko bio u takvoj situaciji da napise na koji tanker je ukrcan Crude Oil ili LNG.
deck 3rd off

Prvo bi triba doć offer letter kroz ovu sedmicu, a onda idemo na induction course, ja san načuja ne??to početak 9og i to mo?žda čak u Hr...
Onda će?? dobit brod za training...;)
A koji je ono lik dopilota iz Rijeke na motoru po onoj ki??i... :udriglavom:udriglavom

Prvo bi triba doć offer letter kroz ovu sedmicu, a onda idemo na induction course, ja san načuja ne??to početak 9og i to mo?žda čak u Hr...
A koji je ono lik dopilota iz Rijeke na motoru po onoj ki??i... :udriglavom:udriglavom

Ajde dobro valjda ce biti nesto od toga ovaj tjedan. Neznam vidio sam samo 3-4 covika jer smo bili rasporedjeni po 30 min.
Meni su rekli da ce induction course biti negdi vani 06-sep, a nakon toga direktno na brod.

ja dopilota... :kafa

ali ne iz Ri, nego iz hostela Dujam, spojio ugodno s korisnim i poslije zapalio na Vis, i jos se nisam vratio.... :p

uglavnom i ja pro??ao, dobio oil flotu, a receno mi da je ind. course najvjerojatnije u Indiji u prvom tjednu 9. mjeseca...
danas dosao onaj drugi mail i moram ih zvati za neke detalje...

citamo se uskoro jer jos nisam na svom kompu.. :uzdravlje

To stari....:uzdravlje
Evo tudej zvali i mene, dobio gas fleet.. :hihi
Ka?žu da bi induction triba bit u nas, najvjerojatnije 13.09.
Bumo videli...
Eto i mene na Shella, ko bi reka... :p

Ja konačno iden (kadet) nakon godinu dana čekanja, LNG Gemmata je u pitanju ukrcaj u Izmiru u Turskoj 20.08. Imat ću čak i net pa javin dojmove kadetima, a i ostalima naravno, gledano sa mog stajali??ta naravno. Na brodu je as struje inače moj prijatelj i 3 i 4 makinje. :cool:

Back