Saudi Aramco

Nemam nista protiv zena, da me se krivo ne shvat, dapace, jako ih volim.

Sharku ovo cu ti pokazat zeni
@casper

Bio sam na TDW UK 2006 god te radio za GBP tada i znam kakve su place bile onda i kakve su danas tako da sve to stoji sto si napisao.

Sto se tice OIM-a...ovdje prvenstveno mislim na drilling unite, a ne FPSO-e, DSV i slicne brodove...
Sve ovisi od firme i do unita..Razlika je da li je Semi Sub, Jack Up, Drill Ship te da li je DP ili ne...iako ni to ne mora bas nista znacit...Radio sam na firmi gdje je na DP Drilling Semi Subu OIM -Rig Sup (drilling background) a Master je zaduzen za neke druge stvari i nema veze sa drilling operacijama.
Danas sam na Drill Shipu gdje je OIM - Master (Captain) iako on nema blage veze sto se dogadja na drill flooru i nema veze sa drillingom i po meni uopce ne zasluzuje titulu OIM-a jer u slucaju sranja on moze donesti samo jednu odluku a to je napustanje unita.Za druge stvari tipa Well Control i slicno nije kvalificiran i ne moze niti ne zna donesti pravu odluku.
Netko ce reci...pa ima Rig Supa, Toolpushera...da, OK, ali odluka i odgovornost je OIM-ova.
Jos jedna stvar ako govorimo o poziciji OIM-a...Slijedeca stepenica je za nekoga pozicjia Rig Manager.Tu mislim da ipak treba biti netko sa drilling iskustvom, a ne ex Master (Captain).Da se ljudi koji rade kao OIM- Masteri ne nadju uvrijedjeni, nista krivo ne mislim, mozda sam malo ''old school''...
Master je uvijek Master i zna se sto je njegov posao i odgovornost dok bi OIM trebao biti netko sa drilling strane, koliko znam u vecini slucajeva i je, dok je na skoro svakom Drill Shipu OIM - Master (Captain) iz ne znam kojeg razloga.
Nazalost situacija u drillingu je danas prilicno katastrofalna i to na vecini firmi jer zbog velike expanzije i nepotizma koji vlada industrijom jako puno ljudi je na pozcijiama koje jednostavno svojim znanjem i zalaganjem ne zasluzuju ili se kreiraju pozicije koje jednostavno nisu potrebne.
Tako recimo na mom unitu poziciju Rig Managera je preuzela zena sa 32 god.
Nemam nista protiv zena, da me se krivo ne shvat, dapace, jako ih volim.
Assistant Rig Manager je takodjer zena koje je zatrazila svoju asistenticu (Assistant of Assistant Rig Manager) i dobila je....Pitam se gdje ide ova industrija...Svaki daljnji komentar je suvisan...
Ili sam mozda ja sa godinama otisao u k....

Inace radio sam ja na kontejnerasima za prvoga i imao 4800 US$ mjesecno, a sad toliko dobijem u 4 - 5 dana (onako odokativno)

kao sve i svugdje, najprije trebas puzati da bis znao hodati[/QUOTE]

u 4 dana ne dobijes kao master nad tidea toliko,i ako ides priko uk officea odbijaju ti isto za porez i placa ti je u funtama,pa se moras poslin zajebavat za povrat...

@Picard,

Ukrcan sam preko UK Officea, nemam placu u Funtama nego u Eurima, ne odbijaju mi porez niti se moram sa tim zajebavati, nemam 4800 US$ u 4 dana ali nisam ni daleko (a i reka san onako odokativno), a ako mi se sad digne placa nakon godine dana na TDW, imacu u 4 - 5 dana kako sam i napisa.

Ali mene cudi, da naprimjer neki tu na forumu (ne mislim sad na tebe Picard, a mozda i ti) prate stalno sto ja napisem i to provjeravaju (neki cak cuvaju sto sam napisao prije 2 - 3 godine, BTW nisam znao da sam tako popularan), to me podsjeca kad sam svoju sadasnju zenu upoznao, ona je bila sama sa prijateljicom u Disco baru, krcat disco i nakon nekog vremena ja joj pridjem, cakulali, ja otidjem u WC i kad se vratim, ona mi kaze dok sam bio u WC-u da su joj prisli njih nekoliko i govorili protiv mene, mislim, ono, pa bila je tamo siguro sat vremena i nitko joj nije prisao, jer nisu valjda imali muda ili sto ja znam, e ali kad sam ja prisao (ma mozda bi bilo isto i da je netko drugi) onda su se pokazali face.

Dobrih firmi i placa ima u offshore, sve sto treba imati je mozak, muda i malo srece, ja imam koliko imam, Boze zdravlje imacu i vise, a brate, potrudite se i vi da dobijete i vise od mene, ja vam svima zelim srecu, i apsolutno me boli ko koliko ima, ja kad vidim priliku za boljim, ja cu je nastojati ugrabiti kao i sto sam i svojoj sadasnjoj zeni prisa, a vi cekajte u sjeni i da ce vam netko pokloniti ili da ce se netko drugi izboriti za vas i onda ovdi na forumu pricajte kako ja lazem, popunite slobodno svoju emocionalnu prazninu.

