Royal Caribbean

Pozdrav
Zna li netko nakon sta se odradi i tehnicki dio interview a koliko se ceka otprilike da ti se jave s povratnom informacijom. 3rd engineer pozicija je u pitanju
Meni su se javili u roku par sati. Ali to je bilo prije nego se ured preselio u Manilu.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Kolege koji ste vec na Royalu, jel istina da ne placanu dane putovanja, tj. tek od dana kad se ukrcas na "belu lađu"?

Ali prema ILO MLC 2006, Guideline B2.4.2, paragrapf 3. mislim da su duzni platiti...

Ima li koga na Radiance of the Seas? Pruza mi se potencijalni ukrcaj u Aprilu!

Attachments

• photo4432.jpg
    photo4432.jpg
    275 KB · Views: 0
Last edited:
Ali prema ILO MLC 2006, Guideline B2.4.2, paragrapf 3. mislim da su duzni platiti...

Ima li koga na Radiance of the Seas? Pruza mi se potencijalni ukrcaj u Aprilu!
Bio sam ja tamo struja 3g. Na koju poziciju bi trebo ic i sta te zanima?

pozdrav svima,
ima li itko informaciju u vezi kadeture na royala preko pomorskog fakulteta u splitu. navodno je natječaj trajao do 01,03, a od tada ni traga ni glasa?

O Royalu

Ja na Royala znan puno ljudi jer san i ja u toj bransi. Dosta je striktno i ko je proba Princess a pogotovo Carnival uvik zali za njima. Stvar je u tome sta na Royala kao i na NCL-a (koji je jos rigorozniji) ugovori su mali i koliko si doma toliko i na brodu a to je 10-10 tjedana. Dok na Carnivala i Princezama je 4-2 miseca ali razlika najveca je sta na Princezama i pogotovo Carnivalu je zivot sto na sat. Od zena, pica, izlaska i rada koji je dosta manji . Tj zivot kao zivot je neizmjerno puta bolji na CCL i PCL nego na RCCL ili NCL. Stoga ko je covik od posla i profesionalnosti i dosa je samo radi zarade taj je za NCL ili RCCL a ko se voli i provest i uzivat malo ( citaj puno) taj je za CCL ili PCL. I stoga mislin da ces se ti zbog toga vratit na CCL. Dok san ja bija na PCL i sad san na NCL ali ja posao drzim jedinim prioritetom i ugovor mi je dobar da me zena i dica pamte pa zato ja glas dajem za RCCL naprotiv CCL. :)

Dalmos
Ko ukrcava na Royala ili Norweigan i ako znas jel se sa uletit za prvog makine ili kapa eventualno.....

Proba sam naći info od 7og mj 2018 kada je Royal promijenio salary plan ali kako ga ne vidim probati ću objasnit o čemu se radi.

Prije nekih 8 godina na royalu svi 2.5 stripe časnici imali su istu plaću (2nd eng, 2nd ele eng, 1st officer).
Svakog 7og mjeseca u godini plaća bi rasla za 5 posto.

Bilo je godina kada bi 1st officer i 2nd eng dobili 5% a 2nd ele eng 1%. To su objasnjavali inflacijom na trzistu, kao previse je ljudi u redu koji cekaju na tu poziciju.
Napravili su razliku da je max plaća za 2nd ELE 12 300, za 2nd ENG 12 800 a 1st OFF 13 000.(zasto? nitko ne zna.)

E sada, zamislite da dođete na royal kao 3rd ELE, imate plaću 6 500 a disciplinu 2nd ELE. Znaci radite posao kao vaše kolege a imate pola njihove plaće.(Naravno da će vam trebati pomoć dok se prilagodite ali možda će i oni vas vrlo brzo hvatati za rukav).
Na ugovoru piše '90 dana probation period' pa bi vas nakon jednog ugovora + 2 tjedna drugog ugovora trebali promovirati za 2nd ELE ili reći da niste dovoljno dobri.
Kažem 'trebali' jer mi je kolega sa Oasisa nakon 90 dana tražia da se izjasne a office je izjavio, pazite ovo, da trenutno royal nema para pa ako bi moga i drugi cijeli ugovor do kraja odraditi kao 3rd. (razlika u plaći je snobovska)

E sada, Vas nakon 2 ugovora napokon promoviraju kao 2nd ELE (2nd što se tiče plaće jer što se tiče discipline vi to već odrađujete). Imate početnu placu 8 500, vaše kolege koje su tu par godina 12 000.
Naravno da ima i onih što su došli u peridu između pa im je plaća 10 500. I plaća raste 5% svakog 7og mjeseca (ovi sa 12 000 dobiju možda 20ak dolara jer se smatra da su na maksimumu) i to je još imalo nekog smisla jer kad-tad bi došli blizu vaših kolega šta se tiče place.

