Royal Caribbean

Pozdrav, jel ima neko da zna kako izgleda prvi interview priko skypa. Inace nisan nikad radija interview priko skypa pa neznan uopce sta ocekivat. Svaka informacija bi dobro dosla. Moze neko poslat i PM ako je dobre volje. Zahvaljujem unaprijed.
Kolega Dakok ti je lijepo napisao. Ne boj se nista. To je samo da vide da nisi mutav. Uglavnom ce ona pricat vise od tebe i upoznat te sa kompanijom.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Da, prošle godine sam naša na linkedinu jednu curu šta je radila intervju za strojare za Viking Recruitment. Kod njih je bila tek 3 miseca a prije toga je radila u kozmetičkom salonu ili nešto sl. Ako si imalo normalan, nema straha :D

Ako radis za jednu od kompanija pod rccl, nista strasno, samo normalan razgovor, gdje si bio, sto si radio, najbolje preuzet inicijativu i sam sve ispricat da ni ne treba postavljat puno pitanja tebi. sve s smijeskom i opusteno...

Dobro misliš a na pulmantura in je još manja lova sekondu 3500 samo na brodu prvi 5500 samo na brodu. S tim da in terco na clebritya i azamari ima 2000USD samo na brodu pa na ta 2 dijela firme i imaju manjak ljudi zbog nikakvih para. Računaj da ka sekondo na TK nakon toliko godina tučeš njihovog prvog u parama.

to je 4500usd samo na brodu a ugovor je 4-2 za 2/O? jeli dobro mislim? ima li kakvih bonusa?

Last edited:
Dobro misliš a na pulmantura in je još manja lova sekondu 3500 samo na brodu prvi 5500 samo na brodu. S tim da in terco na clebritya i azamari ima 2000USD samo na brodu pa na ta 2 dijela firme i imaju manjak ljudi zbog nikakvih para. Računaj da ka sekondo na TK nakon toliko godina tučeš njihovog prvog u parama.
Puno puta vec objasnjeno-Royal Caribbean International i sve njegove sestrinske firme su skroz razlicite u pogledu ugovora i benefita. Royal brand je most wanted.

Sent from my G8141 using Tapatalk

Pita je za Azamaru i ja sam mu da odgovor za nju. To da je Royal brand najjtraženiji i ptice na grani znaju.

Puno puta vec objasnjeno-Royal Caribbean International i sve njegove sestrinske firme su skroz razlicite u pogledu ugovora i benefita. Royal brand je most wanted.

Sent from my G8141 using Tapatalk

Računaj da ka sekondo na TK nakon toliko godina tučeš njihovog prvog u parama.

hehe.. nekad nije sve u lovi ;) ne znam, nisam ni sam pametan vise... koliko god mi osobno ne smetaju previse indijci, nije mi ugodno biti jedini bijeli medju njih 23. uz to, pogledas office listu- vm, hseq, dpa... svi jbt indijci... indijska firma. malo to ubije moral

Pozdrav svima. Evo da i ja malo pomognem ljudima.

Otkad san pocea trazit posal na brodu prijavija san se na royalov ctrac na sve moguce poslove vezane za struju. U međuvremenu odradija asistenturu i polozija ETO odradija koji ugovor ka ETO na kontenjerima i iz vedra neba dobijen mail od njih da in triba ETO. Svako malo bi updejta profil na ctrac-u.

Odradija skype razgovor s Claudion Martin, provjera engleskog. Ko san, šta san, zasto royal, kakvo je vrime i slicno. Poslin toga je ona pricala o uvjetima na njihovim kompanijama i da mogu zavrsit na bilo kojoj i to za pozicije 2. 3. ili 4. Elektricara ovisno o tome kako ce tehnicki dio proc. Trajalo je jedno 40 min s tin da je ona objasnjavala uvjete 25 min. Nema panike cin su vas oni kontaktirali znaci da in se sviđate. Samo opusteno i smjesak od uha do uha.

Nakon par dana dolazi mail da je ugovoren tehnicki dio razgovor sa superintedenton Iliya Ivanov. Nazva me priko telefona i lagano smo krenili s pitanjima. Opet prvo di san navigava iman li sta iskustva ka ETO, zasto royal. Pitanja kojih se sican su: Generatori ( zastita alternatora, zastita motora(glavnog i pomocnih), AVR, sto regulira radnu snagu a sto reaktivnu kod generatora, sinkronizacija), kontrolni sistem na brodu (kod mene je bija konsberg norcontrol malo objasnit elemente i kako to sve opcenito funkcionira), fire detection sistem(maker i kakve vrste senzora postoje, kako su senzori spojeni), UPS (dijelovi, kako radi), Overhauling asinkronog motora ( kako prominit lezaj) , tiristori, tranzistori (prednosti i mane kako radu di se koristu), frequency drive(dijelovi, za sto se koristi), PLC(dijelovi), da li iman iskustva s uređajima na mostu (tu neman nekog iskustva pa je bilo samo opcenito.koji in je proizvodac, cemu sluze, vrste radara), kako provjerit zategnutost terminala na bow thrusteru (safety procedura), strujna petlja 4-20 mA, kako mozemo startat el.motore, PA sistem, telefonija na brodu. Samo opusteno, ako neznate ili nemate iskustva recite mu a ne pricat gluposti. Malo san ponovia ono sto san ucija na ETO tecaju i to je to.

Sat dva nakon intervjua stize mail da san primljen za 3 elektricara na royala. Prvi mail san primija 7.2. a triba san putovat 2.3. na brod ali su mi dok san rijesava medical i ostale papire prominili ukrcaj za kraj treceg miseca. Eto nadan se da ce ovo nekome pomoc

Kolega Nikon možeš možda mail od te Claudie Martin proslijediti?

Mene danas zvali... neki kao pred selekcijski interview, čisto da vide jesam li zainteresiran.
Javio mi se neki Filipinac i kaže da imaju samo Assist. Electrician pozicije, 34 tjedna ugovor, 1700$ mjesečno.
Kad sam pitao za ETO, kaže da ne uzimaju časnike "izvana", nego promoviraju assistente i da misli da bi ja s ETO-om već nakon jednog ugovora mogao biti promoviran... yeah right... :)

Dakle čini se da je to sve samo priča za malu djecu... ukrcaju te kao assistenta i onda radiš sve i svašta, a nemaš ni priliku napredovati.

Nakon intervjua sa Royalom ponudili su mi Azamara Quest brod za 2nd elec. Zanima ima li ko ovdje sa engine ili electrical iskustvom s tog broda? I koliko je dug proces transfera na Royal?

Pozdrav ekipa.
Ima san jučer prvi intervju sa Claudion,a sutra mi je drugi intervju za poziciju 3/E za Royala.
Neman baš vrimena tražit pitanja,pa ako je neko nedavno isto proša jel može napisat neka pitanja ili savjete.
Hvala.Pozdrav

Poslano s ONEPLUS A3010 putem Pomorac.net

Back