• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Security Training for Seafarers with Designated Security Duties

Diverso je od svih agencija ucilista itd trazia da dignu cijene recimo d42 za nekih 1000kn u pou libar su rekli da oni nemaju namjeru dizati cijene tako da nema straha...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Diverso je od svih agencija ucilista itd trazia da dignu cijene recimo d42 za nekih 1000kn u pou libar su rekli da oni nemaju namjeru dizati cijene tako da nema straha...

Malo im je novaca,učionice non stop pune,al to je ljudsko prokletstvo-UVIK MALO
Ako je ovo istina od me kune neće viÅ¡e đubrad vidit :mad:

Ne dizu, imali su namjeru, ali su ih Libar i Atlantis odbili, cijena ostaje ista!
Kolega me jucer zvao i kaze da su D42 spustili za 200 kuna, tecaj je sad 800 kuna i 200 ispit, sve skupa 1000, prije bilo 1200. On sljedeći tjedan krece u Diversa. Eto toliko.

Ne dizu, imali su namjeru, ali su ih Libar i Atlantis odbili, cijena ostaje ista!
Kolega me jucer zvao i kaze da su D42 spustili za 200 kuna, tecaj je sad 800 kuna i 200 ispit, sve skupa 1000, prije bilo 1200. On sljedeći tjedan krece u Diversa. Eto toliko.

u Atlantisa je 900 kn bilo dok je u svih ostalih bilo 1 000(jos ce ispast da reklamiran atlantisa),a ovaj drugi je 1 400kn, napredni oni d43.....ne kuzin ni ja to zasto svi idu u Diversa iako je skuplje, pa svi ce mi dat isti komad papira

pa lijepo ti piÅ¡e da svi pomorci koji nemaju ishodovan SSO certifikat (jer nemaju 12mj. navigacije koji su uvjet za polaganje tog breveta) moraju položiti STCW VI-6 tj. Security Awareness. Znači ako ideÅ¡ prvi put na brod ili imaÅ¡ manje od 12 mj. navigacije moraÅ¡ položiti Securitiy Awareness.

evo bas me pita kapetan jer nije siguran dali taj brevet treba samo za posadu koja je ukrcana poslje 1.1.2014 god, mi smo trenutno u remontu u viktor lencu pa se boji da ga ne puste da isplovi, a ja sam ukrcan prije 1.1.2014 tocnije 13.12.2013, jel meni potreban taj brevet?

SECURITY TRAINING FOR SEAFERES WITH DESIGNATED SECURITY DUTIES oznaka STCW VI/6-2

SECURITY TRAINING FOR SEAFERES WITH DESIGNATED SECURITY DUTIES oznaka STCW VI/6-2

Za ovaj ispit imate rok mislim da je u petak 17. 01 u Zadru cijena prava sitnica 1800 kn. :D

Provjereno! U Diversa su vratili cijene D42 i D43 na one od prije Nove Godine, i sad vraćaju novce svima koji su platili po viÅ¡im cijenama.

ekipa molim vas pokusavam naci na internetu, tko drzi tecaj security awerness u Rijeci? nasamo sam za sada samo "libar" a i oni jos nisu poceli rekli su mi da cekaju dopusnicu od ministarstva i da ce tecaj biti 1275kn, pomorsko uciliste kvarner nitko mi se ne javlja isto ka i na pomorskom fakultetu u rijeci, ima jos koji trening centar?

Iman 6 miseci ka kadet i ostalo mi je jos 6...dosa san u jedno od ucilista i reka da bi polaga d42 pa mi je receno zasto nebi polaga d43 kad san buduci casnik. Na to san reka da cu ionako morati polagati sso u buducnosti. Ocu li onda nakon toga opet morati polagati taj d43 iako iman sso? I pokriva li onda taj d43 i d42?

Iman 6 miseci ka kadet i ostalo mi je jos 6...dosa san u jedno od ucilista i reka da bi polaga d42 pa mi je receno zasto nebi polaga d43 kad san buduci casnik. Na to san reka da cu ionako morati polagati sso u buducnosti. Ocu li onda nakon toga opet morati polagati taj d43 iako iman sso? I pokriva li onda taj d43 i d42?