Sada dolazimo do 7mj/ 2018 kada royal kaze dosta tom cirkusu i napravi još veći.:hihi

Sada te pozicije imaju 8 levela. Vi dodete na poziciju 2nd ELE i Level 1. Vasa plaća kroz sljedećih 8 godina izgledati će ovako (ukoliko dobijete maksimalnih 3% svakog srpnja):
1.level 8. level [TABLE="border: 0, cellpadding: 0, cellspacing: 0"]
[TR]
[TD="width: 64, align: right"]8500[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]8755[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]9017,65[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]9288,18[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]9566,825[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]9853,83[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]10149,44[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]10453,93[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

kažu od 0-3% godišnje naravno ovisno o inflaciji i vašem performasu:uzdravlje. Ako za performace gledaju appraisal onda je to poseban cirkus koji zahtjeva zaseban post.
Sada službeno nikada nećete doći niti blizu vaših kolega, niti se njima isplati biti promovirani. Kod promocije padate za 2 levela, znaci ako ste bili 2nd ELE level 4 nakon promocije ste 1stELE level 2.
Ja sam Level 3 i tek za 5 godina su doc na 10 500 sta je daleko od 12 000 kojima nikad necu primirisat.

Eto nadam se da ste shvatili o cemu se tu radi i zasto smo se flet-wide pobunili a od office-a nikad nismo dobili odgovor cemu taj unethical salary plan, jednostavno su ignorirali nezadovoljstvo svih 2nd Electrical engineera na floti.

Cilj je valjda dovesti aziju na pozicije officira jer prije godinu dana smo dobili indijca koji laže, sakriva kad sjebe i jos uvijek je na poziciji tako da wtf.

Oasis je u europi brzo pa je prilika da obitelj vidi brod a nakon toga se aplicira dalje.

Proba sam naći info od 7og mj 2018 kada je Royal promijenio salary plan ali kako ga ne vidim probati ću objasnit o čemu se radi.

Prije nekih 8 godina na royalu svi 2.5 stripe časnici imali su istu plaću (2nd eng, 2nd ele eng, 1st officer).
Svakog 7og mjeseca u godini plaća bi rasla za 5 posto.

Bilo je godina kada bi 1st officer i 2nd eng dobili 5% a 2nd ele eng 1%. To su objasnjavali inflacijom na trzistu, kao previse je ljudi u redu koji cekaju na tu poziciju.
Napravili su razliku da je max plaća za 2nd ELE 12 300, za 2nd ENG 12 800 a 1st OFF 13 000.(zasto? nitko ne zna.)

E sada, zamislite da dođete na royal kao 3rd ELE, imate plaću 6 500 a disciplinu 2nd ELE. Znaci radite posao kao vaše kolege a imate pola njihove plaće.(Naravno da će vam trebati pomoć dok se prilagodite ali možda će i oni vas vrlo brzo hvatati za rukav).
Na ugovoru piše '90 dana probation period' pa bi vas nakon jednog ugovora + 2 tjedna drugog ugovora trebali promovirati za 2nd ELE ili reći da niste dovoljno dobri.
Kažem 'trebali' jer mi je kolega sa Oasisa nakon 90 dana tražia da se izjasne a office je izjavio, pazite ovo, da trenutno royal nema para pa ako bi moga i drugi cijeli ugovor do kraja odraditi kao 3rd. (razlika u plaći je snobovska)

E sada, Vas nakon 2 ugovora napokon promoviraju kao 2nd ELE (2nd što se tiče plaće jer što se tiče discipline vi to već odrađujete). Imate početnu placu 8 500, vaše kolege koje su tu par godina 12 000.
Naravno da ima i onih što su došli u peridu između pa im je plaća 10 500. I plaća raste 5% svakog 7og mjeseca (ovi sa 12 000 dobiju možda 20ak dolara jer se smatra da su na maksimumu) i to je još imalo nekog smisla jer kad-tad bi došli blizu vaših kolega šta se tiče place.

