Royal Caribbean

kako nema permanent?
ja sam shvatila bas obrnuto

Evo da se referiram na ovo, zadnja rijec od RCCL-a, obavio interview prekjucer sa doticnom gospodjom Martin. Ovo pisem za 2nd engineera: ugovor 10 tjedana tamo, 10 tjedana doma, plata kao entry level 5100 USD - PERMANENT. Plus bonus ako imate brevet od kapa, neznam tocno koliko..

Ima li ko da mi potvrdi jednu sumlju s obzirom da sam lose upoznat s placama u ovom djelu pomorstva.Imam jednog poznanika koji tvrdi da je na Royala 3rd.eng. prvi ugovor i da ima placu 5800 dolara permanent.Ja u to ne virujem nikako.

strojar pozdravi priku i cestitaj mu....ma i moze biti ako je na ugovoru 4-2 jer sam cua da su sad takvo nekakve rotacije za 3rd eng....s tom rotacijom je vjerovatno i takva placa sta mi opet ispada malo previse permanent

Evo da se referiram na ovo, zadnja rijec od RCCL-a, obavio interview prekjucer sa doticnom gospodjom Martin. Ovo pisem za 2nd engineera: ugovor 10 tjedana tamo, 10 tjedana doma, plata kao entry level 5100 USD - PERMANENT. Plus bonus ako imate brevet od kapa, neznam tocno koliko..

nek ti da na papiru da ce ti placa bit tolika.. sad ti 2nd eng koji je vec drugi ugovor ode ima 4900$, kad ga je avancalo ima je i manje..znan jer mi se svako malo zali kako ja to iman vecu :D

neko je bia pita za 3rd eng za placu, ugovor in je 4-2 i imaju oko 5800 samo ka su na brodu, dok je sekondima na mostu ugovor 14-14 i placa 6100$

nek ti da na papiru da ce ti placa bit tolika.. sad ti 2nd eng koji je vec drugi ugovor ode ima 4900$, kad ga je avancalo ima je i manje..znan jer mi se svako malo zali kako ja to iman vecu :D

neko je bia pita za 3rd eng za placu, ugovor in je 4-2 i imaju oko 5800 samo ka su na brodu, dok je sekondima na mostu ugovor 14-14 i placa 6100$

dobija san na papiru, 5100 USD i smjena 10/10

odlicno za tebe..samo sta je sad ode teska pobuna hahah tri 2nd eng i tri razlicite place :udriglavom

na kakvim sam sve rupama navigava pa da cu se sad trsit ko ima platu ovaku naku.. svudi je nepravda brate, znam, mora je bit i tamo.. ovo sto se nudi, ja prihvacam, znam da bi jos ljudi tilo doc na ovo sto se meni sad pruzilo pa sad se odma ic busat na prvu ovaj ima vise od mene, ovaj manje-ne hvala.
idem radit, ako netko vidi da sam dobar, mozda poveca kesu a ako ne..
ici cemo dalje ljudi moji..
ali hvala ti na informaciji, pozdrav veliki

Pozdrav svima koji jos uvik traze za Royala, eto vec san skoro misec dana na Royala pa da podilim malo. Znaci mailovima i skypom priko gospodje Martin (zahvaljujem doticnoj osobi sto je ustupila mail adresu na threadu). Lijecnicki je malo rigorozniji nego sto sam dosad drugdi radia, i kostalo me 2000 kuna, ali to oni napisu kojeg doktora priznaju u nas, napisa sam u threadu. a na brodu vam priznaju lijecnicki samo do 200 USD. to sam im reklamira ali izgleda da nis od toga. plate ovdi variraju, za 2nd engineera od 4900, 5100, 5300 itd..
ona fama oko permamanenta na Royala - nema permanenta. daju ti 2 plate na brodu za misec dana ali ugovor je samo dok si na brodu. isplate te u cashu svaka 15 dana. lovu mores poslat doma kad otvoris racun na brodu sto dosta kasni pa su judi ovdi isli doma sa 20 000 dolara u torbi dok im racun nije otvoren..
ugovor 10/10, ima nasih, i svi mi govore da ih tu najvise taj ugovor drzi.. uglavnom, lipo je opet cut hrvatski jezik u control roomu, a ne dignit se ujutro i sam sebi rec dobro jutro.

EVo meni konacno jutros stigla zadnja potvrda, vec sam se bio malo i prepao da su me zaboravili.
IDem na Majesty, letim 4.12 u Miami.

Citam ove upite i boarding package itd ali ima mi nejasno dosta toga:
Jeli mogu ja laptop i svoje stvari slobodno drzat u kabini, imam li kljuc od vlastite kabine
Pise da bi trebao nosit kao neki business outfit za slucaj da moja jos nije spremna kad dodjem na brod, sto znaci to, da ja moram nosit odjelo na brod ili tako nesto??
Trebam li nosit radne cipele na brod ili se tamo dobiju?
Mogu li tamo nabavit sve pizdarije sto mi trebaju
Vidim gore da se pise da im treba dosta da naprave tu neku karticu s kojom mogu slat placu doma. Postoje li neki drugi nacini? Koliki je uopce trosak dok ja svoju placu prebacim do mog hrvatskog racuna?

