Seatrans

ovako,ja imam 3200 ka terco al nemam seniority..da imam ima bi 3900...sekondo ima oko 4 i nesto sitno...chief kuverte malo preko 6000 eura i da vidite koliko radi sigurno bi rekli da je premalo..zato i nemaju chiefova...

..sto se tice same kompanije najveci zajeb su konstantne inspekcije i sto se zbilja puno,puno radi...rijetko kad oficiri palube rade po 8 h...90% vremena 12h plus jos administracija,papiri...po tom gledistu i po gledistu da je to ipak opasan kemikalac nisu neke place...

...smjene su vise nego uredne,nema odi mile-lale...ako ces doma sa misec ipo dana moš bez problema samo se trebas dogovorit sa drugim ko te minja...

..opet,ja sam na pocetku mislia da je 2-2 super ugovor...i je super al da se manje radi..ovako ispada da je odi 2 mj.ka 4-5 na bulku...tako nekako...puno luka..jako puno...

..puno valjanja...

..opet sto se tice Capt.Sgardellia sto krca Hrvate mogu rec sve najbolje,jedan on najboljih agenata,korektan,placa sve troskove,cak i brevete i sl.dakle moja preporuka za njega.Jedan od najboljih ljudi u ovom poslu sto sam ja vidio.

posada je Hrvatska i Poljska...Poljaci su Capo i chief makine ( 2nd eng.) a ostalih 13 ljudi su Hrvati...

inace,brod ka brod...cine ga ljudi jeli..ako su ljudi ok bit ce i na brodu ok...ja nemam problema s nikim posebno iako znam dosta toga zajebat ( sad puno manje..) jer mi je prvi put...i jos na kemiji...al se trudim i to barba vidi i sve je ok...

neznam,ja neznan sto cu i di cu posli...ako dodje bolja ponuda naravno da cu se maknit bez razmisljanja ali po meni je ok kompanija a Sgradelli je odlican..eto...

Reci mi molim te kako ti se cini na seatransu.Mene su primili al idem tek 10.10.og ko kadet,pa bi me zanimalo tvoje misljene,jer vidim da si kao ko i ja.

..upuceno jeGGeru

thx

Last edited:
??to da ti ka?žem meni je ok. dobra ekipa me zapala, dobar no??tromo....

mislim da bi ti mogao očekivat poziv i prije 10.10. jer ja cu morati doči doma početkom desetoga jer mi nisu dozvolili da zamrznem faks.

prije ovoga bio sam 6 mj. na bulku i mogu ti reči ako ti je prvi put sad da ide?? na kadeturu onda si po mome falio. ja sam u tih 6 mj. obi??ao cjeli istok , ljepo dođe?? u porat i bude?? po 5-6 dana i u?živancija jer ipak ti je to prvi dojam sa brodom. ovdje bude?? u portu po 10-20 sati i adio. ??to se tiče love isto ti je jer ovdje če?? imati ne??to vi??e ali s tim da očekuje?? da kad dojde?? doma mora?? sam platiti ove mirovinska sranja u iznosu od 860 kn po mjesecu. ovdje ti je plača 980 e a meni je na bulku (naravno pričam o domačim kompanijama tj. atlanska) 600 e i sve plačeno. Eto ja sam do??ao ovdje jer sam htio vidjeti i upoznati se malo sa kemikalcima i eto ??to da ti jo?? ka?žem.... mali ti je brod 107m dolazi?? u 10 mjesecu a ostalo zaključi sam :D:D:D

pokstar..nish se ti ne boj...ako imas volju, sve ce ti bit lako....
u medjuvremenu se mozes javit i nekim drugim kompanijama koji krcaju na tankere / plinase...pa ako te ne uzmu, odes na seatrans-a....

neznan baš...ja san kadeturu odradia bez po muke..kuzis,to sto velis je kontradiktorno-nema ljudi,oficira da ne govorimo,globalno,i onda kazes da se tesko ukrcat....cudno mi je to....ja kad san polozia Porucnicki mi se javilo bar 10 firmi za ukrcaj a nisan ima nikakvog iskustva ka oficir...a sad imam jos vise prilika...oficira fali to je cudo,viruj mi,a chief-ova da ne govorin...

prijo,niko vise nece da naviga i to je globalno postalo,na kraju krajeva to je i normalno jer ovo nije normalan zivot...

budi strpljiv,doci ce dobra ponuda,ne brini...

je...fali kadra i to je cinjenica...ali, uglavnom oficira i to senior oficira...neke kompanije ne mogu shvatit da ce ulaganjem doci do dobrog kadra, dobrih senior oficira...zato je mozda stvarno tesko pronac' posao za kadeta...pogotovo zato sta bi svi odmah tili otic na dobre kompanije (tu ambicioznost isto treba cijenit), ali nekad se treba i zrtvovat...

