Royal Caribbean

Znaci sve to ti treba za ic doma je da te netko optuzi za harass? Nemas se uopce priliku branit, ocevici, istrage, nista? asti misa

a nista, procitat cu jos sutra malo po internetu stogod na tu temu i onda cu se snalazit. :D

a slusaj, samo ti znas zasto ides na kruzer radit, je li radi zenskih, ili da malo prosvrljas pa da se vratis doma i reces curi da je volis najvise na svijetu, ili zenu, neznam, ili radi para? i ugovora? ja sam radi ova dva zadnja.

pozz ljudi.pardon....pomorci

pozz ljudi.pardon....pomorci

Ma počeo sam sam nedavno navegat i učinio jedan ugovor ko terco oliti ko četvrti pa me zanima ovaj Royal....jeli za terce tj.četvtre uzimaju samo filipe ili uzimaju i naÅ¡e ali pod plaću od filipa?e da mislim u makinu.....na terce oliti četvrte.....

Pazi se i na poslu jer ima dosta podapinjanja nogu ulizivanja i bacanja sjene na tvoj rad...ima dosta zlocestih ljudi...koji gledaju samo promociju i gazili bi svih...bez obraza...ja znan da ces doc ushicen i sritan i to ali probaj se obuzdat i samo mrtvo hladno radit svoj posa...jer pa ti recu da se pravis pametan kad oces nekome nesto pokazat...ne tebi direkt jer nemaju muda nego okolo....

Ovo sto si ti napisao odje je sve sto sam ja vidio po kruzerima do sad,jos i gore.. pa me vise nece gledat ta vrsta broda zbog svacije sigurnosti ,nije valjda i na cargo ista prica ,valjda sto manje ljudi manje problema ??

@vmozara
Ovo sto ti je Crta zara napisa je ko sveta knjiga,ja san ti provra tri jebene godine na Royala tako da sve ono sta je napisa potpisujen.Biti ce ti masu podmecanja nogu na tvoj radi to od strane nasih ljudi najvise.
Pazi se zenskih jer su sa moga doma dvojica visoko pozicioniranih otisli doma jer su ih optuzile za sex.harasment.
Sto se tice savanja love doma to zaboravi neka 2-3mjeseca jer ide jako sporo i nekada naprave krivi acount pa onih testnih 100usd dode nekome drugom na racun tako da ces sve stabja lipo u zep i o da doma sa tin.
Kombinezone i radne postole dobijes na brodu i to nije problem isto tamo mozes kupi sampon i te gluposti ali je na brldu cjena barem dok sam ja bio malo paprenija pa bolje u portu kupit prije ukrcaja.
Internet se naplacuje i ako se sjecam cjena je 0.36centi po minuti a tokom noci znaci od 23:00-06:00 je ja mislim 0.16 tako da dobro deru sa tim cjenama.
Tel.kartica je bila 20usd i mogo si pricat 2ure i 10min. Neznam jesu li ista mjenjali.
Prvih par sedmica ces imati vjezbe svaki bozji dan tako da svoj department ces jako malo vidjet prve sedmice jer ce ti mozak otec od tre inga i pilanja mozga za gluposti tako da s eodma pripremis na psihicko maltretiranje sa pizdarijama.........

Ma ok, prezivit cu, ako i bude u kurcu uvijek mogu trazit negdje drugo.

Jeli prvi let plaćam sam? Na RCL travel vidim letove za Miami, ali kad pokusam online check in na stranici od croatia airlines, kaze mi da moram checkirat na salteru

Stiglao mi je na moju crew stranicu ugovor, kazu da to nije ugovor kojeg potpisujem vec da cu na brodu dobit ugovor kojeg moram potpisat, ipak, u tom ugovoru pise placa od 4250$ iako smo se dogovorili za 5000. Trebam li se brinut sto oko toga?

Neznan stari sto bi ti reka ono sto san pisa ti je bilo za unazad 5god...inace meni je u globalu ostalo u dobrom sjecanju zbog par ljudi..ali i iskustva jer je to sve zajedno jedan ogroman pogon...od tamo sutra ako pozelis mores di te volja...evo ja bez problema kasnije upa u offshore...da nisan vjerojtno bi jos bija tamo...ono san ti napisa sve jer san ja tako vesel i pomoc svima ali nakon misec dana kad san skuzija otriznija san se i onda samo pametno...au 20 dana san naucija brod tako da bi mene glavni zva svako malo a svi su mi lasnije mogli lagano....uglavnom prvih jedan dva ugovora ce ti bit sve interesantno i ludilo a kasnije bar meni posa rucak i kabina :-)