PS. I vidim da me moj prijatelj Kile odma ide citati kad nesto napisem (Ljudino zezam se) ;)

Last edited:
Caspere legendo nemoj slučajno da ideÅ¡ u WC pa da ti netko ne uzme poziciju za Mastera na TDW, ha,ha.
Svaka ti ima mista i sretan sam kako si iskren, uporan i pravi fajter za ljudska prava. Nažalost malo je takvih ali neka isto nas ima mali ali papreni.

Uživaj ti u svojemu poslu i ponosi se načinom na koji si se izborio za to. Malo sam pratio ono o Bourbonu i sve si rekao kao amen ali život će ići dalje sa Bourbonom i bez njega.

Sretno ti bilo i uživaj na TDW kao i sa svojom ženom koju si umalo izgubio i to samo za 2-3 minute odlaska na WC, ha,ha.
Baš si me naveo da ti se javim jer tvoja iskrenost me jako oduševljava.

Pozdrav

@caper

Pa kako nebi citao, jedino se nasmijem kada ti pises hahaah, stalno neke bombe rs, placa ovo ono hahah...

@Edi, Kile, Bodul-ri,

Takav sam i ne zelim se mjenjati, Hvala Vama takodjer na iskrenosti, jednom je moj dobar prijatelj Propuh rekao za mene, tko pozna Caspera, ne moze ga mrziti, a onaj tko ga ne pozna taj ce ga sigurno mrziti, kod Caspera nema sredine, i istina je, ili me volis ili me mrzis (malo samoreklame :) )

@Picard,

Ukrcan sam preko UK Officea, nemam placu u Funtama nego u Eurima, ne odbijaju mi porez niti se moram sa tim zajebavati, nemam 4800 US$ u 4 dana ali nisam ni daleko (a i reka san onako odokativno), a ako mi se sad digne placa nakon godine dana na TDW, imacu u 4 - 5 dana kako sam i napisa.

Ali mene cudi, da naprimjer neki tu na forumu (ne mislim sad na tebe Picard, a mozda i ti) prate stalno sto ja napisem i to provjeravaju (neki cak cuvaju sto sam napisao prije 2 - 3 godine, BTW nisam znao da sam tako popularan),

stari moj usao sam na forum prije par dana nakon 3-4 miseca,vidio sta se pise u ovoj temi i to je to,al eto cudno mi je da tebi daju u eurima,isto tako cudno mi je kako ti ne odbijaju za porez a svakom zivom odbijaju,i znam koliko ima chief,i znam koliko ima master gori,i neznam koliko si ti na kompaniji,al moja je ekipa tu duzi niz godina tako da ih sve 100% znas... I btw tide je dobra kompanija za maknit se sa E.R-a al postoje jos bolje od njih,tako da netko ko utuce 3 ugovora na tidea mice se na ostale, i to za rank nizu poziciju al eto,nekome je tide sada bog i batina...

Picrd

A di je bija tide kad je e.r.placa kapetane po 8-9 iljada perm na psv...ili cifove po 6.5perm tako je i okvirno danas...internet telefon novi brodi..nema nigerije ili slicno.. prst u uho firma...di je tide kad to sve usporedis...pa to sto su neki otisli i pogodili se za vecu paru nije situacija cile firme jer ja znan covika top 4 pa 2.2 $ samo kad je na brodu tako da pustimo price i neka svakoga di misli da mu je dobro i triba drzat posa ode se jebate razbacali sa nekon lovon ono ko ima duzega...svaka placa u offshoru je dobra..a na plinu josi bolja...za tide mislin da dizu i spustaju place po potrebi i to triba uzet u obzir.

Kasper

Ja u disku pridem jednoj a izaden sa 2 [emoji12][emoji2]

Last edited:
@Picard,

A prijatelju viruj sto hoces, i ja nisam u UK sektoru nego u West Africi, a meni je cudno da ti tvoji imaju placu u Funtama i da im odbijaju porez, jer sve koje ja poznam na TDW imaju place u Eurima, ali ne govorim za UK sektor, neznam kako je tamo i mozda se nismo razumili, mozda si ti i u pravu za North Sea, ali ja nisam tamo i ne poznam nikog sa TDW tko je u North Sea, ja govorim za West Afriku.

Ja sam na TDW godinu dana, i mogu ti samo reci, da dnevno dobijam na desetke ponuda, vecinom su za North Sea i niti jedna nije ni blizu ovome sto ja imam, jedino sam od jednog covjeka cuo koji je u North Sea za Mastera, mislim da se ukrcao preko Azare nedavno i da je dobio 750 dolara i to na GulfMark Offshore, inace taj covjek je bio prije toga na Vikinga za Mastera u North Sea i imao je oko 550 dolara, inace jako smo dobri i kazemo jedan drugom istinu.

