Ro-ro brodovi

Evo ima?? private message u njemu san ti sve reka.??a mi je ??ta ti je situacija takva kakva je.

evo da ti i ovdje zahvalim na informacijama, nije mi bilo toliko hitno financijski koliko sam htio napokon krenuti sa brodom nakon duge pauze ali upalo je ne??to bolje.

evo da ti i ovdje zahvalim na informacijama, nije mi bilo toliko hitno financijski koliko sam htio napokon krenuti sa brodom nakon duge pauze ali upalo je ne??to bolje.

sretno di god da ide?? sve je i onako bolje od one ramine i slatkorječivih dedićevih la?ži.

Pozdrav , dali primaju na Wallenius Wilhelmsen hrvate ? i dali je to neka korporacija sa onim Wilhelmsenom koji ima ured u Splitu?

Pozdrav , dali primaju na Wallenius Wilhelmsen hrvate ? i dali je to neka korporacija sa onim Wilhelmsenom koji ima ured u Splitu?

to je ista firma
primaju samo C/O ,2/E i struje

grimaldija su bugari preuzeli , cak i posadu

Znali se slučajno tko je preuzeo ukrcaje na UECC nakon Å¡to je TransAdria propala ?

Koji su uvjeti na UECC?

Inace, Wallenius Wilhelmsen krca samo par nasih CO, 4-5 struja, 1 2/E i 1 2/O na norveskom pool-u. Mislim da ima jedan CE na Kuala Lumpur pool-u. Placa za CO je 9500 USD na brodu, ugovor 2/2. Ovi iz norveskog crewing-a kolo vode, Wilhelmsen Split samo sredjuje avio karte i brevete. Razlog sta zovu nase je taj sta nitko od norvezana nece da ide na RORO, svi su na offshore-u, zbog placa naravno.
Placa je nekakva sredina rekao bih, iznad prosjeka za suhe terete. S druge strane uvjeti zivota na brodovima su stvarno dobri (wifi 0-24, bazen, sauna, teretana, kosarka, deck golf :confused:, svaka kabina plasma i kucno kino, besplatan telefon za top 4 i norvezane, ....)

Wallenius Wilhelmsen su 2 firme sastavljene od Walleniusa i Wilhelmsena oko zajednickog charterera Wallenius Wilhelmsen logistike.. Uvjeti zivota su bolji na Walleniusa ( Svedska firma , zeleni brodovi ) nego na Wilhelmsena ( Norveska , crveni brodovi ).. inace Wilh ima karampaline teske osim par novi brodova ( ne racunajuci KL pool di su sve novogradnje ali isto tako tamo mos samo ako si kapo za sada ) di ces jako tesko doc s obzirom da su tamo norvezini.. nije istina da Wilh uzima nas jer oni nece , uzima nas je oni ne mogu.. na RoRo naviga ko ne moze nigdi drugo a ima ih puno di ne mogu nigdi drugo.. Na Wilh su kabine ludilo.. ja sam bio 5 ugovora, plazma , internet , DVD Videoteka na brodu , bazen koji se nikad ne koristi jer su medjuljudski odnosi na ciloj firmi nula.. teretana ovo ono tamo amo sve budalestine koje neces nikad koristit jer se radi 8 do 8... posla ima ko u prici.. ko se boji radit nek ne ide tu..

Sve skupa je dobro.. na Walleniusa btw nema Hrvata i pitanje je oce li ih ikad biti jer drze jos Svedske mazace , timunjere i ostalo.. brodovi se odrzaju na djelovima se ne stedi... noviji brodovi su dosta komplicirani.. PLC sistemi svuda okolo naokolo.. meni je bilo ok ( izuzevsi medjuljudske odnose i jedna te ista linija non stop koja se vozi vec 190 godina ) te zadrzavam opciju da se jednoga dana vratim.. inace na brodovima je show poradi povecane koncetracije diskriminacije tako da budete spremni i na to ali eto sve se izdrzi pa i to..