Last edited:
@vmozara
Ne placas koliko ja znam prvi let sam barem je tako bilo dok sam ja bio tamo a nije odavna.
Slusaj ako su ti napisali kolika ti je olaca onda je to sto pise jer na brodu neces dobit nikakav bonus ni tome slic o ner toga tamo nema za nas obicnr smrtnike.Tako da ja mislim da ste se slabo razumjeli oko place posti ti jr napisano manje nego po dogovoru.
Slusaj po meni i informacijama koje dobivam od bivsih kolega firma je u kurcu skroz,uveli nekih miljun pravila i njje to sto je nekada bilo a bilo je jako lipo.:cool:

Ma ok, prezivit cu, ako i bude u kurcu uvijek mogu trazit negdje drugo.

Jeli prvi let plaćam sam? Na RCL travel vidim letove za Miami, ali kad pokusam online check in na stranici od croatia airlines, kaze mi da moram checkirat na salteru

Stiglao mi je na moju crew stranicu ugovor, kazu da to nije ugovor kojeg potpisujem vec da cu na brodu dobit ugovor kojeg moram potpisat, ipak, u tom ugovoru pise placa od 4250$ iako smo se dogovorili za 5000. Trebam li se brinut sto oko toga?

Pisi mail ili zovi i pitaj zasto je razlicita plata na ugovoru od one koja je dogovorena.
Jednom kad potpises, tesko ces da dokazes da si se dogovorio za vecu platu.
Obavezno se cuj sa osobom sa kojom si dogovarao lovu!
Let ti je placen u oba smera!

Rijeseno, doslo je do greske. Zato ljudi vazda citajte ili bar bacite oko na ono sto potpisujete. :D

Dobijem li bateriju (svjetiljku) na brodu? Ili da nosim svoju omiljenu
I jeli ima u kabini 220V za laptop i brijaci aparat? U preboarding package pise da ponesem 110V brijaci, neda mi se odma prvi dan posudjivat transformatore iz stocka :confused::D:D

Imas 220V u kabini i u WC tako da ne brines za to,jedino nemas u Miamiu u hotelu pa mozda zbog toga su napisali,ali imas jedan ducan blizu pa mores kupit.
Bolje da si lovu odmna sredia jer kasnije in nebi dokaza nikad.
Nosi svoju jer ovu sta dobijes isto koda si lumin dobia eto tako svitli brodska lampa.
Jedan je Rijecani nosia pola sovga alata sa sobom iz doma a ispitivac mu je bio prije matrikule u torbi :)

Da li na Royalu imate mogucnosti ostavljati stvari na brodu? I da li se vracate na isti brod ili je svaki ugovor drugi brod?

sto se tice telefona mozes kupit bon od 10 ili 20 dolara. i zvat na kucni pa je 2 ure i nesto. ako ces na mobitel onda te dobro odere. internet imas vise paketa. največi ti je 500 minuta i kosta 60 dolara. na princessu smo imali 460 minuta za 40 dolara. ovdi ga dobro deru internet. i jos mi je progutalo zadnjih 15 minuta.

Ja dok sam bio tamo nije bilo tih paketa ali znam da jr bilo jako skupo kako sam i napisao ali sreca za mene i jos dvojicu jer je elektronicar bia nas covik i skupa smo bumbili pa smo malo prispojili zice i imali besplatan int.u kabini a i na mob.san zadnji ugovor koristia priko signala od ECR ali to je sve do ekipe na brodu.Nama su razjebali ekipu i nakon toga su poslali Poljake tako da je bilo ajme.ti ga meni.

Pozdrav kolege, nesto se slabo pise o Royalu zadnje vrime pa da malo osvjezim temu: poradi ekspanzije flote trazu se 3rd engineeri, 2nd engineeri, elektricari i frizideristi. tako stoji na internom circ letteru, tako da slozite dobar cv i sibnite na onaj royalcareeratsea, mi smo jos uvik, ne bi vjerovali za cut: TRAŽENI!

sretno

Trebat ce 8000 novih ljudi u 2015-2016. To sam cuo jucer na nekom od treninga

Za pare se moze pregovarat tako da ne morate odma pristajat na prvu ponudu, ja sam digao za 12% :)

Pozdrav ekipa i sritan Božić.

Evo i moje priče. Uteka san sa Saipema na Royal. Ukrcaj mi je 23.01. na Oasisa ka Ref. Engineer. Zanima me ima li koga od naÅ¡ih i kako je raditi. Iman li di novce potroÅ¡iti?:)

Back