Ni ja nisam nikad mislio doci na TDW, jer sam imao masu prijatelja ovdje i svi su jako lose govorili o TDW, ali ja sam dobio ponudu koju jednostavno nisam mogao odbiti, a i doveo sam nekih 4 - 5 kapetana sa Bourbona i svi oni su dobili preko 600 dolara, da se razumimo, TDW je sad bog i batina sto se tice placa (ako govorimo o PSV i AHTS), ali za masu stvari bi se ja mijenjao sa Bourbonom (npr) kako je sad stanje, mozda ce se to promijeniti i znam da nas covjek u Aberdeenu nastoji masu toga promjeniti i dosta toga vec i je uspio, a dalje sto bude.

@Crta Zara,

Nitko se ne prepucava sa placama, onaj tko laze laze sebe, ja samo govorim, svi koji su dosli na TDW a koje ja poznam, dobili su 450 Eura ili vise, za 450 Eura znam samo jednog ostali su svi dobili vise ili puno vise, a zasto ljudi nebi znali ako navigaju na Bourbona za 310 Eura ka kapetan da moze doci na TDW za najmanje 450 Eura, normalno sve ovisi o sposobnosti pregovaranja i o performansu od prijasnjih kompanija, mene je masu Hrvata na Bourbona nazvalo budalom, a ja dobio skoro (ako ne i najvecu) najvecu placu na TDW, dakle oni koji me smatraju budalom, ocito su u stvari oni budale jer poslodavac je izgleda prepoznao i cijenio moj rad i zato me platio toliko, jer inace kako bi mogao razumiti da budala ima duplo vecu placu nego pametnjakovic???

Zasto ne dijeliti informacije, pa ovaj forum i je da se informacije dijele i tako je i bio zamisljen kad smo ga stvarali, cemu skrivanje i laganje??? (osim zdrave zajebancije)

PS. Meni je brate i ova jedna previse :(

Last edited:
Casper-e kraljino,to je sve Å¡ta iman za reć :D
Da je viÅ¡e naÅ¡eg svita Å¡ta se reće s MUDIMA ka Å¡ta si ti, pa di bi nan bia kraj :uzdravlje

Također san ukrcan priko Aberdeena i plaća je u Eurima i ne plaćan nikakvi porez kakav navode kolege!
Za drugoga makinje plaća viÅ¡e nego dobra (PSV brodi)
Svima drugima kojima san aplicira ponudili mi u prosjeku 50-eurića manje,tako da se u potpunosti slažem Å¡ta piÅ¡e kolega Casper.
Istina da je TDW bija na loÅ¡en glasu ali stanje se izgleda popravlja pogotovo Å¡ta se denarosa tiče,ovo ostalo manje-viÅ¡e!

pozdrav

pozdrav

Koliko sam ja upoznat traje vise od pola sata i vecinom su strucna pitanja koja se odnose uglavnom na tvoj CV koji si im dostavio.
Placa nije fiksna ali oko 160.000 dolara godisnje.
Kada to odradis javi da znamo kako je bilo.
Ja sam opet pozvan ali sam opet odustao.
Ljep pozdrav i uspijeh na interviju.

Intervju odraden trajao je oko pola sata ....mogu rec da sam razocaran nacinom na koji je voden intervju, a o engleskom da i negovorim moras se naprezat da bo skuzija sta te oce pitat. Malo prode po CV gdje i sta si radio i sl.
Sta se tice pitanja ona su opcenita tipa: sta je DP i cemu sluzi? kako radis reparaciju asinkronog motora? Sta se odrzava na generatoru i kako se to radi?
I reka mi je da ce se javit za 2-3 tjedna.

Decki,

Kad spominjete placu na Aramca, onda obavezno napomenite da je ugovor 42/21, dakle oko 8 miseci na brodu, uvijek imajte to na umu, odnosno koliko bi dobili na drugoj firmi za tih 8 miseci.

Decki,

Kad spominjete placu na Aramca, onda obavezno napomenite da je ugovor 42/21, dakle oko 8 miseci na brodu, uvijek imajte to na umu, odnosno koliko bi dobili na drugoj firmi za tih 8 miseci.

Ovo sta kaze Casper je jako bitna stavka. Jer mozes ti imat i placu ko zna koliku ako si permanent na brodu.

Prije neki dan sam upoznao covika koji radi na pSV-AHTS negdi u Abu Dhabi i kaze da radi 8-8 na nekoj njihovoj firmi. Sta ce reci da postoje firme u arabiji koje imaju i ugovore na principu 1-1. jer ja isto znam vecinu di je 2-1

Sad kako one placaju manje ili vise neznam pa ako netko zna neka rece ode.

Back