Royal Caribbean

I am working on a Cruise Line as Environmental Officer, a collegue told me about this forum which I found very interstesting and useful for us seaman.
I know that on RCCL they have an excellent contract 10 wks on and 10 wks off !! which allow to stay at home more and enjoying the family.
I have a question ...Anyone knows the Environmental Officer salary on a RCCL ?
Thank you very much
Old Fox

welcome... :uzdravlje

You have like environmental off 4500 dolars per month permanent but you are under capt. not under engine dep.

Old Fox, here is a reply from my enviro who just left RCCl few weeks ago. If you need more info, pm please.

Regards

Good Morning, I just joined P&O from Royal Caribbean. The pay and contract are as follows for Environmental Officers:

10 weeks on/ 10 weeks off

Salary is $4356.00 U.S. per month, with $4356.00 U.S. as vacation pay.

bad salary

bad salary

thank you for your reply.....the salary is on the P&O or for RCCL ?
I thought that was higher...actually with dollar rates low with euro its very bad salary. I thought that EO on the RCCL salary was more than 5000 $ each month (on board and in vacation)....I was wrong.

Rccl

Rccl

Alo Carnivall
niko s RCCL-a nije otisao tamo,a s Carnivala ovamo dosta njih ukljucujuci i mene...
ovde na istoj poziciji zaradis za 6 miseci rada ko tamo za 8,Znas Schedule unaprid godinu dana,svi Oficiri imaju besplatno osiguranje ,vjerovatno i na Carnivala.Ne bih htio da me se krivo razumije,ali mislim da je punoi bolje biti Oficir ovamo nego na Carnivala, a sigurno je bolje biti elektricar ovde nego na carnivala ,2.Elec ovde ima placu ko sef tamo....A o prici da ti niko nece pomoc,e to nema veze s istinom,bio na 3 razlicita broda ovde ,svi ce pomoci,pogotovo aako si prvi put na poziciji ili na drugom brodu,mozda ima iznimaka..Ali nekad je i do nekog pojedinca,ogadi firmu,a mozda on sam nije bio dorastao poziciji,onda su mu svi krivi...
Vezano za pogibiju ljudi,sta vi mislite da bi na svim firmama osim RCCL-a dobili nesto ogromno odstete ako se dogodi sranje,sve je od slucaja do slucaja,i nijedna firma nece platit sta ne mora,ko misli drukcije ,svaka cast...

Na kraju da ne ispadne da branim RCCL,mada mi oni daju kruva,ovde je lova puno lakse zaradjena nego na puno firmi,covik nikad nije zadovoljan ,ali amo bit objektivni....
Ovo nisu socijalne ustanove nego triba i zaradit placu,jeli tako.
S najboljom namjerom bi svakom preporucio RCCL,pogotovo Elektricarima i strojarima, s obzirom da kuvertu ne primaju vec neko vrime Hrvate..
Necu o placama,jer to se otprilike zna,nije ko na Off shore-u,ali stres je puno manji,i triba mislit i na zdravlje i ja sam se mislio ici ,ali idem na brod bez gropa u stomaku,vracam se normalan doma,10 sedmica brzo prodje, a pogotovo dosta brodova imamo u Evropi...
Eto da napisem nesto pozitivno,a ivirujte objektivno...
Evo idem ca malo prosetat po Promenade deku kakvog nema na Carnivalu(imaju samo ime isto)...
Izgleda ko Marmontova ulica :)))
Ma nekad je i zadovoljstvo bit na najboljim putnickim brodovima na svijetu,da se ne uvride kolege s drugih putnickih ,ali je istina...

Alo Carnivall
niko s RCCL-a nije otisao tamo,a s Carnivala ovamo dosta njih ukljucujuci i mene...
ovde na istoj poziciji zaradis za 6 miseci rada ko tamo za 8,Znas Schedule unaprid godinu dana,svi Oficiri imaju besplatno osiguranje ,vjerovatno i na Carnivala.Ne bih htio da me se krivo razumije,ali mislim da je punoi bolje biti Oficir ovamo nego na Carnivala, a sigurno je bolje biti elektricar ovde nego na carnivala ,2.Elec ovde ima placu ko sef tamo....A o prici da ti niko nece pomoc,e to nema veze s istinom,bio na 3 razlicita broda ovde ,svi ce pomoci,pogotovo aako si prvi put na poziciji ili na drugom brodu,mozda ima iznimaka..Ali nekad je i do nekog pojedinca,ogadi firmu,a mozda on sam nije bio dorastao poziciji,onda su mu svi krivi...
Vezano za pogibiju ljudi,sta vi mislite da bi na svim firmama osim RCCL-a dobili nesto ogromno odstete ako se dogodi sranje,sve je od slucaja do slucaja,i nijedna firma nece platit sta ne mora,ko misli drukcije ,svaka cast...

