Royal Caribbean

I iskreno meni je sasvim svejedno sta vozim: bili ljudi, krumpiri ili 160000 m3 LNGa.
Cak sto vise, ako je 8000 ljudi trebala bi plata biti ohoho veca od onih brodova s teretom.
Al tocno to sto kazes, ta nepravda, to sto pravila nisu za sve ista je trn u oku.

Poštujem cargo i sve te stvari sa kojima nemam iskustva al dopustit cu sebi predrasudu da nije isto vozit kumpire ili 8 000 ljudi.
Nije meni toliko do podizanja place (ovo sta imam sada je vise nego dovoljno za ugodan zivot) nego ta nepravda da za isti posa imam 30% manje nego drugi i necu im primirisat ni blizu.

Nije bila ideja požalit se nego ukazat vama koji mislite dolazit na RCL da ce vas naguzit i tocno kako ce vas naguzit :) jednostavno, mene to sve skupa previse žulja

uz sva ta guzenja duljina ugovora i placa su jos uvik jaaaako daleko od vecine ostalih cruise companija di se isto vozu ljudi

Al uracunaj da ti po ugovoru, bar 4 dana puta nije placeno, i tu si zakinut za dobrih 1000$, pa na mjesec dana, dayrate ispada manje od 300$ za 2nd na Royala.

... a na dry cargu nasih skoro da ni nema, to su preuzeli zuti i črni, a i njih ce uskoro potjerat kad dovedu kineze.

NCL plaća 50% dnevnice za konkretnu poziciju/seniority za dva dana putovanja (na i sa broda) po pojedinačnom ugovoru.Isplata je po prvoj plaći nakon ukrcaja.
Zadnji dan ugovora-kad se leti kući-je puna dnevnica tj. računa se kao da ste ga odradili.

A vi sto kazete da treba uhvatit pedalu s Royala? Kamo idete? Gdje je bolje nego na Royala?

Mislim da ce se moja ekskurzija na kruzere potrajati samo 1 ugovor :udriglavom

Last edited:
Ja sam prebjego na jahte. A da sam ostao u kruzingu bi se gledao ubacit na crystal, star ili dream cruises. Genting korporacija. I sad Virgin.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

A jahte me ama bas nikako ne vuku... ionako se osjecam jadno na brodu ca od obitelji a jos da tamo gledam neke bogatase kako se preseravaju... ne hvala!!!
A vidit cemo... :kafa podijelit cu friška iskustva s Radiancea za 3 tjedna, pa nek bude smjernica za ostale.

U svakom slucaju mislim da ce nas Azijati sve sjebati na kraju... eto meni je brat zavrsio struju, odradio kadeturu, polozio brevet, salje aplikacije ali nema ukrcaja na horizontu - a brodovi se grade leva-leva, znaci da netko popunjava ta radna mjesta ali nisu Hrvati. :rolleyes:

A jahte me ama bas nikako ne vuku... ionako se osjecam jadno na brodu ca od obitelji a jos da tamo gledam neke bogatase kako se preseravaju... ne hvala!!!
A vidit cemo... :kafa podijelit cu friška iskustva s Radiancea za 3 tjedna, pa nek bude smjernica za ostale.

U svakom slucaju mislim da ce nas Azijati sve sjebati na kraju... eto meni je brat zavrsio struju, odradio kadeturu, polozio brevet, salje aplikacije ali nema ukrcaja na horizontu - a brodovi se grade leva-leva, znaci da netko popunjava ta radna mjesta ali nisu Hrvati. :rolleyes:

Letis li mozda za Honolulu?

Ispravak! Nije ni Vision, sada je Allure 21. u Miamiu :(
Ovo mi pomalo pocelo djelovat skroz neozbiljno...

Pozdrav, tražio sam ima li po portalu tema već za CIGNU al ne mogu naci ili ne postoji nista, zna li netko ima li koji benefit od toga a da se nista nije dogodilo, na primjer neki pregled, zubar i tako to, tj pokrivaju li ista osim nezgoda. Gledao sam na profilu te planove al malo je isto sve nabacano a i stranica im ima problema nekih pa pola ne otvara, ali koliko sam skuzio nemamo bas da nas pokriva nesto.

Ja sam prebjego na jahte. A da sam ostao u kruzingu bi se gledao ubacit na crystal, star ili dream cruises. Genting korporacija. I sad Virgin.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Bogme uhvatio ja pedalu s kruzera, nakon 10 dana, dao resignation i Bok/Doviđenja.
Ne znam za ostale firme, al na RCL vlada robovlasnički sustav.

Bogme uhvatio ja pedalu s kruzera, nakon 10 dana, dao resignation i Bok/Doviđenja.
Cita san sto si pisa u drugoj temi i vidin da je puno problema.
Kolega s firme mi je posa ima 10 dana isto na royala. Inace bija je samnom na produktima a na royala je posa za sekonda palube.
Kad ga pitan kaze da je super a sad ne znan govori li to samo da ne kaze da se zajeba jer nismo toliko dobri.

Pa ako mos reci sto tocno mislis pod robovlasnicki sustav?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

daj reci jednu firmu di nije robovlasnicki sistem i di nismo brojevi koji popune pozicije na brodu, bas me zanima

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

daj reci jednu firmu di nije robovlasnicki sistem i di nismo brojevi koji popune pozicije na brodu, bas me zanima

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Slažem se, važniji podatak ( na obrascima,obračunima plaće,flight itineraru itd.) ispadne ID number zaposlenika nego njegovo ime.
Kolega koji je otkazao u handover periodu možda je otkazao na vrijeme, nije se želio "mučiti" znajući da neće promjeniti mišljenje kroz naredne mjesece.

Ja ipak ne bih tako ali to je već individualno: što, kada, kako.
Možda samo komentar da se dobro raspitati o opsegu obveza(ako je moguće iz prve ruke ljudi koji su na istoj firmi / klasi broda) prije odluke o prihvaćanju ponude zaposlenja.
U slučaju kad je planski prijelaz iz jedne u drugu industriju bio u pitanju,a to je slučaj ovdje ako sam dobro shvatio.Čini se da taj domaći rad nije do kraja odrađen.

Domaci rad je bio odrađen, za prvi brod, pa mi 2 dana prije polaska promijenilo da idem na drugi brod, pa mi je sljedeci dan promijenilo na treci brod.
Svaki brod drugaciji...
Jbg to ti je "kinder jaje" nikad ne znas sto ces dobit.

Sad sam tek ubrao da je naslov teme netocan, ne pise se "CAREBBIEAN" nego "CARIBBEAN" :confused:

Last edited:
Back