Royal Caribbean

kakav je bija intervju,pitanja i to,imam iduci tijedan za prvog
Pitao me je odakle sam, da mu kazem nesta o sebi, o svom skolovanju par recenica, o predhodnom brodu daily task, koje bravete posedujem. To me sve pitao u jednom pitanju da bi ja sam pricao i nadovezivao se na pitanja. Posto nije gledao u kameru nego zapisivao, kao ti da pricas a on da vodi zabeleske.
Ja sam imao za treceg interviju.

Za tu poziciju mi trazio cifovski brevet a za deck cadet iskustvo od par godina...

Mislio sam na lacu prvog ili sefa.
Ako to nije permanentno 7-8 E to je malo za taj posao.
Radio sam ga dosta davno i znam kako to izgleda.
U to ono vrijeme placa nije bila toliko koliko kazem ali i vrijednosti nisu niti priblizne.
Ako covjek na tim mjestima nema kao jedan prosjecni elektricar na offshore to nije vrijedno truda.
Ovo je moje misljenje a ako netko ima drugacije cijenim to.

najbolje da se zaposlis u 3.Maju ili Viktor Lencu pa ces imat svaki mjesec doma placu

@Juznjak Hvala!!!

PreviÅ¡e izbora imaju pa traže sve i svaÅ¡ta. Mislio sam da nemaju treće, Jeli 3rd officer zapravo Safety officer junior Å¡to imaju na webu?
Ja sam proÅ¡ao intervju za 2nd officer i kako je kolega naveo pričaÅ¡ svoj background a on piÅ¡e biljeÅ¡ke, eventualno koje pitanja u vezi SOLASA.

3rd off ima gvardiju ali nije odgovoran,obicno je sa jednim od prvih oficira,i to se zove assistant officer of the watch,a u overtime radi safety poslove,fire extinguisxer,fire doors ect.

Mislio sam na lacu prvog ili sefa.
Ako to nije permanentno 7-8 E to je malo za taj posao.
Radio sam ga dosta davno i znam kako to izgleda.
U to ono vrijeme placa nije bila toliko koliko kazem ali i vrijednosti nisu niti priblizne.
Ako covjek na tim mjestima nema kao jedan prosjecni elektricar na offshore to nije vrijedno truda.
Ovo je moje misljenje a ako netko ima drugacije cijenim to.

a ne znamo koliko ima sef... ako ima ispod 20k$ je malo za tu odgovornost, to je istina... a svi ostali ipak imaju sefa pa su po mome sudu i place ok. Sta bi trebao rec struja koji je sam na teretnom brodu za duplo manje?
A usporedjivat offshore i ovo moze biti promasaj, obzirom da jedino u drillingu i to UDW, prosjecni struja (mislim obicni elektricar) moze imat 10kEura permanent ili vise. A to sve ovosi koliko tvoja barka na dan poteze love... moja busilica je u dobro vrijeme uzimala i milijun dolara dnevno... sad kad je palo skoro tri puta sad svi placu sta su pale place... pa otkud da nam daju???? nece iz svoje vrece vadit jer nju su dobro zakopali... to je tako

chief struje ima 13$ ako se pita ove u firmi, a ovisi ko si i kako pregovaras mozda mozes dobit do 15.
bonus vidis svako prijestupne, ako i tada

🙋

4th 5800$
3rd 7000
2nd oko 9 i pol pocetna
1st oko 12000
A za sefa ne znam

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

mozete i reci gdje je u toj storiji Electronic engineer?? plata i to... mozes li biti sef nakon te pozicije ili kako ide sistem?? obzirom da vidim da je electronic odgovoran chief electrical eng-u...

mozete i reci gdje je u toj storiji Electronic engineer?? plata i to... mozes li biti sef nakon te pozicije ili kako ide sistem?? obzirom da vidim da je electronic odgovoran chief electrical eng-u...
Electronic je na mom brodu u biti 2nd electrical eng. Nas smo troje,po jedan za hotel,makinu i electronic. A koliko sam vidio,na vecim brodovima imaju takve podjele i za prve struje.

Pozdrav,

koliko ja znam pocetne place el.eng. nisu takve, smanjili su ih pred dvije godine
-4th ima 4950
-3rd 6700
-2nd 8600
Sve ostalo je stvar pregovora, koliko te trebaju ili koliko ti trebas njih, ali za placu se treba jako borit, jer nitko ti je nece samoinicijativno povecat.
Pozicija 4th el.eng. je uvedena kao ispomoc electronic i galley eng. na Quantum i Oasis klasi, bogom je dana jer nemaju nikakvu odgovornost, opremu, dezurstva...
Pozicija 3rd je za ista kao za 2nd, na Quantum klasi poprilicno zahtjevna iskljucivo zbog lose opreme i radova.
S pozicije Electronic eng. se nemoze ic za Chiefa, jedino se moze s pozicije 1st el.eng.

Kire, Electronic na tvom brodu je 2nd el.eng i bez promocije nemoze doc radit na veci brod kao Electronic.
Quantum ima 7 asistenata, 2x 4th, 6x 2nd, 1st, Electronic i Chief.
Oasis klasa skoro dvostruko vise, ima jednog 1st el.eng. za makinu i jednog za hotel (rotacija polozaja), imali su tri Electronic eng. al koliko sam cuo smanjili su im na dvojicu.

Neznam,ja govorim sta sam cuo od kolega. Jedino za 3rda govorim iz svog slucaja. Kad me avancaju u 2nd cu napisat sta su mi ponudili.

pozdrav ekipa,

bio sam se aplicirao za 4tog električara rekli su mi da ću vjerojatno dobiti posao. nakon nekog vremena sam dobio mail da je firma uvela pod obavezno za sve koji se apliciraju za električare ETO certifikat. To me full zbunjuje kad sam čuo od prijatelja da 4-ti i 3-ći ga ne moraju imati. Uglavnom zapinju za to i ne popuÅ¡taju, zamolio sam je da mi izađe u susret i da ću položiti kad dođem doma jer mi fali 3 tjedan do 6 mjeseci navigacije, al za sad niÅ¡ta.
Zna li netko Å¡ta o tome, da li zna netkoga tko bi mi mogao pomoći?

Uglavnom nesreća me zahvatila jer da sam se aplicirao prije koji mesec ranije ili čak i koji tjedan možda bi i dobio posao. tako da sam lud kao Å¡iba.

Kakvi su ugovori za prve oficire i kako se djeli posao i gvardije ako moze tko iz prve ruke?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Back