Na kraju da ne ispadne da branim RCCL,mada mi oni daju kruva,ovde je lova puno lakse zaradjena nego na puno firmi,covik nikad nije zadovoljan ,ali amo bit objektivni....
Ovo nisu socijalne ustanove nego triba i zaradit placu,jeli tako.
S najboljom namjerom bi svakom preporucio RCCL,pogotovo Elektricarima i strojarima, s obzirom da kuvertu ne primaju vec neko vrime Hrvate..
Necu o placama,jer to se otprilike zna,nije ko na Off shore-u,ali stres je puno manji,i triba mislit i na zdravlje i ja sam se mislio ici ,ali idem na brod bez gropa u stomaku,vracam se normalan doma,10 sedmica brzo prodje, a pogotovo dosta brodova imamo u Evropi...
Eto da napisem nesto pozitivno,a ivirujte objektivno...
Evo idem ca malo prosetat po Promenade deku kakvog nema na Carnivalu(imaju samo ime isto)...
Izgleda ko Marmontova ulica :)))
Ma nekad je i zadovoljstvo bit na najboljim putnickim brodovima na svijetu,da se ne uvride kolege s drugih putnickih ,ali je istina...

mo?žda ovo malo ubla?ži utisak:kafawww.youtube.com/watch?v=CpdSGPeDPsg -

za ass.Elec.

za ass.Elec.

Ne znam kako ovde doci za Ass. Elec,uglavnom ko elektricar mozes doci ili po preporuci ili sam ako si vec bio elektricar na putnickima,ili s cargo broda,ali treba imat dosta srece(u zadnje vrime ne znam bas da netko daje otklaz ovde)
pa su sve pozicije popunjene...2nd EE ima XXXXX $ ,ovo je radi porezne:))
Izlazi uskoro i Oasis of the Seas,ali posada je vec na njemu kompletirana
1 Chief El. Eng ,2 prva Elektricara i mislim 10 Drugih Elektricara i 2 Electronics ili jedan nisam siguran( brod je 220 000 GRT) najveci putnicki ikad izgradjen,cudo od broda).Iza njega bi isti takav trebao izac(Allure of the Seas)
Na forumu ti vec ima kako se prijaviti,ja sam isto postao...
Puno srice...

To kaže i moj maneken ,ali što je, još je ljepši uživo.Veselila sam se putovanju ,ali 2 god . je unaprijed prodano sve,pa sad mogu samo pratiti kako napreduje ,treba biti gotov negdje 21.9...puno novoga ,ali i puno posla ,barem za koju godinu....

Evo se ubijamo od posla vec 2 ure na internetu,malo gledas ,malo citas...
Dobro je da ne bude gore,ne mogu se spojit na Yubito :) priko firminog kompica ,to nam je blokirano...o cemu se radi na tom filmu...jeli nesto tesko...
Ja s ekipom sad u restorancic ,pa malo priko Promenade na pice,i onda spavanac....Ima dana kad se radi ,al brate sta sam vec rekao,nikad lakse zaradjene love...i to dobre...

Pozdrav svim pomorcima i onima koji ce postat ili su bili!

Jucer sam ima telefonski intervju i rekli mi da sam prosa i da sad ce mi se javit netko iz HR , radi lijecnickog , US vize ...
Ima li tko ideju kad bi se oni to mogli javit? Za par dana, miseci, godina?
I di ce tribat napravit lijecnicki, Ercegovic, Antunovic.. ili je svejedno?
Kako ide postupak za vizu?

Pozdrav svima.

Pozdrav svim pomorcima i onima koji ce postat ili su bili!

Jucer sam ima telefonski intervju i rekli mi da sam prosa i da sad ce mi se javit netko iz HR , radi lijecnickog , US vize ...
Ima li tko ideju kad bi se oni to mogli javit? Za par dana, miseci, godina?
I di ce tribat napravit lijecnicki, Ercegovic, Antunovic.. ili je svejedno?
Kako ide postupak za vizu?

Pozdrav svima.
Ej poz!
Nadam se da ce te pozvat brze nego ovi mene na NCLu
Naime ja sam odradio interview,odmah mi slijedeci dan javio da sam prosao.
Ja mislio bit ce nes za koj mjesec,da bi saznao da imaju mjesto tek u 2.mj 2010!!!!!
Mada vjerovatno tebi nece bit tako jer si struja,frka najveca je na mostu.
SREtno!

Ej poz!
Nadam se da ce te pozvat brze nego ovi mene na NCLu
Naime ja sam odradio interview,odmah mi slijedeci dan javio da sam prosao.
Ja mislio bit ce nes za koj mjesec,da bi saznao da imaju mjesto tek u 2.mj 2010!!!!!
Mada vjerovatno tebi nece bit tako jer si struja,frka najveca je na mostu.
SREtno!

@ Toma

a pozvace te valjda kad im bude tribalo to nikad neznas. Lijecnicki ces vjerovato napravit tu di si nabrojia.

Meni je brat za strojara drugog upao na NCL ima 4 miseca i nikako ga nisu zvali a rekli su kad se otvori pozicija. Sad je on vec u meduvrimenu napravia ugovor na Reagant seven seas i kaze da mu je dobro tj odlicno. Ceka se jos uvik poziv od NCL-a a vjerovatno ce nove ljude uzimati iza nove godine jer u 6 misecu izlazi Norwegian Epic kojeg ja idem 1.4 pridigniti u skver tj biti na zavrsetku gradnje. Znam da ide jos ljudi i 1.2 ali meni je to prerano.

Stoga nemozes nikad znati kad ce te zvati.

Lipi pozdrav i sritno :uzdravlje

Da li se na isti mail moze poslati CV za sekonda palube?? Da li itko mozda zna kakvo je trenutno stanje sa casnicima palube (juniorima), trazi li se ili...

Back