Sada dolazimo do 7mj/ 2018 kada royal kaze dosta tom cirkusu i napravi još veći.:hihi

Sada te pozicije imaju 8 levela. Vi dodete na poziciju 2nd ELE i Level 1. Vasa plaća kroz sljedećih 8 godina izgledati će ovako (ukoliko dobijete maksimalnih 3% svakog srpnja):
1.level 8. level [TABLE="border: 0, cellpadding: 0, cellspacing: 0"]
[TR]
[TD="width: 64, align: right"]8500[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]8755[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]9017,65[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]9288,18[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]9566,825[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]9853,83[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]10149,44[/TD]
[TD="width: 64, align: right"]10453,93[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

kažu od 0-3% godišnje naravno ovisno o inflaciji i vašem performasu:uzdravlje. Ako za performace gledaju appraisal onda je to poseban cirkus koji zahtjeva zaseban post.
Sada službeno nikada nećete doći niti blizu vaših kolega, niti se njima isplati biti promovirani. Kod promocije padate za 2 levela, znaci ako ste bili 2nd ELE level 4 nakon promocije ste 1stELE level 2.
Ja sam Level 3 i tek za 5 godina su doc na 10 500 sta je daleko od 12 000 kojima nikad necu primirisat.

Eto nadam se da ste shvatili o cemu se tu radi i zasto smo se flet-wide pobunili a od office-a nikad nismo dobili odgovor cemu taj unethical salary plan, jednostavno su ignorirali nezadovoljstvo svih 2nd Electrical engineera na floti.

Cilj je valjda dovesti aziju na pozicije officira jer prije godinu dana smo dobili indijca koji laže, sakriva kad sjebe i jos uvijek je na poziciji tako da wtf.

Oasis je u europi brzo pa je prilika da obitelj vidi brod a nakon toga se aplicira dalje.
Slazem se sa svime napisanim. A u mom slucaju... Ja sam bio 4 ugovora 3rd i tek 5. sam isao za 2nd,a obavljao isti posao otpocetka. Na pocetku kad sam imao intervju za 3rd Electrical Engineer sam uspio dogovorit vecu placu (7000$). Nakon 2g kad sam avancao za 2nd i bunio se za 8500$ placu jer su kolege 2nd Eng dobivali 9400 su mi nabili na nos sta sam dobio 7000 na pocetku. Nema ti se smisla bunit, nego ulovit pedalu ko i ja.

A opet kad gledas, to je jos uvijek bolje od vecine cruise kompanija. 2nd Electrical Engineer i 2nd Eng imaju vise nego kapo na cargu i daleko vise nego kolege u ranku na propalom offshore-u.

Pozdrav

Za usporedbu:

Electrical engineer na NCL-u nulta plaća (tier 0):8596,30, godina druga (tier 1):8819,17, te dalje-9847,79 10156,40 10602,14 10825,01 10933,26 11042,59 (tier 7 odnosno nakon 8 godina)
Iznosi su vrijedili za prošlu godinu,možda je došlo do promjena u međuvremenu.Trajanje ugovora je 12/12 tjedana.
Svi iznosi plaća su neovisni o evaluation-u,plus se na gore navedene iznose dobije tzv. food allowance koji iznosi 524 $/month.

Last edited:
Jebate taman sad kad san se prišalta na kruzere s LNGa cujem same lose vijesti o Royalu :(
Sta sad ispada da je NCL bolji ili sta?

A opet kad gledas, to je jos uvijek bolje od vecine cruise kompanija. 2nd Electrical Engineer i 2nd Eng imaju vise nego kapo na cargu i daleko vise nego kolege u ranku na propalom offshore-u.

Netocno... na cargu (LNG) Capula moze imati preko 20k$.

Last edited:

jesi siguran da imaju vise nego na propalom offshoreu...

Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk

Al uracunaj da ti po ugovoru, bar 4 dana puta nije placeno, i tu si zakinut za dobrih 1000$, pa na mjesec dana, dayrate ispada manje od 300$ za 2nd na Royala.

... a na dry cargu nasih skoro da ni nema, to su preuzeli zuti i črni, a i njih ce uskoro potjerat kad dovedu kineze.

Poštujem cargo i sve te stvari sa kojima nemam iskustva al dopustit cu sebi predrasudu da nije isto vozit kumpire ili 8 000 ljudi.
Nije meni toliko do podizanja place (ovo sta imam sada je vise nego dovoljno za ugodan zivot) nego ta nepravda da za isti posa imam 30% manje nego drugi i necu im primirisat ni blizu.

Nije bila ideja požalit se nego ukazat vama koji mislite dolazit na RCL da ce vas naguzit i tocno kako ce vas naguzit :) jednostavno, mene to sve skupa previse žulja

Back