SSO ti pokriva oba breveta ako imas navigacije minimalno 6 mjeseci do 1.1.2012., a ako slučajno nemaÅ¡ navigacije min. 6 mjeseci do toga datuma onda ces morat platiti, odslusati i poloziti D42 i D43 bez obzira imao SSO ili ne. I od ove godine nemozes na brod bez D42 i D43 pa sad vidi u koju kategoriju pripadas. :uzdravlje

Hvala na odgovoru razumija san sve osim jednoga. Naime iz firme mi kazu da za sada triban samo i d42 dok nisan casnik ili samo d43 kako me volja. Moje pitanje je sto ako sad polozin d43 i u buducnosti sso pa zasto bi onda mora i d42? Naime iman par primjera pomoraca medju ostalim i mog oca koji je izvadija sebi samo d43 a niko ga kasnije ne pita za taj d42? Kako si mi ti ovo sad objasnija i kako san ja u medjuvremenu shvatija meni bi ka kadetu palube najbolje bilo poloziti taj d43 i onda kad polozin sso to ce biti to sto se tih breveta tice?

Hvala na odgovoru razumija san sve osim jednoga. Naime iz firme mi kazu da za sada triban samo i d42 dok nisan casnik ili samo d43 kako me volja. Moje pitanje je sto ako sad polozin d43 i u buducnosti sso pa zasto bi onda mora i d42? Naime iman par primjera pomoraca medju ostalim i mog oca koji je izvadija sebi samo d43 a niko ga kasnije ne pita za taj d42? Kako si mi ti ovo sad objasnija i kako san ja u medjuvremenu shvatija meni bi ka kadetu palube najbolje bilo poloziti taj d43 i onda kad polozin sso to ce biti to sto se tih breveta tice?

Ako ti firma trazi samo D43 onda položi samo njega, a ako ti je dala mogućnost prvobira onda opet polozi D43. To ti je sve do firme, neke traze jedan, a neke oba. Ako u buducnosti promjenis firmu moze ti agent iz druge firme trazit i D42, onda ces ga morat odslusat i polozit i naravno platiti, jer ti ga SSO neće pokrivati jer koliko vidim nemas navigaciju min. 6 mjeseci do 1.1.2012. Tako su meni u kapetaniji rekli, jer sam ja mislio polozit SSO i na temelju njega pokupit D42 i D43 bez odslusavanja i plaćanja i rekli su mi da nemože jer nemam navigacije min. 6 mjeseci do 1.1.2012.! Tako ti stvari stoje!

Sso

Sso

Evo Up date news: IMO IZDAO SMJERNICE O PRODUŽENJU TRAJANJA SERTIFIKACIJE U VEZI BEZBJEDNOSTI DO 15.07.2015.

PUBLISHED: 26 FEBRUARY 2014
Guidance on training and certification requirements for ship security officers and seafarers with designated security duties has been agreed by IMO, to address practical difficulties seafarers have reportedly experienced in obtaining the necessary security certification under the 2010 Manila amendments to the International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW) and STCW Code.

Guidance on Security Certification for Seafarers Agreed by IMO
The guidance recommends that, until 1 July 2015, relevant training under section 13 (Training, drills and exercises on ship security) of the International Ship and Port Facility Security (ISPS) Code should be accepted as being equivalent to that required under the STCW Convention and Code.
The guidance was agreed by the Sub-Committee on Human Element, Training and Watchkeeping (HTW), meeting for its first session from 17 to 21 February 2014, which expressed its concern that large numbers of seafarers were reportedly unable to have access to approved training courses or were unable to be issued certification of security-related training in accordance with the STCW regulations.
The Sub-Committee approved an STCW circular on Advice for port State control officers, recognized organizations and recognized security organizations on action to be taken in cases where seafarers do not carry certification required in accordance with regulation VI/6 of the STCW Convention and section A-VI/6, paragraphs 4 and 6 of the STCW Code after 1 January 2014.
It also approved an STCW circular on Advice for port State control officers, recognized organizations and recognized security organizations clarifying training and certification requirements for ship security officers and seafarers with designated security duties, which agrees that ship security officer (SSO) training encompasses the competence requirements of the STCW Code (section A-VI/6). Therefore, holders of SSO certificates should not be required to undergo further training and obtain certification.
IMO, February 25, 2014

nemam tih 6mj navigacije prije 2012 godine, ali u liberijskoj matrikuli mi uredno pise da sam kvalificiran sukladno VI/6 regulaciji STCW-a, security awareness
da li mi to ista znaci prilikom ukrcaja na brod pod drugom zastavom, tj. da li bi mogao nekako pomocu toga ishoditi brevet u hrvatskoj bez slusanja tecaja

jedinu navigaciju koju sam imo je 1995/96 ko asistent i dali su mi akonto nje prije 20dana D42 i D43.......požurite i pitajte u po kapetanijama....

Back