C/O nema nista s Cargo planom , dobije sve s obale i samo trci doli po garazama s dutyem da je sve na svome mistu i tako to. Na nekim brodovima C/O nije ni u gvardiji , samo maintenance. U makinji full ekipa 2 mazaca , cistac , fitter , struja , 4/e ,3/e , 2/e, kapo.. ponekad i 2 x 4/E.. vecinom indijci i filipi tu i tamo koji norvezin mladji.. 2/E vecinom Indijci.. Na palubi imaju i Radio officira ( samo oslo pool ) tako da papirologije nema bas puno za mostarce , sve on radi... isto tako kad tribas nesto ne tribas gonjat nikoga on je uvik u officeu..

sta se posla tice posla ima i ima ga masu... sastanci se cesto , drillovi tako tako nista posebno.. brodovi prolaze PCC dosta dobro jer se eto ne stedi na djelovima.. DD svako 2 godine u Singapuru..

inace kad se upadne na brod stoji se na jednom te istom dok neko ne crkne pa da se mos pribacit na drugi.. svake godine jedan ugovor je 1 misec tako da se okrene dio linije i da budes doma svako drugi bozic.. s placama nikad problema sve uredno.. cak se i koji brevet plati..

Kape krcaju na KL pool a tu si sam s Indijcima i Filipima.. neki kazu da je dobro neki da nije 100 ljudi 200 cudi i tako..

splitski office je korektan i napravit ce koliko god mogu.. jako malo inace jer oslo vodi kolo u svemu..

E i spiza je katastrofa na off strani jer su kuvari svi indijci.. 2nd Cook su Filipi tako da se uvik moze nesto da prigrize s Kabayanosima..

Koliko ce bit posla ne znam jer sad i NOK ovci bize ca poradi toga sta par brodi ide u scrap a i nesto njih se sprema a novih nema.. i sta dodje ide u KL pool di su samo azijati..

Sta se tice UECC ako ko sazna kakvi su uvjeti bilo bi lipo da napise. Vidja sam UECC brodove i pare se jako dobri , mali RoRo je uvik puno bolji od ovih masivnih RoRo u WW-a

UGL , firma je ok , moze se izdurat samo eto malo su ljudi problem. Ko voli nek izvoli.. mozda se i sretnemo kad tamo.

Last edited:
nije istina da Wilh uzima nas jer oni nece , uzima nas je oni ne mogu.. na RoRo naviga ko ne moze nigdi drugo a ima ih puno di ne mogu nigdi drugo..

Ovo nisam skuzio? Znam da su ovi nasih par CO tamo uletili jer iz Osla nisu mogli poslati Norvezane jer ih nema a ima biti da Filipince 2/O ne zele avancavati...

inace na brodovima je show poradi povecane koncetracije diskriminacije tako da budete spremni i na to ali eto sve se izdrzi pa i to.

S kakvom si se diskriminacijom susrea? Mislim da norvezani sve gledaju s visoka ali kad im se dokazes i kad vide da masu stvari znas bolje od njih onda mislim da ce prihvatiti svakoga. Na svojoj sam kozi to osjetija, gledanje s visoka, ali sam se u dosta navrata i smija njima direktno u facu kad bi zajebali stvari tako da me sada valjda drze bicem ravnim sebi.:)
Treba biti svjestan da sa njima nema prijateljstva vec samo profesionalni odnos a mi Hrvati dosta stvari shvacamo osobno pa neke stvari krivo i protumacimo. To su valjda razlike u mentalitetu. Ja sam se tako navika, znaci cisti profesionalizam, kad predjem preko skale kao da ih nikad u zivotu nisam ni vidija... ;)

Ne triba se dokazivat takvima samo ih ignoriras i dobro je.. druga stvar je sta u RoRo nema bas buducnosti pa je pitanje koliko smisla ima gonjat se i natezat s njima tamo.. Koliko ja znam nasa 2 chiefa su na Tirranni i jedan na Taika i to je to. Puno nasih ljudi dodje jedan ugovor i nestane negdi dalje.. Nije istina da nema Norvezina, istina je da ih firma nece i da ih se gledaju rijesiti a ne mogu.. prestali su uzimati nove sta je njima bio povod da krenu u opci haos budalakanja nad svim drugim nacionalnostima osim Indijaca jer njima ne mogu nista.

Jednostavno ekipa koja plovi tu jednu istu liniju vec 30 godina i u firmi su po 30 godina dolazi u situaciju da ce dobit kolektivnu nogu svaki tren i onda od straha i budalestine radi jos veci haos umisto da suti i ceka sta ce se desit. Nova ekipa koja dolazi je ekipa koja se boji offshorea i koja se drzi toga RoRO-a ko pijan plota.. isto tako masa starih koji su dobili noge s Shuttle tankera se nastanila tu pa na svaki problem reagiraju apokalipticno od straha da ce noga opet doletit iza kantuna..