moje misljenje je da se kadetura triba odradit ma bilo di...a najbolje neka domaca firma...ako upadne dobra,upadne a ko ne-ne...odi i odvali tih 12 miseci,istrpi sranja,svi smo mi to trpili,neki vise neki manje i posli se tek ka terco ucis poslu...ionako nas vecina u 10 godina navigacije promjeni bar 3 totalno razlicite vrste broda tako da ces uvijek nesto novo ucit...nema tu sad-aha,odvalia san 3 brod aka terco sad cu polako napredovat jer puno toga znan...to bi mozda i stalo kad bi covik bia na jednoj te istoj kompaniji cilo vrime oli na istin brodima al inace uz danasnji ubrzani ritam zivota-hmmm...tesko....

Dali itko zna koliko dugo se ceka na ukrcaj na seatrans?Za terca, prvi put:kafa
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

ako nema?? nekoga tko će te pogurat, mo?že?? čekat i do kraja ?života..isto sam tra?žio za terca prvi out, meni je rekao da čak ni nemaju terca..a ukrcava ih radovito, eto Zombi je tamo bio ka 3. isto veza..sve ostale priče o manjku strojara ili of. palube su da ne rečem preseravanje..tra?ži?? ukrcaj a posla nema je li to onda vi??ak ili manjak?:mad:

manjak pomoraca

manjak pomoraca

problem je u tome ??to svi ?žele dobiti gotovog pomorca, upiti su uglavnom da osoba mora imati iskustvo u rangu i ako je ikako moguće na tipu broda, čak i ako su počeli na firmi kao kadeti jedna lo??a ocjena će sve bacit u vodu. govorim o slučajevima koje osobno znam, nikako se oprat od primjedbe tipa - ne zala?že se dovoljno, ne pokazuje interes itd.... ne poma?že puno ni veza osim ako poznaje?? osobno brodovlasnika

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

ako nema?? nekoga tko će te pogurat, mo?že?? čekat i do kraja ?života..isto sam tra?žio za terca prvi out, meni je rekao da čak ni nemaju terca..a ukrcava ih radovito, eto Zombi je tamo bio ka 3. isto veza..sve ostale priče o manjku strojara ili of. palube su da ne rečem preseravanje..tra?ži?? ukrcaj a posla nema je li to onda vi??ak ili manjak?:mad:

Prijatelju,govori?? la?ži u moje IME!

Ja nisan ima nikakvu vezu al san ima tanker iskustvo i 25 godina,normalno da će radije uzet mladog oficira ?željnog učenja a ne nekog od 40 i kusur godina i jo?? nema tanker exp.

A ti i dalje ne viruj da fali kadra i u?živaj doma:D

Prijatelju,govori?? la?ži u moje IME!

Ja nisan ima nikakvu vezu al san ima tanker iskustvo i 25 godina,normalno da će radije uzet mladog oficira ?željnog učenja a ne nekog od 40 i kusur godina i jo?? nema tanker exp.

A ti i dalje ne viruj da fali kadra i u?živaj doma:D

sam si u jednom postu na ovom forumu rekao da ti je rođak na seatransu, ujak čini mi se. Ne ??irim la?ži nego govorin ono ??to si i ti sam reka.
A tanker exp. imam jo?? od prije 7-8 godina, isto tako i tanker familiarisation..dakle lupa?? nasumice bez veze..usput tu je i 20 godina na brodovima, pa onda te ?žvake o vezama prodaj nekom drugom a ne meni:D:D

Istina,ujac mi je već dugi niz godina tamo a ti možeš i ne trebaš virovat al ja nisan doša priko njega tamo,zovi capt.Sgardellia pa ga pitaj i ne mudruj previše.

Možemo se mi odi i častit i svašta govorit al jedno je srati laži,a ja tvrdin da lažeš i da ja neman niti sam ima veze za ukrcaj.

Imaj ti i dalje toliko iskustva pa se isto zapitaj zašto mene mulca uzimaju a tebe neće,nije valjda da je problem u tebi...Ma nije....

tonga, ja sam bio par puta u kontaktu sa Capt.Sgardellijem i mislim da je covijek OK. na mene je ostavio dojam malo zbunjenog ali korektnog covjeka. od ljudi na Seatransu cujem da je korektan. zapamti, agenti zaprime hrpe aplikacija..... a mi smo svi brojevi.
znas i sam da lijepa rijec (preporuka) uvijek pomaze, jer svi zele biti sigurni da je covijek kojega salju na brod u najmanju ruku OK i da nece napraviti sranje.
neznam u kakvoj si ti situaciji, ali moras biti strpljiv i traziti na vise mjesta.
mislim da danas veze trebaju samo za na one pomorce sa kojima nesto "ne stima". pomoraca fali ali to ipak ne znaci da svi mi mozemo birati firmu, brod i dan ukrcaja.

tonga, ja sam bio par puta u kontaktu sa Capt.Sgardellijem i mislim da je covijek OK. na mene je ostavio dojam malo zbunjenog ali korektnog covjeka.

