• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Security Training for Seafarers with Designated Security Duties

Evo mi smo dobili ovo danas, znači netreba niti sso niti iÅ¡ta..sjedneÅ¡ za komp i rijeÅ¡iÅ¡ preko Seagulla,biti će zavisi od firme do firme

Dear all,

Kindly note that Security Awareness course is STCW mandatory from January 1st 2014.

All seafarers onboard (both officers and ratings) have to pass this course, even the ones who are in possession of Ship Security Officer certificate.

This course can be done trough Seagull:

Security Duties – for personnel with designated security duties

Course components Seagull’s Procedure and workbook Security Awareness Training for Seafarers with Designated Security Duties CBT # 115 Security Awareness CBT # 156 Piracy and armed robbery 1

It is very important that all of you are aware that it is a category 1 course and the certificate has to be obtained by January 1st 2014.

Also, seafarers who are soon to be disembarked need to pass the course while onboard.

Kind regards,

Evo mi smo dobili ovo danas, znači netreba niti sso niti iÅ¡ta..sjedneÅ¡ za komp i rijeÅ¡iÅ¡ preko Seagulla,biti će zavisi od firme do firme

Upravo tako.

Neki momci sto su dosli u Dbk, a namjeravaju prvi put na more, dobili su upute od firme da im je dovoljna potvrda da su odslusali tecaj, bez ispita kojeg ce odradit kad napune 12mj navigacije.

Jos jedna poprilicno vazna stvar. Brevet security Awareness NE POSTOJI u R'vackoj do ovoga trena. Onaj navedeni u proslim postovima, od 450 eur, za njega se NE IZDAJE Hrvatski brevet nego Panamski. Tako da imajte to na umu.
Ovo su rijeci voditelja lucke kapetanije Dubrovnik, nisu mali soldi u pitanju tako da dobro provjerite sto i kako cinite i sto vam firma prihvaca kao brevet da nebi bilo kasnije je*avanja u suho.

pa lijepo ti piÅ¡e da svi pomorci koji nemaju ishodovan SSO certifikat (jer nemaju 12mj. navigacije koji su uvjet za polaganje tog breveta) moraju položiti STCW VI-6 tj. Security Awareness. Znači ako ideÅ¡ prvi put na brod ili imaÅ¡ manje od 12 mj. navigacije moraÅ¡ položiti Securitiy Awareness.

Je tako je. a ko ima polozen Ship Security Officer, isti mu pokriva taj novi Security Awareness jer je taj novi ispod SSO. to je to.

Jos jedna poprilicno vazna stvar. Brevet security Awareness NE POSTOJI u R'vackoj do ovoga trena. Onaj navedeni u proslim postovima, od 450 eur, za njega se NE IZDAJE Hrvatski brevet nego Panamski. Tako da imajte to na umu.
Ovo su rijeci voditelja lucke kapetanije Dubrovnik, nisu mali soldi u pitanju tako da dobro provjerite sto i kako cinite i sto vam firma prihvaca kao brevet da nebi bilo kasnije je*avanja u suho.

to ni nije brevet jer se ne polaže ispit za njega nego se samo odsluÅ¡a tečaj. ja sam odsluÅ¡ao taj panamski u ssm i kompanija mi ga je normalno prihvatila,nioje bitno čiji je.

SSO Rijeka
Tecaj 1380kn
prijava na kapetaniji - 174+20kn
taksene marke 70kn
2 slike
12mjeseci navigacije

Dobar dan, ja sam dobio od firme ovaj mail ispod. Inace imam SSO STCW VI/5 od 2009, a sekondo palube sam. sad me zanima dal ja tu svoju SSO svjedodbu mogu samo zamjenit za ovu STCW A-VI/6 ili opet moram ic na neki tecaj. inace cuo sam da za 5 dana kapetanija pocinje sa tim novim svjedodbama. lud sam vise od tih njihovih mjenjanja regulacija.

As you are aware from the 01st of January 2014 new STCW requirements for the Mandatory Security Training will enter in force.
This means that all seafarers employed or engaged in any capacity on board a ship, which is required to comply with the provisions of the ISPS Code, must complete relevant training as per below requirements:
Master, C/O, C/E and 1/AE (Management level officers) – MUST obtain national Ship Security Officer license as per STCW A-VI/5 (including 2010 Manila Amendments)
Shipboard personnel (Officers and Ratings) – MUST complete and obtain STCW Proficiency certificate – Security Training for Seafarers with Designated Security Duties as per STCW A-VI/6
All other shipboard personnel – MUST complete and obtain STCW Proficiency certificate – Security Awareness Training for all Seafarers as per STCW A-VI/6-1
Based on the above mentioned and in order to meet the Company and International/National Administration requirements following is to be arranged:
Officers on leave – MUST complete subject shore based training in approved Training Centre as per above instructions before 01st of January 2014.
Officers on board – ARE ADVISED to complete subject training via Seagull, but MUST complete subject shore based training in approved Training Centre as per above instructions during next leave.
Since this is the STCW requirement, cost of attending subject shore based courses will be on officers’ own account.

Pitanja za SSO - D32

p20131030101113.jpg

Evo jedno malo offtopic pitanje .
Ja sam vec 2 put na kompaniji i prije ukrcaja su me zatrazili Security training... da polozim . I sad je tu nastao mali problem, kompanija kaze da se to mora platit iz svog djepa. Posto sam zelen i neupucen jeli postoji mozda kakva konvencija ili nesto slicno (nesto sam nacuo da su kompanije duzne skolovat svoje pomorce i to im refundirat.) Ako bi mi ko mogao dati adekvantan odgovor bio bih mu veoma zahvalan.

Sso

Sso

Ovo ti je polaganje na nivou breveta,i to sami placamo jer kompanije salju i placaju samo njene interne tecajeve kao npr.ECDS ili Bridge team management ili Ship safety officer,osim ako pokusas izvuci koju paru od firme ,sto i ja namjeravam.

Sso

Sso

Nazovi Pom Fak. u RI izobrazba pomoraca i oni ce ti javiti kada ima tecaj,datum,cjena 1380kn rvackih zvjeradi.

Tečaj u Splitu: P.O.U. Libar
11.11.2013

Security Training for seafarers with designated security duties[/COLOR]
Početak: 11.11.2013, 09:00h ZavrÅ¡etak: 11.11.2013, 20:00h
Security Awareness Training for all Seafarers

Tečaj u Splitu: P.O.U. Libar
11.11.2013

Security Training for seafarers with designated security duties[/COLOR]
Security Awareness Training for all Seafarers