Ako se nekome da napisat ukratko par redova kako doc za prvi put, neke stvari i gluposti koje ne spominju u svim ovim textovima. Ili jos bolje, ako ima netko na Majesty, da napise ukratko kako je tamo zivot :D
tnx :uzdravlje

Gledaj kabina ti je sigurna..imas karticu kojon otvaras kabinu...stvari ces dobit na brodu...tj tutu gace i kosulju cipele radne i za uniformu...odjelo ce ti stic kasnije nakon sto te krojac izmiri... majamiju imas sve dole na cruise terminalu imas ducan pa se ne trebas mucit sa sanponima itd...to isto mores kupit i na brodu....na bridu se sve placa brodskom karticom...a mozda u krew baru mogu novcanice...brod ima bankomat....sto se tice zivota pamet u glavu...na povecalu si pogotovo prvi ugovor....ako si tija zabavu onda si treba ici na carnivala...ali na rojala je puno rade...pazi na podmetanje noga...ne viruj bas svima...pazi se zenskih...tj budi kulturan jer sa balkanskim spikama lako mores zbog seksual harastmenta otic ca i onda adio viza amerika i pom zivot....zenske ti vole tvoju kabinu a ne tebe jer si lip zgodan ili imas para...nemoj komentirat nikoga...znan da izgleda malo crno ali ovo ti je savjet....ali opet ne gledaj sve to da je tako crno.....ajde bit ce i zabave bez daljnjega

EVo meni konacno jutros stigla zadnja potvrda, vec sam se bio malo i prepao da su me zaboravili.
IDem na Majesty, letim 4.12 u Miami.

Citam ove upite i boarding package itd ali ima mi nejasno dosta toga:
Jeli mogu ja laptop i svoje stvari slobodno drzat u kabini, imam li kljuc od vlastite kabine
Pise da bi trebao nosit kao neki business outfit za slucaj da moja jos nije spremna kad dodjem na brod, sto znaci to, da ja moram nosit odjelo na brod ili tako nesto??
Trebam li nosit radne cipele na brod ili se tamo dobiju?
Mogu li tamo nabavit sve pizdarije sto mi trebaju
Vidim gore da se pise da im treba dosta da naprave tu neku karticu s kojom mogu slat placu doma. Postoje li neki drugi nacini? Koliki je uopce trosak dok ja svoju placu prebacim do mog hrvatskog racuna?

Ako se nekome da napisat ukratko par redova kako doc za prvi put, neke stvari i gluposti koje ne spominju u svim ovim textovima. Ili jos bolje, ako ima netko na Majesty, da napise ukratko kako je tamo zivot :D
tnx :uzdravlje

...i obavezno ponesi svoje radne cipele. Na brodu ti daju, ali su neudobne, zive rane na nogama!

Kako da mi se netko ne useli u kabinu a da pri tom ne najebem, sexual harassment i to? Vec sam citao na forumu o tom, gdje su ljudi ucjenjivani sa svacim. Da recem da sam gay? Imam curu i ne mislim pravit pizdarije

Ma nije ti sad to tako crno..ima ti tamo dosta gay populacije i to pazi...ma samo prati razum...ali evo jedne price kako je meho izgubija posa...uglavnom na utakmici hrvatska turska prije par godina pili smo u kru baru...i kad je usla jedna filipinka on kako se okrenuo onda je zakacija slucajno opustenom rukom za sisu...tj ocesali su se...on dobija pedalu jer je suga rekla da je uvatija za sisu...ne viruj tim zenskima jer pola ih tamo nije normalno

Pazi se i na poslu jer ima dosta podapinjanja nogu ulizivanja i bacanja sjene na tvoj rad...ima dosta zlocestih ljudi...koji gledaju samo promociju i gazili bi svih...bez obraza...ja znan da ces doc ushicen i sritan i to ali probaj se obuzdat i samo mrtvo hladno radit svoj posa...jer pa ti recu da se pravis pametan kad oces nekome nesto pokazat...ne tebi direkt jer nemaju muda nego okolo......hahajajaj sad san te ispripada do kraja...neboj se stari ima druga strana da kad glave skuze da si jaci od svih onda ti ga ostali mogu lagano....

Last edited:
Pokusat cu bit pametan. Inace ja sam vazda veseo i nasmijan lik a poprilicno i naivan pa me strah da ne najebem. vidit cemo, javim dojmove :D

Kakvo stanje moze bit po makini s obzirom da je brod malo stariji? Jeli to uredno odrzavano ili ce bit gluposti tipa azbest posvuda, truli releji ispadaju iz trulih kucista, itd. Hocu li na Majesty moc vidit modernu tehniku ili je to sve prastaro?

evo crta, boga mi, u misec dana sta sam vidio - ma da bi rijec reka. tocno kako si napisa. samo treba radit, ne pametovat, ne srat o drugima i da, o da, svakako dalje od ovih ludih trebi, evo ga frajer sa kuverte ga poslalo doma, da je seksualno harasmentirao amerikenku. uzas..

Znaci sve to ti treba za ic doma je da te netko optuzi za harass? Nemas se uopce priliku branit, ocevici, istrage, nista? asti misa

a nista, procitat cu jos sutra malo po internetu stogod na tu temu i onda cu se snalazit. :D

Back