Istina,korektan čovjek,volili su ga ljudi i dok je kapetan bio na Vinalmara.

neznam u kakvoj si ti situaciji, ali moras biti strpljiv i traziti na vise mjesta.
mislim da danas veze trebaju samo za na one pomorce sa kojima nesto "ne stima". pomoraca fali ali to ipak ne znaci da svi mi mozemo birati firmu, brod i
dan ukrcaja.

E ovo mu poku??avam objasnit cijelo vrijeme otkad se uključia na forum.:confused::udriglavom

tonga, ja sam bio par puta u kontaktu sa Capt.Sgardellijem i mislim da je covijek OK. na mene je ostavio dojam malo zbunjenog ali korektnog covjeka. od ljudi na Seatransu cujem da je korektan. zapamti, agenti zaprime hrpe aplikacija..... a mi smo svi brojevi.
znas i sam da lijepa rijec (preporuka) uvijek pomaze, jer svi zele biti sigurni da je covijek kojega salju na brod u najmanju ruku OK i da nece napraviti sranje.
mislim da danas veze trebaju samo za na one pomorce sa kojima nesto "ne stima". pomoraca fali ali to ipak ne znaci da svi mi mozemo birati firmu, brod i dan ukrcaja.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

mo?žda bi bilo dobro da skupim jo?? malo iskustva..jo?? kojih 10-20 godina..

nemo?že bit gre??ke kad agent tvrdi da nema terca uopće..a ono krca ih redovito..puno aplikacija? Ku?žim tvoju dobronamjernost ali je opće poznato da za prave jake firme treba preporuka ili neko ko će te povuć, ili veze u agenciji..sve ostalo je prodavanje ?žvaka koje ne kupujem.:D

a nemoj i dalje..

Upravo san proša intervju za dvi top firme od možda 5 u svijetu a na njima čak ni mačku nemam svoju a kamoli ujca ha ha ha.Pa ti i dalje viruj u žvake i komunistički sistem rada.

By the way.,Sgardelli je jedan od najboljih agenata s kojim sam imao čast raditi i o čovjeku sve najbolje,ja se ne triban više nikad vratit na Seatrans al uvik ću reći sve najbolje o njemu.

Neznaš čovjeka pa onda pričaš tako o meni i njemu neistine i svojih zaključaka.

Dalmoš,jel može ovo lock?

Tema više nema veze sa Seatransom a vidiš i da isto mišljenje ima i Tom kao i ja dakle nema potebe da se proziva više kapetan Sgardelli i govore ne istine ako nekome se nemože dokazati nešto.

Zaključaj ovo prika.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

mo?žda bi bilo dobro da skupim jo?? malo iskustva..jo?? kojih 10-20 godina..

nemo?že bit gre??ke kad agent tvrdi da nema terca uopće..a ono krca ih redovito..puno aplikacija? Ku?žim tvoju dobronamjernost ali je opće poznato da za prave jake firme treba preporuka ili neko ko će te povuć, ili veze u agenciji..sve ostalo je prodavanje ?žvaka koje ne kupujem.:D

razumijem ja tebe Tonga i znam kakav je to osijecaj kada te agenti vozaju, ni ja nemam visoko misljenje o agencijama ili kadrovicima opcenito.
Vidis da dosta velikih i poznatih firmi organizira interview za HR junior ranks, to je do prije par godina bilo tesko zamislivo....znaci kadra fali.
slazem se sa tobom da jos uvijek negdje treba veza ipak je ovo Hrvatska, ali to je uglavnom za LNG ili Offshore te Cruise gdje vlada veliki interes, a relativo malo nasih ljudi ima potrebno iskustvo.
Seatrans nije klasicna agencija, oni rade crewing samo za jednu firmu i covijek nema razloga mesetariti niti muljati, isto mu je ukrcao tebe ili mene.

Nije ovo nikakvo ogovaranje i blaćenje nekoga. Kapt. Sgardeli mi je sam rekao da nemaju trećega uopće, a poslije se ispostavilo da krca treće eng.
To je ISTINA pa hoće je netko prihvatit ili ne nije moja stvar i moj problem nego onoga koji la?že, a to nisam ja nego taj isti ??jor kapetan.
Kome smeta istina, ponavljam samo istina mo?že za nekoga bit ??ta god hoće za mene je to ili nenamjerni lapsus ili namjerna la?ž. Druge nema ??titili vi ili ne ??titili one koji su vam srcu mili. Istina je takva kakva je a ne kako bi mi koji put htjeli.
Sve vam najbolje ?želim.

Back