Cili KL i Southampton pool su sve Indijci i mogu oni od tamo dovest chiefa kad god im treba Indijca ali eto jos to malo sta ima pokusavaju drzat s Europljanima ali nece ni to dugo.

Ja osobno nisam ima nikakvih problema jer ionako 90% vremena provodim s Kabayanima uceci tagalog i zajebajuci se s njima tako da mi je isto ostatak bio Norveski ili Turkmenistanski. Radis , sutis, patis... ka i svugdi jel'..

Last edited:
Imas li kavke info za Bahri? Kakvi su uvjeti? Mislim da ima jedan nas 2E tamo, placa oko 11000 USD sa bonusima. Neki iz Rijeke je superintendent u firmi ako se ne varam. Ovo san nacuo u prolazu od jednog bivseg kolege pa me zanima koja je tamo situacija....

Bahri - Liners Service

Last edited:
Bahri je bivši National Shipping Company of Saudi Arabia.
Brodovima upravlja Mideast Shipmanagmenet

http://www.pomorac.net/forum/trgovacki-brodovi/2800-national-shipping-company-saudi-arabia.html
http://www.pomorac.net/forum/trgovacki-brodovi/18-mideast-shipmanagement.html
http://www.pomorac.net/forum/trgovacki-brodovi/488-informcije-o-firmi-msml.html

Na kompaniju se upada preko veze. Seniori mogu možda i bez veze. U jednom od ovih tema imate brojeve telefona i mail adrese.
Ja sam na VLCCu tako da ne znam niÅ¡ta direktno o ROROima. Mogu samo reći ono Å¡to sam čuo a čuo sam sljedeće:
Posada na RORO su Indijci. Ima naših seniora po brodovima. Linija im je par luka po Perziji, Crvenom moru, Livorno, USA i nazad, tako nekako. Mislim da imaju samo 4 RORO broda.

Neces nikad doc ni u jedni ni u drugi jer nece primat nase kadete ni 3ce nikad. Trenutno se u RoRo poslu vodi ljuta borba izmedju Indijaca i Bugara.. Bugari su bolji i jeftiniji ali ne mogu podnit jedan drugoga dok Indijci svoje ludosti stave iza sebe uvaljuju se u office i uzimaju i ono malo RoRo-a sta je ostalo.. Grimaldi se jos nekako drzi s Bugarima i kupili su sada ACL i narucili 4 velikana i to ce da ide njima isto.. Svedjani dobili nogu s firme generalno cim je Grimaldi preuzo.

Wilhelmsen na EU ljudima ima samo 8 brodova. Od toga su 2 tzv Mark V na kojima samo stari Norvezini idu. 4 su Mark IV i na njima je vec indijaca masu , ima nasih nesto i to je skoro pa nista. Mark II ce put rezalista skupa s Tampom.

Ja sam bio na Mark II , 30 godina star , ludilo bilo.Ekipa prva liga. Kasnije isa na Mark IV , 12 godina ali odrzavano.. dobri brodovi isto.

Ima ti Wilh pod Europskim jos i 2 car carriera.. Tirranna ( nasa 2 chiefa palube rotiraju ) i Tijuca ( Poljaci Chiefovi i Master ). Sad ce doc jos 2 broda , tzv HERO klasa ,al cisti car carrieri isti java ko i Tirrana samo siri poradi nove Paname.. jedni kazu da ce europljani tu , drugi indijci.. na kraju ce bit ko sta indijci kazu :kafa

Za Bahri nisam cuo ali evo vidio sam slike i moram reci da mi je vilica otpala do poda. Ovo je po izgledu opasna konkurencija ACL ovome G4 dizajnu. I Bahri je izgleda tehnici ConRo brod. Ova ideja za malo mista za kontejnere mi je dobra ne ko u cistog RoRo pa kad imas kontejner mora 300 ljudi da ga poziconira i lashira.. A i moderni RoRo dizajn koji izgleda ko Car carrier i ako ne znas uocit par detalje nemas pojma jeli car carrier ili ro ro je sranje.. zivio klasicni RoRo dizajn ! Zivio bahri ! ko god jesu da jesu..

Guglaj ACL G4 design pa pasi oci.

Last edited:
Back