Wallenius Wilhelmsen su 2 firme sastavljene od Walleniusa i Wilhelmsena oko zajednickog charterera Wallenius Wilhelmsen logistike.. Uvjeti zivota su bolji na Walleniusa ( Svedska firma , zeleni brodovi ) nego na Wilhelmsena ( Norveska , crveni brodovi ).. inace Wilh ima karampaline teske osim par novi brodova ( ne racunajuci KL pool di su sve novogradnje ali isto tako tamo mos samo ako si kapo za sada ) di ces jako tesko doc s obzirom da su tamo norvezini.. nije istina da Wilh uzima nas jer oni nece , uzima nas je oni ne mogu.. na RoRo naviga ko ne moze nigdi drugo a ima ih puno di ne mogu nigdi drugo.. Na Wilh su kabine ludilo.. ja sam bio 5 ugovora, plazma , internet , DVD Videoteka na brodu , bazen koji se nikad ne koristi jer su medjuljudski odnosi na ciloj firmi nula.. teretana ovo ono tamo amo sve budalestine koje neces nikad koristit jer se radi 8 do 8... posla ima ko u prici.. ko se boji radit nek ne ide tu..
Sve skupa je dobro.. na Walleniusa btw nema Hrvata i pitanje je oce li ih ikad biti jer drze jos Svedske mazace , timunjere i ostalo.. brodovi se odrzaju na djelovima se ne stedi... noviji brodovi su dosta komplicirani.. PLC sistemi svuda okolo naokolo.. meni je bilo ok ( izuzevsi medjuljudske odnose i jedna te ista linija non stop koja se vozi vec 190 godina ) te zadrzavam opciju da se jednoga dana vratim.. inace na brodovima je show poradi povecane koncetracije diskriminacije tako da budete spremni i na to ali eto sve se izdrzi pa i to..
C/O nema nista s Cargo planom , dobije sve s obale i samo trci doli po garazama s dutyem da je sve na svome mistu i tako to. Na nekim brodovima C/O nije ni u gvardiji , samo maintenance. U makinji full ekipa 2 mazaca , cistac , fitter , struja , 4/e ,3/e , 2/e, kapo.. ponekad i 2 x 4/E.. vecinom indijci i filipi tu i tamo koji norvezin mladji.. 2/E vecinom Indijci.. Na palubi imaju i Radio officira ( samo oslo pool ) tako da papirologije nema bas puno za mostarce , sve on radi... isto tako kad tribas nesto ne tribas gonjat nikoga on je uvik u officeu..
sta se posla tice posla ima i ima ga masu... sastanci se cesto , drillovi tako tako nista posebno.. brodovi prolaze PCC dosta dobro jer se eto ne stedi na djelovima.. DD svako 2 godine u Singapuru..
inace kad se upadne na brod stoji se na jednom te istom dok neko ne crkne pa da se mos pribacit na drugi.. svake godine jedan ugovor je 1 misec tako da se okrene dio linije i da budes doma svako drugi bozic.. s placama nikad problema sve uredno.. cak se i koji brevet plati..
Kape krcaju na KL pool a tu si sam s Indijcima i Filipima.. neki kazu da je dobro neki da nije 100 ljudi 200 cudi i tako..
splitski office je korektan i napravit ce koliko god mogu.. jako malo inace jer oslo vodi kolo u svemu..
E i spiza je katastrofa na off strani jer su kuvari svi indijci.. 2nd Cook su Filipi tako da se uvik moze nesto da prigrize s Kabayanosima..
Koliko ce bit posla ne znam jer sad i NOK ovci bize ca poradi toga sta par brodi ide u scrap a i nesto njih se sprema a novih nema.. i sta dodje ide u KL pool di su samo azijati..
Sta se tice UECC ako ko sazna kakvi su uvjeti bilo bi lipo da napise. Vidja sam UECC brodove i pare se jako dobri , mali RoRo je uvik puno bolji od ovih masivnih RoRo u WW-a
UGL , firma je ok , moze se izdurat samo eto malo su ljudi problem. Ko voli nek izvoli.. mozda se i sretnemo kad tamo.